2023 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    234
Aynen kucakta rahatlıyor, ben şu an süt Ürünleri ve dana eti yemiyorum, yüzde yetmiş rahatladı diyebilirim ama dediğim saatlerde kakasını yapmak için baya uğraşıyor gazını diz üstü çıkarıyorum ama kakası için 1 2 saat uğraşıyor, Gündüz ise sadece emerken uyukluyor akşam 7 de ancak banyo yaptırırsam uyuyor ve sürekli emiyor saatte 1 ve 1 saat memede kalıyor, buna rağmen sadece 400 gram almış, galiba sütüm de yetmemeye başladı diyetten ötürü.

Niye boyle bir diyete basladiniz. Et yememek hic dogru bir karar degil, yani kakasinda kan vucudunda dokuntu yoksa zaten alerji demiyor genelde dr lar. Ben de her ne kadar suphelensem de abartili bir durum olmamasina ragmen. Sut urunlerini tuketmemeye çalışıyorum ama tamamen kesmedim sutume etki eder diye. Bence eski halinize devam edin

Alerji meselesinde bizim doktorumuz diyet yapmanın faydasının olmadığını söyledi, hatta intoleransının olduğu gıdalarla mümkün olduğunca fazla karşılaşması gerekiyormuş. Tabi alerjik reaksiyon aşırı bir boyutta değilse Bizimkinde ara ara cilt döküntüleri oluyor, özellikle bir ara aşure yerken çok oldu. Ama doktor diyet yapmamam gerektiğini söyledi. Ne kadar çok karşılaşırsa o kadar tolere etmeyi öğrenir dedi, yetişkinlerde de tedavi bu mantıkta yapılıyormuş. Yiyip içtiğim şeyler sütümü direkt etkiliyor zaten, o yüzden zayıflamayı filan bile boşverip her şeyi yiyorum ben Et yememe konusunda da çok katılıyorum, vejeteryan emziren bir arkadaşım bile bu süreçte et yemeye başladı.

Bizim üç aylık olduğu gün dişler patladı altta, şimdi baya pirinç kadar oldular Doktor kontrolde dedi hatta 10 gün önce gelmiş olsanız gaz sancısı diye damla verirdim dedi, ama erken diş çıkarma olabiliyormuş:) 2. ay boyunca eli hep ağızdaydı ve salya başlamıştı. Şimdi her yer gölet oluyor tabi Dişler yüzünden atak haftalari filan yalan oldu, sadece becerileri takip ediyorum harika haftalarda Bazen de hala diş jeli kullanmam gerekiyor, başka türlü uyumuyor. Korkuyorum biraz açıkçası üstler de mi geliyor hemen diye, fena ısırıyor açıkçası

İntoleransta dediginiz gibi ama alerji varsa diyet sart. Cunku uzun vadede cocuga da zarari olabiliyor. Anne diyet yaparak birkac ayda bu alerji gecirilebilirken eger diyet yapmazsa bebekte o alerji omur boyu kalabiliyor. Ben de sanirim sut dokunuyor. Cok yine de tuketmemeye çalışıyorum cunku rahatsız ediyor nasil kiyayim ona ragmen. Sadece tamamen kesmiyorum da dikkatli sekilde az az tuketiyorum. Sutu direkt asla icmiyorum zaten oylesi bana bile yaramiyor.

Kızlar şu an bebeğim 3 ay 11 günlük. Normalde geceleri en fazla 2 kere emmeye uyanırdı ama şu an her saat başı ağlayarak uyanıyo kolay kolay uyumuyor, gündüzleri en azından 15-20dk oyalanırdı şimdi uyanık olduğu her an kucakta bile ağlıyor. Atak haftası hesaplaması yaptım atak haftamız değil ama bu yaşadıklarım da normal değil sizce ne olabilir?

Ben de doktora sordum. Dis cikarmaya baslamis olabilirler dedi. Alt ceneden ciktigi icin bu aylarda baslamasi normalmis. Illa tomurcuk gormemiz gerekmiyprmus. Cok zorda kalirsaniz calpol verin dedi. Ama ben bir de karanfil islattim bir gece bekledim. O cikan suyu suruyorum dislerine iyi geliyor gibi ama cok zormus ya bu dis olayi. Asla anlayamiyorum dis agrisi mi degil mi

Benim bebeğim geceleri sık uyanmaya başladığında açlıktan uyanıyormuş. Öyle uyumadığında mama takviyesi yapıyorum uyuyor. Gündüzleri benim bebeğim de uyanıkken hep kucak istiyor.

