2023 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    234
Kızlar yorumları da mutlaka okuyun. Belki de bebeğiniz kolik değildir. Makat darlığı olabilir ya da karın kasları güçsüzdür. Yorumlarda hep kolik sanılığ böyle çıkanlar yorum atmış. Tedavisi de çok basitmiş.

Makat darlığı

benimki bugün çok sessizdi biraz ishal gibiydi sanki.. babasıyla kavga ettik. ondan mı bilmiyorum aşırı sessiz sürekli uykuluydu. gündüz yarım saat falan uyudu hep amaaaann ne bileyim

benimki bugün çok sessizdi biraz ishal gibiydi sanki.. babasıyla kavga ettik. ondan mı bilmiyorum aşırı sessiz sürekli uykuluydu. gündüz yarım saat falan uyudu hep amaaaann ne bileyim
Biz bebeğimiz 24 günlükken mi ne kavga etmiştik. Ama 3 gün boyunca ufak şeyde bağırıyorduk birbirimize. Dolmuşluk yorgunluk iletişimsizlik had safhadaydı. Bu 3 günün gecesi bebeğimiz ağlıyordu uyumak istemiyordu. Çok huzursuzdu. Sonra internetten araştırınca huzursuz bebek sendromunu gördüm. Açıklamasında ebeveynlerin yüksek seslerine maruz kalma falan diyordu. Kundak yapın. Beyaz gürültü açın yazıyordu. İnanır mısın süpürge sesini açtık. Işığı kapatıp çocuğu sıkıca kundak yaptık. Anında uyudu. Çok üzülmüştüm. Eşimle uzun uzun konuştuk. Onun da gözü doldu. Ben de ağladım. Çünkü hamilelik sürecim çok zordu. Önceden de erken doğumla bebeğimizi kaybetmiştik. Bu seferki bebeğimiz doğsun diye çok uğraştık. Maddiyatın dışında manevi olarak da çok zorlandık. Bunu yapmaya hakkımız yok dedik. Yine sinirlenince kızıyorum falan ama sesimi yükseltmeye korkuyorum. Sabrımızı zorluyorlar cidden. Her şeye yetmeye çalışmak çok yorucu.

öyle iyi anlıyorum ki seni hem çok zor bir süreç kim bilir ne kadar kırıldın yıprandın belki hayata küstün..allah yeniden can verdi yüzünüzü güldürdü çok şükür biraz anlayış bekliyoruz sadece belki biraz da alttan alınmak. hayatımız değişiyor hem minicik bir bebeğin sorumluluğu büyütmesi beslemesi yıkanması her türlü ihtiyacının karşılanması.. her şeyden fedakarlık ederek yeni hayatımıza alışmaya çalışıyoruz birazcık özen göstermek bu kadar zor olmamalı
bizim de 4 sene bebişimiz olmadı tüp bebekle nasip oldu. hep el üstünde tutuyorlardı beni şimdi her şeyden kavga ediyoruz hep 3.kişiler. annen şunu dedi diyorum dediyse nolmuş hop kavga asla anlamıyor beni bakalım sonumuz hayrolsun pek bi gelecek göremiyorum en çok da bebeğime üzülüyorum onlar öyle masum ki bu kaos ortamını hiç hak etmiyorlar

Bu yazıyı bı an ben yazdım sandım bizde ufak tefek şeylerden tartıştık ve cocuk o kadar huzursuz olmaya başladı ki emmedi uyumadı sürekli ağladı zaten hamilelik yorucuydu önceden bı kaybımiz vardı bu hamileliğimde diken ustundeydik birebir aynı şeyleri yaşamışız eşim yeni yeni eski haline gelmeye başladı benden daha çok o lohusa gbiydi çok gergindi huysuzdu.simdilerde özür dileyip duruyor ben haksızlık ettim sana kırdım seni diye.

Benimde aynı durum doğurana kadar bı dediğim iki edilmedi prenses gibiydim doğurdum bı anda değişti eşim çocukla ilgili herşeyde beni suçluyor .biz lohusa döneminde deli gibi kavga ettik eşim ölüp bittiği kızının yanında kontrolden çıkıp kaç kere yüksek sesli tartışmaya girdi sebep incir çekirdeğini doldurmaz . Gerçekten asıl lohusaligi eşim yaşadı sanki o doğurdu hamileyken o stresi kendi çekti doğum gibi strsli dönemden geçmiş gibiydi huysuzlugu şükür bitti gibi ama işte bazı şeyleri hiç unutmucam zaten kadınlar lohusa döneminde onlara nasıl davranildigini ömür boyu unutmazmis

Merhaba hanımlar sizlere birşey sormak istiyorum. Bebeğim 3.5 aylık her yemekten sonra az az kaka yapiyor bu normal mi acaba ishal değil ama normalde hep 1-2 defa yapardı mama ile besleniyor sadece .

