- Konu Sahibi NurseCelline
-
- #16.521
Doktor kilo alımının iyi olduğunu söyledi 5. Gün kontrolünde mamayı azaltalım dedi. Çok sık emzirdim normalde mama yiyince 3-4 saat tok duruyordu ve ağlamıyordu ben zorla uyandırıyordum emzirince 2 saate düştü akşamları doymuyor diye düşünüp mama verdim bir kaç gün şimdi gece emzirme de artınca mamaya ihtiyaç duymuyoruz doyuyor. Sütte emdikçe artıp ona yetiyorNasil biraktiniz mamayi bana o surecten bahseder misiniz biraz? Cunku su an kilo alimi guzel masallah. Eve gelince sadece emzirmeye donersem kilo alimi yavaslayacak. Bunun da olmasini istemiyorum
enfeksiyon sebebiyle canimgecmis olsun sizin neyiniz vardi
Hii bu sureci dr kontrolunde gecirdiniz yaniDoktor kilo alımının iyi olduğunu söyledi 5. Gün kontrolünde mamayı azaltalım dedi. Çok sık emzirdim normalde mama yiyince 3-4 saat tok duruyordu ve ağlamıyordu ben zorla uyandırıyordum emzirince 2 saate düştü akşamları doymuyor diye düşünüp mama verdim bir kaç gün şimdi gece emzirme de artınca mamaya ihtiyaç duymuyoruz doyuyor. Sütte emdikçe artıp ona yetiyor
Kilo başı günlük 150 gr. Hesaplanıyor. 3 saatte bir veriyorsan kiloX150 hesapla 8 e bölünce öğün başına düşen cc çıkıyor. Ama rutin 60cc 2 ölçek yazıyor mamalarda.Kızlar bebegini mama ile besleyenler, ben iki saatte bir 60 cc veriyorum geceleride 3 saatte bir veriyorum 60 cc yi. 23 günlük. Sizce cc olarak az mı? Sütüm cok az oldugu icin gunde 3 kez emziriyorum sabah ögle aksam 20 dakika ancak doluyo çunku. Sanki mamanin cc si az gibi geldi versem daha cok yer gibi.
Demek ki her doktor görüşü farklıBana doktor takmamı söylemişti,oturup kalkarken destekli oluyor hızlı toparlanmayı sağladığı kesin. Bence de doktora sormalılar
Aynen bende eve geldim hemen duş aldım o spreyi sıktılar koruyucu bi de krem verdi bugün kontrolüm vardır uçlarda ağrı normal dedi doktor yara izi için de krem verdi bir de korse
Ben hiç örtmedim yarayı kapatmadım. Pansuman da gerek yok dendi.Ben doğumun ertesi günü hemen duş aldım hergün alıyorum bugün 6.gün benim de ağrım çok ama duş kesinlikle çok iyi geliyor duştan sonra üstten kuruluyorum hafif hafif sonra da soğuk ayarda uzaktan saç kurutma makinesi ile dikişi kurutuyorum üzerine de pamuklu bir bez örtüyorum sonra çamaşır vs sıkmasın diye
Bana 2saate bir 30cc suya bir ölçek mama ver dedi doktor Mama da 6gunluk bebek için fazla degilmi anlamadım valla ama mecbur vericem sarılık illeti yüzünden hastanede yatcak yoksa;(
Eğer sütünüz çoksa doktora sorun sağıp biberonla verin.30-cc falan. Birde 3 saatte bir 60cc 2 ölçek yaklaşık oluyor. 2 saatte 1 30cc 1 ölçek fazla değil. Günlük kiloX150 yağıyorlar 2 saatte bir olunca 12 ye bölünce öğün başına düşen cc çıkıyor kaba taslakBende anne sütü ağırlıklı vermek istiyorum aslında zaten kandaki bilirubin seviyesini normal seyrine getirende anne sutuymus eğer süt gelmiyorsa mutlaka mama takviyesi yapilmaliymis ama süt sorunum yok şuan için. Sarılık zaten her bebek geciriyor bol sütle kontrol altına alınıyor diyorlar ama umarım bizde besleyerek alabiliriz.16ile sizi hemen neden hastaneye yatirmışlar acaba bize 21dediler işin tedavisi için. Her hastane her doktorun protokolu farklı tabi.suan valla uyandırmak mesele zorluyorum uyanmiyor napicam bilmiyorum
KArnimdayken enfeksiyon kais buraya yazmistimNasil biraktiniz mamayi bana o surecten bahseder misiniz biraz? Cunku su an kilo alimi guzel masallah. Eve gelince sadece emzirmeye donersem kilo alimi yavaslayacak. Bunun da olmasini istemiyorum
Kac gun oldi yataliNasil biraktiniz mamayi bana o surecten bahseder misiniz biraz? Cunku su an kilo alimi guzel masallah. Eve gelince sadece emzirmeye donersem kilo alimi yavaslayacak. Bunun da olmasini istemiyorum
Bı deneyim ıslak mendilide gerçi az önce akan sütu yuzune sürdüm bir huylandi uyanır gibi olup biraz daha emdi.
