- 20 Şubat 2010
- 32.903
- 6.255
- 773
- Konu Sahibi Papatya0593
-
- #22.501
Ay biz mi çok pimpirikliyiz acaba bi yandan da, eskiden 4-5 tane doğuruyorlarmış, tek doktorla valla biz perişanız bi çocukla
Ne yaparsan yap o öksürük tam olarak geçmiyor bende de öyle oldubazı arkadaşlar zencefil demiş hamilelikte dikkat edilmeli kullanımına bana sıcağa yakın ılık süt/bal/çekilmiş tane karabiber iyi gelmişti.
Bu tür gereksiz hareketlerden ve yapmacık samimiyetten ben de hiç hoşlanmıyorum riskli bir gebe olmama rağmen doktoruma attığım mesaj üçü geçmez. Kontrollerde de o ne derse anlaşıldı der teşekkür eder ayrılırım yanından Allahtan doktorum alanında gerçekten çok uzman buna rağmen sosyal medyada çok aktif değil :d
Bu ağız kuruluğu 10 gündür beni perişan etti, gece uykusu ve tükürüğü yutabilmek ne demek unuttum diyebilirimasla geçmiyor ne denediysem olmadı delirmek üzereyim
Önemli olduğunu öğrendim ancak hiç artabileceği aklıma gelmedi dikkat ederim ilacımı güzel kullanırım moduna girdim öyle de yaptım tabi ilacı kullanınca artabileceği hiç aklıma gelmedi uyaran da olmayınca yine allahtan kendim akıl ettim geç olsada sağlık ocağı ile hastaneye baktırdım küçük farklar çıktı ama demek sağlık ocağına da güvenmem gerekmiş bunu da öğrenmiş oldum.endokrin uzmanına gittim bakalım 3 hafta sonra gel dedi artık kendi doğum uzmanımla da sağlık ocağıyla da uğraşmam bu saatten sonra bu konu içinEvet kesinlikle öyle; tiroid fonk takip edilmesi gerekiyor. Benim tiroid değerlerimi evime uzak olmasına rağmen taksim acıbadem hast dahiliye bölümü takip ediyor. Hocadan çok memnunum. Her ay görüşüyoruz. Haşimato ilk çıktığından beri dozu ayarlamak için de her ay görüşmüştük, hamile kaldığında da her ay görüşeceğiz demişti zaten. Kesinlikle uyanık olup konunun uzmanına görünmek gerekiyor
Ben sektörün içinden birisi olarak da sağlık ocaklarındaki kanların ne şekilde taşınıp hangi lab larda bakıldığını bildiğim için hiç bir zaman oranın sonuçlarına güvenmem. Hatta geçen ay sırf denemek için tsh, free t3 ve free t4 testlerini önce sağlık ocağında baktırdım sonra acıbadem de. Sağlık ocağı tabi ki yanlış verdi ve beni yanıltmadıbulunduğunuz ilde acıbadem varsa oranın lab sonuçlarına güvenebilirsiniz
canım acıdan uzak dur. soğan lı salçalı yemeklerden uzak dur. asitli içecek ve meyvelerden de uzak dur. portakal, mandalina, domates,patlıcan yeme. ben o kadar çektim ki bundan 1 aydır diyetisyenle flan konuşmam sonucunda ve deneme yanılma yaparak çözdüm artık. mesela beyaz ekmek asla yiyemem tam buğday yiyebiliyorum. evde yaptığım mayalı poğaçayı asla yiyemiyorum. mayalı olan herşey yasak ve bu sabah anladım ki ezşne peyniri de yiyemiyorum çünkü aşırı yanmaya başladım sabha sadece peynir yemiştimKızlar kızlaaarrrbu mide yanmasıyla nasıl başediyorsunuz ben artık çok kötüyüm dayanamıyorun imdaaaaatttt günün yüzde 70 i mide yanmasıyla geçiyor
aay canım geçmiş olsun o pislik şeyden bende çok çektim vee o 2 li fitilden sonra düzeldüm çok şükür. 3 gün arayla atacaksın evet umarım şifa olur ve kurtulursun hemencik.Ay hala mı yoksa geçmişi mi söylüyorsun?
