2023 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    234
İhmal etmeyin derim. Benim de durduk yere minik öksürükler vardı. Beslenirken tıkandığında öksürürse normal bir şey ama durduk yere öksürüyorsa alerji de olsa muhakkak bir şey vardır araştırılmalı. Onlar büyük insan gibi belirti vermiyorlar. Ciğerlere inince kötü. Hava verilmeden vs geçmiyor. Her gün 4 saatte bir hava veriyorum yavrum can çekişir gibi ağlıyor bunalıyor su içinde kalıyor ağlamaktan ama mecburen yapıyorum 😔😔
2 gün hastanede kaldığımızda hemşireler mosmor yapmışlar yavrumun bir elini. Söyleyince de hassas ciltleri o yüzden demez mi 😑 ayağından denerken içimz gitti hemşireler gittiğinde ikimizde ağlıyoduk kahrolduk 😔😔
Ben hastaneye gideyim en iyisi yarın 😪 boğazına tükürük kaciyordur diye düşündüm yeni yeni tükürükler oluşmaya başladığı için hem salyasi çok oluyor bu aralar hemde tükürüğü kaçıyor diye düşünüyordum.peki ciğerlerine inse uyurkende belirti vermez mi uyurken çok sakin uyuyor

Aynı benim eşim de. Çocuk doyuyordu arkamdan evimden çıkınca eşime bu çocuk doymuyor oğlum mama verin diyordu 😁😁 eşim de bi kere versek mi diyince bana cinlerr tepeme geliyordu benim de 😁 tramva oldu bende mama verelim mi demeleri resmen. Eşimden de uzaklaşıyorum bu ara sanki. Çocuk hastalanınca beni suçlamaya başladı çok üstüme geldi kalbimi kırdı. Eskisi gibi olmuyormuş çocuk olunca resmen evlilik. Çok doğru.
Eşim iki yıl peşimde kostu bende çok aşık oldum sonradan çok severek evlendik aramızda sevgi saygi olan çok eğlenen etrafta ozenilen bir cifttik ve ben evlendi evleneli Herkese evlenin diyen biriydim hamilelikte güzel geçti eşim elimi ayağımi öperek serenatlar yaparak uyandırdı.

Bebek doğdu eşim bı anda beni sildi yemin ederim şoka girdim bana hep gülüm diyen adam ismimle hitap ediyor herşeyde beni suçluyor çocuğa iyi annelik yapamadığımi ina ediyor çocuk ağlayınca bana sinirleniyor oysa bebek bu ağlar.. sürekli sutun yarıyor eminmisin diyor sabah uyanınca günaydın babamm diye kızı öpüyor bnada kalkcakmisin diyor ve biz çok fazla kavga etmeye başladık bide baya soğukluk oldu.bebek olunca bambaşka biri oldu yüreğim yanıyor çocukla birlikte benim evliliğim soğuk donuk birşeye dönüştü.neysw evladım iyi olsun babası da evladına düşkün olsunda napiyim gerisi ikinci planda artk.

Ama kuzum bizim uyku duzenimiz ayni hep boyleydi degismedi. Aslinda emdigi yerde cok guzel uyuyor yani gogusumun ustunde kiyamiyorum da onu ordan almaya ama benim de uyumam lazim guc toplamam lazim diye mecbur kaldiriyorum uyaniyor o esnada ama sallayinca uyuyor yine
Yan yana yattığında uyuyo mu? Ben böyle çözüm buldum. 😅

Ben hastaneye gideyim en iyisi yarın 😪 boğazına tükürük kaciyordur diye düşündüm yeni yeni tükürükler oluşmaya başladığı için hem salyasi çok oluyor bu aralar hemde tükürüğü kaçıyor diye düşünüyordum.peki ciğerlerine inse uyurkende belirti vermez mi uyurken çok sakin uyuyor
Bizimki halsizlikten daha çok uyuyordu. Ama uykudan kalkınca tıkanıklık artar

Eşim iki yıl peşimde kostu bende çok aşık oldum sonradan çok severek evlendik aramızda sevgi saygi olan çok eğlenen etrafta ozenilen bir cifttik ve ben evlendi evleneli Herkese evlenin diyen biriydim hamilelikte güzel geçti eşim elimi ayağımi öperek serenatlar yaparak uyandırdı.

