- 30 Mayıs 2015
- 4.706
- 10.698
- 33
-
- Konu Sahibi NurseCelline
- #19.441
bence de öyle annemin sütü çok olurmuş ablamların da çokmuş ama annemle benimki yağlıymış sadece. benimkinde de yağ azaldı. bir de bi ebe demişti ki süt bebeğin ihtiyacına göre şekil alır şekere ihtiyacı varsa şekerli suya ihtiyacı varsa sulu olur demiştiKarbonhidratı biraz kestim kilo vereyim diye o zaman sütüm daha duru olduğunu farkettim. Diyetisyen eltim var ona sordum diyet falan yapma ye istediğini 4-5 aylık olana kadar kabul etmiyorum dedi. Ekmeği kesmeyin bence bi de ben yumurta yiyorum sabahları 2 tane falan, etkisi var mı bilmiyorum.
Ablamın da sütünün çok yağlı olduğunu hatırlıyorum çocuklar tosun gibiydi, hiç mama yemediler o da yemesine içmesine hiç dikkat etmez. Ve inanılmaz stresli zamanlar geçirdi ona rağmen sütü fışkırıyordu çocuğun yüzüne doğru. İlla ki etmenler vardır ama ben süt üretiminin ve kalitesinin herkeste farklı olduğunu düşünüyorum, yeme ve içmeden bağımsız olarak..
Sütünün memede çok olduğu zamanlarda sağıyorsan sadece önsüt gelir, benim onlarda duru ama dolapta bekleyince üstüne yağı çıkıyor az da olsa bence sağmaya devam et süt süttürbence de öyle annemin sütü çok olurmuş ablamların da çokmuş ama annemle benimki yağlıymış sadece. benimkinde de yağ azaldı. bir de bi ebe demişti ki süt bebeğin ihtiyacına göre şekil alır şekere ihtiyacı varsa şekerli suya ihtiyacı varsa sulu olur demiştiben yumurtayı havalar çok ısındı diye yiyemiyordum bu sıralar proteini çok azalttım farkında olmadan. belki ondan azaldı yağ. biraz sağıp buzluğa atmak istiyorum ama duru su gibi süt gelince vazgeçiyorum çok teşekkür ederim bilgiler için
elektrikliyle beceremedim emzirirken çıkan sütü az az toplayayım diyorum o da duru olunca anlamsız buldum ama toplamaya devam edeyim haklısınSütünün memede çok olduğu zamanlarda sağıyorsan sadece önsüt gelir, benim onlarda duru ama dolapta bekleyince üstüne yağı çıkıyor az da olsa bence sağmaya devam et süt süttür
Ben geçen gün arkadaşımla dışarı çıktım eşime bıraktım bebişi. 2 saat geçmedi eşim aradı bir ağlıyor, gel hayatım durmuyor biberonu almıyor öğürüyor dedi. 40 ı çıkmadan önce biberon alıyordu çocuk unutmuş resmen. Gelene kadar çocuk salya sümük ağlamış. O kadar üzüldüm ki onu öyle görünce. 120 ml süt çıkarmıştım o da çöp olduİşe başlayacağım 1 buçuk ayım kaldı biberona alıştırmam lazım sanırım
Peki anlayamadığım kapanması iyi bir şey değil mi?D vitamini bıngıldağın kapanmasında etkili
Amazon prime indirimlerinde mavi paket 4 numara aldım. En uzun 4 numara kullanılıyor diye duydum. Tanesi kaça geldi bakmadım.molfix pure and soft 2 numara en uygun 1.96 tl vodafoneda
3 numara en uygun ptt avmde tanesi 2.5 tl
Bıngıldağın erken kapanması sorun yaratır. Beyin gelişimi açısından. Baş belli bir büyüklüğe gelince kapanması gerekir.Peki anlayamadığım kapanması iyi bir şey değil mi?D vitamini bu noktada zararlı mı olur? D vitamini kemikleri güçlensin diye veriyorum.
