2023 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    234
Merhaba kizlar,benim sayfada ilk postum.İlginc gebelik hikayemi anlatarak başlamak istiyorum.Evliligimin 2.ayinda ertesi gün hapı almak durumunda kaldım,reglim 1 gün gecikti ve sadece kuzenimin hevesi ile ucuz bir test yaptım ve ne göreyim pozitif ! Doktora gittim ve bana kese göremediğini,ilaç sebebi ile dış gebelik olabilecegini söyledi ve acile yönlendirdi.Yapilan kan testinde beta düşük çıktı ve zaten 10 gün kadar kese gorunemeyecegini söyledi acil doktoru.Aradan geçen 4 gün sonrası minicik kese gördük.Simdi 7 hafta 3 günlük hamileyim ve kalp atışları için gittiğimiz son kontrolde ne öğrenelim ! Bebekler İKİZ :) Cok mucizevi bir o kadar telaşlı geçiyor günlerim.Cok küçükler ve bu süreçte onlara alismaktan,sonra da Allah korusun yitirmekten korkuyorum,bir haftada 2 doktor daha gezdim iyiler mi diye. :')
merhaba ben de ertesi gün hapı kullandım ama kullanır kullanmaz istifra ettim şimdi hamileyim dış gebelik olmuşt mudur diye kafayı yemek üzereyim çok hafifte pembe lekelenmem var :/

merhaba ben de ertesi gün hapı kullandım ama kullanır kullanmaz istifra ettim şimdi hamileyim dış gebelik olmuşt mudur diye kafayı yemek üzereyim çok hafifte pembe lekelenmem var :/
Pembe kahverengi leke yerleşme kanaması oluyor. Ben 8. Haftamda öyle bir kanama yaşadımm ki şok olursunuz. Saat akşam 8den gece 12ye kadar deli gibi kanamam vardı. Acile gittik merkeze. Düşük yapıyor dediler. Aparatla hafif vakumladı bir şey gelmedi. Çok enteresan parça da gelmedi dedi. Doktor tahlil için kap verdi. Kap bile kıpkırmızıydı. Nedeni olmayan ve bilinemeyen bir şeymiş. Kesenin etrafında kanama alanı olabiliyormuş. Hamilelik sürecinde doğuma kadar devam da edebiliyormuş. Benimki gece 12de bitti. Bir daha da olmadı. Aklınızda bulunsun. Böyle bir şey de yaşanabiliyormuş. 🙏

kızlar bebişinize dönence aldınız mı? çok seviyorum sesli olanları ama gereksiz mi 🤷🏻‍♀️ yani gereksiz değildir de oyun halısı aldım çok masraf etmesem mi bilemedim 🙈
bunu da ablamdan getirmiştim şaşırtıcı bir şekilde çok ilgilendi günde 2-3 defa 10ar dk falan duruyor
0212F752-E2E7-4BF3-98A6-AA5D50A8B24C.jpeg

kızlar bebişinize dönence aldınız mı? çok seviyorum sesli olanları ama gereksiz mi 🤷🏻‍♀️ yani gereksiz değildir de oyun halısı aldım çok masraf etmesem mi bilemedim 🙈
bunu da ablamdan getirmiştim şaşırtıcı bir şekilde çok ilgilendi günde 2-3 defa 10ar dk falan duruyor
Eki Görüntüle 3273652
Canım bebeğin beğendiyse gereksiz siye düşünme. Al gitsin. Odaklanma takip etme uzanma hareketleri için çok iyi dönence. Ben almadım ama almayı düşündüm açıkçası.

Merhabalar sevgili anneler tecrübeli olanlar varsa bana yardımcı olabilir mi.. Bebeğim 46 günlük emzik emiyor 5. Günden itibaren. Yaklaşık 2 haftadır memeye geldiğinde ağlıyor. Emzik aldığında cuk cuk emip rahatliyor. Bu yaşadığım meme reddi mi acaba ne yapmalıyım. Allah rızası için tecrübeli biri yardımcı olursa sevinirim aşırı üzgünüm

Merhabalar sevgili anneler tecrübeli olanlar varsa bana yardımcı olabilir mi.. Bebeğim 46 günlük emzik emiyor 5. Günden itibaren. Yaklaşık 2 haftadır memeye geldiğinde ağlıyor. Emzik aldığında cuk cuk emip rahatliyor. Bu yaşadığım meme reddi mi acaba ne yapmalıyım. Allah rızası için tecrübeli biri yardımcı olursa sevinirim aşırı üzgünüm
Emzigi cok fazla vermeyin emmemesinin nedenlerinden biri odur birde sütünüz tanzikli geliyorsa ondan emmek istemez emzik tokluk hissi verir demisti bana ebem biryerde gormüstüm bebek emzigi agzina alfigi zaman yukardan süt damlatiyorlardi bu sekilde memeye alıştirmislardi ama ilk once emzigi cok vermeyin emzik emmesi farkli meme farkli oluyo benim oglumda emzigi fazla emdiginde memede bocaliyo