Bana da bugün fitil yazdı akıntım geçmiyor bir türlü deyince. Günlük ped de kullandırmıyor zaten, gün içinde sadece iç çamaşırı değil artık pantolon da değiştiyorum hoff
Verdiği fitili henüz almadım. 2 taneymiş. Birini bi akşam göndericem diğerini 3 gün sonra gönderecekmişim. Bakalım inş işe yarar
Benim de suyum fazla bu hafta şeker yuklemesi yapilacak sekerden olabilirmis korkmayin ben basta biraz korktum ama arkadaslar rahatlattı sağolsunlarKızlar bende şimdi muayeneden çıktım bugün tam 25 haftalik olduk ama ultrason da 26 hafta 3 günlük çıktı oğlumuz buna tam sevinecekken doktor suyumuzun fazla olduğunu söyledi ayrıca tansiyonum 13 6 çıktı. Ve cok hızlı kilo alıyorum gebeligimin başından bu yana tam 11 kilo almışım. Önümüzdeki iki gün içinde seker testi yapılacak. Korkuyorum
Yaaa ne çilen varmış bitmiyor bir türlüHala canım hala geçmiyor
Bundan sonra da doğuma kadar yine her ay bakılması gerekiyor. Sizinki anladığım kadarıyla geçmişten gelen bir tiroid problemi değil; sadece hamilelikte çıkan cinsten. Böyle olduğunda doğumdan sonra ilaç kullanmaya da gerek kalmıyor, tiroid kendi fonksiyonlarını yerine getiriyor ilaçsız bir şekilde. İnşallah o şanslı kesimdesinizdirÖnemli olduğunu öğrendim ancak hiç artabileceği aklıma gelmedi dikkat ederim ilacımı güzel kullanırım moduna girdim öyle de yaptım tabi ilacı kullanınca artabileceği hiç aklıma gelmedi uyaran da olmayınca yine allahtan kendim akıl ettim geç olsada sağlık ocağı ile hastaneye baktırdım küçük farklar çıktı ama demek sağlık ocağına da güvenmem gerekmiş bunu da öğrenmiş oldum.endokrin uzmanına gittim bakalım 3 hafta sonra gel dedi artık kendi doğum uzmanımla da sağlık ocağıyla da uğraşmam bu saatten sonra bu konu için
Bir yemek kaşığından az bala silme çay kaşığı eklemiştim zencefille karabiberi. Bir gün aralıkla iki gün yatmadan önce yemiştim, geçmişti sonraTeşekkür ederim, oranları nasıl yapayım??
O zaman suanki halimiz gibi olcaz hemen hemen degistirmeyim ben zaten biraz esnek bi kumas6-6.5 aylık halimiz gibi oluyormuş sanırım göbeğimiz doğumdan sonra. Öyle okumuştum bi kaç yerde.