Ama uyur uyanıkken zorla meme verince bıle ağzından çıkabiliyor bazen süt bogazina kaçar falan diye korkuyorum;(
Valla akilllandim aralığı hiç uzun tutmuyorum bugün sabaha kadar Allah güc kuvvet versin saat başı ayaktayım . Doktor bugün biraz zorla değeri düşür dedi
Tmm cnm inşallah zorla uyandırıp emziriyorum inşallah Allah yardım etcek
Sizede cok gecmis olsun canım anne karnindaki enfeksiyin cok önemliymisNasil biraktiniz mamayi bana o surecten bahseder misiniz biraz? Cunku su an kilo alimi guzel masallah. Eve gelince sadece emzirmeye donersem kilo alimi yavaslayacak. Bunun da olmasini istemiyorum
Evet bana kalsa sarılık korkusundan mamaya devam ederdim sarılık riski kalktığı için emzirmeye odaklandım. Ama bu hiç mama vermeyeceğim anlamına gelmiyor. Bazen yetmediğini hissediyorum mecbur az da olsa yapıyorum her gün olmasa da oluyor böyle durumlarHii bu sureci dr kontrolunde gecirdiniz yani
Olabiliyor. Bir de mesela pompanın başlığını doğru takmak önemli, boyutu size uygun mu bunlar etkiliyor. Bebeğin kucağınızda olması bile süt üretimini uyarıyor. Mesela bebek ağladığında falan süt akar bazen. Pompayla bebeğin kokusu , teması gibi uyaranlar olmadığı için fark olabiliyor.Bu derece buyuk bir fark var midir? Bebegin tuketimi ogun basina bazen 90 bazen 100 e bile cikabiliyormus. Bugun emzirdim onu 3 saat hic sagim yapmadan. Emdi ama benden sonra yine 30 cc takviye yapmislar. Bir de hangi malt oneriyorsunuz sut artmasi icin?
Bazen aç olduğu için değil bzii istediği için aranıyorlar. Benimki 5 10 dakika aktif emip sonra memede uyuyakalıyo bazen. Bazen de uyumuyo bıraktığım an gözler açık hala aranmaya devam ediyor anlıyorum ki o zaman doymamış 2 göğsümü verdiğim halde böyleyse 30 cc mama veriyorum. Tek seferde 60 cc çıkıyo 2 göğsümden sağmayla emmeyle daha çok çıkar da işte olabildiğince vermeye çalışıyorum. Bide gündüz en fazla yarım saat 45 dk uyku uyuyup kalkıyor beni arıyor hep. Gece kötüydüm 1 kere emzirebildim bugün benden ayrılmadı. Her şey açlıktan değil biraz da bizi arıyolar.Tamam canim yazarsan sonucu beni de etiketleyip haberdar edersen cok sevinirim
Hayir beni emince aglamiyor uyku moduna geciyor. Bugun de mesela emzirdim ustune 30 cc takviye yapmislar. Evet sagmakla goguslerim yumusamiyor ama bebek emince yumusuyor
Ön süt sulu bir süttür çabuk çıkar laktozca zengin şekerlidir. Arkasından yoğun beyaz proteince zengin son süt gelir. ön süt kolay gelir arkası biraz daha yavaş çıkar. Bebeklerde ilk sütü sever kan şekerlerini hızla yükseltir ama sonrası uğraştırıcıdır. Bundan dolayı bir göğüste çok bekletip sonrasında diğerine geçiriyoruz. Ama süt hep kalıyor içeride. Bir de pompa ile bebek arasında hep yüzde 30 luk fark olur demişlerdi. Bebek pompadan daha iyi çekiyor denilmişti.Kizlar sagma suresini uzatinca sut bayaa cikti. Acaba sut var ama yavas mi cikiyor memeden olabilir mi?
