• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    230
Yeşil elma yiyebiliyorsanız, belki bol limonlu salata da deneyebilirsiniz. (Ama yumuşak olanlar değil de, kütür kütür diye tabir ettiğimiz marul, atom vb cinsi veya çoban tarzı)
Canım yiyecek anlamında hiç bişey istemiyor sırf yemek için yiyorum. Akşam deneyim salatayı 🤷🏻‍♀️ teşekkür ederim tavsiyeniz için 🤗

Bu bana da iyi geliyor ama acıktırıyor da 😀 sade soda içine yarım limon tavsiye ederim. Bu da iyi gelşyor bana 😀
İçecek anca su içiyorum. Bazen gaz sancısı gibi kramplar giriyor korkutuyor beni. Maden sularından uzak duruyorum o yüzden. Şu kalp atışını bı duysam içim rahat edecek. Bu hafta kontrol var sıkıntısız geçer bu günler inşallah 🤲🏻

Kızlar doktorum bana haftanın 3günü ızgara balık ve kırmızı et tüketmememi ve günde 4porsiyon kadar süt ürünü kullanmamı söyledi fakat ben onları aklıma dahi getirince kötü oluyorum şuan. Siz neler yapıyorsunuz? Neler yiyorsunuz?
Çok üzülüyorum böyle, her gün düzenli süt içerdim ben gebelikten önce onu bile içemiyorum şuan. Sadece biraz peynir ve süzme yoğurt yiyebiliyorum 😔
neden izgara olmasini soyledi? farkli geldi :) dr um cinko iceren baliklar disinda diger baliklari tuketebilirsin dedi (ton baligi vb), islenmis etleri tuketme dedi (fume hindi, sosis vb), mide bulantina mineral su, soda icebilirsin ve paketli hazir gidalar mumkun oldugunca tuketme dedi. klasik sebze meyve iyi yikanmis sekilde tuketilecek falan. ilk aylarda bunlarin hicbirini tuketmesende olur bunu sorun yapmayin vucudunuzdaki vitaminler bebegi besler diyor drlar bulantin gectikten sonra zaten hepsini yersin. simdiden yemek sorunu yapmak icin cok erken ;)

Ben diyetisyene gidiyorum hamile kalmadan önce de gidiyordum, değişti tabi listeler. Bir öğün mutlaka et tavuk ya da balık. Bir öğün sebze yemeği yoğurt. Aralarda meyve vs. Henüz uygulayamadım. Hem yapacak gücüm yok yorgun hissetmekten hem de midem almıyor 🤣 doktorum sorun yok beslenmene dikkat et tabi ama ilk üç ay senin depolarından kullanacaktır kendini zorlama strese sokma stres herşeyden daha önemli dedi. ben de takmıyorum sağlıklı beslenmeyi açıkçası. Üç aydan sonra düzene oturacaktır.

neden izgara olmasini soyledi? farkli geldi :) dr um cinko iceren baliklar disinda diger baliklari tuketebilirsin dedi (ton baligi vb), islenmis etleri tuketme dedi (fume hindi, sosis vb), mide bulantina mineral su, soda icebilirsin ve paketli hazir gidalar mumkun oldugunca tuketme dedi. klasik sebze meyve iyi yikanmis sekilde tuketilecek falan. ilk aylarda bunlarin hicbirini tuketmesende olur bunu sorun yapmayin vucudunuzdaki vitaminler bebegi besler diyor drlar bulantin gectikten sonra zaten hepsini yersin. simdiden yemek sorunu yapmak icin cok erken :KK66:
Kendi yağı ile piştiği için ızgara demiş olabilir. En sağlıklısı öyle çünkü geneldede ☺️ Fırın ızgarası da olur tabi kızartma hariç. Meyve ve sebze bolca tüketiyorum genel huyumdur bol sirke ve karbonatta bekletirim 😂 işlenmiş gıda tüketmiyorum normaldede tüketmem ama gebelikte insanın canı normalde yemediği şeyleri istiyormuş onu fark ettim 😂

9. Haftadasınız daha duymadınız mı kalp atışını?
Doktora 2 hafta önce kese için gittiğimde kaç haftalık olduğunu söylemedi. Kese küçüktü. Bu hafta için tekrar çağırdı kalp atışını duymaya. Muhtemelen geç döllenmeden dolayı 9 haftalık değil 7 haftalık henüz. Pcos var bende son adet tarihine göre baktığımda 9 haftalık olmam gerekiyor lakin ovulasyon testinin pozitif olduğu güne göre gidersem 7 haftalik oluyor 😅 karışık biraz. Bu hafta öğreniriz bakalım