O tüp bebek süreci öyle yorucu ki arkadaşımdan biliyorum. İlk aşılamada doktor 2sini koyalım demiş yumurtaların. Onlar ikiz oluraa bakamayız dediler tek koydurdular. Kv kızcağıza kısır muamelesi yaptı. Öyle ezdi ki. Senin yüzünden olmuyo diye. Halbuki hem kızın pko vardı hem de eşinde sperm yavaşlığı vardı. Allahım kız sigarayı da bıraktı korkudan. Sonra bebem tutmadı. Kv sigara içtin de olmadı diye bastırdı kızı. İkimci depodaymış. Masraf yapmadan doktor gelin bunj deneyelim dedi. Şükür ki o tuttu. Şimdi bıcır bıcır çok güzel kızı var. O kıza zehir ettiler ama hayatı. Doğurdu sezeryan dikişliydi. Eşi yardım etmedi hiç. Kız sofra kaldırıyordu yerden. Boşanmayı düşünüyordu en son. Eşiyle bayaa konuştular falan. En sonunda eşi düzeldi. Kesinlikle devlet destekli lohusalara psikolog desteği olmalı ücretsiz. Babalara da lohusalık sürecinde eğitim falan verilmeli. Ek olarak da yemek temizlik desteği olmalı. Bence çok zor şeyler değil bunlar. Ütopik bir hayal belki ama gerçekten gerekli. İnsan bocalıyor resmen bu süreçte. Mesela o kaybımızdan sonraki süreç o kadar korkunçtu ki o günleri hatırladıkça tüylerim diken diken oluyor. Benim yüzümden öldü ben taşıyamadım hissi oluyor. Eşim işten gelip hep evde uyumak istiyordu. Bense dışarı çıkmak nefes almak istiyordum. Sevilmek ilgilenilmek istiyordum ama eşim bu konuda biraz empati yoksunu. Nasıl yapacağını bilmiyordu. Komutla çalışıyor adam resmen. En son ona da isteklerimi anlatamıyordum anlatsam anlamıyordu. Sanki bedenimin içinde sıkışıp kalmıştım. İntihar edip kurtulmayı düşündüm. Çok şiddetli bir kavga ettik. Boşanalım dedim eşime. 1 belki 2 saat birbirimize bakıp ağladık. Dedi ki psikoloğa gidelim terapi alalım. Yine de düzelmezse senin istediğin olsun dedi. İyi ki gitmişiz. 5 6 ay düzenli gittik. O da ben de çok değiştik olumlu anlamda. Sigarayı hamileyken bırakmıştım. Yine başlamıştım. O da çok rahatlattı. Bunun neyini içiyorsun diyenler var da işte kimisi su içer kimisi alkol ben de sigarayla rahatlıyorum. 1 sene birbirimizi dinledik. Yeniden doğmak gibi bir şeydi. Çoğu davranışımın çocukluk travmamdannolduğunu keşfettim falan. Bunları gel anlat deseler çekinirim belki de burada nickname olduğu için sanırım rahat yazdım. Bir de benim gibi olan varsa gitsin destek alsın diye de yazdım detaylıca. Çok ince bir çizgi var. Karşı tarafın seni anlayamadığını kabul etmesi gerek. O zaman başlıyor aslında tedavi.

Merhaba hanımlar sizlere birşey sormak istiyorum. Bebeğim 3.5 aylık her yemekten sonra az az kaka yapiyor bu normal mi acaba ishal değil ama normalde hep 1-2 defa yapardı mama ile besleniyor sadece .
Ben aptamil 1 kullanıyordum canım. Normalde pütürlü sarı kaka yapıyordu. Her şey normaldi. Sonra parmak kadar az yapmaya başladı her yemekten sonra. Çok yaptığındaysa mukus vardı. O sırada günde 1 2 kez emiyordu çok değil. Doktorum bir şey olmaz ama biz mamayı değiştirelim dedi. Bir de kaka yaparken pata küte ses çıkıyordu. Gürültülüydü kakası. Prosyneo mamaya geçtik. Sütüm de bitti zaten. Yoktu yani. Büyük ihtimal çocuk benden hep önsüt alıyordu. O sıkıntı bitti. 2 günde 1 kez yapıyor kakasını. O kaka da öyle çok oluyor ki full boşaltıyor içini. 3 bez gidiyor temizlerken.

ah biz anneler nasıl da anlaşılamıyoruz bizim de aynı gerçekten bana da abartma küçük şeyleri büyütüyorsun diyorlar ama önceden neden bu konularda sorun yaşamıyorduk demek ki davranışlar değişmiş diyorum ben de S Sentinus17 un dediği gibi kesinlikle destek verilmeli özellikle babalara nasıl davranacakları konusunda. en azından eşin az da olsa kendine gelmiş özürler dilemiş bi daha hiç eskisi gibi hissetmeyeceğimiz kesin ama hatasının farkına varmasına çok sevindim

