2023 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    234
Bana da 10 yil dediler😂 hayirlisi artik
10 yılsa ben olmam dünyada sanırım 🤣, geçen bebekleri gezdirirken yaşlı bir amca bunlar daha iyi günlerin dedi 🙄, yürümeye başlasınlar görürüm seni ben dedi… Allahtan insanlarımız o kadar moral verme konusunda iyiler ki intahar etmemek elde değil 🤣

IMG_2535.png
IMG_2536.jpg
IMG_2537.jpg
IMG_2538.jpg
IMG_2539.jpg
IMG_2539.jpg

8. Hafta atağından bilgiler

Canm kaçıncı haftadasin bilmiyorum ama benim oğlum bir aylık olduğunda bi 15-20 gün 3-4-5 günde bir kaka yapti herkes anormal dedi ama doktora güvendim o olabilir dedi ve şuan fix iki kere yapior endişelenme
9.haftadayiz. Kaka yapmamasi sorun degil. Onceden emen bebegin simdi ayni istahla emmemesi ve karninin doymamasi sorun😣

Geçici canım korkma. Günde en az 5 bez değiştiriyorsan doyuyor demekmiş. Zayıflayacak kadar az mı içiyor? Bir de bebeklerimizin çenesi güçlendi canım. Yani memedeki sütü boşaltma süresi kısaldı. 100 cc yi içme süresi değişti mesela. Beklenmedik şekilde bazen bitiveriyor. Bir de uyku süresi nasıl? Aralıksız 1 ya da 2 saat uyuyor mu?
Evet uyuyor. Bezleri bundan onceki gunlere gore bariz azaldi😔

Kızlar ya şu Persentil olayı cok kafami karistiryor. Simdi benim kizimin dogum tarihi Mayis 31 olmaliydi. Ama Nisan 29 da doğdu. 35 haftalik iste. Neyse 2.480 kilo 47 cm 32 cm baş cevresi doğdu. Bugün saglik ocagina gittik verem asisi icin 5.490 kilo 54 cm 38 cm bas cevresi. Evde netten persentil degerine bakiyorum düşük çıkıyor. Buyume geriligi diyor. Ama doğması gereken tarihe baktigimda iyi cikiyor. Fazla uzattim yani simdi ben kizimin Persentil degeri dogum tarihi mi olmali yoksa dogmasi gereken tarih mi? Düzeltilmis 1 aylık diye geciyor. Hayir madem kizim duzeltilmis 1 aylik neden 2. Ay asilarini oluyor😀 ya da persentile cok takilmasam mi? Zaten boyu az uzuyor. 47 cm dogdu 7 cm uzamis dogdugundan beri.

Persentile baktığında gelişim geriliği olması için %3 ün altina düşecek öyle oluyor.Maşallah kilonuz gayet güzel .Doğduğu tarih giriliyor.Doktora da gidiyorsunuz gelişim geriliği olsa zaten size söylerdi 🙈

Aynı benim eşim de. Çocuk doyuyordu arkamdan evimden çıkınca eşime bu çocuk doymuyor oğlum mama verin diyordu 😁😁 eşim de bi kere versek mi diyince bana cinlerr tepeme geliyordu benim de 😁 tramva oldu bende mama verelim mi demeleri resmen. Eşimden de uzaklaşıyorum bu ara sanki. Çocuk hastalanınca beni suçlamaya başladı çok üstüme geldi kalbimi kırdı. Eskisi gibi olmuyormuş çocuk olunca resmen evlilik. Çok doğru.
Evlilikte kavgalar asıl çocuk olduktan sonra başlıyor.Oncesinde yapılan kavgaların ne kadar saçma olduğunu anlıyorsunuz😂hele 2.den sonra ohoo kavganın âlâsı oluyor 😂🤪

Devre anneler, dönem arkadaşlarım.. Merhaba. Uzun zamandır bebişimle zaman geçirirken pek telefona girip mesajları okumaya zaman bulamadım. Amaa aklıma takılan ilk konuda yine kendimi burda buldum. Bebişim 3 aylık olunca doktorumuz aradı. Rota virüsü aşısı zamanı geldiğini özel bir aşı olduğunu ve fiyatının 2500 TL olduğunu söyledi. Çok araştırdım ve yaptıranlar kadar yaptırmayanların sayısınında baya fazla olduğunu gördüm. Sizler bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Aranızda daha önce yaptıranlar ve bu aşının yararları zararları hakkında bilgi verebilir misiniz? Devlet önemli aşıları kapsıyor bu aşı önemli bir şeyse neden karşılamıyor. Ağızdan verilen bir sıvı ve tadının da çok güzel olduğunu bebekler tarafından da tadının çok sevildiğini söylediler. Ne yapmam gerekiyor inanın ki bilemedim😔🤔
Maddi olarak imkanınız varsa yaptırın derim.Rotaviruse yakalanırsa çocuğu süründürüyor tabiri caizse.Biz yakalanmadik arkadaşımın cocugundan biliyorum hastane süreci vs oldu.kızımda aşıyı yaptirdim şu an 4 bucuk yaşında şükür hiç geçirmedi.Geçirse bile hafif atlatiliyor.Ateş,kusma ,ishal zorlayıcı derecede.Bir de salgınlar epey arttı . Keşke bu aşi da devletin zorunlu aşılarından olsa