Emziği tamamen kaldırın uykuda iken göğsünüzü verin uyanıkken zorlar sonra alisabilir.Tazyik var mı sütünüzde? Mama ya da sağdığınız sütü verseniz bile bu süreçte biberonla vermeyin kaşık biberonlar var onunla verin

Pembe kahverengi leke yerleşme kanaması oluyor. Ben 8. Haftamda öyle bir kanama yaşadımm ki şok olursunuz. Saat akşam 8den gece 12ye kadar deli gibi kanamam vardı. Acile gittik merkeze. Düşük yapıyor dediler. Aparatla hafif vakumladı bir şey gelmedi. Çok enteresan parça da gelmedi dedi. Doktor tahlil için kap verdi. Kap bile kıpkırmızıydı. Nedeni olmayan ve bilinemeyen bir şeymiş. Kesenin etrafında kanama alanı olabiliyormuş. Hamilelik sürecinde doğuma kadar devam da edebiliyormuş. Benimki gece 12de bitti. Bir daha da olmadı. Aklınızda bulunsun. Böyle bir şey de yaşanabiliyormuş. 🙏
çok geömiş olsun sizce ertesi gün hapı yüzünden mi oldu :KK43: siz kullanmış mıydınız

Eki Görüntüle 3273652
İlk kızımda böyle bir şey aldık çok memnun kaldım hala daha sağlam 😂 oyun halısıni gündüz ,bunu da uyku öncesi kullandım çok seviyor bebeler :)

Eklentiler

• IMG_20230718_004045.jpg
    IMG_20230718_004045.jpg
    71 KB · Görüntüleme: 66
Merhabalar Mayıs Anneleri 🥰
Benim size bir sorum olacak, özel sektörde çalışıyorum. 37. Haftaya kadar çalışacağım bir engel olmazsa. Doğum öncesi 8, doğum sonrası 8 hafta ücretli izin hakkım var. Ama bu izinlerin ücretlerinin ne zaman yatacağı ile ilgili bir bilgi bulamadım internette. Sadece 2 ayrı taksit halinde doğum öncesi ve doğum sonrası olarak yatıyormuş. Doğum öncesi kısmı doğumdan 1 2 hafta sonra yatıyormuş. Doğum sonrası kısmı içinse 16 haftanın tamamı bittikten sonra yatacak yazıyor. Bana çok saçma geldi bu uygulama eğer öyleyse. Sizin bilginiz var mı? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim 💞
Sirketin nasil ödeneceğine dair sisteme girerse o sekilde ilerliyo ben aylik aldim mesela kimi sirketler izin bitiminde toplu veriyo sirketin muhasebe bolumune bi sorman lazim.yani tam.bi standart.yok

Emzik ile anne memesi bebegij agzinda calistirdigi kas bakimindan cok baska.emzik kolayına geliyo anne.memesi ise onu.daha yoruyo böylece gelmek istemiyo bu yüzden genelde.emzik icin en azindan dogumdan sonra 20.gunden snra felan verilmesini oneriyolar emzik kullanimini az az.birakip memede daha.cok tutmaya calisin

Sütün biraz meme ucundan çıkarken ver memeyi. Sütü aşağı indir. Bebeğin sakinken beslemeyi dene. Uykuya iyice dalınca ağzından emziği al. Dönem dönem böyle atakları olur. Mesela benim kızımında günlük atağı vardır. Akşam gün batarken ağlar kucağıma alıp gezdirmezsem asla susmaz canından can koparmışım gibi ağlar aç olsa bile meme emmez. Ben onu öyle susturup sakinleştiririm sakinleşince emsin niye uğraştırayım. Bir de bebeğin tok olabilir mi belki sütün fazladır ve tok bebeği emzirmeye çalışıyorsundur. Ya da gazı vardır. Kakasını yaptıktan sonra gazı kalmaz o zaman Reddetmiyorsa sebep gaz olabilir. Takip et reddin nedenini bulursun. Not: Benim bebeğimde doğduğu günden beri emzik kullanıyor. Emzik genelde meme reddi nedeni değildir.

X