• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    234
Sürekli memede ise doymuyordur diyen doktor dinledim az önce. 2 3 saatte 1 emmeliymiş.Ne kadar doğru? Bizimki 1 1 bucuk saatte 10 15 dakika aktif emme yapıyor. Bazen oynayarak bazen uyuyarak süreyi uzatıyor. Geceler 2 3 saatte 1 uyanıp aynı şekilde 10 15 dakika emiyor ve uyuyor. Hangi doktorun sözüne güvenelim? Doyuyor mu doymuyor mu? Çişli bez sayımız 10 12 buluyor. Çoğunlukla 2 sefer işemiş oluyor beze.

Ben menenjit aşısını tekrar sordum. Devletin yaptığı aşı içinde menenjitin 2 türüne karşı koruma sağlanıyor. Fakat benekli menenjit denilen bir tür için koruma yok onun için özel aşı yapılıyor. Menenjit yaptırmayacağım muhtemelen. Ama rota yaptıracağım onu da aşı olmayan 3. Ayda yapmayı düşünüyoruz. Sağlık ocağı aşıyı sen al getir biz uygularız dedi. Zaten ağızdan damla. 2. Ay zaten karma aşılar var bir de rota yaptırmak istemedim. .
Rota aşısi 1.ay da tek doz yapılmıyor mu? Ben tam hatırlamıyorum menenjitleri bende yaptırmicam. Doktor rota yaptırsan bile ishale yinede yakalanabilir ama ağır seyretmez dedi. Ağızdan damla seklinde mi orayı anlayamadim normal iğne ile değil mi aşı.
Rotayi yaptirin muhakkak zehirli ishaller oluyormus onun icin demusti doktorum hatta kizim dogdugund ayaotirdim daha sonra hastaneler ishal olan bebisler ve cocuklarla doluydu salgin vardi hatta iyiki yaptirmisiz demistik
Evet rotayı düşünüyorum aslında siz kızınıza hangi ayda yaptırdınız?
Emzikte deneyin bi alırsa ben biraz öyle rahatladım. Sürekli benimle olmak istiyordu
Bir emzirme eğitmeni malt içeceği 2 günde bir. Gün içine yayarak bir anda tepeye dikleyerek içilmemesi gerekiyor demişti
Emziği alıyorda ben bıraktım kullanmayı;( doktor bebeğin kafası karışmış memeyi tam kavrayamiyor bu yüzden biraz ara ver emziğe dedi yoksa geceleri dayanamayıp çok veriyordum ;(
Sadece içerikler bilinsin ona göre kullanılsın diye yazdım. İyi kötü bilemem. Süt konusundan ben de muzdaribim az maalesef ve artık bitki takviye vitamin vs. hepsini bıraktım yine değişen bir şey olmadı. İçmezsem süt temelli biter zannediyordum bitmedi değişen bir şey yok. Bu iş hormonla ilgili prolaktini hipofiz salgılar süt yapılır. Prolaktin artıran ilaç kullanma düşüncesini de aklımdan çıkardım. Eve birisi gelince yardıma, sütüm artıyor çünkü stresim düşüyor. Yalnızken süt azalıyor. Uyurken artıyor uyanıkken azalıyor. İşin özü farkında olmadığımız stresler etkiliyor... Süt biterse ne yapacağım diye düşünmekten bıktım, artsın diye pompayla sağmaktan göğüslerimin ucu acıdı artık. Pompaya da gelen bir süt yok 30/40 mm ancak. Sütü sağarak sonuna kadar boşatırsam tekrar süt ile dolmuyor çok zaman geçiyor. süt az az damla damla kalıyor. Bebek akış az olunca emmiyor. Geceleri sağdıklarımı veriyorum. Fakat ilginçtir mama vermediğim halde bebeğin gelişimi için doktor yeterli dedi. Artık süt meselesi benim için az çok gittiği yere kadar elimizde olmayan konulardan biri de süt mevzuu gücümüzün yetmediğini çok da kafaya takmamalı.
O kadar güzel yazmışsıniz ki keyfim yerindeyken sütüm resmen fışkırıyor dizime kadar iniyor stresli dönemlerde bı tık azalıyor farkediyorum.

Sürekli memede ise doymuyordur diyen doktor dinledim az önce. 2 3 saatte 1 emmeliymiş.Ne kadar doğru? Bizimki 1 1 bucuk saatte 10 15 dakika aktif emme yapıyor. Bazen oynayarak bazen uyuyarak süreyi uzatıyor. Geceler 2 3 saatte 1 uyanıp aynı şekilde 10 15 dakika emiyor ve uyuyor. Hangi doktorun sözüne güvenelim? Doyuyor mu doymuyor mu? Çişli bez sayımız 10 12 buluyor. Çoğunlukla 2 sefer işemiş oluyor beze.
+ genellikle gazı çıkmadığında ağzından sütler geliyor.