Kizlar bebegim bugun tam 2 aylik oldu. Bu birkac gundur huylari cok degisti. Normalde surekli memede olan bir bebekti 24 saat gucum olsa o kadar emerdi. Simdi emiyor belli bir seyden sonra agliyor huysuzlaniyor. İlkten sutum mu azaldi acaba dedim ama birkac sefer doluyken de yapti sanki. Ama ondan bile tam emin degilim. Bugun cisli bez sayisi bundan onceki gunlere gore daha azaldi sanki cunku hic takip etmiyordum hep tas gibi dolu olurdu simdi takip edeyim dedim az diger gunlere gore. Gunde bir defa da saglam guzel bir kaka yapar. Bugub henuz onu da yapmadi. Sizce neden boyle oluyor olabilir? Surekli emiyor diye cok zorlaniyordum ama simdi uzulmeye basladim keske eski hali olsa da adam akilli emse diyorum. Sanki doymuyor gibi😩😩😩
Artık çeneleri güçlendi ama doyuyor demek ki .Uykuya dalmada güçlük çekiyor mu mesela? Göğüsler eskisi gibi sertlesmiyor ama süt üretimi devam ediyor aktif emiyor diyorsun.Anne sütü alımında kaka yapmama olabiliyormuş

Terlememesi icin de ugrasiyoruz ama. Doyuyorsa ter de yoksa cisinin bol olmasi gerekmez mi
Canım biraz araştırdım bunu. Sıcaklardan dolayı bebeklerin idrarında azalma oluyormuş. Anneler de çözüm olarak sık emzirmişler bir de günde bir iki çay kaşığı su vermişler. Suyu doktoruna sormadan verme sakın. Ben hamileyken sağlık ocağındaki ebeye sormuştum bu su mevzusunu. Yazın doğan bebekler sadece anne sütüyle beslendiği için ve anne sütü de yağlı olduğu için çok sıcaklarda bebek bunalabiliyor o zaman bir iki çay kaşığı suya izin veriyoruz demişti. Yine de doktor onaylı olmasını tavsiye ederim. O kadar su bebeği aç bırakmaz. Kimisi bayaa su veriyor. Bu da midesinin dolmasına sebep oluyor. Mamada bile su oranı fazla olursa bebek yeterince kalori alamıyor bu yüzden biz de çok dikkat ediyoruz mamadaki su oranına. Bir de bezde pembelikler görenler olmuş. Bezdendir o demiş birinin doktoru. Böyle değişik bilgiler de vardı. Yaz bebeklerinin yaşadığı şeylermiş kısacası.

Artık çeneleri güçlendi ama doyuyor demek ki .Uykuya dalmada güçlük çekiyor mu mesela? Göğüsler eskisi gibi sertlesmiyor ama süt üretimi devam ediyor aktif emiyor diyorsun.Anne sütü alımında kaka yapmama olabiliyormuş
Uykusu her zamanki gibi ayni. Emerken uyukluyor memeden cikinca alip kollarini bagliyorum yatagina koyuyorum uyaniyor ama sallamaya devam ettikce uyuyor

Canım biraz araştırdım bunu. Sıcaklardan dolayı bebeklerin idrarında azalma oluyormuş. Anneler de çözüm olarak sık emzirmişler bir de günde bir iki çay kaşığı su vermişler. Suyu doktoruna sormadan verme sakın. Ben hamileyken sağlık ocağındaki ebeye sormuştum bu su mevzusunu. Yazın doğan bebekler sadece anne sütüyle beslendiği için ve anne sütü de yağlı olduğu için çok sıcaklarda bebek bunalabiliyor o zaman bir iki çay kaşığı suya izin veriyoruz demişti. Yine de doktor onaylı olmasını tavsiye ederim. O kadar su bebeği aç bırakmaz. Kimisi bayaa su veriyor. Bu da midesinin dolmasına sebep oluyor. Mamada bile su oranı fazla olursa bebek yeterince kalori alamıyor bu yüzden biz de çok dikkat ediyoruz mamadaki su oranına. Bir de bezde pembelikler görenler olmuş. Bezdendir o demiş birinin doktoru. Böyle değişik bilgiler de vardı. Yaz bebeklerinin yaşadığı şeylermiş kısacası.
O pembelik urik asit kristalleri diye geciyor. Az beslenmeden ya da susuzluktan oluyor. Oyle bir durumda sık sık emzirilmesi lazim bebeklerin.
Yani her zamanki duzende emziriyorum ama o huysuzluk yaparak emmek istemiyor iste kimi zaman🤷🏻‍♀️

