- 8 Haziran 2022
- 532
- 898
- 33
-
- Konu Sahibi NurseCelline
- #19.341
Yok canım bu aralar reflü artabilirmiş. Ben antikolik biberon kullanıyorum. Bayaadır kusmamıştı. En fazla yanağına kadar akıtıyordu. Şu son 3 gündür kusuyor ama çok değil yine. Bir avucun yarısından az. Emzik veriyorum ya ben dr acaba emzikten mi diye düşündüm. Sonra beslenme sonrası kustuğunu gördüm. Belli ki reflü arttı. Dediğin gibi huzursuzluk vs yok. 2. Ay 2 hafta gelişiminde reflü daha da azalırmış ama sonuçta her bilgi her bebeğe uymuyor.Kızlar kızım dün akşamdan beri kusuyor, her beslenmeden 15 dakika sonra kadar kusmaya basliyor, ustunu degistirecek kadar kusuyor. Sonra bir daha kusuyor. 120 cc mama aliyor eminim bir dahaki beslenme saatine kadar 120 cc mamayi kustuguna. Ateşi,ishali yok. Keyfi yerinde. Halsizligi yok. Neden olabilir ya. Reflüsü vardı ama 3 haftadir cok rahatti kusmasi falan yoktu. Cok sıcak diye baya zibinla falan yatiriyorduk üşüttümmü ki?
Bende dogdugu gun hastanede verdim emzigi ya ondan beri emiyor emzigi. Artti herhalde. Gaviscon infant vermisti doktorum bayadir kullanmiyordum simdi verdim bakalim fayda edicekmi. Bide sessiz kusuyor. İcim gidiyor o zaman. Garip garip gormesem kalicak islak kiyafetleriyle. Ben refluyu 4. Ay pik yapar diye duydum sonrasinda yavastan azalirmis.Yok canım bu aralar reflü artabilirmiş. Ben antikolik biberon kullanıyorum. Bayaadır kusmamıştı. En fazla yanağına kadar akıtıyordu. Şu son 3 gündür kusuyor ama çok değil yine. Bir avucun yarısından az. Emzik veriyorum ya ben dr acaba emzikten mi diye düşündüm. Sonra beslenme sonrası kustuğunu gördüm. Belli ki reflü arttı. Dediğin gibi huzursuzluk vs yok. 2. Ay 2 hafta gelişiminde reflü daha da azalırmış ama sonuçta her bilgi her bebeğe uymuyor.
Ben de ne zaman aksam sicak oldugunda pencere actigimda kizim daha cok kusmaya basladigini fark ettim. Sonrasinda ayaklarini usuttugunu dusunduk. Benim burasi cok sicak bir yer degil ama zaman zaman sicak oluyor. O yuzden ben sicak su koydum ayaklarina toparladim. Bir iki kere oldu boyle sicak su torbasi ile durumu toparladik. Belki sizin de boyle olmustur. Oralar sicaktir simdi belki corap isinizi gorur ya da havluyu utuleyip ayaklarina sarabilirsiniz kisa kisa.Kızlar kızım dün akşamdan beri kusuyor, her beslenmeden 15 dakika sonra kadar kusmaya basliyor, ustunu degistirecek kadar kusuyor. Sonra bir daha kusuyor. 120 cc mama aliyor eminim bir dahaki beslenme saatine kadar 120 cc mamayi kustuguna. Ateşi,ishali yok. Keyfi yerinde. Halsizligi yok. Neden olabilir ya. Reflüsü vardı ama 3 haftadir cok rahatti kusmasi falan yoktu. Cok sıcak diye baya zibinla falan yatiriyorduk üşüttümmü ki?
Reflüden canım dikkat et gazini muhakkak çıkarKızlar kızım dün akşamdan beri kusuyor, her beslenmeden 15 dakika sonra kadar kusmaya basliyor, ustunu degistirecek kadar kusuyor. Sonra bir daha kusuyor. 120 cc mama aliyor eminim bir dahaki beslenme saatine kadar 120 cc mamayi kustuguna. Ateşi,ishali yok. Keyfi yerinde. Halsizligi yok. Neden olabilir ya. Reflüsü vardı ama 3 haftadir cok rahatti kusmasi falan yoktu. Cok sıcak diye baya zibinla falan yatiriyorduk üşüttümmü ki?
Bende bugun sabahtan beri giydirdim corap bakalim. Ben karadenizdeyim oyle 30 lu dereceler yok ama nem fazla biraz. Galiba biraz fazla soydum kizimi. Gece bile pencere acik uyuyoruz.Ben de ne zaman aksam sicak oldugunda pencere actigimda kizim daha cok kusmaya basladigini fark ettim. Sonrasinda ayaklarini usuttugunu dusunduk. Benim burasi cok sicak bir yer degil ama zaman zaman sicak oluyor. O yuzden ben sicak su koydum ayaklarina toparladim. Bir iki kere oldu boyle sicak su torbasi ile durumu toparladik. Belki sizin de boyle olmustur. Oralar sicaktir simdi belki corap isinizi gorur ya da havluyu utuleyip ayaklarina sarabilirsiniz kisa kisa.
