• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    234
Bestlak içeriği: Rooibosekstresi, Rezene ekstresi, Mine çiçeği ekstresi, Hayıt meyvesi ekstresi, Keçi sedef otu ekstresi, Arpa meyvesi ekstresi, Çemen tohumu ekstresi Melisa Ekstresi,
Bunlar neki arkadasima saglik ocagindaki ebe soylemis al diye kitubolsa demezdi sanrim

Eşim araba kullanırken yanına oturuyorum annem arkada bebekle oluyor ve maksimum 20dk sabrediyor kızım sonra mizildaniyor ağlıyor ben arkaya geçiyorum bu sekilde uzun süre durabilir bensiz arkada durmuyor çocuk bana yapışık gibi hep memede olmak istiyor ben nasıl bebekle araç kullanırım bilmiyorum
Emzikte deneyin bi alırsa ben biraz öyle rahatladım. Sürekli benimle olmak istiyordu
E bebekteki süt arttırıcı ürünler çok iyi geldi bana . Malt içecekk granül ve sallama çayı
Bir emzirme eğitmeni malt içeceği 2 günde bir. Gün içine yayarak bir anda tepeye dikleyerek içilmemesi gerekiyor demişti

Bunlar neki arkadasima saglik ocagindaki ebe soylemis al diye kitubolsa demezdi sanrim
Sadece içerikler bilinsin ona göre kullanılsın diye yazdım. İyi kötü bilemem. Süt konusundan ben de muzdaribim az maalesef ve artık bitki takviye vitamin vs. hepsini bıraktım yine değişen bir şey olmadı. İçmezsem süt temelli biter zannediyordum bitmedi değişen bir şey yok. Bu iş hormonla ilgili prolaktini hipofiz salgılar süt yapılır. Prolaktin artıran ilaç kullanma düşüncesini de aklımdan çıkardım. Eve birisi gelince yardıma, sütüm artıyor çünkü stresim düşüyor. Yalnızken süt azalıyor. Uyurken artıyor uyanıkken azalıyor. İşin özü farkında olmadığımız stresler etkiliyor... Süt biterse ne yapacağım diye düşünmekten bıktım, artsın diye pompayla sağmaktan göğüslerimin ucu acıdı artık. Pompaya da gelen bir süt yok 30/40 mm ancak. Sütü sağarak sonuna kadar boşatırsam tekrar süt ile dolmuyor çok zaman geçiyor. süt az az damla damla kalıyor. Bebek akış az olunca emmiyor. Geceleri sağdıklarımı veriyorum. Fakat ilginçtir mama vermediğim halde bebeğin gelişimi için doktor yeterli dedi. Artık süt meselesi benim için az çok gittiği yere kadar elimizde olmayan konulardan biri de süt mevzuu gücümüzün yetmediğini çok da kafaya takmamalı.

Sadece içerikler bilinsin ona göre kullanılsın diye yazdım. İyi kötü bilemem. Süt konusundan ben de muzdaribim az maalesef ve artık bitki takviye vitamin vs. hepsini bıraktım yine değişen bir şey olmadı. İçmezsem süt temelli biter zannediyordum bitmedi değişen bir şey yok. Bu iş hormonla ilgili prolaktini hipofiz salgılar süt yapılır. Prolaktin artıran ilaç kullanma düşüncesini de aklımdan çıkardım. Eve birisi gelince yardıma, sütüm artıyor çünkü stresim düşüyor. Yalnızken süt azalıyor. Uyurken artıyor uyanıkken azalıyor. İşin özü farkında olmadığımız stresler etkiliyor... Süt biterse ne yapacağım diye düşünmekten bıktım, artsın diye pompayla sağmaktan göğüslerimin ucu acıdı artık. Pompaya da gelen bir süt yok 30/40 mm ancak. Sütü sağarak sonuna kadar boşatırsam tekrar süt ile dolmuyor çok zaman geçiyor. süt az az damla damla kalıyor. Bebek akış az olunca emmiyor. Geceleri sağdıklarımı veriyorum. Fakat ilginçtir mama vermediğim halde bebeğin gelişimi için doktor yeterli dedi. Artık süt meselesi benim için az çok gittiği yere kadar elimizde olmayan konulardan biri de süt mevzuu gücümüzün yetmediğini çok da kafaya takmamalı.
Bir danışman şey dedi eğer yiyecekler süt yapsaydı bazı süt yapan besinleri çok tüketen kadınlarda da memeden süt gelirdi. Birde bence gece emzirmiyordum emzirmeye başlayınca sütüm arttı. Bütün çay vs içmeyi bıraktım

Süt arttırmak için bildiğiniz yöntemler var mı? Bende nurse harveyin anne sütü destekleyici şurubu var ama çok işe yaramıyor gibi geliyor. Bestlak falan kullananlar varmış o işe yarıyor mu?