Bebek doğdu eşim bı anda beni sildi yemin ederim şoka girdim bana hep gülüm diyen adam ismimle hitap ediyor herşeyde beni suçluyor çocuğa iyi annelik yapamadığımi ina ediyor çocuk ağlayınca bana sinirleniyor oysa bebek bu ağlar.. sürekli sutun yarıyor eminmisin diyor sabah uyanınca günaydın babamm diye kızı öpüyor bnada kalkcakmisin diyor ve biz çok fazla kavga etmeye başladık bide baya soğukluk oldu.bebek olunca bambaşka biri oldu yüreğim yanıyor çocukla birlikte benim evliliğim soğuk donuk birşeye dönüştü.neysw evladım iyi olsun babası da evladına düşkün olsunda napiyim gerisi ikinci planda artk.
Aynıı bizimde 😔devamlı muhalefet gibi bana

Aynı benim eşim de. Çocuk doyuyordu arkamdan evimden çıkınca eşime bu çocuk doymuyor oğlum mama verin diyordu 😁😁 eşim de bi kere versek mi diyince bana cinlerr tepeme geliyordu benim de 😁 tramva oldu bende mama verelim mi demeleri resmen. Eşimden de uzaklaşıyorum bu ara sanki. Çocuk hastalanınca beni suçlamaya başladı çok üstüme geldi kalbimi kırdı. Eskisi gibi olmuyormuş çocuk olunca resmen evlilik. Çok doğru.
inanılmazlar yaaa hem ne kadar hassas ve zor bir dö olduğumuzu biliyorlar hem de dikkat etmeyip aksine daha kırıcı oluyorlar… hiç üzülme anneler en güzelini en doğrusunu bilir ♥️ ben artık böyle söyleyip geçiyorum 🙈

Bana da bir iki birsey dedi esim ama oyle hafiften. Annem yanimdaydi daha esimin annesi gelemedi yurt disinda oldugumuzdan. Annemle esim bir ara cok karisiyorlardi ben duzen oturtmaya calisirken. En son iste gecen hafta sinirim tepeme cikinca beni elestiriyorsuniz ama kendi yaptiklariniz sanki cok iyi diyip bir kac olaylarini siraladim. Ikiz var bizde ve esimle geceleri cocuklari bolusuyoruz mecburen. O yuzden kendisi cok yardimci oluyor ama bazen beni elestirince ayarim cok kaciyor
benim de eleştiriye tahammülüm yok valla çok haklısın 😵‍💫 sonuçta biz de her gün doğum yapıp bebiş büyütmüyoruz. yanlışlarımız da olabilir tabi ki. hem sixin ikizmiş yaşadıklarımı 2 işe çarpsam yine anlayamam sizi allah yardımcınız olsun ♥️ inşallah susup sadece istediğiniz gibi destek olurlar💐

Benim annem fazla önemsiyor 40ucurtmayi spa yi falan o buldu spaya goturduk eve gelince annem küvete gelen tüm altınları attı kovaya gül yaprakları attı bulgur koydu valla kesenin içine bide uzun ömürlü ağaç yapraklarından koydu onunla yikadi. Sonra benim saclarimin arasına un surdu biseyler dedi ama ilgim olmadığı için dinlemedim;( 40indan sonra kime gittiysek yumurta un şeker verdi ananem yumurta verdi unu burnuna sürdü cocugun çok sinirlendim ağzına kacicak diye şeker verdi bide para koydu. Çocuk 56 günlük oldu dün teyzeme gittik bir koli yumurta verdi 🙄 üzerine 200tl koymuş şeker bı de un hala devam ediyor bunlar şaman adeti biz Balkan göçmeniyiz ama sulalecek baya ritüel şeklinde yapılıyor

Son olarak eşim 40i aksami beni ve bebeği aldı arabada Yasin açtı sesli şekilde biz ankaradayiz hacı bayram veli ye götürdü ben bebekle arabada kaldım o gün esiyordu hava o saatte, eşim şükür namazı kılmış sonrada doğduğu hastanenin önünden geçirdi.tek duygulandıgim an o oldu sezeryan acısi çok olmuştu hastaneden baya sancılı ayrılmıştım;( ama elimizde bir melek vardı o gün geldi aklıma .valla 40inda bide hediye yağdı Allah'a şükür 😂😂 ve şuan benden mevlüt bekleniyor bende çok kişi gelcek hastalık vs olur diye biraz geciktiriyorum sonra bı pide dagitip cami hocasindan rica edicez evde kuran okutucam
çok güzel adetlermiş valla şükür namazı ve hastanenin önünden geçmeyi çok anlamlı buldum hayırla yaşasın minik 🥰🥰♥️ aslında böyle hastalıklar dedikodu ve kem gözler olmasa çok güzel adetlerimiz var ama ben de kimse gelsin istemiyorum 🥴🥴

Kızlar ben şu an bebekle tatildeyim. Fethideyiz ve aşırı sıcak. Normal plaj şemsiyeleri bebeği korumuyor, gölgede de olsa yanıyorlar. İlk gittiğimiz gün bildiğin burnu ve yanakları kızardı o kadar dikkat etmeme rağmen. Ertesi gün büyük siyah yağmur şemsiyesi götürüp tüm gün onunla korudum hiçbir şekilde etkilenmedi güneşten. Gidecekler varsa fikir vereyim dedim
bir gram deniz kum güneş için neler vermezdim 🤣🤣 iyi tatiller ♥️♥️

inanılmazlar yaaa hem ne kadar hassas ve zor bir dö olduğumuzu biliyorlar hem de dikkat etmeyip aksine daha kırıcı oluyorlar… hiç üzülme anneler en güzelini en doğrusunu bilir ♥️ ben artık böyle söyleyip geçiyorum 🙈
Öyle zaten. Çocuk hasta olduğunda da beni suçladı kinseyi dinlemiyorum ondan oldu diye. Biz başkasının dediğini yapınca mı iyi anne oluyoruz