Kalça cikikligi riski oldugu icinmi çift bez uygulamasi yaptiniz acabaEki Görüntüle 3274663 Eki Görüntüle 3274662 burda bile çektiğimde dokundum. İçindeki pamuklar topak topak gırç gırç. Fiyatı çok ucuz. Merak ediyorsanız bence alın deneyin. Beğenmezseniz yoğun kaka falan yaptığında harcarsınız. Bu bez 4 numara. Çift bez uygulaması için bilerek büyük almıştık.
ende 6 aydan sonra kapanıyor diye biliyordum oyuzden sordumYaşına doğru kapanıyor normalde şuan erken kapanması için
Evet sende dene bence unutuyorlar demek ki sonra zorlanmayalımelektrikliyle beceremedim emzirirken çıkan sütü az az toplayayım diyorum o da duru olunca anlamsız buldum ama toplamaya devam edeyim haklısın
yaa ben de başlayacağım. ben de en son bir haftalıkken biberon vermiştim. demek biberon reddi de oluyormuş. inşallah işe başladığında hemen alışır annesi gelene kadar biraz oyalanır
Evet canım doktor çok gerekli değil değeri iyi ama biz önlem alalım dedi 40ındayken ultrason çekilmişti. Biri 65 diğeri 59 çıktı. Min 60 olmalıymış.Kalça cikikligi riski oldugu icinmi çift bez uygulamasi yaptiniz acaba
Bugün çocuk doktoruna gittikPeki anlayamadığım kapanması iyi bir şey değil mi?D vitamini bu noktada zararlı mı olur? D vitamini kemikleri güçlensin diye veriyorum.
Çocuk doktoruna güvenin derim işinin uzmanı olan onlar.Şahsen sağlık ocaklarının verdiği ilaç olsun bilgi olsun beni tatmin etmiyorBugün çocuk doktoruna gittik
Şuan normal bıngıldak açıklığı dedi
Eğer bıngıldak erken kapanırsa baş büyümesi durur Buda beyine baskı yapar sıkıntı olur dedi
Her ay baş çevresi kontrolü yapılacak
Şuan için kapanması erken
Sağlık ocağındaki d vitamini verme dedi bugünkü doktor ver dedi İnsan ne yapacağını şaşırıyor yaaa
Evet d vitamini kemik güçlendiriyor bıngıldak kapanmasını geciktirsin dşye verme dedi heralde dünkü doktor
Biz sadece 2 ay aşısını yaptırdık o gün oldu sadece huysuzluk .Diğer asilarla karisinca etksii uzun sürüyor olabilir.Aşı sonrası ateş 3 günü geçerse bu aşıya bağlı değilmiş bu aradaYa kizlar benim bir sorum var. pazartesi ogleden sonra benim bebekler asi oldular. 2. Ay, menenjit ve rota ayni anda yaptilar. Bugune kadar parol gibi bir fitil vermisti doktor onu kullandim ama bu sabah kizim yedigini kustu bir kac kere bir de surekli uyuyor ve cok az yiyor. Oglum da hic uyumadi sabahtan beri surekli hareket halinde. Ikisinin de vucut sicakliklari normallerinin ustu. Simdi yine ilac verdim. Bu sekilde basina gelen var mi? Asilarinizin yan etkileri kac gun surdu?
Ben de oyle birsey okudum. Bakalim yarin da devam ederse doktora goturucem artik. Bize de 2-3 gun surer dediler. Cok oyle atesleri yok esim anlayamadi mesela. Normallerinin biraz ustu olcuykrum ama huzursuzluk yapti galibaBiz sadece 2 ay aşısını yaptırdık o gün oldu sadece huysuzluk .Diğer asilarla karisinca etksii uzun sürüyor olabilir.Aşı sonrası ateş 3 günü geçerse bu aşıya bağlı değilmiş bu arada
Canım calpol varsa 1 çay kşğndan az verebilirsin.Ya kizlar benim bir sorum var. pazartesi ogleden sonra benim bebekler asi oldular. 2. Ay, menenjit ve rota ayni anda yaptilar. Bugune kadar parol gibi bir fitil vermisti doktor onu kullandim ama bu sabah kizim yedigini kustu bir kac kere bir de surekli uyuyor ve cok az yiyor. Oglum da hic uyumadi sabahtan beri surekli hareket halinde. Ikisinin de vucut sicakliklari normallerinin ustu. Simdi yine ilac verdim. Bu sekilde basina gelen var mi? Asilarinizin yan etkileri kac gun surdu?
Merhaba biz de aşı olduk alından ölçünce normal koltuk altından yüksek çıkıyor ateşi acile götürdüm orda da alından ölçüldü normal çıkınca eve gönderdiler siz nerden ölçüyorsunuzÇok teşekkür ederim şimdi baktim ateşi 37.5 oldu hemen verdim calpolu bizimki uyudu halsizlik yapti sanirim ama çok ağladı bayildi sonunda yawrum. Umarim yarına kadar geçer