2023 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    244
Ay biz mi çok pimpirikliyiz acaba bi yandan da, eskiden 4-5 tane doğuruyorlarmış, tek doktorla valla biz perişanız bi çocukla

Biz de dönemin ruhunu yaşıyoruz işte devir değişti.
Bu arada bana da doktorum test yaptırmadı. Değerlerime baktırsam mı diye sorayım olmadı.

ağız kuruluğu oluyor diye hava nemlendiricisi alacağım. Burnum da ara ara tıkanıyor. İkisi beraber çok kötü.
Kalorifer yanınca ev çok kuruyor o da mahvediyor.
Bendeki sebep bu bir de bildiğim şekeri olanların ağzı çok kurur.

Şimdi gördüm üstteki mesajı. Şeker varmış.
Umarım çözüm bulursun sen de.

Önemli olduğunu öğrendim ancak hiç artabileceği aklıma gelmedi dikkat ederim ilacımı güzel kullanırım moduna girdim öyle de yaptım tabi ilacı kullanınca artabileceği hiç aklıma gelmedi uyaran da olmayınca yine allahtan kendim akıl ettim geç olsada sağlık ocağı ile hastaneye baktırdım küçük farklar çıktı ama demek sağlık ocağına da güvenmem gerekmiş bunu da öğrenmiş oldum.endokrin uzmanına gittim bakalım 3 hafta sonra gel dedi artık kendi doğum uzmanımla da sağlık ocağıyla da uğraşmam bu saatten sonra bu konu için

Kızlar kızlaaarrr bu mide yanmasıyla nasıl başediyorsunuz ben artık çok kötüyüm dayanamıyorun imdaaaaatttt günün yüzde 70 i mide yanmasıyla geçiyor
canım acıdan uzak dur. soğan lı salçalı yemeklerden uzak dur. asitli içecek ve meyvelerden de uzak dur. portakal, mandalina, domates,patlıcan yeme. ben o kadar çektim ki bundan 1 aydır diyetisyenle flan konuşmam sonucunda ve deneme yanılma yaparak çözdüm artık. mesela beyaz ekmek asla yiyemem tam buğday yiyebiliyorum. evde yaptığım mayalı poğaçayı asla yiyemiyorum. mayalı olan herşey yasak ve bu sabah anladım ki ezşne peyniri de yiyemiyorum çünkü aşırı yanmaya başladım sabha sadece peynir yemiştim çözümde tabiki gaviscon doktorum 1 ay önce 3 şişe yazdı 1 i bitti 2 sine devam.. allahtan zararı yok yandıkça 1 kapak içiyorum günde 3 kere flan yapıyor zaten.
aay canım geçmiş olsun o pislik şeyden bende çok çektim vee o 2 li fitilden sonra düzeldüm çok şükür. 3 gün arayla atacaksın evet umarım şifa olur ve kurtulursun hemencik.

Benim de suyum fazla bu hafta şeker yuklemesi yapilacak sekerden olabilirmis korkmayin ben basta biraz korktum ama arkadaslar rahatlattı sağolsunlar

Hala canım hala geçmiyor
Yaaa ne çilen varmış bitmiyor bir türlü çok üzüldüm kullanılabilecek tüm ilaçları da kullanmışsındır şimdiye kadar zaten. Yani başka doktora görünmek/ilaç değiştirmek falan da fayda etmeyecek gibi hissettim senin için

Çoğu gitti azı kaldı diye teselli etmeye çalışayım bari bebişin sağlığı yerinde ya, biz çekeriz artık doğuma kadar napalım

Bundan sonra da doğuma kadar yine her ay bakılması gerekiyor. Sizinki anladığım kadarıyla geçmişten gelen bir tiroid problemi değil; sadece hamilelikte çıkan cinsten. Böyle olduğunda doğumdan sonra ilaç kullanmaya da gerek kalmıyor, tiroid kendi fonksiyonlarını yerine getiriyor ilaçsız bir şekilde. İnşallah o şanslı kesimdesinizdir

Kızkardeşim öyle oldu; sadece gebelikte kullandı ve doğumdan sonra kan verince gördü ki bir problem yok ve ilacı bıraktı. Benim ise anti tpo ve ultrasonla falan da bakıldı ve hamilelik öncesinde tanı konulmuş olduğu için çok yüksek ihtimalle ölene kadar bu ilacı kullanacağım gibi görünüyor

