• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    234
kızlar kalça çıkığı ve sünnet için hangi bölümlere gitmek gerekiyor

Kalça çıkığı ultrason için çocuk doktoru size randevu günü vermesi gerekiyor.Ben doğum yaptığımda muayeneye gelen çocuk doktoru o günden tarihi vermişti.Sunnet için de üroloji diye biliyorum
40.gün gel dediler ama pediatri bölümü kapanmış acaba ortopediye falan mı gitmeliyim diye kafamda soru işareti oluştu. ben de çocuk ürolojisi diye bi bölüm duydum ama malatyada olmadığına eminim 🥴

12 günlükken yaptırdık maşallah hemencecik iyileşti valla iyi ki erken yaptırmışız teyzesi😁
ayyy çok iyi düşünmüşsünüz valla hayırlı uğurlu olsun 🥰🥰 çok sevindim hemen iyileşmesine 😻 ben 2 ay dolmadan yaptıralım diyorum daha çok küçük diyorlar kalça çıkığı kontrolünde çaktırmadan bi göstericem 🤣🤣 hızlansın diye 🤣

40.gün gel dediler ama pediatri bölümü kapanmış acaba ortopediye falan mı gitmeliyim diye kafamda soru işareti oluştu. ben de çocuk ürolojisi diye bi bölüm duydum ama malatyada olmadığına eminim 🥴

Eğer kalça çıkığı olursa o zaman ortopediye gidiliyor.Once ultrason için gün alınması lazım onu da çocuk doktoru veriyor

3damla dedi doktor şimdi içime kurt düştü benden baska bu markayı kullanan yokmu
Malesef yoktu valla o kadar ihtiyaçti ki dün gece perişan oldum;( bende doktora damla sorucam hangisini kullanıyorsunuz bir sürü isim var piyasada en bitkisel temiz içerikli olan hangisi acaba.
Temiz içeriklimi bilmiyorum ama biz nurse ve bio Gaia kullanıyoruz iyi geldi. Doktor önerisi.
Mama vermek istemiyorum kilo alimi guzel cunku. Ama neden anlamiuorum bazi zamanlar goguslerim cok yumuşak oluyor puding gibi. Ve o da cildiriyor emme esnasinda😞
Mamayı uzun tokluk hissi için veriyorum 1 kere verdim sadce dün gece
bir de boynu isilik gibi sivilce gibi kıpkırmızı oldu kuzumun. daha sıcaklar da tam başlamadı 😔
Biz klima açıyoruz artık adana da o isilkler vardı düzeldi
Yeni öğrendiğim birkaç bilgiyi de paylaşayım. Bana doktorum serum fizyolojikle temizle bebeğin burnunu dedi. Ben kulak ardı ettim dediğini. Otribebenin burun aspiratörünü kullandım hep burun temizliği için. Sonra bi hırıltı duydum. Sanki burnunun derinliklerinde sümük var gibi. Serum fizyolojik yapma videosu izlerken gösteren doktor dedi ki burun aspiratörü görünen kısmı temizler. Asıl yoğunluk geride dedi. Kızlar çıkan sümüğe inanamazsınız. Şok oldum. Ne yapmışım ben dedim. Her gün yapmamız gerekiyormuş. Bir de burun nemlendiği için gün içinde hapşurarak sümüğü atıyor. Aspiratörle geziyorum çıkanı çekmek için. 1 gün içinde topladığım sümüğe şaştım kaldım cidden.

Her bez değişiminde krem sürülmezmiş. Ben bunu bilmiyordum ve her bez değişiminde sürüyordum. Sonra bebeğin poposunda kırmızılıklar oluştu. Pişik olmuş. Sudocremi çöpe attım. Hametanı ara ara sürdüm. 3 5 güne geçti şükür. Şimdi gündüz 2 gece 1 kez falan hametan sürüyorum.
Canım bizde herşeyi denedik kan kırmızı pişiği bi tek sudo geçirdi. Bence her bebgin krem lere verdiği reaksiyon lar farklı

Back