2023 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    234
Peki 5 haftalıkken kese içinde bebek varmıydı acaba ultrason resminiz varsa atarmısınız benimde 4 gündür aşırı olmasada kanamam var adetime göre 7 haftalık olması gerek ama ultrasonda 5.5 haftalık gözüktügü için doktor kurtajla alalım bebek yok içinde dedi bende aldırmadım devlete gittim progeston verdi 15 gün sonra gel dedi acaba benek oluşur mu
Bünyene zararı yoksa beklemeni tavsiye ederim 7. haftadan önce belli olmuyor pek.

Selamm,

5+6 dayım ve hamilelik oncesinden itibaren yaklasık 4-5 aydır folik asit içeren multivitamin kullanıyorum. Bugün testte folat değerim ve demir değerlerim yüksek çıktı. Hiç benzer durumu olan var mı? Doktorunuz ne önerdi acaba kızlar
Folat benimde 23 cikti 2 gundur içmiyorum folik asiti doktora ptsi gunu danışcam sorucam haftada 3 falan alayim dicem cunku cok fazla otizmli cocuk artisi var folik asiti fazla kullanmakda etkiliyormuş biraz taktim sanirim bide ailemde otizmli cocuk var ekstra tedirgin oluyor insan.istanbulda bir profa gidiyordu hamileyken bir arkadasim doktor folik asit yerine acve hurmasi vermiş cocugu 3 yasinda simdi masallah hem sağlıklı hemde zeki. Ben hamile oldugumu ogrenir ogrenmwz doktora gittim hemen folik asit alıyorsun dedi hocam benim folat degerim iyidi dedim hic onemli degil bebek icin ekstra almak zorundasin dedi. Simdi bu doktorun ptsi ne diyecegini tahmin ediyorum kullan dicek ama biraz arastirincada bazi doktorlar belli seviyeden sonra kullandirmamis valla kafam karisik

Ben de öncesinde folikasit kullandığım için folat değerim yüksek çıkmıştı. Doktor bir şey söylemedi ama ben folikasiti 2 - 3 günde bir kullamaya başladım. Haftaya kontrolüm var o zaman doktora danışacağım.
Yaaa bende ayni seyi yapmayı düşünüyorum haftada 3 kere alsam nolur acaba diyorum.Doktorunuza sordugunuzda paylaşırmısiniz yorumunu.23 cikti folat benim

Kızlar merhaba 💕 10. Haftama giriş yaptım. Artık bulantılarım ve gögüs ağrım azalmaya başladı. Doktorum önlem amaçlı günde bir kere gece yatmadan önce 12.haftaya kadar progestan kullanmamı söyledi. İlacın sersemlik ve uyku gibi yan etkileri olduğu için gece kullan dedi. Ama sanırım yavaş yavaş hamileliğin balayına giriş yapıyorum. İnşallah bebeğim de iyidir, biz artık birbirimize alışmaya başladık. 💕12.haftada ikili test yapıcam dedi.Bebeğimi görmek için her kontrolü zor bekliyorum. 😊
Maşallah ben de biraz büyüse de hamile olduğumu anlasam diye gün sayıyorum. 8. Haftada bulantılar hafifledi sadece yorgunluk kaldı. Progestan fitil olarak da alınıyor ve hiç yan etkisi olmuyor eğer içmek rahatsız ederse doktora sorabilirsin. Pek çok doktor fitil olarak veriyor.

Peki 5 haftalıkken kese içinde bebek varmıydı acaba ultrason resminiz varsa atarmısınız benimde 4 gündür aşırı olmasada kanamam var adetime göre 7 haftalık olması gerek ama ultrasonda 5.5 haftalık gözüktügü için doktor kurtajla alalım bebek yok içinde dedi bende aldırmadım devlete gittim progeston verdi 15 gün sonra gel dedi acaba benek oluşur mu
Ilk 4+6da sadece kese vardi. 5+2de yolk göründü. 5+5de bebek göründü. Vajinal bakiliyor o yüzden daha erken görülmüs de olabilir. Benim ilk hamileligimde de 2 hafta geriden geliyordu önemli llan sat diil de ne zaman yumurtlama ve döllenme oldugu. Umarim iyi haberler alirsiniz siz de

Sende saol.😊 Ben “sezin ertürk aksakal”dan aldım randevuyu bakalım nasıl geçecek.🫣 Halden anlayan iyi doktorlara denk geliriz inşallah.🤲🏼
İnşAllah canım ben o doktora jinekoloji için muayene olmuştum gayet de tatlı bi doktordu ben ayın 17 sinde gidicem ikili test için o zamana da daha randevu gözükmüyor sonra alırım artık

