• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    234
Merhaba güzel anneler bebişlerinizi neyle örtüyorsunuz ben çok korkuyorum ağzına alır kendine zarar verir diye, uyku tulumu kullanan varmı aranızda?

Merhaba güzel anneler bebişlerinizi neyle örtüyorsunuz ben çok korkuyorum ağzına alır kendine zarar verir diye, uyku tulumu kullanan varmı aranızda?

Battaniye örtüyorum,yarım kundak yapıyorum.Battaniyeyi de göğüs kısmına gelecek şekilde örtüyorum gece eldiven giydiriyorum gündüz çıkartıyorum.Sıkıntı olmuyor

Rota virüsü ve menenjit aşısı ile ilgili doktorundan bilgi alan var mı? Bana rota yaptır ama menenjit çok gerekli değil dedi.
Ben ilk oğluma hepsini yaptırdım, şu an gelen mülteci akımı yüzünden bu oğluma da hepsini yaptıracağım. Menenjit çok çok tehlikeli bir hastalık. olduğu taktirde ya felçli kalıyorlar ya da vefat ediyorlar. En ufak riskini bile alamam.

Kızlar sezeryan olanlar, kesilen yerin yakınlarında hissislik var mi? Yani his yok😀 dokundugumda parmagimi anliyorum ama agri aci ne bilim bise hissetmiyorum. Sizinde öyle mi? 6 hafta oldu hala hissiz
Alt kısımda hissediyorum ama üst kısımda bir şey var ama tam his yok 🤔

Her gece 11de başlıyor hala daha ağlıyor meme veriyorum yok sallıyorum yok çok yoruldum uykusuzluktan
Dün akşam bizim de öyleydi. Ne olduğunu anlayamadım. Ne uyuyor ne uyanıyor. Ne emiyor. Zar zor gece 1 gibi uyudu ama uykusunda mıkır mıkır sesler çıkarttı. Sab simplex verdim. Sıkıntı olunca veriyordum bir iki gündür her gün iki üç damla veriyorum.
Bio gaia kullananlar sab simplex ile aynı mı farklı mı? İkisini de kullanan var mı?

Ben genelde kundak yapiyorum muslin battaniyeule kundka cok iyi oluyo kolik ve gazli bebeklere benim oglusum kundakta rahat yatiyo kumdaksiz yattigi zaman moro refleksi oldugu icin ekinin koluun hateketinden hemen uyaniyo

Dün akşam bizim de öyleydi. Ne olduğunu anlayamadım. Ne uyuyor ne uyanıyor. Ne emiyor. Zar zor gece 1 gibi uyudu ama uykusunda mıkır mıkır sesler çıkarttı. Sab simplex verdim. Sıkıntı olunca veriyordum bir iki gündür her gün iki üç damla veriyorum.
Bio gaia kullananlar sab simplex ile aynı mı farklı mı? İkisini de kullanan var mı?
Biogaiayi gunde bir kere 5 damla gece uykusuna yatirmadna knce veriyorum sab simplex de gunde 4 defa ya 10 damla yada 12 damla veriyorum doktor 15 dedi ama ben daha 15 vermedim birde hergün duzenli kullanmaniz lazim yoksa cok fayda etmiyo emmeden once verinki daha rahat oluyo

Kızlar sezeryan olanlar, kesilen yerin yakınlarında hissislik var mi? Yani his yok😀 dokundugumda parmagimi anliyorum ama agri aci ne bilim bise hissetmiyorum. Sizinde öyle mi? 6 hafta oldu hala hissiz
Benim de öyle daha uzun bir süre hissiz kalırmış ve normalmiş
Her gece 11de başlıyor hala daha ağlıyor meme veriyorum yok sallıyorum yok çok yoruldum uykusuzluktan
Allah yardımcın olsun ben de bazen ne yaparsam yapayım uyumuyo eşimi dürtüyorum uyandırıyorum kucağında sallasın diye halim kalmıyor Çünkü geçecek inşallah bir düzene oturacak zamanla
Biz Adana'dayız çok sıcak ince bir müslin ile örtüyorum
Ben genelde kundak yapiyorum muslin battaniyeule kundka cok iyi oluyo kolik ve gazli bebeklere benim oglusum kundakta rahat yatiyo kumdaksiz yattigi zaman moro refleksi oldugu icin ekinin koluun hateketinden hemen uyaniyo
Ya bizimki de elinden kolundan kendini uyandırıyor ve ben kundak yaptığımda hiç rahat edemiyor ağlıyor o yüzden kundak yapamıyorum Başka bir çözümü var mı bu reflekslerle uyanişindırma işinin

