2023 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    234
Hayirli aksamlar arkadaslar bebekleri 2 aylik olan arkadaslar bebisleriniz neler yapabiliyor internette ayaklsriyla falan oynarlar agizlarina gotuturler yaziyo kizimda nasil oldu hic hatirlamiyorum benim oglusum ellerini ortada birlestiriyo parmaklariyla oynuyo ellerini ahzina gotruyo etrafi seyrediyo ben ve annem karsisinda konusup güldugumizde oda güluyo arada bir sesler cikariyo sizlerinkini merak ettim
Ayaklarını agizlarina götürme daha sonraki aylarda oluyor diye hatırlıyorum ama iki aylıkken değil .Ellerini ağzına götürme bizde de var.Biz konuşunca gülümseme,arada çok az da olsa ses çıkarma.İlk kızımdan kalan oyun halısı vardı piyanolu bugün onu çıkardım 5 dk oyalandi oyuncaklari baya dikkatini çekti.Renkli , çıngıraklı oyuncaklara ilgili yani.

Ya ben de raid in elektriklisini dusundum ama dr hic onermedi. Ev de sinek dolu agaclarin ciceklerin oldugu bir yerde yasiyoruz
Çocukları ısırmaları da sıkıntılı. Her yerinden ısırıyorlar onları ve kocaman kocaman şişiyor sonra. Sonuçta koku salıyor sağlıklı değildir ama ısırmaları da yetişkinlerdeki gibi olmuyor. Ben kullanıyorum o yüzden.

Ayaklarını agizlarina götürme daha sonraki aylarda oluyor diye hatırlıyorum ama iki aylıkken değil .Ellerini ağzına götürme bizde de var.Biz konuşunca gülümseme,arada çok az da olsa ses çıkarma.İlk kızımdan kalan oyun halısı vardı piyanolu bugün onu çıkardım 5 dk oyalandi oyuncaklari baya dikkatini çekti.Renkli , çıngıraklı oyuncaklara ilgili yani.
Piyanolu oyun halısı bende de var valla o da hediye gelmişti ne zaman kullanilir diye düşünüyordum bende bebeğim 53 günlük o tarz oyun alanları 3aylikken falan mı daha uygun olur acaba

Çocukları ısırmaları da sıkıntılı. Her yerinden ısırıyorlar onları ve kocaman kocaman şişiyor sonra. Sonuçta koku salıyor sağlıklı değildir ama ısırmaları da yetişkinlerdeki gibi olmuyor. Ben kullanıyorum o yüzden.
O zaman ben de kullanayim. Once bir dogal alternatifleri denicem olmazsa elektrikli alcam mecbur

Siz bebek gece altına kaka yaptığında hemen değiştiriyor musunuz? Bazen uykusunda kaka yaptığını duyuyorum ama uyanmasın diye değiştirmiyorum ben. Bir şey olur mu acaba

Siz bebek gece altına kaka yaptığında hemen değiştiriyor musunuz? Bazen uykusunda kaka yaptığını duyuyorum ama uyanmasın diye değiştirmiyorum ben. Bir şey olur mu acaba
Kaka yaptıysa hemen değiştiririm. Pişik çok zor. Sağlıklı uyuyamaz zaten. Bir de kaka yaparken derin uykuda değildir.

Piyanolu oyun halısı bende de var valla o da hediye gelmişti ne zaman kullanilir diye düşünüyordum bende bebeğim 53 günlük o tarz oyun alanları 3aylikken falan mı daha uygun olur acaba

Piyano kısmı zaten ilgisini çekmiyor ama sırt üstü yatırınca ayaklar hareket halinde oluyor.Gaz çıkarıyor bir taraftan da🙈 Ama oyuncakları takip edebiliyor bir nevi oyalama saati 5 dk da olsa :)

Kızım iki aylık. Elleri ayakları çok hareketlidir. Aynı sizin yazdığınız hareketleri yapıyor. Ayaklarını ağzına götürmüyor öyle bir çabası yok🤔
Bu aralar kesinlikle aç olmamasına rağmen ellerini emiyor. Benim ya da eşimin kolunu emiyor. Sürekli salyası akıyor. Göz hizasında emzik ya da oyuncak sallıyorum elleri ile ittirmeye çalışıyor. Bu hareketi yapması için bir iki haftadır uğraşıyorum.
Başka neler yapabilir? Tecrübeli annelerden destek isterim🌼
bizimki de aynı. Sadece göz hizasındaki şeyi tutmaya çalışmıyor ilgisini çekmiyor heralde ama hiçbi şeyi tutmaya çalışmıyor. Tutuyor kavrayabiliyor parmağımızı falan ama gördüğü şeyi bilinçli yada bilinçsiz tutmaya çalışmıyor. Öyle mi olması gerekiyormuş

Kakayı değiştirmeliyiz 2 3 sefer uyanıyosa çiş yapmışsa 1.de değiştirmem ama 2.de değiştiririm. Kakayı gündüz çok yapmışsa altını muhakkak yıkarım

Kabin boy bebek arabası kullananlar hangi marka ve hangi modeli kullanıyırsunuz acaba? Bebeğin kırkı çıktı daha araba beğenip alamadık

bizimki de aynı. Sadece göz hizasındaki şeyi tutmaya çalışmıyor ilgisini çekmiyor heralde ama hiçbi şeyi tutmaya çalışmıyor. Tutuyor kavrayabiliyor parmağımızı falan ama gördüğü şeyi bilinçli yada bilinçsiz tutmaya çalışmıyor. Öyle mi olması gerekiyormuş
Aynı şekilde bizimki de göz hizasında ki oyuncağı bir iki kere elleri yumruk halinde ittiriyor. Yumruk hala açılmadı. Her gün ellerine masaj yapıyorum. Benim ya da eşimin parmağını tutuyor. Ama oyuncak vs tutmuyor. E bebek'ten bileklere ayaklara takılan çıngıraklı yapışkanlı oyuncak aldım. Kollarını sallıyor ama o oyuncakları fark etmiyor. Belki daha ilerleyen haftalarda fark eder.

Aynı şekilde bizimki de göz hizasında ki oyuncağı bir iki kere elleri yumruk halinde ittiriyor. Yumruk hala açılmadı. Her gün ellerine masaj yapıyorum. Benim ya da eşimin parmağını tutuyor. Ama oyuncak vs tutmuyor. E bebek'ten bileklere ayaklara takılan çıngıraklı yapışkanlı oyuncak aldım. Kollarını sallıyor ama o oyuncakları fark etmiyor. Belki daha ilerleyen haftalarda fark eder.
Olabilir

Kızlar bize dua edin. bebeğime hava verilecek. Yakınlarımızda hava olmadığı için Tedbir amaçlı yatış yapıldı. Enfeksiyon ciğerlerine inmiş. 😔😔😔
Allah şifa versin canım dua ederiz tabiki.sizde hırıltı vardı ateşi falan yok iyidi en son oyle hatırlıyorum.oksurugu falan mı oldu çok gecmis olsun bize de haber verin

X