• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    234
Haftada 200 gram almaları yeterliymiş gelişimi için. Kendiniz tartılın sonra kucağınıza bebeğinizi alıp tartıya çıkın. Bebeğinizin gelişimini doktora gitmeden de takip edersiniz böylece.
Bebeğiniz kaç kilo 😄 biz 3800 olduk
Canim yogun bakimda bilmiyorum su anda kac kilo oldugunu😞 mama+anne sutuyle besleniyor su an. İnsallah geldiginde ona sutum yeter. 40 cc benden cikiyor

Kızlar bebegini mama ile besleyenler, ben iki saatte bir 60 cc veriyorum geceleride 3 saatte bir veriyorum 60 cc yi. 23 günlük. Sizce cc olarak az mı? Sütüm cok az oldugu icin gunde 3 kez emziriyorum sabah ögle aksam 20 dakika ancak doluyo çunku. Sanki mamanin cc si az gibi geldi versem daha cok yer gibi.

Bence emzirmeyi artırın ki bebek emdikçe sütünüz artıyor.Baya az çünkü günde 3 defa . Dolmasını beklemeyin çektikçe gelir.Çişli bez sayısı nasıl bu mama oranına göre mesela günde 5-6 tane bezi dolu dolu çiş yapiyor mu?

Canim yogun bakimda bilmiyorum su anda kac kilo oldugunu😞 mama+anne sutuyle besleniyor su an. İnsallah geldiginde ona sutum yeter. 40 cc benden cikiyor
Aa çok geçmiş olsun canım inşallah sağ salim evine gelir yavrun. Zamanla artıyo süt ya üzüntü yapmayın ama ben 2 3 gün üzüldüm azaldı şimdi toparlamaya çalışıyorum. Helva yiyin tahin helvası. Bugün ben sade yerken farkettim ki uçlarımdan sütler damlıyor. Ekmekle yiyodum normalde. Çok etkili

Cok iste ama benim tosunum o kadar tuketiyor teyzesi. Dediklerini alayim bugün o zaman cok tesekkurler🙏🏻

5 kuru incir bir havuç 1 su bardağı suda 5 dakika kaynatıp hafif sicakken icebilirsin süt yapıyor 15 gün devam sonra başka humana tarzı içecekle devam edebilirsin
bir de bestlak damla aldım bugün onu da baya öven vardı deneyip yazarım sonucu ☺️

Bence emzirmeyi artırın ki bebek emdikçe sütünüz artıyor.Baya az çünkü günde 3 defa . Dolmasını beklemeyin çektikçe gelir.Çişli bez sayısı nasıl bu mama oranına göre mesela günde 5-6 tane bezi dolu dolu çiş yapiyor mu?
Yok canim benim sütümü ben arttiramadim saat basida emzirdim sağdım da bilmiyorum stres oldum herhalde. Bende o yuzden dolmasini bekliyorum ki öğün yerine gecsin doysun diye. Ben 3 saatte bi degistiriyorum çizgi full mavi olmus oluyor

Kızlar oğlumun poposu nda kızarıklık var pişik gibi ama pişik değil sanrm acı çekmiyo aglamıyo pek neler denedim kantoron yagı penaten pişik kremi pudra saatte bir altını değişiyorum üç dört gündür kırmızı napcam akıl verin. Bezini bile değiştik yok en iyisini kulanıyoruz ilk günler yoktu son 5 6 günde oldu . Kakası cıvık günde 5 6 kere yapıyo.
Temizlik için ne kullanıyorsunuz. Islak mendiller de çok yapıyor. En güzeli kaka yapınca çeşme altında yıkayıp kurulamak ben öyle çözüm buldum.

Yok canim benim sütümü ben arttiramadim saat basida emzirdim sağdım da bilmiyorum stres oldum herhalde. Bende o yuzden dolmasini bekliyorum ki öğün yerine gecsin doysun diye. Ben 3 saatte bi degistiriyorum çizgi full mavi olmus oluyor

İlk zamanki gibi o doluluk yok mesela benim göğsümde ama süt geliyor o da seni yanıltıyor sanırım.Seni emince ek mama istemeden uykuya dalabiliyorsa doyuyor bence .Stres yapmak seni yorar canım .Mochi pompayı denedin miydi o da göğsü uyarıyor birinden emzirirken diğerinden gelen süt az da olsa onu da veriyorum .

