2023 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    234
I
ste benim kafami karistiranda bu heryerde gaz ve sut artirmak icin rezene icin hatta bebeginizede icirebikirsiniz cay kasiginin ucuyla.rahatlatir diyem doktorlar bile var ben dogum yaptigimdan beri iciyorum sütü azaltmasinin yaninda baya artirdi ama bunalri okuyunca kafam karıstı ilk defa rezenenin zararli oldugunu diydum

Ben içerken süt inme hissi geliyo nasıl oluyo bu

Yok ağrı sıcaklık vs hiçbir şey yok sadece dikişin üst kısmında başından sonuna kadar ele gelen sertlik ve şişlik var inşallah enfeksiyon falan değildir

Diyorumya ilk defa burda duydum rezenenin zararli oldugunu hatta arkadasim buyuk iglunu dogurdugunda doktir sindirim sistemi ve gaz icin bir cay kasigi verebilirsin demis ve verdi o
Bizim bebeğe de gaz için rezeneli dereoutlu şurup yazdı doktor baya da iyi geldi dün çok rahattık tabi yine kucakta yaylandırma sallama yaptık ama gazdan çatlamadı en azından

Bebişimin önlerdeki ince saçları dökülmeye başlamış 40tan sonra başlar dediler ama şoktayım

Kızlar çünkü bu araştırmalar 3-4 yıllık yeni araştırmalar. Çoğu doktorun emzirme eğitimi yok ve kendilerini güncellemiyorlar. Bunlar güncel emzirme eğitimlerinde anlatılan konular şu anda. Normalde toplumda tersi genel kanı olduğu için ben sorulmadan söylemiyorum mesela. Çünkü ben bilimsel araştırmaları baz alıyorum. Emzirme akademisi diye bir platforma üyeyim ben. Kendim de emzirme eğitimlerine çokça katıldım. Orada bir doktor demişti ki bebeğiniz için mama üreten bir firma neden sütünüzün artmasını istesin? Sütümüzü arttıracak tek şey emzirmektir. Ama içimiz rahat etmiyor biliyorum.

Yaa rezene çayını beredeyse her gün bir kupa içiyorum ben gaz sancısı yapmasın diye

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben içerken süt inme hissi geliyo nasıl oluyo bu
Bana da öyle geliyor. Sonra su içersem sütüm gelir diye şartlandırdım süt içerken de sızlama hissediyorum. Biraz plasebo etkisi olabilir. Ama rezene bebeğin sindirimini kolaylaştırıyor. Eskiden doktorlar teniniz rezene kokacak kadar için diyorlardı ama o kadar içmem. Rezene ısırgan kuş burnu karıştırıp içiyorum ya da tekil içiyorum etkisi var çünkü hormonları uyarıyor. abartmadan içilmesinde bir sakınca olacağını düşünmüyorum. Rezenenin östrojeni artırdığı sütle bebeğe geçebileceği söyleniyor ama bilimsel bir yayın okumadım. Abartılmadıkça bence içilebilir. Dönüşümlü içilebilir. Sütü gelsin diye ilaç kullanan insanlar var. Rezene bence çok masum bunun yanında. Ne derler İLACI ZEHİRDEN AYIRAN DOZAJDIR. Hiçbir gıdayı fazla tüketmemek gerekiyor.

Doymaya basladigini nerden anlamistin. Bezleri cis dolu oluyor zaten. Neye gore anlicam ki baska doydugunu
Doymayan bebek ağlar kuzum aranır elini ağzına götürür ağzını açar bekler , gazı olan bebekte ağlar ama ayaklarını içeri doğru çekerek ağlar zamanla hepsini çözüp anlayacaksin

Anne sütü korur canim bukadar üzülme bizdede ara ara yeşil kaka oluyor ben hergun dışarı çıkarıyorum büyük ihtimal bundan başka bı huzursuzluğu yoksa bişi olmaz zaten duselmistir bile belki şimdiye kadar

Dikişim direkt üstünden başlıyor 1 parmak kalınlığında ama baştan sona kadar

Benimki baştan sona kadar işte o yüzden korkuyorum başka bişey mi var diye
Daha yeni doğum yaptığın için büyük ihtimal ödemdir zaten 3 gün sjnra doktor kontrole çağırmıştır seni o zaman bakacaktir

Doymayan bebek ağlar kuzum aranır elini ağzına götürür ağzını açar bekler , gazı olan bebekte ağlar ama ayaklarını içeri doğru çekerek ağlar zamanla hepsini çözüp anlayacaksin
Gazi oldugunda cingar cikiyor zaten memeyi de kabul etmiyor cogu zaman gazi varken. Onun disinda da zaten hep memede acikmaya firsat vermiyorum

Benim oglumda gazi oldugunda ayaklwrini karnina cekiyo aglıyo ama emmekte isiyo sirf rahatlamak icin ben onu çözdüm

Doktoruma sordum rezeneyi icmeyin dedi avrupada yasaklanmıs rezene bebeklerin dnasiyla ikgili bir sorunmu oluyormuş oyle birseyler dedi anladigim kadariyla ben kime ne diyeyim simdi bana süt artisin gaz olmasin diye rezene cayi yollayan belediyeyemi yoksa rezene iç bebegin gazlı olmaz diyenemi kizayim benim kadin dogum doktprum günde sadece 1 fincan iç dedi bende oyle iciyordum ve dogimdan buyanada iciyorum simdi neolacak

Kızlar 17 günlük oldu oğluşum ama sürekli ağlıyor sabah bir kalkıyor akşama kadar bağıra bağıra ağlıyor birtek memede susuyor artık emzirmeye ne benim nede memelerin hali kaldı acaba kolik mi neden böyle yapıyor kafayı yemek üzereyim

Sindide akrabamiz olan cocuk doktoruna sordum bu dna olayi abartmis ama biz rezeneyi önermiyoruz süt artirmaya pek bi faydasi yok dedi sadece cok gazli olan bebeklere bazi doktorlar onerebiliuor dedi neyse ben icmeyeykm en iyisi

Ben size baska birsey daha sorayim 1 ay 3 günluk olduk yine 2 saat araylami emzirecegim yoksa bebek agladikcami emzirecegim sizler nasil yapiyorsunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…