Ben lazer yaptirmistim hic cikmazdi hamilelikte geri cikinca herkes agda yapma dogumdan sonra dokuluyo geri dedi valla o yuzden jilet yapiyodum arada bir en basindan beri ama onu da goremiycez yakinda benceBu arada kizlar ben alt tarafin kil tuy islerinde zorlanmaya basladimKuafore falan gidip acamam ben kendi isimi hep kendim gordum bu zamana kadar dun bi dustan once yapayim dedim yok gozukmuyor aynayla falan zar zor aldim yarim yamalak oldu bundan sonra jiletle devam edecegim sanirim sizde durumlar ne
Başka doktor gorusu de aldım cnm yok böyle gitcek ben kabullendim yaYaaa ne çilen varmış bitmiyor bir türlüçok üzüldüm kullanılabilecek tüm ilaçları da kullanmışsındır şimdiye kadar zaten. Yani başka doktora görünmek/ilaç değiştirmek falan da fayda etmeyecek gibi hissettim senin için
Çoğu gitti azı kaldı diye teselli etmeye çalışayım baribebişin sağlığı yerinde ya, biz çekeriz artık doğuma kadar napalım
Evet doğuma kadar artık gideceğim sürekli kontrole çağıracağım dedi doktor da o bile değerin iki katı farkındamısın diyor bana önemini iyi vurguladı sağ olsun evet ilk gebeliğimde böyle bir durum olmadı bunda zaten başladı ve değer arttı sadece 16 yaşlarındayken hızlı çalışıyordu bir süre yüne bu ilacı kullandım ve bu zamana kadar da tekrar etmemişti 33 yaşımdayım bundan sonrası hayırlısı hakkımızda tek bebişlerimiz iyi olsun da bizler cekeriz bi şekilde inşallah sizin de bir gün yok olur kendiliğindenBundan sonra da doğuma kadar yine her ay bakılması gerekiyor. Sizinki anladığım kadarıyla geçmişten gelen bir tiroid problemi değil; sadece hamilelikte çıkan cinsten. Böyle olduğunda doğumdan sonra ilaç kullanmaya da gerek kalmıyor, tiroid kendi fonksiyonlarını yerine getiriyor ilaçsız bir şekilde. İnşallah o şanslı kesimdesinizdir
Kızkardeşim öyle oldu; sadece gebelikte kullandı ve doğumdan sonra kan verince gördü ki bir problem yok ve ilacı bıraktı. Benim ise anti tpo ve ultrasonla falan da bakıldı ve hamilelik öncesinde tanı konulmuş olduğu için çok yüksek ihtimalle ölene kadar bu ilacı kullanacağım gibi görünüyor
Bu dertten bende muzdaribim canım valla bende hayatımda gitmedim agdaya hep kendim hallettim ilk gebeliğimde de bu kadar erken sorun yaşamamıştım son aylarda yapamadım ama bende beş buçuk aylık göremiyorumBu arada kizlar ben alt tarafin kil tuy islerinde zorlanmaya basladimKuafore falan gidip acamam ben kendi isimi hep kendim gordum bu zamana kadar dun bi dustan once yapayim dedim yok gozukmuyor aynayla falan zar zor aldim yarim yamalak oldu bundan sonra jiletle devam edecegim sanirim sizde durumlar ne
Yok canım benim bu şekerin sebep olduğu bir ağız kuruluğu değil ona da aşinayım çünkü :) bu bambaşka bir şey ben de istiyorum nemlendirici eşim onların da zararlı olduğunu iddia ediyor inat etti vardır böyle huylarıBiz de dönemin ruhunu yaşıyoruz iştedevir değişti.
Bu arada bana da doktorum test yaptırmadı. Değerlerime baktırsam mı diye sorayım olmadı.
ağız kuruluğu oluyor diye hava nemlendiricisi alacağım. Burnum da ara ara tıkanıyor. İkisi beraber çok kötü.
Kalorifer yanınca ev çok kuruyor o da mahvediyor.
Bendeki sebep bubir de bildiğim şekeri olanların ağzı çok kurur.
Şimdi gördüm üstteki mesajı. Şeker varmış.
Umarım çözüm bulursun sen de.
Aayyy ne yicez biiiizzzcanım acıdan uzak dur. soğan lı salçalı yemeklerden uzak dur. asitli içecek ve meyvelerden de uzak dur. portakal, mandalina, domates,patlıcan yeme. ben o kadar çektim ki bundan 1 aydır diyetisyenle flan konuşmam sonucunda ve deneme yanılma yaparak çözdüm artık. mesela beyaz ekmek asla yiyemem tam buğday yiyebiliyorum. evde yaptığım mayalı poğaçayı asla yiyemiyorum. mayalı olan herşey yasak ve bu sabah anladım ki ezşne peyniri de yiyemiyorum çünkü aşırı yanmaya başladım sabha sadece peynir yemiştimçözümde tabiki gaviscon doktorum 1 ay önce 3 şişe yazdı 1 i bitti 2 sine devam.. allahtan zararı yok yandıkça 1 kapak içiyorum günde 3 kere flan yapıyor zaten.
aay canım geçmiş olsun o pislik şeyden bende çok çektim vee o 2 li fitilden sonra düzeldüm çok şükür. 3 gün arayla atacaksın evet umarım şifa olur ve kurtulursun hemencik.
