- 18 Ekim 2022
- 1.662
- 2.370
- 63
- Konu Sahibi Papatya0593
-
- #22.481
Bence baktırmak doğrusu. Çünkü sağlık ocağı talep etmişti 20. Haftada. Eğitim araştırmaya gittim bugün, en son bir ay önce kan sayımı yaptırdım diyince yine istedi. Özeldeki doktorlar fazla rahat gibi geliyor artık. Biz yine de baktıralımBende diyorum bu yüzden ben mi pimpirikliyizdoktor kanına bakmıyor sende bakma yani sanane diyorum kendime ama dayanamıyorum
Evet haklısınız direk araştırmayla gönderiyorlar, bakalım ben de simdi baska doktor bakiyorum degistircem galiba kendimi ikna edemiyorum çünkü bunla ilgiliOraya da fake hesaplardan yorum yapıyorlar. Daha çok kadınlarkulübünden falan araştırmak lazım doktoru. Tabii şimdiye kadar memnun kalmışsınız, o kadar kötü değildir ama doktorun iyisi sıkıntılı durumlarda anlaşılıyor. Yoksa laylaylom herkes bir ultrason 2-3 tetkikle gebe bakmak ister. Ki özeldeki doktorlar riskli gebeleri direkt eğitim araştırma hastanelerine paslıyor. Gördüğüm bu.
Hah işte ben de buna tutuluyorum bu kadar doktor nasil farklı konuşabilirYa aynısı bende de oldu, b12 im 217 (kendim gidip tahlil yaptırdım) çıktı kurumdaki hemşire bi dahiliyeci bide kadın doğumcuya sordu ikiside gebelikte 300 altında olmamalı benexol iğne olsun dediler, kendi doktoruma sordum alt sınır 190 çokta az değil gerek yok dedi, bilemedim yani neden doktorlar bu kadar farklı konuşuyor, usulleri farklı
Reklamcılardan hiç hoşlanmıyorum. Bir kere tıp etiğine aykırı. Bir de hasta doktor ilişkisi mesafeli olmalı. Canım cicim muhabbetler gerer beni. Bir kaç mesaj önce yazdığım gibi bu tipler sorunsuz gebeliklerle övgüleri alıp reklamını yapar, zor vakaları devlet hastanelerine gönderir. Allah uzak tutsun böyle hekimleri.Ay arkadaşın doktoru bebeği apar topar şehir hastanesi yoğun bakıma sevk edilmişken, yolda durumu ağır demişler, doktor eşini köşeye çekmiş ben doğumu bir şekilde yaptırdım kalan parayı verin demiş , daha sonra da icraya verdi, düşünün ne doktorlar var
Teşekkür ederim, oranları nasıl yapayım??Benim gece uyutmayan öksürüğümü bal+karabiber+zencefil kesmişti. Bir kaşık kadar, yavaş yavaş yutarak tüketmiştim
Allah merhamet sahibi olanlarla karşılaştırsınAy arkadaşın doktoru bebeği apar topar şehir hastanesi yoğun bakıma sevk edilmişken, yolda durumu ağır demişler, doktor eşini köşeye çekmiş ben doğumu bir şekilde yaptırdım kalan parayı verin demiş , daha sonra da icraya verdi, düşünün ne doktorlar var
Zencefil miktarını araştırıp kullanın lütfen. Ben de yapmıştım rahatlatıyordu beni ama eşim uyardı, gebelerde günlük kullanım miktarını aşmamak lazımmış.Teşekkür ederim, oranları nasıl yapayım??