Gecici mi bu durum yani kesin. Ama ac kaliyor sanki nasil gececek bu surec. Zayiflayarak mi😞 atak haftasindan dolayi olup olmadigini nasil anlarim kesin olarak
Benim bebeğim arada iki gün hiç yapmadığı oluyor ama gelişimi iyi. Artık kakası sürekli değişiyor bir gün yeşilimsi bir gün sulu bir gün pütürlü. Bazen günde 3 defa bazen 1. Emme istekleri zaman zaman az ya da çok oluyor. Ama bir dönem emdi karnı doyduğu an uyudu ya da kafasını çevirdi. 10 dakikada zaten memenin %80 ini boşaltıyorlar çeneleri kuvvetlendi. Başka bir durum yoksa ataktan Zayıflamıyorlar. Onlar aç kalmamak büyümek üzere programlı içgüdüsel bir şey.

O pembelik urik asit kristalleri diye geciyor. Az beslenmeden ya da susuzluktan oluyor. Oyle bir durumda sık sık emzirilmesi lazim bebeklerin.
Yani her zamanki duzende emziriyorum ama o huysuzluk yaparak emmek istemiyor iste kimi zaman🤷🏻‍♀️ uykusu varsa
Bazen sıkılıyor bebeğim. Uykusu geliyor bir de acıkıyor o zaman emmek istemiyor ağzına meme veriyorum ağlıyor emmiyor. Meme vermesem yine ağlıyor görsen canı yanıyormuş gibi. Kucağıma alıp biraz gezdiriyorum ayaklarını ıslatıyorum ağlaması duruyor o zaman emziriyorum. Sütü de elimle mememin ucuna indiriyorum. Ya da birisi varsa ona veriyorum bebeği, azıcık süt sağıp 10 cc kadar filan onu biberonla verip sonra emzirdim. Ama şükür bir hafta sürdü ama geçti.

Bazen sıkılıyor bebeğim. Uykusu geliyor bir de acıkıyor o zaman emmek istemiyor ağzına meme veriyorum ağlıyor emmiyor. Meme vermesem yine ağlıyor görsen canı yanıyormuş gibi. Kucağıma alıp biraz gezdiriyorum ayaklarını ıslatıyorum ağlaması duruyor o zaman emziriyorum. Sütü de elimle mememin ucuna indiriyorum. Ya da birisi varsa ona veriyorum bebeği, azıcık süt sağıp 10 cc kadar filan onu biberonla verip sonra emzirdim. Ama şükür bir hafta sürdü ama geçti.
Bu bahsettigin durumlar atak haftasinda olup bitti dimi? Bie hafta bittiginde nasil oldu eski halinin aynisi oldu mu😀

benim de eleştiriye tahammülüm yok valla çok haklısın 😵‍💫 sonuçta biz de her gün doğum yapıp bebiş büyütmüyoruz. yanlışlarımız da olabilir tabi ki. hem sixin ikizmiş yaşadıklarımı 2 işe çarpsam yine anlayamam sizi allah yardımcınız olsun ♥️ inşallah susup sadece istediğiniz gibi destek olurlar💐
Yok sagolsunlar artik destek oluyorlar simdilik bir sorun yok benjm bir iki patlamamdan sonra:). Iki tane de bir tane de ayni sonuc olarak tecrubeli degiliz. Her turlu zor bir surec. Bir de hormonlar var yorgunluk var. herkesin anlayisli olmasi lazim. Bana gore bebeklerin programini anneleri ayarlamasi lazim bunun disinda kalanlar anneye uyum saglamali. Cunku anne ile bebek arasinda bag var digerleri gibi degil.

Bizdede kuru öksürük oldu 3 4 gün bende boğazına kaçtığını dalan düşündüm cjnku tükürükte vardı ama sonra öksürüğe burun tıkanıklığı eşlik edince hastaneye başvurduk. Şuan tedavi görüyoruz Sadece kuru öksürüge mudahele etmezler ama için rahat edecekse bı göster en azından ciglerlerini dinlerler

Bizdede kuru öksürük oldu 3 4 gün bende boğazına kaçtığını dalan düşündüm cjnku tükürükte vardı ama sonra öksürüğe burun tıkanıklığı eşlik edince hastaneye başvurduk. Şuan tedavi görüyoruz Sadece kuru öksürüge mudahele etmezler ama için rahat edecekse bı göster en azından ciglerlerini dinlerler
Geçmiş olsun. Siz de mi bronşit oldunuz? O tükürükler genelde balgam ve geniz akıntısı da olabiliyor hastayken @ankazmrt0

X