• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    234
Saç kurutma makinası ile dikkatlice ısıtın gaz sancısı hafifler uyur. Direkt tutmayın örtü üstünden filan hafifçe. Bebekler o sıcaklığı ve sesi seviyor. Bir de alt gazı olunca sırtımı eğimli yaslıyorum bacaklarımı ters V yapıp üstüne yatırıyorum ayakları karnıma doğru olacak şekilde. Karnına masaj yapmam kolay oluyor vücut şeklide gaz çıkarmaya müsait oluyor.
Ütü ile pamuklu bezi ısıtıp karnına beline koydum ozaman gazı çıktı ya aslında nazara inanır mısınız bilmiyorum ama dün kızımı biri gördü öldü öldü dirildi.sagolsun bebeğimin beğenilmesi beni de mutlu eder ama daha yanımızdan ayrılmasıyla çocuk fenalaştı dün salak gibi aklimada gelmedi okumak sabaha karşı YouTube den kuran açtım nazar için öyle rahatladı ilk kez bu kadar oldu daha önce 1 1.5,saat bı ağlaer sancısı olurdu ama bu seferki çok fenaydı:( belki bu da batildir ama ben inanıyorum:(

Ütü ile pamuklu bezi ısıtıp karnına beline koydum ozaman gazı çıktı ya aslında nazara inanır mısınız bilmiyorum ama dün kızımı biri gördü öldü öldü dirildi.sagolsun bebeğimin beğenilmesi beni de mutlu eder ama daha yanımızdan ayrılmasıyla çocuk fenalaştı dün salak gibi aklimada gelmedi okumak sabaha karşı YouTube den kuran açtım nazar için öyle rahatladı ilk kez bu kadar oldu daha önce 1 1.5,saat bı ağlaer sancısı olurdu ama bu seferki çok fenaydı:KK43: belki bu da batildir ama ben inanıyorum:KK43:
Nazar haktır ve hatta Allah korusun hasta bile eder o yüzden elimizden geldiğince bebeklerimizi okuyalım çünkü kendi gözümüzden bile nazar değebilirmiş

Ben bugün 12bucukda emzirken uyutmaya başladım sabah 6ya kadar ağladı çıldırdı gaz sancısı uyumadi uyumadı uyumadı.. memelerimin ucu bitti içinde süt kalmadı çok zor bir geceydi
Biz de sabaha karşı uyuduk hiç avutamadım hep ağladı yani bir şekilde avutuluyor olması lazım değil mi ben mi yapamıyorum anlamadım ki geceyi gündüzü mü karıştırıyor gündüz iyi uyuyor güzelce altına yapıyor gece başlıyoruz sabaha kadar ağlıyor :(

Biz de sabaha karşı uyuduk hiç avutamadım hep ağladı yani bir şekilde avutuluyor olması lazım değil mi ben mi yapamıyorum anlamadım ki geceyi gündüzü mü karıştırıyor gündüz iyi uyuyor güzelce altına yapıyor gece başlıyoruz sabaha kadar ağlıyor :(
Genelde hep gece agliyorlarmis ama onu bende sormuştum. Benim dün gece ömrümden ömür gitti artık oturdum onunla birlikte bende ağladım dayanamıyorum öyle ağlamasına içim parcalaniyor o kadar küçük ve masum ki Allah ne acısı varsa bana geçsin yeterki sancısı olmasın diye dua ettim;( ne yedim diye kendimi sucladim artık aldığım nefes gaz yapıyor heralde
Nazar haktır ve hatta Allah korusun hasta bile eder o yüzden elimizden geldiğince bebeklerimizi okuyalım çünkü kendi gözümüzden bile nazar değebilirmiş
Sirkeli su ile odayı silcem silemedim bir türlü ama daha çok okucam artık kızımı çok küçükler daha çok göze geliyorlar evet dediğiniz gibi bizim bile nazarimiz degebilirmis;(

