• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    234
tel taktırma gibi bir durum var mı? telden minik sinekler geçiyor ama en azından büyükleri geçemiyor
ben en çok fişe takılan raid’den memnun kalmıştım o da doğal değil tabi bebekten önce kullanıyordum 🥴 bizim buralarda da sinek çok arttı gümüş suyu sıkanlar var ama o da bebeğe sıkılmaz
Evet canim o hic dogal degil. Tel taktirma imkanim yok cunku camlar cok buyuk. Napicaz bilmiyorum cozumsuz kaldim bu konuda
Odaya bol yaprakları olan fesleğen koymak da sivrinin gelmesini engel oluyor
taze feslegen mi?

Bazi b
bugün dayanamadım özel bi doktor buldum çok şükür nöbetçiydi. nasıl yaparsın bilmiyorum ama hava aldır dedi 🥴biraz enfeksiyonu var cildi çok hassas şampuan kullanma yeşil sabun kullan dedi 🥴 bana tatlı şeyler yeme dut kavun gibi çok tatlı meyveler de yeme dedi. iki tane krem yazdı fucidin antibiyotikli kremi iki gün kullan diğerine sonra geçeceksin dedi. gelince kremi sürdüm galiba yaktı çok ağladı şimdi uyudu şükür inşallah iyi gelir 🙏 iyi ki gitmişim ya içim rahatladı belki yanlış şeyler sürüp iyice mahvettim 😔bebeklerin vücutlari hassas alerjij oluyo deterjan anne yedigi bazilarinin üstlerine giydikleri kumaslarindan bile ciltleri tahris olabiliyor gittiginiz iyi olmus

Kizlar bebegimin alnını sinem isirmis. Ne yapicam cok fazla sinek var evimizin etrafinda cok fazla agac cicek yesillik var. Sivrisinekten nasıl korunabiliriz? Gecen kendi dr u dogal icerikli Trukid repellent diye bir sinek kovucu krem onerdi ancak ben tenine hicbir sey surmek istemiyorum. Onerebileceginiz herhangi bir sey var mi
Cibinlik şeklinde sineklikler var ben beşiğine ondan takıyorum.Bebek arabasında da kullanılabiliyor.Hiç sinek ısırığı olmadı. Tavsiye ederim.

Eklentiler

• IMG_9478.png
    IMG_9478.png
    308,5 KB · Görüntüleme: 28
Biz tatildeyken çok fazla sinek vardi oğlumu baya yediler hatta yerleri iltihaplı olarak şişti eczaci stilex die bir krem verdi hemen kuruttu.
Ben de onu yazacaktım şimdi. Tatildeyiz biz de. Bayağı böcekli ve sinekli bir yerdeyiz. Stilex getirdim yanımda. Bebeğin olduğu yere de lavanta yağı ve suyu sıkıyorum gelmesinler diye. Bir de bu sineksavar ilaçlarından bebek arabasının dış kısmına sıkıyorum hiç yoktan iyidir.

Canım bugün kızım kucağımdaydı. Öksürmeye başladı. Bir yandan da yutkunma sesi geliyordu. Şuanda tükürük salgıları geliştiği için fazla tükürük olabiliyor. Ben de sırtına vurdum geçti sandım ama az biraz daha yutkunmaya çalıştı sonra derinn nefes aldı rahatladı. Seninki kadar morarma vs olmadı ama olabiliyor yani
Bizim 1 aylık oldugundan beri bu durum var. Uykusunda oldu bi kere o sesi duyunca nasıl kalktığımı bilemedim. Yerimden sıçrayıp dırek çocuğu çevirdim ters

Ben de onu yazacaktım şimdi. Tatildeyiz biz de. Bayağı böcekli ve sinekli bir yerdeyiz. Stilex getirdim yanımda. Bebeğin olduğu yere de lavanta yağı ve suyu sıkıyorum gelmesinler diye. Bir de bu sineksavar ilaçlarından bebek arabasının dış kısmına sıkıyorum hiç yoktan iyidir.
Lavanta yagi ve suyunu sıkıyorum demissin canim nasil yapiyorsun onu

Hayirli aksamlar arkadaslar bebekleri 2 aylik olan arkadaslar bebisleriniz neler yapabiliyor internette ayaklsriyla falan oynarlar agizlarina gotuturler yaziyo kizimda nasil oldu hic hatirlamiyorum benim oglusum ellerini ortada birlestiriyo parmaklariyla oynuyo ellerini ahzina gotruyo etrafi seyrediyo ben ve annem karsisinda konusup güldugumizde oda güluyo arada bir sesler cikariyo sizlerinkini merak ettim

Hayirli aksamlar arkadaslar bebekleri 2 aylik olan arkadaslar bebisleriniz neler yapabiliyor internette ayaklsriyla falan oynarlar agizlarina gotuturler yaziyo kizimda nasil oldu hic hatirlamiyorum benim oglusum ellerini ortada birlestiriyo parmaklariyla oynuyo ellerini ahzina gotruyo etrafi seyrediyo ben ve annem karsisinda konusup güldugumizde oda güluyo arada bir sesler cikariyo sizlerinkini merak ettim
Kızım iki aylık. Elleri ayakları çok hareketlidir. Aynı sizin yazdığınız hareketleri yapıyor. Ayaklarını ağzına götürmüyor öyle bir çabası yok🤔
Bu aralar kesinlikle aç olmamasına rağmen ellerini emiyor. Benim ya da eşimin kolunu emiyor. Sürekli salyası akıyor. Göz hizasında emzik ya da oyuncak sallıyorum elleri ile ittirmeye çalışıyor. Bu hareketi yapması için bir iki haftadır uğraşıyorum.
Başka neler yapabilir? Tecrübeli annelerden destek isterim🌼

Ayaklarını agizlarina götürme daha sonraki aylarda oluyor diye hatırlıyorum ama iki aylıkken değil .Ellerini ağzına götürme bizde de var.Biz konuşunca gülümseme,arada çok az da olsa ses çıkarma.İlk kızımdan kalan oyun halısı vardı piyanolu bugün onu çıkardım 5 dk oyalandi oyuncaklari baya dikkatini çekti.Renkli , çıngıraklı oyuncaklara ilgili yani.

Back