2023 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    234
İntoleransta dediginiz gibi ama alerji varsa diyet sart. Cunku uzun vadede cocuga da zarari olabiliyor. Anne diyet yaparak birkac ayda bu alerji gecirilebilirken eger diyet yapmazsa bebekte o alerji omur boyu kalabiliyor. Ben de sanirim sut dokunuyor. Cok yine de tuketmemeye çalışıyorum cunku rahatsız ediyor nasil kiyayim ona ragmen. Sadece tamamen kesmiyorum da dikkatli sekilde az az tuketiyorum. Sutu direkt asla icmiyorum zaten oylesi bana bile yaramiyor.
Ben de bu durumdayım. Yumurta, et yediğim an çocuk gaz sancısından kıvranıyor.
Aşırı kötü kokulu gaz ve sesli kaka da cabası.
Yedikçe tolerans göstermiyor tam tersi bence olumsuz etkiliyor.
Artık yumurta et yemiyorum.
En iyisi vitamin takviyesi almak.

Merhaba anneler. Ben haziran annesiyim bebeğim bugün 83 günlük. Bugün tesadüfen bebeğimin kafasını okşarken elim bingildiga geldi.sanki çok küçük bir yumuşaklık var. Dokunmaktan hep korktuğum için bir daha kontrol etmedim. Kontrol içinde 10 günü filan var. Bebeğinin bingildagi Erken kapanan var mı? Doktora goturmeli miyim hemen?

Yok korkutmadiniz tam tersi hazırlıklı olayım:KK66: ikinci ay asilarinda bu kadar zorlanmışmiydi ben 2.ay aşısındw sabaha kadar ateş olcmustum enn son 37.7yi gördü 38gormeden ilaç verme demişti doktorum vermemiştim.insallah 4rahat gecer
2. Ay aşısından gelince bir çay kaşığı calpol verdim. O gün hafif huzursuzdu. Ateşi 37.2 civarındaydı. Endişe edecek bir durum olmamıştı.
4. Ay aşısında doktor özellikle 38 olmadan calpol verme kendi bünyesi dirensin demişti. 37.8 görünce bir çay kaşığı calpol verdim. Aşı günü değil bir gün sonra öğleden sonra huysuzluk, Ateş, ağrısı var gibi inleyerek ağlama, kıvranma oldu.

Merhaba anneler. Ben haziran annesiyim bebeğim bugün 83 günlük. Bugün tesadüfen bebeğimin kafasını okşarken elim bingildiga geldi.sanki çok küçük bir yumuşaklık var. Dokunmaktan hep korktuğum için bir daha kontrol etmedim. Kontrol içinde 10 günü filan var. Bebeğinin bingildagi Erken kapanan var mı? Doktora goturmeli miyim hemen?
@ankazmrt0 bizim konu. Bizimkilerin de cok kucuk hatta kapanmak uzere. Ama merak etmeyin 3 aydan sonra zaten yavas yavas kapaniyor. Bu sureden sonra kapanmasi da dert degil. Hamileyken d vit yukledigimiz icin sanirim simdiki bebekler hep kucuk bingildakla doguyor

Ben de bu durumdayım. Yumurta, et yediğim an çocuk gaz sancısından kıvranıyor.
Aşırı kötü kokulu gaz ve sesli kaka da cabası.
Yedikçe tolerans göstermiyor tam tersi bence olumsuz etkiliyor.
Artık yumurta et yemiyorum.
En iyisi vitamin takviyesi almak.
Aslinda alerjik bir durum yoksa ne olursa olsun yumurtayi tamamen kesmemenizi siddetle oneririm. Cok cok onemli cunku hem bebek hem de sizin icin

@ankazmrt0 bizim konu. Bizimkilerin de cok kucuk hatta kapanmak uzere. Ama merak etmeyin 3 aydan sonra zaten yavas yavas kapaniyor. Bu sureden sonra kapanmasi da dert degil. Hamileyken d vit yukledigimiz icin sanirim simdiki bebekler hep kucuk bingildakla doguyor
Hamileyken bana vitamin vermeyi unuttular. 8 aylıkken tamamen başladım ben d vit kullanmaya .Yarın sünnet icin gideceğim. Onu da sorarim

Benim bebeğimin bıngıldağı da küçüldü 1cm civarında, kafa büyüyorsa sorun yok dedi doktorum. Aylık kontrollerde ölçecek.

