- 11 Temmuz 2018
- 760
- 798
- 103
- 29
- Konu Sahibi NurseCelline
- #18.001
Dün akşam arkadaşımla konuşuyordum. Bir kızı bir oğlu var. Çocukları gelişim zamanlarına erken giriyormuş. Mesela kızı şuanda 3.5 yaşında. 3 yaş sendromuna erken girmiş. Ablamın kızı ise tam gününde giriyor sendromuna. Her bebek kendine uygun olan zamanı belirliyor. Benimki şuanda 43 günlük oldu. 2 haftadır kafa kalkıyor. Ellerden destek alıyor. Ben başta acı çekiyor sandım sonra arkadaşa anlatınca erken gelişmiş bazı özellikler dedi. Sizin adınıza da çok sevindim. Büyüdüklerini görmek çok tatlıKızlar benim bebe bildiğin dönüyor ya. Sağ sol her yana dönüyor. Zaten o kadar hareketli ki tahmin ediyordum biraz erken olacağını hareketlerinin ama bu kadar erken değil. Asla bıraktığım gibi bulamıyorum.
Şu an her şeyi izlemeye başladı ve ellerini keşfediyor. Şarkı dinlemeyi seviyor, uyanıkken şarkı söyleyip ayaklarını dans ettiriyorum. Hem uyanık kalsın hem de bağırsakları çalışsın diye.
Ben gün içinde zıbınla tutuyorum, gece de kısa kol ve pijama altı ile yatırıyorum. Örtü, kundak yok. Her gün muhakkak yıkıyorum. Gaz sıkıntısı yaşamamak için gün içinde sürekli gaz masajı ve tummy time yapıyorum. Gerçekten etkililer bence.
Son düzenleme: