- 18 Aralık 2012
- 1.776
- 1.950
-
- Konu Sahibi Papatya0593
- #41.041
Cnm cok erken teshis edildiği icin duzelme sansi tabikide var sen eczaciya bakma o gec farketmistir. Bizde kafa egme yok.cnmBana da aynısını dedi. Hipermetrop gözlük takmasa da düzelirmiş. Ama kayma gözlüksüz kesinlikle geçmez diyor. O yüzden kullanıyor. Gözlükte 1 numara düşükle başlanıyor. 3 ay sonra tekrar gideceğiz. O zaman kendi numarasında verecek gözlüğü.
benim de gözlerimde kayma varmış 1.sınıfa kadar. Hiç gözlük kullanmamışım. Ve geçmiş. Hiçbir şeyim yok.
Bu da beni umutlandırıyor. Kızımın gözleri düzelir inşallah.
Fakat eczacı ile olan diyalog düşündürücü. O hipermetropun kendi oğlunda geçmediğini söyledi. Ama kendisi de hipermetrop. Ailede genetik. Bizde böyle bir durum yok. Ben miyopum. 18 yaşıma kadar mükemmel görüyordum. Miyop ayrı konu zaten.
Doktorumuz dua edin ki miyop değil. Öyle olsa düzelmezdi ameliyat gerekirdi dedi. Üzülmeyin diyor yani.
Peki senin bebeğin de kafasını yana eğerek bakıyor muydu? Bu göz bozukluğuna işaretmiş. Gözlük takınca öyle bakmayı bıraktı. Hiç eğmiyor artık boynunu.
Benimde ilk 3 ay kucakta uyurdu sonra nolduysa besiginde daha rahat uyudugunu kesfetti sanirsam kendi kendine alismisti. Valla herkesin cesit cesit uyku sorunu varmis onu gordum burda:))Kızlar benim oğlan da kucakta gezerek uyuyor. Yapma etme kilo aldıkça zorlanacağız dedim ama babası alıştırdı10 kiloyu geçti bu ay iyice zorlanmaya başladık. Nasıl alıştıracağız bilmiyorum gece uyandığında uykudan kalkıp evin içini turlamak uyuyana kadar çok zorluyor artık. Kollarımız bellerimiz koptu
Bilgi verir misiniz nasıl bir doktorDr. Zeynep Elmalı için yorumlar güzel şikayet okumadım hiç , önümüzdeki hafta gideceğim inş. size bilgi veririm
Saaat kaçta gece uykusuna geçiyorsunuz acaba bide sabah kaçta uyaniyorsnz.Kızlar ya devam ediyorum memesiz uyutmaya o kadar farketmez derdim belki ama ilk gece de bile daha iyi uyudu inanır mısınız, 3-4 kez emzirdim 3-4 saat geçmeden uyansa da meme vermedim babası aldı 2 saat falan deliksiz uyuduğu oldu babası da şaşırdı, şimdi gene oturma odasında emzirdim yatak odasına götürdüm kitap falan baktık sonra çok hafif salladım 10 dk da geçti uykuya , çok çok hızlı öğreniyorlar çok şaşkınım
9. Ayda kizamik asisi yaptirmismiydin?Benim kız halsiz dedim ya hani ateşi faln var diye bide bugün farkettim bütün karın bölgesi küçük küçük kırmızı noktaları olmuş kızamık olabilir mii acaba??? Annemler kızamık olmuş dedi biz kızamık aşısı yaptırmıştık dimi ayyy çok üzüldüm annem doktora götürmen gerekmiyor ama için rahat olacaksa götür dedi. Burdasi küçük bir yer randevu bulmak zor acil desen tıklım tıklım
Yok en son 6. Ay aşılarını yaptım ocakta 9. Ay aşıları olacak. Kızamık 9. Ay da mı?9. Ayda kizamik asisi yaptirmismiydin?
Cnm kizamik asisi en erken 9. Ayda yapiliyor daha erken yapilmiyor. Oda salgin oldugu icin 9. Aya cektiler. Normalde 1 yasinda yapiliyor.Yok en son 6. Ay aşılarını yaptım ocakta 9. Ay aşıları olacak. Kızamık 9. Ay da mı?Ben 6 sandım
Bende aşı olmuş nasıl olur diomCnm kizamik asisi en erken 9. Ayda yapiliyor daha erken yapilmiyor. Oda salgin oldugu icin 9. Aya cektiler. Normalde 1 yasinda yapiliyor.
Cnm asi olsalar bile hastaligi gecirebilirler ama hafif sekilde. Sen bebisi gozlemle kizamik olduguna emin olursan geciktirmeden hastaneye git. Cunku agir bi hastalik allah korusun.Bende aşı olmuş nasıl olur diom
Yarın saglık Ocağına götürcem. Şimdilik hafif geçiriyor gibi 3 gün ateşi vardı dünden beri yok şükür. Yarın sabahtan götürcemCnm asi olsalar bile hastaligi gecirebilirler ama hafif sekilde. Sen bebisi gozlemle kizamik olduguna emin olursan geciktirmeden hastaneye git. Cunku agir bi hastalik allah korusun.