Bana da göbek üstüne düştüğü için terlersin yara nemli kalmasın dedi bende pamuklu bi bezi o yüzden koydum nemli kalmasın kuru tutsun diye pansuman vs yapılmadı bana da hiçKilo başı günlük 150 gr. Hesaplanıyor. 3 saatte bir veriyorsan kiloX150 hesapla 8 e bölünce öğün başına düşen cc çıkıyor. Ama rutin 60cc 2 ölçek yazıyor mamalarda.
Demek ki her doktor görüşü farklı
Ben hiç örtmedim yarayı kapatmadım. Pansuman da gerek yok dendi.
Eğer sütünüz çoksa doktora sorun sağıp biberonla verin.30-cc falan. Birde 3 saatte bir 60cc 2 ölçek yaklaşık oluyor. 2 saatte 1 30cc 1 ölçek fazla değil. Günlük kiloX150 yağıyorlar 2 saatte bir olunca 12 ye bölünce öğün başına düşen cc çıkıyor kaba taslak
Kulaklarını ellerini okşa. Altını almadıysanız altını değiştirin. Öyle biraz uyanıyolar bide bizim doktorumuz sırtını 2 parmağınızla sıkın sırttan uyanırlar dedi omuz kısmındanBı deneyim ıslak mendilide gerçi az önce akan sütu yuzune sürdüm bir huylandi uyanır gibi olup biraz daha emdi.
Ama uyur uyanıkken zorla meme verince bıle ağzından çıkabiliyor bazen süt bogazina kaçar falan diye korkuyorum;(
Valla akilllandim aralığı hiç uzun tutmuyorum bugün sabaha kadar Allah güc kuvvet versin saat başı ayaktayım . Doktor bugün biraz zorla değeri düşür dedi
Tmm cnm inşallah zorla uyandırıp emziriyorum inşallah Allah yardım etcek
Ağla canim aglayabildigin kadar lohusalık gerçekten zor bir dönem gececek hepimiz aynıyız
Allahım esirgesin kuzucugu sağsalim evine gittiğin günleri gör inşallah l iyi olsın da vardın içsin o kadarCok iste ama benim tosunum o kadar tuketiyor teyzesi. Dediklerini alayim bugün o zaman cok tesekkurler
Valla ilk gün hastanede ıslak mendil kullanıldı sonra öyle devm etti ben pamuk hazırlamıştım eşim en iyisini aldım kullanabilirsin deyince kullandımama iki üc gündür popoyı gündüz yıkıyorum gece de pamukla temizliyor um inşallah geçerTemizlik için ne kullanıyorsunuz. Islak mendiller de çok yapıyor. En güzeli kaka yapınca çeşme altında yıkayıp kurulamak ben öyle çözüm buldum.
Evet öyle dediler bende sordum birkaç kişiye bı çoğunda varmış sertlikBugün kontrole gittim 1 hafta oldu doktor o sertlikler çok normal gayet iyi dikişin dedi sizin de öyledir heralde
Benim oglusum dun 2emzirmeden sonra kustu nedenini düşünüp duruyordum doktorada sordum bugun normal dedi biraz önce tekrar kustu ama busefer nedenini anladım aksam 9da emzirdim biraz aonra uyurken 50 cc biberonda süt verdim sonra 11de gece uykusundan once emzireyim dedim bir gögsumde 10 dk durdu birakti memeyi bu arada bu emmelerde gazini cikaramadik sonra bi baktim kusuyo fazla geldi beslenmesi sizlerdede öyle oluyormu yoksa bir doktora gideyimmi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?