Kuaförde ağda yaptırıyorum, kendim hiç yapamam malesefBu arada kizlar ben alt tarafin kil tuy islerinde zorlanmaya basladimKuafore falan gidip acamam ben kendi isimi hep kendim gordum bu zamana kadar dun bi dustan once yapayim dedim yok gozukmuyor aynayla falan zar zor aldim yarim yamalak oldu bundan sonra jiletle devam edecegim sanirim sizde durumlar ne
ben lazere gidiyordum 8 seans gittim hamile kaldım sonra çıkmaya başladı yine bu aya kadar jiletle aldım ki asla rahat edemiyorum kaşındırıyor jilet beni ama lazer boşa gitmesin diye ağdaya dönmemiştim bu ay bi baktım göremiyorum hiçbirşey ee normal doğum da istiyorum doktora nasıl açıcam dedim ve ağdaya başladım mecburen. sona doğru jiletlede olsa halledemeyiz kendi başımıza çünkü.Bu arada kizlar ben alt tarafin kil tuy islerinde zorlanmaya basladimKuafore falan gidip acamam ben kendi isimi hep kendim gordum bu zamana kadar dun bi dustan once yapayim dedim yok gozukmuyor aynayla falan zar zor aldim yarim yamalak oldu bundan sonra jiletle devam edecegim sanirim sizde durumlar ne
kuzum en başta öyleydim kesinlikle papatya çayı içmelisin. doğadan ın falan var ya papatyayı al yatmadan yarım saat önce yap iç bebekk gibi uyuyorsun doktoruma danıştım içmeden o önerdi zaten hiçbir yan etkisi yokKizlar benim uykular iyice sacmaladi ya gece yatamadim sabahta oyle sert tekmelee yedimki ona uyandim.Zaten sabaha kadar da boluk porcuk derin uykuya gecemiyorum asla… bir oneriniz var mi rahat uyku icin acaba
Acını derinden hissediyor ve paylaşıyorum. Kaybın için çok çok üzgünüm. Allah sana dayanma gücü versinMerhaba kızlar, merak etmişsiniz Allah razı olsun. Size vereceğim iyi bir haberim yok malesef. Ayın 26. Da hastaneye yattim riskli gebelik yogun bakim bölümünde, bugun çıktım çok şükür. Çok zor günler geçirdim hem bedenen hem ruhen. Bir hafta normal doğumla bebeğimi doğurmak için tedavi gördüm ama çözüm olmadi, pazartesi apar topar sezeryana alındım ve melegimi cennetine kardeslerinin yanına gönderdim. Derdi veren sabrını da veriyor çok şükür inancı olan insanlarız yoksa bilmiyorum nasıl olurduk. Evime geldim yavruma esime kavuştum bugün daha iyiyim, inşallah daha da iyi olucam. Zaman herseyin ilacı tecrübeyle biliyorum. Nasipten öte yol yok, Rabbım beterinden korusun cümlemizi inşallahŞimdiden iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Allahım hepinize hayırlı sağlıklı doğumlar nasip etsin, mutlulukla kavuşursunuz inşallah, çok içten diliyorum. Allaha emanet olun inşallah
Bana kuaförüm sormuştu basıl yapıyorsun diye. Gebe müşterilerine erken dönemde başlıyormuş o tüylerin incelmesi ve alışması için. Çok olursa alamam dedi kasılma çay sebep olabilir. Siz erken başlamışsınız ama yeni başlamak isteyenler için bilgi olsun. Ben de jiletle devam ediyorum.Kuaförde ağda yaptırıyorum, kendim hiç yapamam malesef
Bir de hadi şimdi bir şekilde halledildi diyelim, 1 ay sonra nasıl olacak ki? Mecburen başkası lazım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?