Bence de baktırmak lazım kızlar gebeliğimi ilk öğrendiğim de Sağlık ocağı doktorumun yönlendirmesiyle tsh değerim yüksek çıkınca doktoruma sordum ilaca başladık aradan zaman geçti değerlerime bakacakmısınız dedim şikayetin var mı dedi yok dedim o zaman gerek yok dedi o an akıl edemedim tsh değerimi meğerse baktırmak gerekmiş ve sağlık ocağına gidip kendim akıl ettim ve tsh değerim çok yükselmiş ve böylece endokrin uzmanına görünmek durumunda kaldım biz bazen akıl edemiyoruz ama onlarda yonlendirmeyebiliyor 2.5 olması gereken değerim 5,8 e çıkmış doğum doktorunun uygun gördüğü mg yeterli gelmemiş öyle işte kızlar bazen bizler uyanık olmalıyızBence baktırmak doğrusu. Çünkü sağlık ocağı talep etmişti 20. Haftada. Eğitim araştırmaya gittim bugün, en son bir ay önce kan sayımı yaptırdım diyince yine istedi. Özeldeki doktorlar fazla rahat gibi geliyor artık. Biz yine de baktıralım
Hiçbir söz seni teselli etmez biliyorum, inançlı insanlarız demişsin Rabbim gönlüne inşirah ferahlığı versinMerhaba kızlar, merak etmişsiniz Allah razı olsun. Size vereceğim iyi bir haberim yok malesef. Ayın 26. Da hastaneye yattim riskli gebelik yogun bakim bölümünde, bugun çıktım çok şükür. Çok zor günler geçirdim hem bedenen hem ruhen. Bir hafta normal doğumla bebeğimi doğurmak için tedavi gördüm ama çözüm olmadi, pazartesi apar topar sezeryana alındım ve melegimi cennetine kardeslerinin yanına gönderdim. Derdi veren sabrını da veriyor çok şükür inancı olan insanlarız yoksa bilmiyorum nasıl olurduk. Evime geldim yavruma esime kavuştum bugün daha iyiyim, inşallah daha da iyi olucam. Zaman herseyin ilacı tecrübeyle biliyorum. Nasipten öte yol yok, Rabbım beterinden korusun cümlemizi inşallahŞimdiden iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Allahım hepinize hayırlı sağlıklı doğumlar nasip etsin, mutlulukla kavuşursunuz inşallah, çok içten diliyorum. Allaha emanet olun inşallah
Allah gönlünüze ferahlık versin canım, yavruna sağlık sıhhat esenlik versinMerhaba kızlar, merak etmişsiniz Allah razı olsun. Size vereceğim iyi bir haberim yok malesef. Ayın 26. Da hastaneye yattim riskli gebelik yogun bakim bölümünde, bugun çıktım çok şükür. Çok zor günler geçirdim hem bedenen hem ruhen. Bir hafta normal doğumla bebeğimi doğurmak için tedavi gördüm ama çözüm olmadi, pazartesi apar topar sezeryana alındım ve melegimi cennetine kardeslerinin yanına gönderdim. Derdi veren sabrını da veriyor çok şükür inancı olan insanlarız yoksa bilmiyorum nasıl olurduk. Evime geldim yavruma esime kavuştum bugün daha iyiyim, inşallah daha da iyi olucam. Zaman herseyin ilacı tecrübeyle biliyorum. Nasipten öte yol yok, Rabbım beterinden korusun cümlemizi inşallahŞimdiden iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Allahım hepinize hayırlı sağlıklı doğumlar nasip etsin, mutlulukla kavuşursunuz inşallah, çok içten diliyorum. Allaha emanet olun inşallah
Son aylarımızın vazgeçilmez türküsünü armağan ediyorum; yetiş ya gaviscon yetiş ya rennieKızlar kızlaaarrrbu mide yanmasıyla nasıl başediyorsunuz ben artık çok kötüyüm dayanamıyorun imdaaaaatttt günün yüzde 70 i mide yanmasıyla geçiyor
Ay hala mı yoksa geçmişi mi söylüyorsun?Ben buraya hiç yazmıyim enfeksiyonum var adam bana yazmiyor instgramda reklam yapıyor delircem
Evet kesinlikle öyle; tiroid fonk takip edilmesi gerekiyor. Benim tiroid değerlerimi evime uzak olmasına rağmen taksim acıbadem hast dahiliye bölümü takip ediyor. Hocadan çok memnunum. Her ay görüşüyoruz. Haşimato ilk çıktığından beri dozu ayarlamak için de her ay görüşmüştük, hamile kaldığında da her ay görüşeceğiz demişti zaten. Kesinlikle uyanık olup konunun uzmanına görünmek gerekiyorBence de baktırmak lazım kızlar gebeliğimi ilk öğrendiğim de Sağlık ocağı doktorumun yönlendirmesiyle tsh değerim yüksek çıkınca doktoruma sordum ilaca başladık aradan zaman geçti değerlerime bakacakmısınız dedim şikayetin var mı dedi yok dedim o zaman gerek yok dedi o an akıl edemedim tsh değerimi meğerse baktırmak gerekmiş ve sağlık ocağına gidip kendim akıl ettim ve tsh değerim çok yükselmiş ve böylece endokrin uzmanına görünmek durumunda kaldım biz bazen akıl edemiyoruz ama onlarda yonlendirmeyebiliyor 2.5 olması gereken değerim 5,8 e çıkmış doğum doktorunun uygun gördüğü mg yeterli gelmemiş öyle işte kızlar bazen bizler uyanık olmalıyız
Allah gönlünüze ferahlık versin. Yaşadıklarınızı anlamamız çok zor, teselli edecek bir söz de yok maalesefMerhaba kızlar, merak etmişsiniz Allah razı olsun. Size vereceğim iyi bir haberim yok malesef. Ayın 26. Da hastaneye yattim riskli gebelik yogun bakim bölümünde, bugun çıktım çok şükür. Çok zor günler geçirdim hem bedenen hem ruhen. Bir hafta normal doğumla bebeğimi doğurmak için tedavi gördüm ama çözüm olmadi, pazartesi apar topar sezeryana alındım ve melegimi cennetine kardeslerinin yanına gönderdim. Derdi veren sabrını da veriyor çok şükür inancı olan insanlarız yoksa bilmiyorum nasıl olurduk. Evime geldim yavruma esime kavuştum bugün daha iyiyim, inşallah daha da iyi olucam. Zaman herseyin ilacı tecrübeyle biliyorum. Nasipten öte yol yok, Rabbım beterinden korusun cümlemizi inşallahŞimdiden iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Allahım hepinize hayırlı sağlıklı doğumlar nasip etsin, mutlulukla kavuşursunuz inşallah, çok içten diliyorum. Allaha emanet olun inşallah
Ne yaparsan yap o öksürük tam olarak geçmiyor bende de öyle olduKızlar zaman zaman konuşuldu ama tekrar sormak istedim, öksürük başladı bende, nasıl kesebilirim? Ihlamur bal yaptım, öksürük şurubu vs kullanan oldu mu?
