2023 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    234
Atsam anlar misiniz yagli mi degil mi. Omdan mi agliyordur bu kadar meme puding gibi oldugunda diye?
Ben yağlı olduğunu şöyle anlıyorum; sağdığım sütü dolaba koyduğumda iki üç saat sonra üzerinde kaymak gibi bir katman oluyor yağı üstüne çıkıyor. Sizinde öyle olur yağlıysa

akşam annemlerin kalabalık misafirleri vardı artık annemlerle yaşadığımız için dayımlar abimler falan geldi. bebişim gündüz melek gibi uyumuştu akşam 7den gece 12ye kadar öyle çok ağladı kiii sancısı vardı yine. artık sütümün yaramadığını düşünmeye başlıyorum
kakasını çok ağlayarak sancılanarak yapıyor. çok sarı ve ishal gibi sanki.
gündüz de aynı kakadan yapıyor ama bu kadar ağlamıyor bağırmıyor doktora gitmeli miyim acaba

bir de boynu isilik gibi sivilce gibi kıpkırmızı oldu kuzumun. daha sıcaklar da tam başlamadı

1. Çok terlerse su kaybı nedeniyle kakada zorlanır. Sürekli gaz masajı yapın. Ve kaka saatlerinde ona uygun pozisyon verin hareketlendirin biraz yardım iyi olur.

Canım devletin damlaları maaleaef boş. Ben sezeryanndoğum yaptım. Hem gaz hem sindirim için maflor+ diye bir damla var. Sabah 5 damla akşam 5 damla veriyoruz. 40 günlük olduk. Şükürler olsun gaz sancısı çok çekmez. Kolik bebeği olan arkadaşım da bütün damlaları kullanmış. En son bir doktor demiş ki maflor kullan çok iyi diye. Arkadaş bayaa rahatlamış. Tavsiye ederim.

Mama vermek istemiyorum kilo alimi guzel cunku. Ama neden anlamiuorum bazi zamanlar goguslerim cok yumuşak oluyor puding gibi. Ve o da cildiriyor emme esnasinda
Ben bu konudaki sorunumu sütümü sağarak çözmeye çalışıyorum. Benim bebeğimde yumuşak memeden beslenmiyor. Sağdığım sütü uyku saati gelince biberonla veriyordum. Evde birini bulursam kendim yatıyordum biberonu veriyordum (75 cc aç bebeği doyurur. ) ağlayınca verin uyutun diyip kendim uyuyordum. gece uyanmasında da artık memeler sertleşiyor. Ve şu saattle sabah sağım yapıp uyuyacağım. Çünkü gündüz sağarsam süt yavaş oluyor memeler pudinge dönüyor. Sağımda da az geliyor. İdeal sağım saatlerimi dene yanıl buldum. Yatmadan önce az gelir ama önce pompa sonrası elle sağım yap göğsü boşalt. Nasılsa biberonla beslenecek. Bebeğin İlk beslenme sonrası boşalana kadar sağıyorum. Gece sabaha doğru sağım yaparsanız sütünüz çok artmış olacak. Sonra uyku. yemeklerden önce duruma göre az az sağıyorum. Uyku ve yemek saatlerimden sonra süt üretimi artıyor. Psikolojik olarak da kenarda sütün varsa rahatlarsın.

bir de boynu isilik gibi sivilce gibi kıpkırmızı oldu kuzumun. daha sıcaklar da tam başlamadı
Ben de kızımın boynunda 1 haftalıkken isilik farkettim. Hametanın mavi paketlisi var. Yazdırınca 10 liraya falan oluyor. Onu boynuna sürmüştüm. İsilik olan yerlere sadece. Hemen geçirdi. Popo pişiklerinde de 10 numara. Meme ucu çatlakları için de süper. Hatta benim sedefim var. Sedefler için bile süper. Sudocrem kullanıyordum. Çocuğun poposunda kırmızılıklar olunca bıraktım hemen. Direk hametan sürdüm. Hatta kadın doğum doktorum önerdi bunu. Rahatlıkla bebeğe de kendine de kullan demişti. Meme ucuna sür iyi gelir demişti.

Son düzenleme:
aaa poposunda ben de hametan kullanıyorum boynuna da süreyim çok teşekkür ederim çok yerde kullanılıyormuş bilmiyordum
ben de ilk sudokrem almıştım sonra içeriğiyle ilgili bir ton şey görünce değiştirdim.

1. Çok terlerse su kaybı nedeniyle kakada zorlanır. Sürekli gaz masajı yapın. Ve kaka saatlerinde ona uygun pozisyon verin hareketlendirin biraz yardım iyi olur.
ayyy sürekli sarıp sarmalıyorlar çocuğumu ondan da olabilir demek ki valla bir elim sürekli masajda ama daha çok yapayım çok sağol

maflorun hangisiii

ayyy sürekli sarıp sarmalıyorlar çocuğumu ondan da olabilir demek ki valla bir elim sürekli masajda ama daha çok yapayım çok sağol
Sucuktan oluyor çocuklarda. Benim annemlerde yapmıştı olmuştu birdaha izin vermedim gündüz kısa kol şort giydiriyorum. Akşam uzun kol uzun alt. Örtü olarak gece Müslin örtüyorum sadece

