2023 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    244
TV izletiyor musunuz? Benim kızımda konuşuyordu. Bildiklerini unuttu. Ekranu tamamen kestim. Dili açıldı. Kelimeleri artti
Öyle çok izlemiyor bazen, çok bağımlısı değil Şükür. Telefon da da sadece bir video var bi onu izler o da her zaman değil anneme gittikçe. Bu kadar az sürelerle etkiler mi acaba.
Ben biraz ilgisizm galiba bu konuda hep aynı günlük şeyleri konuşurum kızımla kitap okumama asla izin vermez çekip alır bende hemen bırakırım. Öyle çok kimseyi de görmez ki onunla konuşup dili açılsın.

Bizde tv hep açıktır doğduğundan beri ilgisini çekip bakmaz sadece reklamlara takılıyor ordanda bir çok şey öğrendi, telefondan izlediğimiz bir influe. Bebek vardı ondanda bir kaç birşey öğrendi ama izlemiyor artık ben konuşmasını etkilediğini bu kadar az izlenimle zannetmiyorum bizimki sadece bu kadarını izliyor ama gelişimi iyi bu ara taklit edip herşeyi demeye başladı etkisi oluyorsa kitaplar çok etkili oyuncaklardan çok kitap okuyoruz özellikle yükselen zeka konuşmayı öğreniyorum seti çok ilgisini çekiyor hep elimizde

Benimki kitaplara kendi başına bakmayı seviyor ben alıp okumaya başlayınca çekip alıyor. Dediğiniz sete de bakacağım. Bu aralar anne demeye başladı o beni mutlu ediyor onu da hemen demiyor ben söylemesini istedikçe nazlı nazlı anne dio
Şarkılar var el hareketleri olan onlar ilgisini çekiyor aram sam bide sar sar makarayi gibi tekrar etmeye çalışıyor benimle zamanla açılır dili diye düşünüyorum.

Bide uyku konusu var benim kız gündüz uykusunu bırakıyor ya iki haftaya yakındır sadece iki kez gündüz uykusu yaptı o da 1 2 saat falan. Sabah 10 civarı kalkar gece de 11 1w gibi uyur o da yani zorla yatırırim resmen hiç uyumak istemiyor

Benim ikizlerim var bir kız bir erkek. 21 aylık. Bnde çok izlettirmiyordum. Oğlum etkilenmedi ama kızım çok etkilendi. İçine kapandı. Göz temasini kesti. Oğlum çok baskın birazda o kızı baskıdi. Kızım daha önce konuşmaya başladı. Ama sonra baktım oğlum kızımı geçti konuşmada. Kızım bizimle iletişimi kesmişti hep kendi başına oyun oynuyordu. Doktor arkadaşım dedi ekranı tamamen kes.ilgi göster.ekrqni kestim ilgi gösterdim. Bir hafta da bambaşka oldu. Dili açıldı kelimeleri hatırladı. Bnde malesef az açsam etkilenmezler sanıyordum ama etkilenmis. Şimdi çok iyi şükürler olsun.

Kitap kesinlikle çok iyi oluyor. Bnde okuyroum kitap onlarda okuyor. Benim kızımda az süre izledi ama etkilendi. Oğlum etkilenmedi. Her çocuk aynı olmuyor. Yinede en iyisi izletmemekmis

Şaşırdım doğrusu TV bu kadar etkiliyor mu ya. Benimki bebekli reklamlar yada hayvanlarla ilgili şeyler çıksa hemen koşup bakıyor shshsjsj.
Seninkiler şükür iki kişi birbiriyle olan iletişimleri de bence konuşmalarını etkiler yani öyle düşünüyorum yalnız kalmaz her daim yanında bir arkadaşı var ne güzel
.benim kız tek o da bazen tek oynuyor bebeğini bacağında sallayıp ninniler söylüyor falan ama işte alalala falan düzgün kelime kuramıyor cümle hiç Yok zaten. Çok da anormal gelmiyor neyse ki daha zamanı var diyorum.

Canım tek uykuya düşeli o kadar uzun zaman oldu ki ne zamandı hatırlamıyorum
İki defa bir iki saat uyuyorsa gayet iyi.
Sabah 10’da uyanırsa gün içinde de uyursa tabi ki akşam uyumak istemez. Biraz zorlayıcı olabilir ama düzenlemeye çalışabilirsin

Yok gün içi hiç uyumuyor ona rağmen gece uykusuna geçmek bilmiyor keşke 8 9 gibi yaşa o kadar iyi olur ki ama yok kızım her daim enerjik sizin uyku saatleri nasıl

Yok gün içi hiç uyumuyor ona rağmen gece uykusuna geçmek bilmiyor keşke 8 9 gibi yaşa o kadar iyi olur ki ama yok kızım her daim enerjik sizin uyku saatleri nasıl
Erken uyandırmayı denesen canım? Bizimki bir kez gündüz uykusu yapıyor, gece uykusuna 9.30 gibi geçiyor. Sabah 7.30 uyanış

Erken uyandırmayı denesen canım? Bizimki bir kez gündüz uykusu yapıyor, gece uykusuna 9.30 gibi geçiyor. Sabah 7.30 uyanış
Erken uyandırmakta benim işime gelmiyor işte ev sobalı önce ben bi uyanıp halledeyim sonra o uyansın diyorum.
9.30 iyiymiş ya maşallah size :) ben 10.30 a razıyım ama yok işte dili gibi uykusuda zamanla düzene girer inşallah

Güzel taklit oyunları da oynuyor. Maslalah. Anne normal görüyorsa sknti yok zaten. Kızımın davranışları bana normal gelmiyordu. Oyuzden. Ama eğer yapabilirsen bir ekranı kapat farkı gör. Bnde çok şaşırmıştım.
Evet birbiri ile oynuyorlar çok şükür. Ama işte biri baskın olunca diğerini eziyor maalesef.

Benim ikizler sabah 07:00-08:00 gibi uyanış. 12-14:00 arasi öğle uykusu. 22:00 de gece uykusuna geçiş. Ama gece sallayarak uyutuom yoksa hiç uyumazlar gece.

Eziyor olması kötü ya bu sefer de çok pasif kalır kızınız.
Ekranı günlerce kapalı tutmak zor ya tek başımıza değiliz birileri geliyor biz gidiyoruz olmaz öyle malesf yalnız olduğum sürede zaten açmıyorum.
Benim ikizler sabah 07:00-08:00 gibi uyanış. 12-14:00 arasi öğle uykusu. 22:00 de gece uykusuna geçiş. Ama gece sallayarak uyutuom yoksa hiç uyumazlar gece.
Maşallah size benim kız da 15 gün öncesine kadar düzenli yatardı da ne olduysa bu 15 günde oldu herkes büyüyor düzeni değişiyor normal diyor ama uykusuz kalması üzüyor. Benimki ya kucakta ya da yatakta ben yanına uzancam benle uğraşa uğraşa yatacak uyuması içinde bütün evin ışıklarını kapatıyoruz ses sıfır kimsede ayakta kalmıyor en zorlayıcı olan tarafı bu galiba haa bide tam uyku için hazırlanıyoruz sürekli mama istiyor bide beğenmiyor birşeyler sürekli mutfağa git gel yapıyoruz canı ne zaman isterse o zaman gitmeyi bırakır uyur

Hoşgelmiş iki yaş sendromu canım tam o durumu tarif etmişsin..

Sen de haklısın canım şartlara göre değişir durum. En geç 11’de uykuya geçmiş olmalı. Elinden geldiğince artık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…