iyi ki yazdın bebek bakımı,
büyütmesi konusunda nasıl açık gönüllüysen bu konuda da açık olman çok iyi oldu yazdıkların hepimize yol göstermeye devam ediyor biz tabi ki bu kadar büyük bir acıyla sınav olmadık ama arkadaşının yaşadıklarına da çok üzüldüm. insan gerçekten kendini suçluyor. anne olamıyor muyum, hiç olamayacak mıyım. çevre baskısını herkesin söze dökmese bile ee çocuk yok mu, neyse olur olur bakışları.. doğumdan sonra kv diyor ki iyi ki doğurdun milletin ağzını kapattın sanki millete çocuk doğurdum insanın üç beş karnı olsa da birini deşse!!
destek almanız çok yerinde olmuş yaşadığımız her şey çocukluğumuzla ilgili gerçekten. ben de almak istiyorum o anları iyileştirdiğinde şifa otomatik geliyor.. bir de böyle bilinçlenince bebeğin üzerinde bir etki bırakıyor muyum diye de korkuyor insan…
benim problemim kv’nin herkes tarafından idare ediliyor olması bu yüzden hiçbir davranışını suçlamıyorlar ama mesela hep böyle saçmalıyor… sütüm geliyo bebek çok iyi mesela diyor ki ben korkuyorum ki memen yara olur. her şey yolunda diyo ki bi komşumun kızının tüp bebekle çocuğu oldu çocuk öldü. bu kötü hikayeleri bana hep 1 haftalıkken falan güya muhabbet ediyor gibi anlatıyor. ben de zaten korkulu rüyalar görüyordum başka bir problem yoktu ama çok kötüydüm bi yandan saçma sapan misafir ağırlıyorduk misafirler hep onların tarafıydı ve ne kv ne eşim kalkıp ağırlamıyorlardı çay tatlı servisi hep benimle annemdeydi misafir habersiz geliyordu ben uyuyorum söyleyince sen misafire surat astın oluyodu eşim asla kendi tarafına toz kondurmuyor bir sürü kavga ediyoruz en son tamam haklısın diyo özür diliyo ama yarın yine aynı düşünce olarak değişmiyor…

ve hatırlarsınız bebeğim çok kötü pişik oldu boynu mahvolmuştu. doktor enfeksiyon var dedi belki de o saçma sapan insanlar yüzünden oldu kucaktan kucağa gezdirdiler çocuğumu. o günden sonra bana da dank etti kontrolü ele aldım iki türlü de yaranamadım kv rahat edememiş kızına gitmiş (çok da umrumda) misafirler yüz bulamamış (vah vah).. artık habersiz geleni kabul etmiyorum ve bebeğimi uzaktan sevin diyorum çok daha iyiyim sadece eşimle durumlar düzelmiyor haklısın diyo sonra yine aynı. tüm ailenin hikayelerini falan sona aldım zaten aramıyorlar ama ararlarsa da açmayı düşünmüyorum. gerçekten ben de bu tavırları hiç unutmayacağım.

Erkekler malesef bebeklerin bu ilk donemlerinde anne psikolojisinden hic anlamiyor ,üzerinden baya zaman gectikten sonra ben neden öyle yapmışım diyor iş işten geçiyor haliyle .Bir kadın lohusa iken olanları asla unutamıyor Ama geçici süreçler bunlar . Annelerine laf söyleyemeyen erkekler de ayrı bir vaka,eşi de anne olmuş ama o daha çok annedir

Günaydin arkadaşlar bebislerinizin kakaları nasıl acaba benim ogluş anne sütüyle besleniyo rengi hardalsarisi kıvamı bana bir degisik gibi geldi anlayamadim ama dogdugundan beri bu sekilde yapıyo sizlerinkiler nasil oluyo acaba resim cektim ama burda yasakmi bilemedim oyuzden atmadim bir turlu cozemedim bau aralar 3.4gunde bir yapiyirdu ama dünden beri günde 3 kere falan yapmaya basladi bu kaka olayini hic anlamadim

Canım gün içinde huzursuzluğu ağlaması var mı? Mesela yarım saat aralıksız ağlıyor mu? Doktorum bu kaka konusunda şunu dedi. Kan varsa kaka rengi beyaz gri ise o zaman tedirgin olun dedi. Çocukta huzursuzluk gözlenmiyorsa uykusu düzeni normalse kakaya takılmayın dedi. Huzursuzluğu yoksa yediğin meyvenin vitamini yaramıştır daha hızlı boşaltmıştır. Karın kası o gün güçlenmiştir. Belki büyümüştür daha kolay sindiriyordur. Biz güne normal uyanıyoruz ama bebeklerimiz her gün iç organ dış uzuv olarak değişiyor gelişiyor.

Gaz dısinda bir sıkintımiz yok gazimiz oldugunda sadece huzursuzlaniyo oda genelde ya gece yada sabaha karsi oluyo ama saatlerce aglamiyo

Birde sunu farkettim benim gazimla onun gazi ve kakasi ayni kokuyo snaki benim yedigimseylerdenmi etkileniyo bilemedim

Dun saglık ocagında ölçümlerine gotürdüm 77 günlügüz kilomuz 5.200 kg boyumuz 61 cm sizlerin bebisleri nasıl buaya gore iyidir sanirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…