Her beslenme sonrasi gazini cikartiyorum ya galiba artti yine reflusuReflüden canım dikkat et gazini muhakkak çıkar
Sabahtan aksama kadar oyleydi. Kucagimdan inmedi. Calpol verdim rahatladi uyudu sabah uyandiginda iyiydi. Atesi yoktu ama surubun ustunde agri kesici ates dusurucu yaziyordu.Kızlar 2. Ay asilarimizi olduk da aşırı agladi şimdi de aglior agrisi var sanirim. Ne kadar sürdü sizde neler yaşadınız kucagimdan indiremiorm
Ben de olmadı calpol veriyim uyaninca şuan aglamaktan bitap düşüp uyuyakaldi ateşi de çıkmadı çok şükür henüz umarim da çıkmaz. Cumartesi de sünnetimiz var napacam bilmiorm kendimden geçtim bugün o ağladı ben ağladım tuvalete bile gidemiormSabahtan aksama kadar oyleydi. Kucagimdan inmedi. Calpol verdim rahatladi uyudu sabah uyandiginda iyiydi. Atesi yoktu ama surubun ustunde agri kesici ates dusurucu yaziyordu.
merhaba pencere açık uyuyorsanız sabaha karşı hava daha çok serinlediği için üşüyor olabilir. kusmuğu kokuyor muydu? kokuyorsa üşütmüş olabilir. reflü hakkında pek bilgim yok inşallah hemen geçer geçmiş olsunBende bugun sabahtan beri giydirdim corap bakalim. Ben karadenizdeyim oyle 30 lu dereceler yok ama nem fazla biraz. Galiba biraz fazla soydum kizimi. Gece bile pencere acik uyuyoruz.
çok geçmiş olsun yarına bir şeyi kalmaz inşallahBen de olmadı calpol veriyim uyaninca şuan aglamaktan bitap düşüp uyuyakaldi ateşi de çıkmadı çok şükür henüz umarim da çıkmaz. Cumartesi de sünnetimiz var napacam bilmiorm kendimden geçtim bugün o ağladı ben ağladım tuvalete bile gidemiorm
Calpol içirin ateşi olmasa bile ağrısıni hafifletiyor.Biz de öyleydik sürekli kucakta ağlama, huzursuzluk.Sabah 9 gibi aşı oldu akşam 11 de rahatlayıp uykuya dalabildiKızlar 2. Ay asilarimizi olduk da aşırı agladi şimdi de aglior agrisi var sanirim. Ne kadar sürdü sizde neler yaşadınız kucagimdan indiremiorm
Çok teşekkür ederim şimdi baktim ateşi 37.5 oldu hemen verdim calpolu bizimki uyudu halsizlik yapti sanirim ama çok ağladı bayildi sonunda yawrum. Umarim yarına kadar geçerCalpol içirin ateşi olmasa bile ağrısıni hafifletiyor.Biz de öyleydik sürekli kucakta ağlama, huzursuzluk.Sabah 9 gibi aşı oldu akşam 11 de rahatlayıp uykuya dalabildi
Çocuk doktoruna götürmedik ya. Eşimin dayısı bir sağlık merkezinin başhekimi arkadaşına yönlendirdi. Adam yıllardır sünnet yapıyormuş deneyimli baya ona yaptircazçok geçmiş olsun yarına bir şeyi kalmaz inşallahsünneti de aradan çıkarmış olursunuz hiç üzülmeyin 2.ay aşısı genelde böyle yapıyormuş. calpol iyi gelir inşallah. acaba sünnet için çocuk doktoruna mı götürdünüz?
çok iyi bu konuda deneyim çok önemliymiş ben de henüz götüremedimÇocuk doktoruna götürmedik ya. Eşimin dayısı bir sağlık merkezinin başhekimi arkadaşına yönlendirdi. Adam yıllardır sünnet yapıyormuş deneyimli baya ona yaptircaz
Geçiyor geçiyor 3 aşı kolay değilÇok teşekkür ederim şimdi baktim ateşi 37.5 oldu hemen verdim calpolu bizimki uyudu halsizlik yapti sanirim ama çok ağladı bayildi sonunda yawrum. Umarim yarına kadar geçer
Kokmuyordu galiba ya. Daha dogrusu panikle hemen kaldiriyorum siliyorum koklamak aklima gelmedimerhaba pencere açık uyuyorsanız sabaha karşı hava daha çok serinlediği için üşüyor olabilir. kusmuğu kokuyor muydu? kokuyorsa üşütmüş olabilir. reflü hakkında pek bilgim yok inşallah hemen geçer geçmiş olsun
Yarina hicbiseycigi kalmaz insallah gecmis olsunÇok teşekkür ederim şimdi baktim ateşi 37.5 oldu hemen verdim calpolu bizimki uyudu halsizlik yapti sanirim ama çok ağladı bayildi sonunda yawrum. Umarim yarına kadar geçer
üşütünce çok kötü kokuyor yeğenimden biliyorum üşğtmemşştir yoksa kesin gelirdi kokusuKokmuyordu galiba ya. Daha dogrusu panikle hemen kaldiriyorum siliyorum koklamak aklima gelmedi