Bu tür gereksiz hareketlerden ve yapmacık samimiyetten ben de hiç hoşlanmıyorum riskli bir gebe olmama rağmen doktoruma attığım mesaj üçü geçmez. Kontrollerde de o ne derse anlaşıldı der teşekkür eder ayrılırım yanından Allahtan doktorum alanında gerçekten çok uzman buna rağmen sosyal medyada çok aktif değil :dYa aslında doktorum görünürde baya iyi onun sayesinde hamile kaldım ben ama şimdi aşırı kızgınım yani demekki sağlık ocağı bi tahlil istemese bilemeyecektim, hele bu kilo tansiyon ölçümü ben de hic yapilmadi bilmiyordum burda arkadaslardan öğrendim.. cuma günü gidince konuşacağım bunları. Biz biraz donuk bi ciftiz dışarıya karşı acaba ondan mi ilgisiz bilmiyorum ki yani herkes doktorla fotoğraf çekiyor instagrama atiyo hep bi her giren gülüyor iste bebek heycani falan biz karı koca böyle seyleri dışarıda pek gosteremiyoruz beyaz yakalı profosyenelligiyle girip muayene olup tamam sorun yokmus mutluyuz diyip cikiyoruz kendimize. Acaba bizden kaynakli mi diycem de ne bileyim herkesin mizacı farklı
Bu ağız kuruluğu 10 gündür beni perişan etti, gece uykusu ve tükürüğü yutabilmek ne demek unuttum diyebilirimKızlar yemeklerden sonra aşırı şişiyorum, maden suyu iyi gelir mi? Akşam biraz kızartma yedim patlayacak gibiyim, ağzım kupkuru sürekli su içmek istiyorum
Korkma ben hamileliğimin başından beri sıkı diyetle ve insülin iğnesi ile devam ediyorum, şükür ki bebeğimin ölçümleri normal, son iki haftadır benim de suyum fazla o kadar diyete rağmen ama doktorun sıkı kontrolünde olduktan sonra ilaçlarına ve yediklerine dikkat ettikten sonra korkacak bir şey yok. Şeker de tansiyon da ilaçla dikkatle ve olabildiğince bol yürüyüş ile kontrol altına alınabilecek şeyler, süreç psikolojik olarak çok yorucu o ayrı ama çoğu gitti azı kaldı sabredebilirizKızlar bende şimdi muayeneden çıktım bugün tam 25 haftalik olduk ama ultrason da 26 hafta 3 günlük çıktı oğlumuz buna tam sevinecekken doktor suyumuzun fazla olduğunu söyledi ayrıca tansiyonum 13 6 çıktı. Ve cok hızlı kilo alıyorum gebeligimin başından bu yana tam 11 kilo almışım. Önümüzdeki iki gün içinde seker testi yapılacak. Korkuyorum
Hala canım hala geçmiyorAy hala mı yoksa geçmişi mi söylüyorsun?
Bana da bugün fitil yazdı akıntım geçmiyor bir türlü deyince. Günlük ped de kullandırmıyor zaten, gün içinde sadece iç çamaşırı değil artık pantolon da değiştiyorum hoff
Verdiği fitili henüz almadım. 2 taneymiş. Birini bi akşam göndericem diğerini 3 gün sonra gönderecekmişim. Bakalım inş işe yarar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?