Arkadaslar bebegim 7 gunluk normal dogum yaptim. bebegim 80 cc kadar besleniyor 3 saatte bir. Ben de iki saatte bir sagim yaparsam 40 cc kadar cikiyor sut. Bu durumda ne yapmam gerekiyor lutfen yardimci olabilir misiniz? Bir de sut arttiran ve sutun kalitesini arttiran gercekten etkisini gordugunuz besinler, masajlar vs vs olabilecek ne varsa onerebilir misiniz?
Sağımla ve bebeğin emmesiylr çıkan süt değişiyor. Sağarak veriyorsanız sağım aralığını kısaltırsanız memeler daha çok uyarılır üretim artar. Malt içecekler falan sütü arttırıyor genelde.

Bir süre sonra o doluluk hissi olmuyor hep yumuşak oluyor. Mama vermeden önce 15 dk falan boşta olsa memeyi verseniz artabilir.

Bir süredir giremiyorum foruma. 43 günlük oldu benim bıcırık. Sağımlık inek gibi geziyorum ortalıkta. Alerji derdi çıktı başımıza. Süt ve süt ürünleri yemiyorum 3 haftadır. Kanlı kakayı kestik ama mukus devam ediyor. İyi bir alerji uzmanı bulup ona gidicez sanırım. İlk zamanlarki uyku hali de bitmeye başladı. İlk gülücükleri bekliyoruz küçük hanımdan 😊

Arkadaslar bebegim 7 gunluk normal dogum yaptim. bebegim 80 cc kadar besleniyor 3 saatte bir. Ben de iki saatte bir sagim yaparsam 40 cc kadar cikiyor sut. Bu durumda ne yapmam gerekiyor lutfen yardimci olabilir misiniz? Bir de sut arttiran ve sutun kalitesini arttiran gercekten etkisini gordugunuz besinler, masajlar vs vs olabilecek ne varsa onerebilir misiniz?
Bebeğin emmesi daha kuvvetli sağınca daha az çıkar. Ağlıyor mu emmesi bitince?

Benimde toparlandı ben kullanmadım. Sezeryanda 4 hafta sonra kullanımı öneriliyor. Normalden 1 hafta sonra. Korseyi 6 haftadan fazla kullanmakta karın kaslarının güçsüleşmesinş sağlıyor. Yatarken kullanmamak gerekiyor kan dolaşımını bozuyor. Kullananlar kesinlikle doktoruna sormalı önerirse kullanmalı bana doktorum gerek yok dedi
Bana doktor takmamı söylemişti,oturup kalkarken destekli oluyor hızlı toparlanmayı sağladığı kesin. Bence de doktora sormalılar

Kızlar bebeğimde sarılık sınırda çıktı 16cikti sabaha kadar artabilir de azalabilir de sınırda biraz dedi. 21olunca yatış yapıyoruz ışın tedavisi dedi. İki saatte bir mama verin dedi ama yarım saatte bir de anne sutu verin dedi bu çocuk yarın sabaha kadar hiç uyumucak mi hiç dinlenmeden çocuk bı anne sütü bı mama yicek ozaman . Sizler de yaşadınız mı bu durumu

Bende daha sezeryandan sonra ayağa kalkarken taktılar hiç de çıkarmadım çıkarmayacaksın dedi 😊
Ben şimdi doktordan çıktim 15gun sonra korse öncesi önermiyorum dedi;( ama şimdi sarcaksin sürekli muslin bez le sargı bezi yada pamuklu bezle sar kuru kalsinndedi ama iyileşmiş bile sorun yok dedi

Benimde alınan dikişlerden değil. Hatta taburcu olmadan önce yara koruyucu sprey sıktı duş vs alabilirsin dedi krem verdi madecosel onu kullanıyorum arada benimde üç kusunlar ağrıyor
Aynen bende eve geldim hemen duş aldım o spreyi sıktılar koruyucu bi de krem verdi bugün kontrolüm vardır uçlarda ağrı normal dedi doktor yara izi için de krem verdi bir de korse

Duş hiç almadiysan mutlaka al iltihap kapar orası terletme sürekli gazlı bezle nemini aldır canim
Ben doğumun ertesi günü hemen duş aldım hergün alıyorum bugün 6.gün benim de ağrım çok ama duş kesinlikle çok iyi geliyor duştan sonra üstten kuruluyorum hafif hafif sonra da soğuk ayarda uzaktan saç kurutma makinesi ile dikişi kurutuyorum üzerine de pamuklu bir bez örtüyorum sonra çamaşır vs sıkmasın diye

Back