2023 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    234
Kızım 4 ay kontrolü oldu. Bu ay farklı bir doktora gittik. Yeni doktor gayet ilgilendi. Şimdilik içime sindi.
Anne sütü ile yeteri kadar kilo almamış. Gün içinde anne sütüne ek formul mama vermeye karar verdik. Boyu ve baş çevresi normal.
4 ay aşılarını oldu. Doktor ateşi 38 olana kadar calpol verme. Bağışıklık sistemi mücadele etsin dedi. En son 37.7 olunca ılık duş aldırıp calpol verdim. İki gün çok huzursuz oldu. Sürekli ağrısı var gibi ağladı. 3. Gün normal rutine döndü.
Göz rengi hemen hemen bir aydır net kahverengi.
Bir kaç haftadır yüzüstü dönmeye çalışıyor. Döndüğü zaman mutlu oluyor. Nasıl bir içgüdü yüzüstü dönmek için ciddi uğraşıyor.
Ayaklarını keşfetti. Ayak parmaklarını ağzına götürmeye uğraşıyor. Sabah uyanırken bir bakıyorum daha gözlerini açmamış ama ayakları havada yakalamaya çalışıyor

Ooo ben hamileliğinde çığlık cigliga iki kere aşırı korkmuştum birinde arabada böcek vardı aniden görünce kapıyı açıp koşturmaya başladım diğerinde 3.trimesterdi uyurken yere bişey düştü pat diye yine aşırı derecede korktum tabi aralarda irkildigim şeyler oldu yine hiç bişey olmuyor merak etmeyin Bizimde haftaya 4.ay aşıları korkuyorum atesden .2.ay asilarindan daha mı zor geçiyor. Bu arada son bir ayda kilo boy artışı ne kadardı yetersiz bulmuş anne sütünü. Kız bebek erkek bebeğe göre değişiyor değerler tabi ama genelde duyduğum bu ay az kilo alımı olduğu bu arada baş çevresi kaç çıktı soyledilermi

@ankazmrt0 kız bebek bir ayda 420 gr almış. Son bir haftadır anne sütünün yetmediğini hissediyorum. Tam doymuyordu. Emdikten bir saat yine emmek istiyor. Böyle olunca sütüm birikip yağlanamıyor. Arada bir ölçek mama veriyordum. Çocuğu açlıktan ağlatmaya gerek yok. Doktor onayı ile mama takviyesi vermek beni de rahatlattı.
6420 gr, 66.5 cm, 41 cm
Aşıdan dolayı Gözünü korkutmak istemem ama hazırlıklı olun isterim
Belki sizin bebiş daha dirayetli olur
Hem 4. Ay atağı hem de aşılar çok zorladı.

Biz de atak dönemine girdik sanırım. 3 gündür sürekli kucakta durmak istiyor. Bıraktığım gibi ağlıyor. Dün gündüz 15 dakikalık periyotlarla uyudu,bıraktığım gibi uyandı hep.Gece uyuyor çok şükür de dinleniyoruz.

Canlmm teşekkür ederim aydınlattığın için o zaman böyle anlık saniyelik şeylerden birşey olmuyor Çok ŞÜKÜR İNŞALLAH isteyen herkesinde benimde bebişim sağlıkla ilerler sende bebeğini sağlıkla huzurla büyütürsün İNŞALLAH arkadaşımm Çok Aminnn

Bizimki de birebir aynı anlattığınız gibi ama şu an 101günlük bu ara atak haftası olmaması gerekmiyor muydu

Bu 4. Ay atağı 4. Ayı doldurunca olmuyor muydu yaa Doğum takviminize göre aramızda 2 gün var benimki de benzer durumda, şu an 4. Ay atağında mıyız o zaman biz?

Kıvranıyor sürekli, karın üstü dizime yatırınca baya çıkarıyor alttan, önce alerji dediler şimdi gıda intöleransı diyor doktor acaba bu yüzden mi gazlı bilemiyorum
Ben de bundan supheleniyorum. Hangi gidaya olabilecegini dusunuyorsunuz? Baska belirtiler yok mu? Bizim bazi gunler oluyor bu. O gun emmek de istemiyor cok zorlaniyorum. Kusuyor arada bir cok huysuz oluyor. Ama kaldirip gezdirince ses yok oyle iyi oluyor

Allah hamileleri koruyor inan bana.hele de o bebeğin yaşamasına hükmetmişse.
Şahsen ben depremde hamileydim.2 depremi de evde yaşadım.cok korktum.4,5 yaşında oğlumun üzerine kapandım.çıkamadık.ölümü bekledik.sonra çok artcılar oldu.baya bi korku yaşadım.ama çok şükür kanama yada herhangi bi olumsuz durum yaşamadım.

Bu 4. Ay atağı 4. Ayı doldurunca olmuyor muydu yaa Doğum takviminize göre aramızda 2 gün var benimki de benzer durumda, şu an 4. Ay atağında mıyız o zaman biz?
Beklenen doğum tarihine göre hesaplaniyor.Google atak haftası hesaplama yazarsan çıkıyor.Mesela benim doğum 9 mayısta oldu ama beklenen 18 Mayıs idi (40 hafta ) şu an atağın 9.gunu imiş bizim .Gunduzleri dibine kadar yaşatıyor kızım sağ olsun bir de bugün aşı olduk büyük kızın kreşe başlaması derken üzerimden tır geçmiş gibiyim felaket huysuzluk yaptı biz de ateş olmadı ama ağrı için calpol verdim az da olsa rahatladı

Benimki 28 mayıs ama şimdiye kadar her atağa birkaç gün önceden girdik muhtemelen şuanda da öyle Ben doğurmadan önce bebekleri sürekli emip uyuyan ve sadece acıktığı için ağlayan canlılar sanıyordum ne safmışım ya

Anladım canımm haklısın Gelmiş geçmiş olsun ALLAH bidaha yaşatmasın hiç Kolay günler değildi Biliyorum RABBİM yar ve yardımcınız olsun iyi günler göstersin evlatlarınla sevdiklerinle teşekkür ederim İNŞALLAH iyi günler olsun

Kizlar bebeklerinizde dis kasinmalari ve agrilari basladi mi? Benimkilerde basladi galiba. Surekli elleri agizda tukuruk salgilamaya basladilar. Agrilari da var galiba. Bazi gunler canima okuyorlar. Burada birileri karanfil ile ilgili birsey yazmisti galiba. Bir bilginiz var mi? Ya da uyguladiginiz taktikler var mi?

Bizde 4,5 aylığız benimkinin elleri yaklaşık 20 gündür hep ağzında ve aşırı salyalı ama doktor dişten değil tükürüklerini kontrol edemediği için yapıyor dedi bizimkinin ağrısı yok gibi huysuz bir bebek ama keyfi

Bizde epeydir var salya ve elini ağzına götürme durumu,dişten kaynaklı değil ama.ben diş kaşıyıcı veriyorum onu seviyor.

zeytinyağı kürü bu şekilde yapmıştım ilk kizimda.Bunda da yaparım zamanı gelince.Bir de granül var toz şeklinde o da rahatlatıyormus.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…