D vitamini olarak da ocean kullaniyorum günlük 3damla ama kullanım şeklinde 2-10yas arası diye açıklama başlıyor .aranızda bunu kullanan varmı ? Doktor bana devletin yazdığı d biri onerdi önce sonra ben orzax grubu olurmu dedim çünkü içeriği çok temiz araştırmıştım daha once kendim için o da tabi olur dedi bunu verdi
3 Damla vermenizi doktor mu söyledi. Devletin verdiklerin damla dozu az olduğu için 3 damla olur. Bunu genelde 1 damla veriyorlar. 2-10 yaş bakanlığın zorunlu tuttuğu bir açıklama sanırım.

Kızlar benim bebeğimde her ağladığında değil ama bazen çok içli ağlıyor kızarıyor falan gözünden yaş geliyor normalde gelmemesi gerekmez mi? Sizin bebeklerinizden geliyor mu?

Kizlar ya surekli bende bir sut korkusu var. Lohusalikta buna taktim sanirim. Surekli sutum ya yetmezse ya doymazsa ya bir diger ogunde az olursa vs vs. Bazi zamanlar bebek emiyor emiyor hamur gibi yumusatip sunduruyor. Arkasindan agliyor krizlere giriyor elleriyle kavramaya calisiyor falan. Anlamiyorum neden boyle oluyor. Cok caresiz hissediyorum oyle oldugunda. Bunu yasayan var mi? Bir de boyle sacma sapan surekli sut korkusu yasayan?

Ben bugün 12bucukda emzirken uyutmaya başladım sabah 6ya kadar ağladı çıldırdı gaz sancısı uyumadi uyumadı uyumadı.. memelerimin ucu bitti içinde süt kalmadı çok zor bir geceydi
Böyle durumlar için süt yokmu dolabında sagdıgın biberonla verirdin. Kendini heder etmişsin . En azından memeni bırakırdı. Çok zor sancı ya tuttumu mahvediyor bizimkini de biz danla kullanıyoruz 10 gündür daha iyi

Kizlar ya surekli bende bir sut korkusu var. Lohusalikta buna taktim sanirim. Surekli sutum ya yetmezse ya doymazsa ya bir diger ogunde az olursa vs vs. Bazi zamanlar bebek emiyor emiyor hamur gibi yumusatip sunduruyor. Arkasindan agliyor krizlere giriyor elleriyle kavramaya calisiyor falan. Anlamiyorum neden boyle oluyor. Cok caresiz hissediyorum oyle oldugunda. Bunu yasayan var mi? Bir de boyle sacma sapan surekli sut korkusu yasayan?
Bu korku doğum yaptığım ilk haftalarda bende de vardı sonra süt arttırıcı ürünlerle pompalarla sütümün çocuğa yettiğini ve fazla bile geldiğini görünce içim rahatladı. Bence sen elinden geleni yap bol bol emzir ve sağım yap çok da kafaya takma bir şekilde doyuyorlar yani sütün yetmediği yerde mama takviyesi yaparsın . Biz İlk birkaç gün sütüm gelmediğinde mama almıştık keçi sütlü anne sütünü en yakın olan. şimdi o mama duruyor sütüm de bol ama gece uyumadığı zaman ve çok zorlandığım zamanlarda vermeyi düşünüyorum şu ana kadar vermedim hiç Çünkü bebek biberon tutmuyordu Şimdi yeni bir biberon aldık oğlum biberon tutmaya başladı O yüzden artık ben de gece çok zorlanırsam mama vereceğim Yani bunu doymadığı zamanlarda da yapabiliriz. Kendini kötü hhissetme bu kdr ❤

Başım çatlıyor artık bebek uyumuyor belli bugün de sabahlıyoruz yine
Bir kere bu benim de başıma geldi uyumuyor sürekli emmek istiyor ilk haftalardaydı ne yaptım biliyor musun saat 2 falandı geçtim Oturma odasına açtım televizyonu kendime de bir kahve yaptım oturdum gece yarısı çocuğumu emzirdim Bir de televizyon izleyip Kahvemi içtim Ne yapayım çocuk uyumadan uyuma şansımız yok Ben de o zamanı böyle değerlendirdim çok da güzel oldu Tabii ki de biraz uykusuzdum ama yine de o anı iyi değerlendirdiğimi düşünüyorum