Çok sevindim sizin adınıza biz hala.memeden kopamadık sadece kısmen uyku süreleri uzadı nasıl baslamistiniz bu memesiz uyutmaya yani kızım esasında uyuyacak memesiz ama tam dalacakken nasıl ya memesiz nasıl uyurum diyip resmen kendini uyandırıyor ve asla uyumuyor
Kızlar sizi birlikte etiketledim anca yazabildim kusura bakmayınkaçta gece uykusuna geçiyorsunuz acaba bide sabah kaçta uyaniyorsnz.
Benimki memeyi bildiğin emzik yapmış ağzında dursun hep öyle uyuyo.
Gece emzirip yatağına koydum kıyameti kopardı, her seferinde 20 dakika hiç ellemedim ağlar biraz uyur diye ama yok uyumak bilmedi hep ağladı memeye alınca sustu 2 3 kez denedim bunu olmadı malesf: (
İnşallah uzar çok güzel bir düzen tuturursunuzKızlar sizi birlikte etiketledim anca yazabildim kusura bakmayınuyku düzenimiz şöyleydi gündüz 12 gibi ilk uyku 4 gibi ikinci uyku akşam 9 gibi yatış sabah 9 gibi kalkış böyle bakınca güzel gözüküyor ama gece abartısız 8 kez uyanıyordum gündüz uykularında çok sorun yoktu emip uyuyordu belki bir kere uyanıyor onda da sallıyordum, şöyle yaptım meme emerek uyumayı tamamen kestim kızlar , gündüz uykularında oturma odasında emziriyorum uyku rutinine emzirmeyi aldım yani sonra odaya geçiyorum sallıyorum durmuyor alıyorum gezdiriyorum tekrar pışpışlıyorum her türlü yöntemi deniyorum ama meme vermiyorum , bugün 3. günümüz, ilk deneme de 1 saat ağladı uyudu 2. De 40 dk çoğunlukla ağladı 3. De mızmızlandı ağlamadı yarım saatte uyudu , gece uykuları hemen uzadı 3 saat falan deliksiz uyudu dün gece, gene de çok kısmadım yani gece hala 3 kere meme verdim bu gece 3-4 saatte bir vermiş oluyorum ama ondan da erken uyanırsa gene meme vermedim, bazen hala direnip ağlıyor ama pes etmeye niyetim yok kızlar çünkü gece memede uyuduğu için rahat yatamadığımdan ciddi boyun ağrısı çekiyorum, ben de daha yolun çok başındayım bakalım giderek uykular uzayacak mı kızlar
Az once sinir krizi gecirdim cnm blw yapalim derken gercekten biktim artik tukurmesindenMerhaba kizlar ek gida sureciniz nasil gidiyor gunde kac ogun ve ne kadar yiyor minnaklarblw yapan var mi ben cok korkuyorum tek basima baktigim icin bisey olursa ne yaparım diye. Her seyi yemiyor benimki isi gucu yogurt yemek.
Yemeyen cocuk cok zor bi durum gerçektenAz once sinir krizi gecirdim cnm blw yapalim derken gercekten biktim artik tukurmesinden
Canım ama işte asla kaliteli uyumuyor ki 9 da yatıyor ya 11 de ben yanına yatana kadar yarım saatte bir kalkıyor bence uykusunu alamadığı için böyle uzun oluyor yatma sürecimiz , benim 3-4 saatten sonra mızmızlanıyor uyumazsa öyle 5-6 saat ayakta kalamaz, canım direnecek ağlayacak hazır ol sakin kal hep sakinleştirmeye çalış bi yerde pes edip uyuyor sonra alışıyor merak etmeİnşallah uzar çok güzel bir düzen tuturursunuz
4 te 2. Uykuyu yapıp saat 9 da uyuması çok iyiymiş benim kızin gündüz tek uykusu var saat 3.5 da yatıyor 5 6 gibi kalkıyor gece yatış uykusu 12 yi buluyor maalesef. Bende bugün senin gibi deneyeceğim meme verip sonrasında ayakta sallama yada gezdirerek pispislayacağm inşallah olur.
Canım kızamık aşısından sonra kızamık ve kabakulak belirtileri olabileceğini söyledi bizim doktorumuz canlı aşı olduğu için telaş yapma o yüzdenBenim kız halsiz dedim ya hani ateşi faln var diye bide bugün farkettim bütün karın bölgesi küçük küçük kırmızı noktaları olmuş kızamık olabilir mii acaba??? Annemler kızamık olmuş dedi biz kızamık aşısı yaptırmıştık dimi ayyy çok üzüldüm annem doktora götürmen gerekmiyor ama için rahat olacaksa götür dedi. Burdasi küçük bir yer randevu bulmak zor acil desen tıklım tıklım