Benim bebeğim geceleri sık uyanmaya başladığında açlıktan uyanıyormuş. Öyle uyumadığında mama takviyesi yapıyorum uyuyor. Gündüzleri benim bebeğim de uyanıkken hep kucak istiyor.
Benimki normalde gece dediğim gibi en fazla 2 kere falan emerdi genelde ben uyandırırdım hatta ama gündüzleri bir şeylerle oyalanıp bana zaman vermeye başlamıştı şimdi en başa döndük yine. Bi ümit 4. Ay atağı dedikleri buysa en azından geçer diyorum çünkü dayanamıyorum

Çocuk doktorumuz öyle istedi, kakasında gizli kan çıktı testte, alerji doktoru kan testi yaptı, bugün çıkmış Sonuç, alerji göstergesi değeri oldukça düşük dedi, bi kaç gün sonra kek yapıp yicem tepki vermezse basamak basamak ilerlicem ama zaten alerji değilse bile dikkat etmem gerektiğini ek gıdaya geçince lifli gıdalar ile bağırsaklarının toparlayacağını, probiyotik markasını 6 haftada bi değiştirmem gerektiğini söyledi.

Kesinlikle etikiliyor sütün miktarını yenilenler, ne kadar su yeterli deselerde, yemiyordum çünkü çocuğu o şekilde kıvranırken görmek çok üzüyordu bir de benim elimde olduğunu düşündüğüm için diyet yaptım, diyete ve probiyotiğe aynı zamanda başladım iyileşmenin sebebi belki de probiyotikti, rota dan 10 gün sonra diyeti aç demişti alerji doktoru, kanlı bağırsak iltihabına yol açar zayıf bağırsaklarda rota çok elzem değil ölümle sonuçlanmıyor dedi doktor 2. Yaptırmıycaz

Bende arkadaşlara katılıyorum mehrunnisa scher bizim doktorumuz mukuslu sulu kaka ve tüm vücudunu saran isilik için gittiğimde alerjiden bahsetti kesinlikle diyet önermiyorum bu güncel olmayan bir bilgi dedi hele ki süt ürünleri diyeti çok tehlikeli tam kalsiyuma ihtiyacın varken bunu yapmak iyi olmaz dedi ama süt konusunda direk sütü içme dedi yani yoğurt peynir kefir gibi mayalı hallerini mutlaka tuket ama süt icme bir süre dedi.et olayida kesinlikle diyet yapılmaması gereken besinlerin başındaymis onu da sordum alerji konusu açılınca şuan sutumuz olsa bile kalitesini etkileyen şeylerin başında et geliyormuş ben et seven biri değilim haftanın 5gunu kesin yiyorum öbür turlu bebeğinizin sağlıkli gelişimi için kaliteli sütü sağlamış olursunuz.. sürekli emmesine rağmen 400 gram sütünüzün besleyiciligi azalmış olabilir lütfen et yoğurt kefir peyniri tüketin bebeğiniz için çok onemli

Yok korkutmadiniz tam tersi hazırlıklı olayım ikinci ay asilarinda bu kadar zorlanmışmiydi ben 2.ay aşısındw sabaha kadar ateş olcmustum enn son 37.7yi gördü 38gormeden ilaç verme demişti doktorum vermemiştim.insallah 4rahat gecer

Peki ne acidan dikkat etmek gerekiyormus

Zormus gercekten.. biz noldugunu anlamadan gecirdigimiz icin net bilgi veremiyorum ne yazik ki:/ Her sey ust uste geldi, yazlik evde temmuz ayinda inanilmaz sicaklayip terliyordu, hala aklima doymuyor olma ihtimali geliyordu, gaz damlalari veriyordum gazi var sanip.. Simdi disler iyice cikti, artik biraz rahat ederiz diye dusunuyorum ama hic oyle olmuyor ne yazik ki Hala el agizda, huzursuz. Bazen dis jeli suruyorum uyuyabilmesi icin. Karanfili duymamistim, deneyecegim

Diş jelini duymuştum ama hiç bi bilgim yok doktorunuz mu söyledi kullanmanızı ne zaman basladınız

Diş jelini duymuştum ama hiç bi bilgim yok doktorunuz mu söyledi kullanmanızı ne zaman basladınız
Doktor soylemedi aslinda, biz dis patladigini gorunce eczaneden aldik, epey huysuzdu cunku. Duzenli kullanmiyoruz, ihtiyac duydugumda suruyorum arada. Normalde kimyasala karsi olmama ragmen oyle agliyorken dayanamayip suruyorum:/ Doktor calpol verebilirsiniz dedi, ama bizde hic ates olmadi dise ozel o yuzden calpol vermedim hic.

Tetagil marka var diş için o bitkisel öneriliyor.Arastirabilirsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…