Popüler Konu 2025 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

• üçüz/çoğul

• Ankete Katılan
    14
arkadaşlar selam bugün Doktora kontrole gittim ve 8+4'üz Bir ay sonra gideceğim kontrole ve İkili tarama testi yapılacak dedi İkili tarama testi nedir acaba Bilgilendirir misiniz içerikleri nelerdir ilk gebeliğim teşekkürler💘

En son cuma 513tü benim yani şu an sanırım 1500 falan bugün devlete gittim bakmadı ama özele gittim akşamüstü vajinal bakıldı keseyi net gördük karından görülmesi için bir sürü etken var mesela benim rahimim geriye doğru bakıyomuş biraz o yüzden karından görmemiz vakit alabilir dedi. Kendinizi kasmazsanız hiç bişey hissetmiyosunuz bile normal kayganlaştırıcı gibi bişey ile giriyor hiç hissedilmiyor
Ben daha önce muayene oldum vajinal de baktırdım hiç ağrım sızım kanamam olmamıştı. Ama şimdi çevremdekiler korkutuyor bebeğe zarar verir diye halbuki öyle bir şey yok zaten olsa doktor bakmaz diye düşünüyorum. Sizin kanama vs oldu mu sonrasında

Bende de aşırı derecede şişkinlik ve gaz var. O kadar rahatsız ediyor ki. Beni en çok zorlayan bu gerçekten. Çok yemiyorum ama içtiğim su bile şişiriyor maalesef 🙁
Benim de karnım 7 aylık gibi ne yesem şişiriyor ve gaz sancısı yapıyor. Activianın probiyotik shotları var her sabah aç karna ondan içiyorum biraz daha iyi geldi. Yarın dahiliyeye gidince soracağım belki bir şey verir

Benim de karnım 7 aylık gibi ne yesem şişiriyor ve gaz sancısı yapıyor. Activianın probiyotik shotları var her sabah aç karna ondan içiyorum biraz daha iyi geldi. Yarın dahiliyeye gidince soracağım belki bir şey verir
Eğer ki doğal bir tavsiye verirse bizimle de paylaşırsanız çok mutlu olurum valla 🌸

Kızlar yukarıda vajinal ultrason konuşulmuş ben tek tek yazmayip bu konuda genel birşey diyeyim dedim. Vajinal ultrasonda 1 cm ya giriyor ya girmiyor cihaz. Hissetmiyorsunuz bile. Düşüğe kanamaya asla sebep olmaz. Bazen lekelenmem oldu kanamam oldu diye söyleyenler oluyor. Muhtemelen ufak tahriş olma ya da yaralar varsa onlardan kaynaklaniyordur. Veya zaten düşük yapan bir kadın muayene yuzunden düşük yaptım diyordur. Ultrason bebeğin kalbini falan durdurmaz tabiki. Bebek taaa nerde cihaz nerde öyle diyim🤣 Görüntü daha iyi alındığı için doktorun daha doğru tanı koymasina yariyor. Ben ilk haftalarda çok gerekli görüyorum o yüzden. Doktorunuz bakalım derse bence istemiyorum demeyin. Korkacak birşey yok. İlişkide yaşadığınız şeyin 10da biri bile değil🙈🤣🤣

Ben daha önce muayene oldum vajinal de baktırdım hiç ağrım sızım kanamam olmamıştı. Ama şimdi çevremdekiler korkutuyor bebeğe zarar verir diye halbuki öyle bir şey yok zaten olsa doktor bakmaz diye düşünüyorum. Sizin kanama vs oldu mu sonrasında
Hayır asla olmadı şu an inanın ağrım dahi yok zaten o heyecanla bişey hissetmiyosunuz muhtemelen bunu yaşayan kişiler kendilerini kasıyolarsa zor girip çıkıyodur ilişki gibi düşünün. Zaten dediğiniz gibi doktorlar nu günlere gelene kadar kaç yıl okuyor kaç yıl stajerlikti intern aşamasıydı geçiyolar ve kaç tane hasta görüyorlar heralde bi sakıncası olsa yapmazlardı onlardan iyi bilcek halimiz yok zaten. Siz içinizi ferah tutun bi kere zaten ultrasonun değdiği yer ile bebeğin arasında büyük bi mesafe var ve çok kısa sürüyor kimseye kulak asmayın hiç bişey iç rahatlığınızdan mutluluğunuzdan önemli değil vucudunuzu dinleyin en doğru seçimi o yapar