Rota aşısi 1.ay da tek doz yapılmıyor mu? Ben tam hatırlamıyorum menenjitleri bende yaptırmicam. Doktor rota yaptırsan bile ishale yinede yakalanabilir ama ağır seyretmez dedi. Ağızdan damla seklinde mi orayı anlayamadim normal iğne ile değil mi aşı.
Evet rotayı düşünüyorum aslında siz kızınıza hangi ayda yaptırdınız?
Emziği alıyorda ben bıraktım kullanmayı;( doktor bebeğin kafası karışmış memeyi tam kavrayamiyor bu yüzden biraz ara ver emziğe dedi yoksa geceleri dayanamayıp çok veriyordum ;(
O kadar güzel yazmışsıniz ki keyfim yerindeyken sütüm resmen fışkırıyor dizime kadar iniyor stresli dönemlerde bı tık azalıyor farkediyorum.
Rota iki çeşit aşı var seçim size kalmış biri iki doz/ diğeri 3 doz.iki doz olanda İlk doz 14. Haftadan önce alınmalı ikinci doz 8. Aydan önce olmalı. (rotarix ve rotateq iki farklı aşı ) ağızdan alınıyor. Evde uygulayanlarda var ama ben şahsen tercih etmem. Sağlık ocağı gelin biz yazarız alırsınız uygularız dedi. Aşıları devlet karşılamıyor ama eczane yine de vermeye bilir. alerji filan olur diye her aşı sonrası 15 dakika kadar sağlık kuruluşunda beklerim ben.

Hanımlar bebişlerinize Allah sağlıklı uzun ömürler versin 🥰 Sezeryan olanlara sorum var. Ben bu cuma spinalle sezeryan olacağım çok heyecanlanıyorum sakin olmak için ne yapabilirim siz neler yaptınız?
Sonrasında da çocuğu kendin alamazsın dikiş yerlerin ağrır birinin senin kucağına vermesi lazım diyor herkes ne kadar süre sonra bebeğimi kendim alabilirim?
Ben spinal oldum, her vücudun ağrı eşiği farklıdır. Ben odaya çıktığımda hemen bebekler odaya geldi ve emzirmeye çalıştılar. bebekler yanımda kaldı. 5 saat sonra beni kaldırıp yürüttüler ve su icebildim. Birinin senin kucağına vermesi, olası bir ağrı veya sizlama olmaması içindir.

Rota iki çeşit aşı var seçim size kalmış biri iki doz/ diğeri 3 doz.iki doz olanda İlk doz 14. Haftadan önce alınmalı ikinci doz 8. Aydan önce olmalı. (rotarix ve rotateq iki farklı aşı ) ağızdan alınıyor. Evde uygulayanlarda var ama ben şahsen tercih etmem. Sağlık ocağı gelin biz yazarız alırsınız uygularız dedi. Aşıları devlet karşılamıyor ama eczane yine de vermeye bilir. alerji filan olur diye her aşı sonrası 15 dakika kadar sağlık kuruluşunda beklerim ben.
Çok tşk ederim doktor sadece rotayı öneririm dedi başka da açıklama yapmadı sagolsun. Peki şuan yaptırdınız mi 30uncu günde görüşürüz demişti belki ozaman anlatır kaç doz olucak nasıl olucak diye az kaldi

Çok tşk ederim doktor sadece rotayı öneririm dedi başka da açıklama yapmadı sagolsun. Peki şuan yaptırdınız mi 30uncu günde görüşürüz demişti belki ozaman anlatır kaç doz olucak nasıl olucak diye az kaldi

Bir de rota aşısı için en az yarım saat öncesi emzirmeyi yapın damlatildiktan sonra kusmamasi gerekiyor.İlk dozunu 2.ayda yaptırmayı düşünüyorum bende.

İki doz olanını alırsanız 6. Haftadan sonra iki doz arası en az 4 hafta olacak şekilde 16. Haftaya kadar süresi var. (rotarix)
3 dozluk ROTATEQ'in ilk 6 -12 haftalık iken ilk doz verilmelidir. 4 hafta arayla 22 haftaya kadar bitmesi gerekiyor
Ağızdan gıda gibi verilecek ama bunu belirtmeyip bazı hastaneler aşı uygulaması için de ekstra ücret alıyorlar. Sağlık ocağı da yapabilir hiç gerek yok bence.

