• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    234
Arkadan bağlamak değil de mesela bir kumaşı boynunun ön tarafına sıkıştırın. Katlanınca kumaş boynunun içinde sıkışıp kalacak zaten. Eğer bağlarsan bu sefer sıcaktan bunalır hava almaz.
kız bağlayınca bile çözüp açıyor hareketleriyle 🤣 bir değişik oldu bu çocuk karnımda da böyleydi eli ayağı oluşunca doktor allah yardım etsin size çok hareketli bu demişti🤣

inşallah canım teşekkür ederim desteğin için ♥️♥️
sence o damlaları bırakmalı mıyız? bazı arkadaşlar damlanın daha çok sancı yaptığını söylemiş 🥴 keşke bebişe sorup öğrenebilsek böyle karar vermek beni zorluyor 🙈
Benikii gündür damlayı azalttım gaz çıkarması biraz azaldı bakalım ama cokta asırı sancılanmıyor. Bazen ilaçlara rağmensancı cekiyodu.
Şuanda çoğumuzun bebeği 2 aylık oldu veya olmasına az kaldı. Bebeklerimiz bu ay ellerini ve ayaklarını keşfedecek. Bende her ay için oyun kitabı var. Bu ay içinn çıngıraklı bileklik ve çoraplardan alın diyor. Kesinlikle eldiven kullanmayın artık. Ben hiç kullanmadım bu zamana kadar. Bir diğer gelişim oyunu ise ona sürekli au, oo şeklinde konuşmanız. Dilinizi aa diyerek çıkarıp onun incelemesine fırsat vermeniz de diğer gelişim oyunu. 😊 Bol bol tummy time yaptırın. Artık kafasını 5 saniye kadar kaldırabilmesi gerek. Öğrendiklerimi sizlere de aktarmaya çalıştım. 😊
❤❤
Bebeğim özellikle uykuya dalarken sıçrayip kendini uyandiriyor kolları daha çok sıçrıyor bu dönemde oluyor mu sizin bebeklerinizde de
Evet bnm king çoğu zaman bu sebepten uyuyamıyor kundak yapamıyprum hava,çok sıcak. Klimayı actıgımda dçkundak yapıyoeum ama o zamanda bi şekilde kundaktaki kurtarıyor ellerini
4 gündür her gün yıkıyorum ama orayı çok temizleyemiyorum hem gıdısına denk geliyor hem acıdığı için izin vermiyor şimdi uyanınca çektim temizleyip kremini sürüyorum ama tamamen temizleyemiyorum 😔 koltuk altları da bu kadar kötü olmasa da çok pişti
belki bi dermatoloğa götürmem lazım ama malatyada pek doktor ve hastane bulunmuyor 😪
ağladığı için çoğu zaman kucakta ve dediğin gibi terleyince daha kötü oluyor😪
Eki Görüntüle 3269529
Canım geçmiş olsun. Evinizde klima acmsyı denediniz mi ben biraz çocukta kızarıklık görsem hemen klima açıyorum hemen düzeliyor birde pıdra kullanıyorum dikkatli şekilde boynuna kolaltınaa. Rahstlıyo çocuk yapışık lıgı azaltıyor iyi geliyo

kız bağlayınca bile çözüp açıyor hareketleriyle 🤣 bir değişik oldu bu çocuk karnımda da böyleydi eli ayağı oluşunca doktor allah yardım etsin size çok hareketli bu demişti🤣
Bnmde çok hareketli maşallah eli kolu durmaz . Kundak,yapamadım ve refleks Le kendisini uyandırmasına engel olamıyorum

Bnmde çok hareketli maşallah eli kolu durmaz . Kundak,yapamadım ve refleks Le kendisini uyandırmasına engel olamıyorum
benimki de aynı sanırım 2 defa kundak yapmışımdır 🙈🙈
canım evde klima yok ben de vantilatör alayım diyordum ama direkt üstüne gelmesin üşütür diyorlar vantilatör de odayı soğutmaz ki anca önünde durursan serinliği alırsın.. klima mı alsam acaba 🥴

4 gündür her gün yıkıyorum ama orayı çok temizleyemiyorum hem gıdısına denk geliyor hem acıdığı için izin vermiyor şimdi uyanınca çektim temizleyip kremini sürüyorum ama tamamen temizleyemiyorum 😔 koltuk altları da bu kadar kötü olmasa da çok pişti
belki bi dermatoloğa götürmem lazım ama malatyada pek doktor ve hastane bulunmuyor 😪
ağladığı için çoğu zaman kucakta ve dediğin gibi terleyince daha kötü oluyor😪
Eki Görüntüle 3269529
Bu pisik degil alerjide olabilir doktorunuza sordunuzmu

Kızlar 10 mayısta 2 aylık oluyoruz. Aşıları ve 2 ay kontrolü için gittiğimiz kliniği aradım ancak aşıları 19unda açılacak dediler. 2 ayı geçmiş oluyor aşı zamanı. Siz nasıl yaptırdınız gecikince sorun oluyor mu ?
Biz de bugün tam 2 aylık olduk.Saglik ocaginin asilari cuma günü oluyor 14 temmuza gün verdi ebe.Gecmesi sorun olmuyor

benimki de aynı sanırım 2 defa kundak yapmışımdır 🙈🙈
canım evde klima yok ben de vantilatör alayım diyordum ama direkt üstüne gelmesin üşütür diyorlar vantilatör de odayı soğutmaz ki anca önünde durursan serinliği alırsın.. klima mı alsam acaba 🥴
Aslnda demek istediğim bebişin bulunduğu ortamda serinliği sağla yaraların iyileşmesine katkı sağlar. Üşütmez korkma ben adanadayım çok sıcak gece gündüz klima acık çocuğu da ona göre giydiriyorum çok şükür bişey olmadı

Aslnda demek istediğim bebişin bulunduğu ortamda serinliği sağla yaraların iyileşmesine katkı sağlar. Üşütmez korkma ben adanadayım çok sıcak gece gündüz klima acık çocuğu da ona göre giydiriyorum çok şükür bişey olmadı
çok haklısın maalesef sıcağa çare bulamıyordum kredi çekip klima aldım 🤣🤣🤣

Kizlar bebegim sadece memede uyumak istiyor. Uyukladiginda Memeden cikarip yatagina yatirinca genelde uyaniyor. Bir de kollarini baglamayinca az uyuyor. Bu yuzden memeden cikarip kollarini baglayip yatagina oyle yatiriyorum ama cok cetrefilli oluyor. Benim gibi olan var mi? Buna bir cozum buldunuz mu

Kizlar bebegim sadece memede uyumak istiyor. Uyukladiginda Memeden cikarip yatagina yatirinca genelde uyaniyor. Bir de kollarini baglamayinca az uyuyor. Bu yuzden memeden cikarip kollarini baglayip yatagina oyle yatiriyorum ama cok cetrefilli oluyor. Benim gibi olan var mi? Buna bir cozum buldunuz mu
Aynı benim bebeğim de böyle. Bir çaresi varsa tecrübeli annelerin önerisini bekliyorum

IMG_2441.jpeg

Bu şekilde emzirip memeyi çıkartıp yanında bi 10 dk daha yatıp kalkmayı denedin mi? Böyle yan uyudukları zaman kendilerini uyandırmıyorlar da. Doğal kundak oluyor

Bebeğim özellikle uykuya dalarken sıçrayip kendini uyandiriyor kolları daha çok sıçrıyor bu dönemde oluyor mu sizin bebeklerinizde de
Benim de aynı şekilde doğduğundan beri sıçrıyor kendini korkutuyor. Gece uykusuna yatarken yarım kundak yapıyorum. Gündüz ilk dalarken ellerini tutuyorum.

Eki Görüntüle 3269684
Bu şekilde emzirip memeyi çıkartıp yanında bi 10 dk daha yatıp kalkmayı denedin mi? Böyle yan uyudukları zaman kendilerini uyandırmıyorlar da. Doğal kundak oluyor
Bu şekilde yan yatarak emzirme önerilmiyor diye biliyorum.Cocuk doktorları da genel olarak bu görüşte.Orta kulak enfeksiyonunu tetikliyormus

Mama veriyorum ben. Biberonu çekince ağlıyor gibi oluyor. Hemen emziği veriyorum. Anlamıyor uyumaya devam ediyor. Şuan bebişler 8 haftalıksa atak haftasındasınız. Bu atak 2 hafta sürebiliyormuş. Bu ay bebelerimiz bize daha düşkün oluyor ve hep yanımızda kalmak istiyor. Dış uyaranlara daha açıklar. En ufak ses anne kucağında değillerse onları uyandırıyor. Gün içinde eğer mızmızlanıyorsa ve durmuyorsa slingi bağlayıp bebeği kucağımda böyle tutuyorum. Gece beşiğinde uyanırsa yanıma yatırıp etrafına yastık koyuyorum ezmeyelim diye 😂 memeye direk kundaklı alın. Hatta yarım kundak satın alabilirsiniz. Hemen link atayım bir göz atın.

Mama veriyorum ben. Biberonu çekince ağlıyor gibi oluyor. Hemen emziği veriyorum. Anlamıyor uyumaya devam ediyor. Şuan bebişler 8 haftalıksa atak haftasındasınız. Bu atak 2 hafta sürebiliyormuş. Bu ay bebelerimiz bize daha düşkün oluyor ve hep yanımızda kalmak istiyor. Dış uyaranlara daha açıklar. En ufak ses anne kucağında değillerse onları uyandırıyor. Gün içinde eğer mızmızlanıyorsa ve durmuyorsa slingi bağlayıp bebeği kucağımda böyle tutuyorum. Gece beşiğinde uyanırsa yanıma yatırıp etrafına yastık koyuyorum ezmeyelim diye 😂 memeye direk kundaklı alın. Hatta yarım kundak satın alabilirsiniz. Hemen link atayım bir göz atın.
Kundak tulum linki

Var canim sevi bebenin onu kullaniyoruz da nefret ediyoruz kundakli durmaktan emerek cok mizildaniyor

çok haklısın maalesef sıcağa çare bulamıyordum kredi çekip klima aldım 🤣🤣🤣
Oh helal olsun sana 😍 güle güle kullan
Bnm oğlumda böyle ve bi çare bulamadım
Eki Görüntüle 3269684
Ben böyle emziriyodum. Baktımvki çocukta hırıltı başladı benzine süt kacıyor ve fazla kusmaya başladı bıraktım böyle emzirmeyi

Bu şekilde yan yatarak emzirme önerilmiyor diye biliyorum.Cocuk doktorları da genel olarak bu görüşte.Orta kulak enfeksiyonunu tetikliyormus
Hiçbir emzirme pozisyonu orta kulak iltihabı yapmaz. Bebekler zaten her şekilde yatarak emmek zorundalar doğası gereği. Zaten Amerikan pediatri derneği tarafından bebek için en güvenli emzirme pozisyonu seçilmiş bu pozisyon. Biz dik de otursak bebek kucağımızda bu pozisyonda emiyor zaten gene.

Back