Uykusu her zamanki gibi ayni. Emerken uyukluyor memeden cikinca alip kollarini bagliyorum yatagina koyuyorum uyaniyor ama sallamaya devam ettikce uyuyor
Ayyy işte bak bu atak 😂 2 haftaya yaklaştık. Beşik bize bakıyoor biz beşiğe bakıyoruz. Eşime yatağı büyütmeyi teklif ettim yani. Bak mesela slingde ya da kucağımda melek gibi uyuyor. Uykuya dalmada zorluk da yok. Doyduysa tamam. 1 saat geçmiş. Tam diyorum ki şunu beşiğe ya ds herhangi bir yere koyayım diyorum 5 dakka sonra siren sesi başlıyor. 😂😂😂 Slinge geri koyuyorum uyuyor. Geceleri bizimle yatıyor. Etrafına yastık koyduğumuzdan bize nokta kadar yer kalıyor. Allahtan ilk 3 ay alışkanlık edinmiyorlar da rahatça böyle takılıyorum. İnşallah böyle devam etmez. Ne zaman beşiğine geri dönecek diye bakıyorum yani.

O pembelik urik asit kristalleri diye geciyor. Az beslenmeden ya da susuzluktan oluyor. Oyle bir durumda sık sık emzirilmesi lazim bebeklerin.
Yani her zamanki duzende emziriyorum ama o huysuzluk yaparak emmek istemiyor iste kimi zaman🤷🏻‍♀️
Anlattığına göre hiçbir sorun yok canım. Emmek istememesi de atak haftasıyla alakalı. Memede uyuması bile doyduğunu gösteriyor. Hiç takma kafana. Bu haftadan sağ çıkmanın en kolay yolu sling ya da kanguru. Tavsiye ederim. Çevreyi gözlemlediği için yeni bilgiler bebekte korku yaratırmış. Onların da tek bildiği koku ve yüz bizimki olunca güvende hissetmek için senden ayrılmak istemiyorlarmış. Defalarca şunu da denedim. Mesela yan yana yatıyoruz. 2 saate yakın uyumuşuz. Bi su içeyim diye kalkıyorum. Ses yok. Odadan çıkayım diyorum. Başlıyor bağırmaya ve gözü bile açılmamış halde. O yüzden uyanana kadar tuvaletimi tutuyorum ya da hızlıca halledip koşa koşa yanına dönüyorum.

Son düzenleme:
Benim kız da öyleydi bir ara doymuyor mu acaba diyordum ama doyuyormus 1 kilo almış .memede açken değil ,kendini güvende hissetmek istiyorlar hala.

Ayyy işte bak bu atak 😂 2 haftaya yaklaştık. Beşik bize bakıyoor biz beşiğe bakıyoruz. Eşime yatağı büyütmeyi teklif ettim yani. Bak mesela slingde ya da kucağımda melek gibi uyuyor. Uykuya dalmada zorluk da yok. Doyduysa tamam. 1 saat geçmiş. Tam diyorum ki şunu beşiğe ya ds herhangi bir yere koyayım diyorum 5 dakka sonra siren sesi başlıyor. 😂😂😂 Slinge geri koyuyorum uyuyor. Geceleri bizimle yatıyor. Etrafına yastık koyduğumuzdan bize nokta kadar yer kalıyor. Allahtan ilk 3 ay alışkanlık edinmiyorlar da rahatça böyle takılıyorum. İnşallah böyle devam etmez. Ne zaman beşiğine geri dönecek diye bakıyorum yani.
Ama kuzum bizim uyku duzenimiz ayni hep boyleydi degismedi. Aslinda emdigi yerde cok guzel uyuyor yani gogusumun ustunde kiyamiyorum da onu ordan almaya ama benim de uyumam lazim guc toplamam lazim diye mecbur kaldiriyorum uyaniyor o esnada ama sallayinca uyuyor yine

X