Hamileyken bana vitamin vermeyi unuttular. 8 aylıkken tamamen başladım ben d vit kullanmaya .Yarın sünnet icin gideceğim. Onu da sorarim
Valla artık ne kullansak artısi da oluyor ekşisi de kimileri yaz döneminde hiç kullanmıyor d vitamini erkenden bıngıldak kapanmasin hemde zaten güneşten sentezliyor diye ama d vit eksikliginden kemik eğrilikleri olabiliyor bol bol güneşletmek lazım

Valla artık ne kullansak artısi da oluyor ekşisi de kimileri yaz döneminde hiç kullanmıyor d vitamini erkenden bıngıldak kapanmasin hemde zaten güneşten sentezliyor diye ama d vit eksikliginden kemik eğrilikleri olabiliyor bol bol güneşletmek lazım
Doktor 2 yaşına kadar d vit kullan demişti. Bizim bebeğimiz kolik gazlı bir bebek ve çok sıcaklara denk geldi ancak akşam 9da dışarı çıkarabildik. Bebek arabasını da hiç sevmedi. Ona koyup g3zdirme şansımız da olmuyor. Bu yüzden kucakta yarım saatte ne alınırsa d vit.

Kızlar benim en merak ettiğim bebeklerinizi nasıl uyutuyorsunuz benimki önceden hep memede uyurdu artık bir türlü dalamıyor ayakta sallıyorum istemiyor kucakta pışpışta çok uykusu varsa bayılıyor çingen beşiği deriz öyle salıncak kurdum eve ama bazı gün ondada direniyor sallanmaya alışmasın dediğim çocuğuma şimdi yeterki uyusun diye her yolu deniyorum

Merhaba. Bizimde sizinki gibiyken kapanmıştı. Kafa çevresi takibi yapılıyor, d vit kesti doktorumuz bir de.

Kızlar benim en merak ettiğim bebeklerinizi nasıl uyutuyorsunuz benimki önceden hep memede uyurdu artık bir türlü dalamıyor ayakta sallıyorum istemiyor kucakta pışpışta çok uykusu varsa bayılıyor çingen beşiği deriz öyle salıncak kurdum eve ama bazı gün ondada direniyor sallanmaya alışmasın dediğim çocuğuma şimdi yeterki uyusun diye her yolu deniyorum
E bebekten hamak beşik almıştm. Onda uyutuyorum gündüzleri, akşamda 8 gibi dışarı çıkıyoruz, bebek arabasında uyuyor gece uykusuna açıkhava da kolay geçiyor. Eve gelince beşiğine yatırıyorum. Gece uyanınca da Montessori yatağımız var kızımın odasında. Orada birlikte uyuyoruz yanımda yatarak o zaman uyuyor.

Arkadaşlar hiç regli olan var mı? Ben kızım 2 aylıkken bir lekelenmem olmuştu o kadar. Yarın kızımın 4. Ayı dolacak, bugün gene bir lekelenmem oldu. Kahverengi şeklinde. Sökülemiyorum bir türlü, doktora gitmem gerekli mi sizc, var mı tecrübesi olan

E bebekteki holmenin hamaklarından aldım gündüzleri onda sallayarak uyutuyorum geceleri de iyice uykusu gelene kadar bekleyip duş aldırıyorum genelde emerken uyuya kalıyo direnirse de yine hamakta sallayıp orda uyuya kaldığında yatağına alıyorum

E bebekten hamak beşik almıştm. Onda uyutuyorum gündüzleri, akşamda 8 gibi dışarı çıkıyoruz, bebek arabasında uyuyor gece uykusuna açıkhava da kolay geçiyor. Eve gelince beşiğine yatırıyorum. Gece uyanınca da Montessori yatağımız var kızımın odasında. Orada birlikte uyuyoruz yanımda yatarak o zaman uyuyor.
E bebekteki holmenin hamaklarından aldım gündüzleri onda sallayarak uyutuyorum geceleri de iyice uykusu gelene kadar bekleyip duş aldırıyorum genelde emerken uyuya kalıyo direnirse de yine hamakta sallayıp orda uyuya kaldığında yatağına alıyorum
Ya hamakta belli süre sonra uyuyamıcaklar zor olmicak mi ben park yatağa alıştırayım dedim kabul etmedi orda sallanmaktan hoşlanmadı. ayakta sallıyorum ama hamağa geri mi geçsem diye düşünmeye başladım.

Arkadaşlar hiç regli olan var mı? Ben kızım 2 aylıkken bir lekelenmem olmuştu o kadar. Yarın kızımın 4. Ayı dolacak, bugün gene bir lekelenmem oldu. Kahverengi şeklinde. Sökülemiyorum bir türlü, doktora gitmem gerekli mi sizc, var mı tecrübesi olan
Benimde 4,5 aylık dün sadece lekelenmeden bi tık fazla kadar kanamam oldu kasıklarımda ağrı hissettim ama tekrar durdu internette okumuştum emzirmeden kaynaklı hormon bozukluğu sebep oluyormuş doktora giderseniz burayada yazın lütfen

Ya hamakta belli süre sonra uyuyamıcaklar zor olmicak mi ben park yatağa alıştırayım dedim kabul etmedi orda sallanmaktan hoşlanmadı. ayakta sallıyorum ama hamağa geri mi geçsem diye düşünmeye başladım.
Valla ayağımda sallamaktan güç kalmıyor bende o yüzden hamakla devam ediyorum gittiği yere kadar artık🤷🏻‍♀️

X