Ben ilk oğluma hepsini yaptırdım, şu an gelen mülteci akımı yüzünden bu oğluma da hepsini yaptıracağım. Menenjit çok çok tehlikeli bir hastalık. olduğu taktirde ya felçli kalıyorlar ya da vefat ediyorlar. En ufak riskini bile alamam.
Ben de aynı şekilde kızıma ikisini de yaptırdım. Oğluma da yaptıracağım. Rota aşılı olmamıza rağmen virüs bulaştığında ağır geçirdik, aşı olmasa hastaneye yatardık. O yüzden ben de risk almayacağım.

Süt arttırmak için bildiğiniz yöntemler var mı? Bende nurse harveyin anne sütü destekleyici şurubu var ama çok işe yaramıyor gibi geliyor. Bestlak falan kullananlar varmış o işe yarıyor mu?

Kimse yok yanımda çoğu zaman tek başımayım ve bebekle tek çıkmaya hazır değilim. Onunla araba kullanabileceğimden bile şüpheliyim. Bayrama doğru babamın yanına gideceğim orası kalabalık orada çıkarız inşallah. Bebeğe de dışarı çıkmak iyi gelecektir. Dışarı çıkma imkanı olan bence hiç durmasın.
Eşim araba kullanırken yanına oturuyorum annem arkada bebekle oluyor ve maksimum 20dk sabrediyor kızım sonra mizildaniyor ağlıyor ben arkaya geçiyorum bu sekilde uzun süre durabilir bensiz arkada durmuyor çocuk bana yapışık gibi hep memede olmak istiyor ben nasıl bebekle araç kullanırım bilmiyorum

Rota virüsü ve menenjit aşısı ile ilgili doktorundan bilgi alan var mı? Bana rota yaptır ama menenjit çok gerekli değil dedi.
Bana da rotayı öneririm menenjit yaptirmasanda olur çok da immmuniteyi baskilamamak lazım bir sürü aşı yaparak dedi.ben devletin zorunlu tuttuğu tüm aşıları yaptircam rotayi da tekrar bir doktora danışcam

Süt arttırmak için bildiğiniz yöntemler var mı? Bende nurse harveyin anne sütü destekleyici şurubu var ama çok işe yaramıyor gibi geliyor. Bestlak falan kullananlar varmış o işe yarıyor mu?
E bebekteki süt arttırıcı ürünler çok iyi geldi bana . Malt içecekk granül ve sallama çayı

Kullanan tanıdıklarım var bestlak ile mamsel stell-tea çay
İkisini kullanmış arttı dedi. Bende bestlak dün sipariş verdim.

Bana da rotayı öneririm menenjit yaptirmasanda olur çok da immmuniteyi baskilamamak lazım bir sürü aşı yaparak dedi.ben devletin zorunlu tuttuğu tüm aşıları yaptircam rotayi da tekrar bir doktora danışcam
Ben menenjit aşısını tekrar sordum. Devletin yaptığı aşı içinde menenjitin 2 türüne karşı koruma sağlanıyor. Fakat benekli menenjit denilen bir tür için koruma yok onun için özel aşı yapılıyor. Menenjit yaptırmayacağım muhtemelen. Ama rota yaptıracağım onu da aşı olmayan 3. Ayda yapmayı düşünüyoruz. Sağlık ocağı aşıyı sen al getir biz uygularız dedi. Zaten ağızdan damla. 2. Ay zaten karma aşılar var bir de rota yaptırmak istemedim. .

Rotayi yaptirin muhakkak zehirli ishaller oluyormus onun icin demusti doktorum hatta kizim dogdugund ayaotirdim daha sonra hastaneler ishal olan bebisler ve cocuklarla doluydu salgin vardi hatta iyiki yaptirmisiz demistik

Back