Eğer çişli bez sayısı 5 ve üzeriyse doyuyordur. Benim bebeğimde ağlıyordu meğer uykusuzluktanmış önceden hep meme verirdim bir kaç gündür kucağıma akıp evde gezdiriyorum uyku moduma geçince meme isteme ve ağlama olmuyor. Uykusuzluk gazda emme isteği yapıyor
Bu korku doğum yaptığım ilk haftalarda bende de vardı sonra süt arttırıcı ürünlerle pompalarla sütümün çocuğa yettiğini ve fazla bile geldiğini görünce içim rahatladı. Bence sen elinden geleni yap bol bol emzir ve sağım yap çok da kafaya takma bir şekilde doyuyorlar yani sütün yetmediği yerde mama takviyesi yaparsın . Biz İlk birkaç gün sütüm gelmediğinde mama almıştık keçi sütlü anne sütünü en yakın olan. şimdi o mama duruyor sütüm de bol ama gece uyumadığı zaman ve çok zorlandığım zamanlarda vermeyi düşünüyorum şu ana kadar vermedim hiç Çünkü bebek biberon tutmuyordu Şimdi yeni bir biberon aldık oğlum biberon tutmaya başladı O yüzden artık ben de gece çok zorlanırsam mama vereceğim Yani bunu doymadığı zamanlarda da yapabiliriz. Kendini kötü hhissetme bu kdr ❤
Ben çok yorgun olduğumda ya sağdığım sütü yada mama veriyorum biberonla gece. Gece çokta farketmiyormış bebekler biberon ve memeyi. Hatta meme teflerinde de gece emzirtiyorlar

Sütün aktif emen bir bebeğin varsa azalmaz canım merak etme 🌸 Instagramda emzirenanneyi takip etmeni tavsiye ederim.Tam da bununla ilgili paylaşımı izledim .Akşamları daha yorgun oluyoruz ve sadece sütun içeriği değişiyor ama bu sütün az olduğunu göstermiyor normal bir süreç yani 👌

Eklentiler

• Screenshot_2023-06-22-23-28-28-42_1c337646f29875672b5a61192b9010f9.jpg
    Screenshot_2023-06-22-23-28-28-42_1c337646f29875672b5a61192b9010f9.jpg
    100,8 KB · Görüntüleme: 25
Kızlar gazdan sıkışan bebeğiniz varsa acile götürün lavmanla rahatlıyor .Bugün hiç durmadı benim kızım illa ki memeye dönerdi onu bile alamadi.Cok şükür rahatladı şimdi .Yani emmeyecek şekilde ağlaması olursa ihmal etmeyin

3 Damla vermenizi doktor mu söyledi. Devletin verdiklerin damla dozu az olduğu için 3 damla olur. Bunu genelde 1 damla veriyorlar. 2-10 yaş bakanlığın zorunlu tuttuğu bir açıklama sanırım.
Ocean da yazıyor ama 3 damla ya da bir fıs şeklinde verilebilir.1 fıs 3 damlaya eşit yani .iki aparatı da var kutuda.

Biz de sabaha karşı uyuduk hiç avutamadım hep ağladı yani bir şekilde avutuluyor olması lazım değil mi ben mi yapamıyorum anlamadım ki geceyi gündüzü mü karıştırıyor gündüz iyi uyuyor güzelce altına yapıyor gece başlıyoruz sabaha kadar ağlıyor :KK43:
Benim bebeğim de bugün sabah 6dan akşam 9a kadar gözünden uyku akmasına rağmen uykuya direndi ağladı hep. Avutulmuyor da dediğiniz gibi o yüzden bazen çıldıracak kıvama geliyorum böyle olunca😞

Back