Bu arada kizlar ben alt tarafin kil tuy islerinde zorlanmaya basladim Kuafore falan gidip acamam ben kendi isimi hep kendim gordum bu zamana kadar dun bi dustan once yapayim dedim yok gozukmuyor aynayla falan zar zor aldim yarim yamalak oldu bundan sonra jiletle devam edecegim sanirim sizde durumlar ne

Kizlar benim uykular iyice sacmaladi ya gece yatamadim sabahta oyle sert tekmelee yedimki ona uyandim.Zaten sabaha kadar da boluk porcuk derin uykuya gecemiyorum asla… bir oneriniz var mi rahat uyku icin acaba

Ben lazer yaptirmistim hic cikmazdi hamilelikte geri cikinca herkes agda yapma dogumdan sonra dokuluyo geri dedi valla o yuzden jilet yapiyodum arada bir en basindan beri ama onu da goremiycez yakinda bence (

Başka doktor gorusu de aldım cnm yok böyle gitcek ben kabullendim ya

Evet doğuma kadar artık gideceğim sürekli kontrole çağıracağım dedi doktor da o bile değerin iki katı farkındamısın diyor bana önemini iyi vurguladı sağ olsun evet ilk gebeliğimde böyle bir durum olmadı bunda zaten başladı ve değer arttı sadece 16 yaşlarındayken hızlı çalışıyordu bir süre yüne bu ilacı kullandım ve bu zamana kadar da tekrar etmemişti 33 yaşımdayım bundan sonrası hayırlısı hakkımızda tek bebişlerimiz iyi olsun da bizler cekeriz bi şekilde inşallah sizin de bir gün yok olur kendiliğinden

Bu dertten bende muzdaribim canım valla bende hayatımda gitmedim agdaya hep kendim hallettim ilk gebeliğimde de bu kadar erken sorun yaşamamıştım son aylarda yapamadım ama bende beş buçuk aylık göremiyorum zar zor bu ay hallettim bakalım darısı önümüzdeki aya

Yok canım benim bu şekerin sebep olduğu bir ağız kuruluğu değil ona da aşinayım çünkü :) bu bambaşka bir şey ben de istiyorum nemlendirici eşim onların da zararlı olduğunu iddia ediyor inat etti vardır böyle huyları o yüzden pazartesi kontrolünde doktoruma alın dedirtmeyi planlıyorum

Aayyy ne yicez biiiizzz dikkat etmeye çalışıyorum özellikle mide yanmam başladığında hemen ne yedim diye düşünüyorum

Kuaförde ağda yaptırıyorum, kendim hiç yapamam malesef
Bir de hadi şimdi bir şekilde halledildi diyelim, 1 ay sonra nasıl olacak ki? Mecburen başkası lazım

ben lazere gidiyordum 8 seans gittim hamile kaldım sonra çıkmaya başladı yine bu aya kadar jiletle aldım ki asla rahat edemiyorum kaşındırıyor jilet beni ama lazer boşa gitmesin diye ağdaya dönmemiştim bu ay bi baktım göremiyorum hiçbirşey ee normal doğum da istiyorum doktora nasıl açıcam dedim ve ağdaya başladım mecburen. sona doğru jiletlede olsa halledemeyiz kendi başımıza çünkü.
Kizlar benim uykular iyice sacmaladi ya gece yatamadim sabahta oyle sert tekmelee yedimki ona uyandim.Zaten sabaha kadar da boluk porcuk derin uykuya gecemiyorum asla… bir oneriniz var mi rahat uyku icin acaba
kuzum en başta öyleydim kesinlikle papatya çayı içmelisin. doğadan ın falan var ya papatyayı al yatmadan yarım saat önce yap iç bebekk gibi uyuyorsun doktoruma danıştım içmeden o önerdi zaten hiçbir yan etkisi yok

Acını derinden hissediyor ve paylaşıyorum. Kaybın için çok çok üzgünüm. Allah sana dayanma gücü versin

Kuaförde ağda yaptırıyorum, kendim hiç yapamam malesef
Bir de hadi şimdi bir şekilde halledildi diyelim, 1 ay sonra nasıl olacak ki? Mecburen başkası lazım
Bana kuaförüm sormuştu basıl yapıyorsun diye. Gebe müşterilerine erken dönemde başlıyormuş o tüylerin incelmesi ve alışması için. Çok olursa alamam dedi kasılma çay sebep olabilir. Siz erken başlamışsınız ama yeni başlamak isteyenler için bilgi olsun. Ben de jiletle devam ediyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…