2023 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    244
Kitap kesinlikle çok iyi oluyor. Bnde okuyroum kitap onlarda okuyor. Benim kızımda az süre izledi ama etkilendi. Oğlum etkilenmedi. Her çocuk aynı olmuyor. Yinede en iyisi izletmemekmis
Az süre derken ne kadar kızlar, benimkinin de dil gelişimi çok iyi değil, kelimeleri var ama hep yarım yarım , mesela döktü dö, düştü dü, baba diyor anne demiyor her türlü hayvan sesini taklit ediyor ama hiçbir iletişim sıkıntısı yok yani Herşeyi anlatıp her komutumu anlıyor ama bakıyorum dil gelişimi bazı çocuklara göre geride kalıyor, ben günde 15 dk izletiyorum oda her gün değil babası eve gelince yemek hazırlarken falan oda biraz dinlensin diye birde tırnak keserken, eğer sizlerde bu kadar da etkili olduysa bunu da izletmeyeceğim ya . Çok güzel kitap dinliyor benim ki yatmadan kitap okuyoruz arada da gelir getirir kitap okuruz , dil gelişimi neden zayıf kaldı bilmiyorum yada erken mi acele mi ediyoruz her çocuk aynı değil

Erken uyandırmayı denesen canım? Bizimki bir kez gündüz uykusu yapıyor, gece uykusuna 9.30 gibi geçiyor. Sabah 7.30 uyanış
Rprnn bizim de tam uyku düzenimiz böyle , 1-2.30 arası öğlen uykusu yapıyoruz ama varya bu düzeni bir şaşırsın insanı delirtiyor , öğlen uykusu kaysın mesela gece yatıramıyorız, yola falan gitmeyi sevmiyorum bu yüzden onun tam uyku saatini ayarlamazsam gece mahvediyor bizi, her çocuk bu kadar rutinine bağlı mı benimkimi böyle bilmiyorum

Canım eğer konuşmadan her istediğini anlıyor ve yapıyorsan o da dil gelişimini yavaşlatır. Su istediğinde işaret edince anlama mesela, ısrarla ne istediğini sor, su mu diye tekrar tekrar söyle vs

Yok her bebek bu kadar bağlı diye düşünüyorum. Benimki de sessiz olsa öğlen uykuya yatar son haftalarda sürekli dışardaydm ortam kalabalık kızım da uyumayı bıraktı bence. Ama son iki gündür yine kalabalıktaym kızım dayanamayıp 3 4 gibi uyuyo bu bi süreç mi kızımın 2 yaş sendromu mu yada diş mi bilmiyorum zamanla yine düzene girer diye ümit ediyorum.

Uykuyu bırakmak için erken bence canım bi gün uyumadı benim ki öğlen de akşam nerdeyse yerlerde geziyordu öyle uykusu geldi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…