Süt arttırmak için bildiğiniz yöntemler var mı? Bende nurse harveyin anne sütü destekleyici şurubu var ama çok işe yaramıyor gibi geliyor. Bestlak falan kullananlar varmış o işe yarıyor mu?
Doğum yapınca hemşireler eşime aldırdılar. Bir kutu kullandım. Bitince almadım. Hipp stilltea aldım ama şu an kullanmıyorum. Bir de her ne kadar tartışmalı olsa da bir fincan rezene&anason çayı içiyorum. Ceviz, fındık, incir, hurma yiyorum. 2-3 lt su içiyorum.

Hanımlar bebişlerinize Allah sağlıklı uzun ömürler versin 🥰 Sezeryan olanlara sorum var. Ben bu cuma spinalle sezeryan olacağım çok heyecanlanıyorum sakin olmak için ne yapabilirim siz neler yaptınız?
Sonrasında da çocuğu kendin alamazsın dikiş yerlerin ağrır birinin senin kucağına vermesi lazım diyor herkes ne kadar süre sonra bebeğimi kendim alabilirim?
Sağlıcakla bebeğinize kavuşmanızı dilerim. Spinal le sezeryan oldum. Hastaneden çıkana kadar oturuyorken eşim kucağıma verdi. Eğilip kendim alamadım. Eve gelince yani üç dört gün sonunda yavaş yavaş kendim almaya gayret gösterdim. Yani bu bence kafaya takacağın son şey olsun.
Ameliytahaneye giderken bana korku çöktü içeri girene kadar ağladım. Hemşireler elimi tuttu. Bence o korku her doğumda olabilir. Bol bol dua ettim. Sağlıkla evladıma kavuşmayım diye.

Bir de rota aşısı için en az yarım saat öncesi emzirmeyi yapın damlatildiktan sonra kusmamasi gerekiyor.İlk dozunu 2.ayda yaptırmayı düşünüyorum bende.
Sanki bana doktor 1. Ay demişti ama çok küçük daha zaman uygunsa 2.ayda yaptirmak isterim bende ya da daha geç.
İki doz olanını alırsanız 6. Haftadan sonra iki doz arası en az 4 hafta olacak şekilde 16. Haftaya kadar süresi var. (rotarix)
3 dozluk ROTATEQ'in ilk 6 -12 haftalık iken ilk doz verilmelidir. 4 hafta arayla 22 haftaya kadar bitmesi gerekiyor
Ağızdan gıda gibi verilecek ama bunu belirtmeyip bazı hastaneler aşı uygulaması için de ekstra ücret alıyorlar. Sağlık ocağı da yapabilir hiç gerek yok bence.
Zaten özel hastanelerde hocam merhaba demek bile 1000tl. Herşeyden para koparma peşinde oldukları için. O zaman sağlık ocağında yaptırırım bende tşk ederim

Aldim ama kullanamadim henuz baglamasi etmesi kulfet geliyor su an slingin
Ben doğru düzgün iş yapamıyorum evde annem arife günü itibariyle gidiyor;( artık yalnız kalıcam 40i çıkar çıkmaz yapayalnız kalıyorum sling rahat oluyor mu kullanışlı mi merak ettim ama demek bağlaması falan pek pratik bişey degil

Ben doğru düzgün iş yapamıyorum evde annem arife günü itibariyle gidiyor;( artık yalnız kalıcam 40i çıkar çıkmaz yapayalnız kalıyorum sling rahat oluyor mu kullanışlı mi merak ettim ama demek bağlaması falan pek pratik bişey degil
Yani ben pek beceremedim bilmiyorum azcik daha ele gelen bir bebek olsa kanguru kullanirim aslinda ama benimki erkek bebek pek onermiyorlar erkege o tarz seyleri,

Ben aldım yeni kullanmaya başladım uyanıkken çok yatmak istemiyor bende ona takıyorum kahvaltı falan hazırlarken iki gündür kullanıyoruz iki gündür de slingde uyuyor. Bağlaması kolay bence öğrenirsiniz. Ama ben alıştırmayı düşünmüyorum sadece huzursuzlandığında ve benim de yapmam gereken işlerim varsa kullanmayı ve dışarı hava almaya çıkarken kullanmayı düşünüyorum. Bir arkadaşım sürekli kullandı bebiş 7 aylık olana kadar slingde uyudu çok zorlandı

Benimde gece boğazlarım ağrıyordu sabah baktım beyazlamış, ne yapcam bilmiyorum. Antibiyotik kullanmadan da geçmiyor bu illet bende. Zencefil bal falan çözmeye çalışcam ben
Sürekli Gargara yap ciğerlere inmesin. ben ağız suyu ile yapıyorum genelde çok iyi geliyor Hem acısını alıyor hem hızlı iyileşiyor. Ağız suyu yoksa tuzlu Karbonatlı su ile de olur, Geçmiş olsun.

Back