Kızlar yukarıda vajinal ultrason konuşulmuş ben tek tek yazmayip bu konuda genel birşey diyeyim dedim. Vajinal ultrasonda 1 cm ya giriyor ya girmiyor cihaz. Hissetmiyorsunuz bile. Düşüğe kanamaya asla sebep olmaz. Bazen lekelenmem oldu kanamam oldu diye söyleyenler oluyor. Muhtemelen ufak tahriş olma ya da yaralar varsa onlardan kaynaklaniyordur. Veya zaten düşük yapan bir kadın muayene yuzunden düşük yaptım diyordur. Ultrason bebeğin kalbini falan durdurmaz tabiki. Bebek taaa nerde cihaz nerde öyle diyim🤣 Görüntü daha iyi alındığı için doktorun daha doğru tanı koymasina yariyor. Ben ilk haftalarda çok gerekli görüyorum o yüzden. Doktorunuz bakalım derse bence istemiyorum demeyin. Korkacak birşey yok. İlişkide yaşadığınız şeyin 10da biri bile değil🙈🤣🤣
Evet katılıyorum bide gerçekten allah korusun dış gebelik falan varsa erken teşhis çok önemli gelecek için. Ne kadar erken kese görürseniz o ihtimaller o kadar hızlı kalkıyor ortadan. Benim mesela istemeseydim alttan rahimim arkaya dönük olduğu için laç hafta sonra görcektim belki ama bu şekilde kendi sağlığımla ilgili kötü ihtimaller kalktığı için rahatım mesela stressiz bebeğin gelişimine odaklanıcam

Kızlar kalp kese görenler haftasıyla birlikte bana yazabilir mi etiket veya mesaj olarak. Listemize ekleyelim 🥰 ben de parayı uzatmayan kaldı mı diyen dolmuş şoförü gibiyim arada mazur görün 🤣 @destinaa88 E ebayraktar kızlar sizin beklenen doğum tarihlerinizi yazmamışız hadi ekleyelim🙂 @Seherykc benim de bebeğim doğduğunda araları 23 ay olacak. Biraz endise biraz korku bolca mutluluk yaşıyorum. Paylaşırız bu süreç içerisinde kaygılarımızı. Hepsini aşarız hiç merak etme. Ağlaya söyleye büyüteceğiz yeterki sağlıklı olsunlar. Bilgilerini yazsana listeye alalım seni de♥️🥰
ben gecen cuma ilk ultrason'a gittim , cok sukur kalp atisini gorduk , üstümden koca bi agirlik kalktı onu orada görünce allah guzel haber bekleyen herkese yaşatsın o ani insallah. Sol kasigimda hissediyordum bi sertlik , tam da oradaymış <3

benim beklenen dogum tarihi 10 Aralik gözüküyor, kalp atisini , keseyi, embryo'yu da 7+5'te görmüş oldum cok sukur.

Valla benim zaten tüp bebekle oldu ve tüp bebek doktorum 10.haftaya kadar takip etmek istiyor. Aklımın ucundan geçmez ki azıcık bile riski olan bir uygulamayı yapmayı düşünsün. Nitekim 10 kadından 3ünde rahim arkaya doğru konumlanmış oluyor ve karından ultrasonda görüntü almak zorlaşıyor. Görünmeyince de stres artıyor. Ben bugün 8+0ım. Şimdiye kadar 2 kere vajinal ultrasonda baktı doktorum ve tek bir damla kan bile gelmedi. Yarın da üçüncü kontrolüme gideceğim ve yine vajinal olacak. Herkes rahat olsun bence. İnanıyorum ki doktorlar zaten riskli gördüğü bir şeyi yapmazlar. Öyle bir durum olsa en başta benim tüp bebek doktorum yapmazdı 🌸

Yarın randevum var 6+5 im yarın. 5+0’da keseyi gördük. Yarın kalp atışı için çağırdı ama inşallah görürüz kızlar dua edin sizce sağlıklıysa görür müyüz 6+5’te neleri görmek beklenir
Ben 6+5te vajinal muayenede duydum kalp atışlarını bebeklerimin 🐣🐣
Eğer ki geç döllenme değilse duyabilirsin bence 🌸

Karın büyüklüğü ile ilgili akşam bir konu geçmişti. 6+6 ya ait gelişmeyi okurken uygulamadan bunu gördüm arkadaşlar 😅 iç karın ve gaz ile ilgiliymiş 😅

Eklentiler

• IMG_7316.webp
    IMG_7316.webp
    43,4 KB · Görüntüleme: 33
Back
X