D
Peki 5 haftalıkken kese içinde bebek varmıydı acaba ultrason resminiz varsa atarmısınız benimde 4 gündür aşırı olmasada kanamam var adetime göre 7 haftalık olması gerek ama ultrasonda 5.5 haftalık gözüktügü için doktor kurtajla alalım bebek yok içinde dedi bende aldırmadım devlete gittim progeston verdi 15 gün sonra gel dedi acaba

Folat benimde 23 cikti 2 gundur içmiyorum folik asiti doktora ptsi gunu danışcam sorucam haftada 3 falan alayim dicem cunku cok fazla otizmli cocuk artisi var folik asiti fazla kullanmakda etkiliyormuş biraz taktim sanirim bide ailemde otizmli cocuk var ekstra tedirgin oluyor insan.istanbulda bir profa gidiyordu hamileyken bir arkadasim doktor folik asit yerine acve hurmasi vermiş cocugu 3 yasinda simdi masallah hem sağlıklı hemde zeki. Ben hamile oldugumu ogrenir ogrenmwz doktora gittim hemen folik asit alıyorsun dedi hocam benim folat degerim iyidi dedim hic onemli degil bebek icin ekstra almak zorundasin dedi. Simdi bu doktorun ptsi ne diyecegini tahmin ediyorum kullan dicek ama biraz arastirincada bazi doktorlar belli seviyeden sonra kullandirmamis valla kafam karisik
Burada gecen gün sizin yadiklarinizi okuyunca doktoruma yazdim ben 3 ayrı folik asit iciyorum gunde 400 mg dan 1200 mg yapiyo doktorumda benim durumumda tam ideal olcude kullandihimi soyledi ilk hamileligimde folbiol ictim sadece 1 adetinde 5000 mg vardı suan kizim saglikli hicbirseyi yok bende kan pıhtilasmasi oldugu icin mecburen icmek zorundayim bdende dusunuyorum acaba birsey olurmu diye ama icmeyincede bebek dusecek diye korkuyorum

D

Burada gecen gün sizin yadiklarinizi okuyunca doktoruma yazdim ben 3 ayrı folik asit iciyorum gunde 400 mg dan 1200 mg yapiyo doktorumda benim durumumda tam ideal olcude kullandihimi soyledi ilk hamileligimde folbiol ictim sadece 1 adetinde 5000 mg vardı suan kizim saglikli hicbirseyi yok bende kan pıhtilasmasi oldugu icin mecburen icmek zorundayim bdende dusunuyorum acaba birsey olurmu diye ama icmeyincede bebek dusecek diye korkuyorum
Bazilarinin yuksek oranda kullanmasi gerekiyor onlardan biriside sizsiniz demek Allah saglikla hayirla kucaginiza almayi nasip etsin.Ben doktora danisicam pztsi yi bekliyorum bir de ben hep aksama dogru içiyorum sabah kan verince yaniltmis olabilir 3 gun olcak bugunle icmiyorum yarin sabah erkenden TSH icin kan vericem yaninda folatada bakin dicem belkide bu sure sonunda olmasi gereken sınırda cikar folat

Ilk 4+6da sadece kese vardi. 5+2de yolk göründü. 5+5de bebek göründü. Vajinal bakiliyor o yüzden daha erken görülmüs de olabilir. Benim ilk hamileligimde de 2 hafta geriden geliyordu önemli llan sat diil de ne zaman yumurtlama ve döllenme oldugu. Umarim iyi haberler alirsiniz siz de
İnşallah teşekkür ederim

Bazilarinin yuksek oranda kullanmasi gerekiyor onlardan biriside sizsiniz demek Allah saglikla hayirla kucaginiza almayi nasip etsin.Ben doktora danisicam pztsi yi bekliyorum bir de ben hep aksama dogru içiyorum sabah kan verince yaniltmis olabilir 3 gun olcak bugunle icmiyorum yarin sabah erkenden TSH icin kan vericem yaninda folatada bakin dicem belkide bu sure sonunda olmasi gereken sınırda cikar folat
Okadar cok ilac iciyorumki ilac icmekten biktim coraspirin. progesteran.e adet folik asit.bir adette oscapar diye bir igne allahim saglikla kucagimiza almayi nasip etsin insallah

Eklentiler

• 20221002_111531.jpg
    20221002_111531.jpg
    66,4 KB · Görüntüleme: 50
X