Bestlak işe yarıyor,bir de ben 5 incir ve 1 havucu 5 dakika bir su bardağı suda kaynatıp onu içiyorum.Tabi en önemlisi su ve uyku ,stressiz bir ortam .Bol bol emzirmek

Aslında annem yanımda çocuğun çoğu şeyiyle ve evin bütün işiyle o ilgileniyor ama ben psikolojik olarak anneliği kaldıramadım sanırım. İlk çocuğum ve ben çok tecrübesizim o ağlıyor ben ağlıyorum sürekli yetememezlik hissi yaşıyorum beni bitiren bu muhtemelen
Hepimuz yaşadık bu buhranı sen son doğum olduğu için yeni yasiyorsun bunlari en fazla 10 gün sonra iyice alisacaksiniz birbinize

Benim dogumda bebis kuveze girince sütumde hen gelmedi korktum ve benden 2 ay once dogum yapan arkadasim onerdi hemen ladik. Sut geldi sonra benim kendi sütüm onmeye basladi ve yetiyo biraktim damlayi ama damla gercekten bana fayda etti sagmaya gelie bebis memeyi bosaltamadigi zaman sagiyorum mecbiren

Dün akşam bizim de öyleydi. Ne olduğunu anlayamadım. Ne uyuyor ne uyanıyor. Ne emiyor. Zar zor gece 1 gibi uyudu ama uykusunda mıkır mıkır sesler çıkarttı. Sab simplex verdim. Sıkıntı olunca veriyordum bir iki gündür her gün iki üç damla veriyorum.
Bio gaia kullananlar sab simplex ile aynı mı farklı mı? İkisini de kullanan var mı?
Bize de doktor ikisni soyledi, Bio’yu gunde 5 damla veriyorum. Sab simplex 4 defa 15 damla. Bio gaia’dan hic memnun degilim, hatta karin agrisi yaptigini dusunuyorum. Sab simplexten cok memnunum.

Bize de doktor ikisni soyledi, Bio’yu gunde 5 damla veriyorum. Sab simplex 4 defa 15 damla. Bio gaia’dan hic memnun degilim, hatta karin agrisi yaptigini dusunuyorum. Sab simplexten cok memnunum.
Sabsimilexten bende memunum biogaiada kullaniyorum gece yatarken bioyu yaoyiginizda cok guzdl uyuyo bi deneyin isterseniz

Hanımlar bebişlerinize Allah sağlıklı uzun ömürler versin 🥰 Sezeryan olanlara sorum var. Ben bu cuma spinalle sezeryan olacağım çok heyecanlanıyorum sakin olmak için ne yapabilirim siz neler yaptınız?
Sonrasında da çocuğu kendin alamazsın dikiş yerlerin ağrır birinin senin kucağına vermesi lazım diyor herkes ne kadar süre sonra bebeğimi kendim alabilirim?

Hanımlar bebişlerinize Allah sağlıklı uzun ömürler versin 🥰 Sezeryan olanlara sorum var. Ben bu cuma spinalle sezeryan olacağım çok heyecanlanıyorum sakin olmak için ne yapabilirim siz neler yaptınız?
Sonrasında da çocuğu kendin alamazsın dikiş yerlerin ağrır birinin senin kucağına vermesi lazım diyor herkes ne kadar süre sonra bebeğimi kendim alabilirim?
Kimsenin seni korkutmasına izin verme ,, her doğum kendine özel ve farklı. Ben genel anestezi ile sezeryan oldum. Odaya geldikten 2 saat sonra beni yürütmek için geldiler. İlk yürüyüşten sonra bebeğimi de kendim aldım kucağıma oturdum yürüdüm uzandım kalktım. İlla ki ağrı oluyor vücudunuza bir kesik yapılıyor ama biraz şiddetli regl ağrısı gibi düşünebilirsiniz. İçinizi ferah tutun bebeğinizi kucağınıza aldığınızda acınızı düşünmüyorsunuz 😊

Kimsenin seni korkutmasına izin verme ,, her doğum kendine özel ve farklı. Ben genel anestezi ile sezeryan oldum. Odaya geldikten 2 saat sonra beni yürütmek için geldiler. İlk yürüyüşten sonra bebeğimi de kendim aldım kucağıma oturdum yürüdüm uzandım kalktım. İlla ki ağrı oluyor vücudunuza bir kesik yapılıyor ama biraz şiddetli regl ağrısı gibi düşünebilirsiniz. İçinizi ferah tutun bebeğinizi kucağınıza aldığınızda acınızı düşünmüyorsunuz 😊
Çok olumlu yazmışsınız teşekkür ederim 🙏🏻

Korkma tüm doğum 15 /30 dakikada bitecek. sonrasında ağrı olacak ama öyle öldürmüyor. Ağrı kesici yapacaklar kucağına alıyorsun. 1 gün ben almadım kucağıma verdiler. Anestezi nedeniyle dengesizlik olabilir diye. sonrasında kendim aldım yatırdım hep hastanede de evde de. Ama tavsiyem sezeryana odaklanmak yerine göğüslerine masaj yap sütün insin. Uçlarını yumuşat kremle. Özellikle uçlarına esneklik kazandır kesinlikle kuru olmasın ona şimdiden başla. Emzirme, masaj ile video izle. Doğum sonrası tek ve en önemli ödevin emzirme. Her şey emzirme etrafında dönüyor. Yoksa bebek acemi sen acemi yara olur. Sağlıcakla kucağına alırsın inşallah.

Back