Ben diyetisyene gidiyorum hamile kalmadan önce de gidiyordum, değişti tabi listeler. Bir öğün mutlaka et tavuk ya da balık. Bir öğün sebze yemeği yoğurt. Aralarda meyve vs. Henüz uygulayamadım. Hem yapacak gücüm yok yorgun hissetmekten hem de midem almıyor 🤣 doktorum sorun yok beslenmene dikkat et tabi ama ilk üç ay senin depolarından kullanacaktır kendini zorlama strese sokma stres herşeyden daha önemli dedi. ben de takmıyorum sağlıklı beslenmeyi açıkçası. Üç aydan sonra düzene oturacaktır.
Tavuk konusunda çok ön yargılıyım ☹️
Çok severim hatta canım şuan tavuklu pilav istiyor ama günümüzdeki tavuklar hızlı büyütülmüş ve bol antibiyotikli diye çekiniyorum. Çok takıntılı düşünüyorum sanırım 😂 Nolucak böyle…

Çok severim hatta canım şuan tavuklu pilav istiyor ama günümüzdeki tavuklar hızlı büyütülmüş ve bol antibiyotikli diye çekiniyorum. Çok takıntılı düşünüyorum sanırım 😂 Nolucak böyle…
ya benim doktorum tamamen anne odaklı , anne mutluysa çocuk mutlu. Ben normalde tavuk yemiyorum ama canınız çekiyorsa yiyin bence. Doktorum haftada bir bir bardak kola bile içebilşrsin dedi. Çok da şey yapmamak lazım ya 😀

ya benim doktorum tamamen anne odaklı , anne mutluysa çocuk mutlu. Ben normalde tavuk yemiyorum ama canınız çekiyorsa yiyin bence. Doktorum haftada bir bir bardak kola bile içebilşrsin dedi. Çok da şey yapmamak lazım ya 😀
Şanslısınız ☺️
Sevimli bir doktora denk gelmişsiniz gerçekten 🤩
Benim doktorumda çok şirin ama öyle sen iki canlısın her istediğini ye can boğazdan gelir diyemeyeceğim dedi açıkça 😂 Yasak yok ama dozunda diye de ekledi ama ben pipirik oldum bebişi öğrendiğimden beri. Sanırım yeni diye aşacağım inşallah bu durumu.
Bu akşam tavuk pilav gömülsün o zaman 😂

Öyle ben de tüketmiyorum organik tavuklara bile güvenmiyorum diyebilirim belki hindi tüketilebilir. Et sevmem balık sevmem gebelikte çeşitli beslenmekte önemli gerçi valla biraz rahat olmak lazım sanırım 😄

Öyle ben de tüketmiyorum organik tavuklara bile güvenmiyorum diyebilirim belki hindi tüketilebilir. Et sevmem balık sevmem gebelikte çeşitli beslenmekte önemli gerçi valla biraz rahat olmak lazım sanırım 😄
Sanırım 😃
İnşallah başarabiliriz. İnsan sakınıyor gerçekten tamamen sana muhtaç bir canlı için 🥹

Arkadaşlar 6 haftalık hamileyim bugün peçete de çok az kan vardı kanama normal mi droktorumu Aradım proluton iğne verdi daha önce kalbi durduğu İçin kürtaj olmak zorunda kaldım çok korkuyorum bu şekilde kanaması olan var mı ağrı yok
Canim bende de oyle olmustu ,kan uyuşmazlığı vardi bize onun için igne yapildi ,prulokton igne bi de progestan baslandi ,sonra lekeler kahveye döndü simdilik bir sey yok şükür, korkma

Yaa olumsuz örnek olmak istemem ama doğumdan 5-6 ay sonra anca içebilmiştim. Fena tiksinmiştim 😔
Bu hamileliğimde henüz tiksindirin bi sey olmadı neyse ki. Ama öncekilerde tiksindiklerimi hala yiyemem mesela 😫
Caysever biri olarak çaydan tiksinmene üzüldüm fıstığım ya
Çay ve türk kahvesi 2 haftadır hiç içmedim 🤣 her gün 4 fincan içerdim. Tiskinmedim ama asla canım istemiyor. Bir de tahin ve fıstık ezmesi . Normalde çok severdim ama görüntüsü beni rahatsız ediyo soğudum bi anda 🤣

Sen baya challenge yapmışsın 😅 ıkı haftaaaada hiç cok iyi skor 😝

Back