Sucuktan oluyor çocuklarda. Benim annemlerde yapmıştı olmuştu birdaha izin vermedim gündüz kısa kol şort giydiriyorum. Akşam uzun kol uzun alt. Örtü olarak gece Müslin örtüyorum sadece
Bizimkiler de aynı şekilde gece ben örtü de örtmüyorum ince uzun alt üste kısa kollu zıbın tamamdır. Bazen alt da olmuyor fermuarlı kundağın içine zıbınla koyuyorum

Canım benim aç çocuğun üstünü yenidoğan üşümez. Annem de benimkini sardı hastanelik olduk sabahına. Fototerapi aldı 1.5 gün. Yediğini terle atmış aç kalmış. Travma oldu bende. Sabah akşam tek zıbınla yatıyor. Prof da böyle yapmamı söyledi. İçin rahat etmiyorsa müslin bez örtüver üstüne. Dultan sonra sadece uzun kollu tulum giydiriyorum. Şapka takıyorum. O kadar.

Ayy kızlar bu yazdıklarınızı okudukça ben şok oldum. Bebeğim üşümesin diye 25 gündür kısa kollu zıbın+ikili takım giydiriyorum gece de kundak yapıp üstüne kalın battaniye örtüyorum çok terliyordu ama üşümesin diye düşünmüştüm çünkü evimiz biraz yüksek bi yerde kalıyor o yüzden soğuk İnşallah şimdi de çok sıcağa alışmamıştır yavaş yavaş bende ince giydireyim en iyisi

Şuanda oda sıcaklığım 23.8 Bebeğimin üstünde zıbın var sadece ben de üstüne müslin bez örttüm. Kundak yapıyorsanız mutlaka yarım kundak yapın bacaklar serbest olsun. Ben geceleri müslin beze aşırı gevşek şekilde kundak yapıyorum. Amaç üstü ince şekilde örtülü olsun. Örtüyle yüzü kapanmasın.

Bizim bebeğin yattığı oda da 26 derece ama yaşadığım yer soğuk olduğu için korkuyorum. Yavaşça alıştırmak en güzeli olucak sanırım

Kızlar benim bebe bildiğin dönüyor ya. Sağ sol her yana dönüyor. Zaten o kadar hareketli ki tahmin ediyordum biraz erken olacağını hareketlerinin ama bu kadar erken değil. Asla bıraktığım gibi bulamıyorum.

Şu an her şeyi izlemeye başladı ve ellerini keşfediyor. Şarkı dinlemeyi seviyor, uyanıkken şarkı söyleyip ayaklarını dans ettiriyorum. Hem uyanık kalsın hem de bağırsakları çalışsın diye.

Ben gün içinde zıbınla tutuyorum, gece de kısa kol ve pijama altı ile yatırıyorum. Örtü, kundak yok. Her gün muhakkak yıkıyorum. Gaz sıkıntısı yaşamamak için gün içinde sürekli gaz masajı ve tummy time yapıyorum. Gerçekten etkililer bence.

Bana hastaneden cikatken sizden 1 katfazla giydirin yenidogan bebekler daha anne karninda hissedrrler kendikerini demisti uzun kol zibin birdr takim giudiriyordum tabi müslin baddaniyeyle kundak yapip birde battaniye örtuyordum ama kirkimiz ciktigindan beri kisa kollu zibin ustune tulumla yatiriyorum kunak yaptiginda batraniye örtmuyorum

Bizim bebeğin yattığı oda da 26 derece ama yaşadığım yer soğuk olduğu için korkuyorum. Yavaşça alıştırmak en güzeli olucak sanırım
Terli bebek hasta olur o yüzden mğmkün olduğu kadar az vebince giydirin. Ayakları ve elleri soğuk diye korkmayın. Uyudukları için kan dolaşımı en son oralarda olduğu için öyle olurmuş. Sırtına veya göğsüne dokunarak anlaşılır sıcak mı soğuk mu diye. 5 dakkada bir ateş ölçen biri olarak söylüyorum. Kulaktan ara ara ölçüm yapın. 36 37 arası güzel. 37.5ten sonrası sıkıntının habercisi. 38 tehlike. 36nın altı üşüyor demek. 36.5 bizim vücut sıcaklığı. 36.1 görünce üstüne bir şey atıyorum. Yenidoğan bedeni hızlı çalıştığı için 1 dakika sürmüyor ısınması. Bizim sandığımız gibi güçsüz değiller. Oda sıcaklığı için gece 19 20 gündüz 23 diyorlar. Bizim gece gündüz 23 24 civarı. Gece özellikle her uyanmada cam açıyorum. Odayı havalandırıyorum. 26 derecede bunları yaparsanız zayıf bünyeli olur ilerde. Annem ablamı temmuz ayında böyle dediğiniz gibi sarmış. Ablam en ufak rüzgarda başlar hapşurmaya sümkürmeye. Doktor da söyledi. Bebeği soğuk hasta etmez. Terli çocuk hasta olur. Sıcak bebeği hasta eder dedi. 40 gün sürdü odaya bebeğe adapte olmam. Artık termometre kullanmıyorum. Öğrendim ısısını

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…