• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    234
23.30 gibi suyum geldi hasteneye yatisim yapıldı ama hala acilmam yok nst de hafif sancı gözüküyor ama ben birşey hissetmiyorum birazdan Dr gelecek suni sancı verecekler çok korkuyorum dua edin nolur herşey güzel ilerlesin
hadi inşallah bir çırpıda bebeğine kavuşursun 🥹♥️

23.30 gibi suyum geldi hasteneye yatisim yapıldı ama hala acilmam yok nst de hafif sancı gözüküyor ama ben birşey hissetmiyorum birazdan Dr gelecek suni sancı verecekler çok korkuyorum dua edin nolur herşey güzel ilerlesin
Allah yardımcın olsun, kolaylıkla sağlıkla kucağına al inşallah canım 🤲🏻♥️

Bu saçların hepsi dokulcek mi🥲 çok değişiyorlar demek zaten şu 5gunde bile hergun farklı bir yüzü vardı sanki bı gün ona obur gun başka birini andırıyor sanki.
Her bebek için geçerli değil canım. Bir kısmıda dökülebilir. Hiç dökülmeyedebilir. Rengi değişecekse dökülür. Değişmeyecekse dökülmez. T

Kızlar normal doğum yapmış annelere bi sorum olucak. Doğumdan önce doğumun yaklaştığını hissetiniz mi? Atıyorum 1 hafta önce 3 gün önce şöyle şöyle olmuştu doğum yaptım diyebileceğiniz bişey oldu mu yoksa birden bire mi başladı
3 doğumum da farklı oldu aslında ama sonuncuda 1 hafta önceden silinme akıntısı deniyormuş böyle jöle gibi açık sarı yeşilimsi bir akıntı geldi parça parça 4 gün önce nişan başladı mukuslu pembemsi ve çamur rengi lekelenme. Son hafta adet ağrısı gibi ağrılarım hep oldu.

Canim benim bebis dunyaya bildigin sac bebek olarak geldi☺️ sip siyah sacli pamuk gibi beyaz bir teni var😍 ve mide sikayetim en fazla belki uc defa olmustur hic midem yanmadi. Bende tutmadi tez 😃
Saçla ilgisi yok genelde kızlarda oluyor bebek yukarda durup mideye baskı yaptığı için.
Beklemeyi düşünüyorum bende inşallah herşey yolunda gider 🤲🏻 Suniyi takmadan önce hiç açıklığınız hafif sancınız vs var mıydı? Bi yerde okudum rahim hiç hazır değilken yani az da olsa açıklık, yumuşama vs yokken suni bağlanırsa daha da kötü etki gösteriyormuş.. 🙄
Son doğumumda hiç sancısız gittim 6-7 cm açılmam vardı sancı hissetmediğimden suni taktılar ama yine sancı gelmedi. Sancısız doğum yaptım doktorumun desteğiyle ☺️

Arkadaslar bebegim 7 gunluk normal dogum yaptim. bebegim 80 cc kadar besleniyor 3 saatte bir. Ben de iki saatte bir sagim yaparsam 40 cc kadar cikiyor sut. Bu durumda ne yapmam gerekiyor lutfen yardimci olabilir misiniz? Bir de sut arttiran ve sutun kalitesini arttiran gercekten etkisini gordugunuz besinler, masajlar vs vs olabilecek ne varsa onerebilir misiniz?

3 doğumum da farklı oldu aslında ama sonuncuda 1 hafta önceden silinme akıntısı deniyormuş böyle jöle gibi açık sarı yeşilimsi bir akıntı geldi parça parça 4 gün önce nişan başladı mukuslu pembemsi ve çamur rengi lekelenme. Son hafta adet ağrısı gibi ağrılarım hep oldu.

Saçla ilgisi yok genelde kızlarda oluyor bebek yukarda durup mideye baskı yaptığı için.

Son doğumumda hiç sancısız gittim 6-7 cm açılmam vardı sancı hissetmediğimden suni taktılar ama yine sancı gelmedi. Sancısız doğum yaptım doktorumun desteğiyle ☺️
Benimki erkek ama cok sukur son aylarim cok rahat gecti. Sadece ilk aylarda bulanti yasadim o cok zorladi

Arkadaslar bebegim 7 gunluk normal dogum yaptim. bebegim 80 cc kadar besleniyor 3 saatte bir. Ben de iki saatte bir sagim yaparsam 40 cc kadar cikiyor sut. Bu durumda ne yapmam gerekiyor lutfen yardimci olabilir misiniz? Bir de sut arttiran ve sutun kalitesini arttiran gercekten etkisini gordugunuz besinler, masajlar vs vs olabilecek ne varsa onerebilir misiniz?
E bebek te malt icecekler çok işe yarıyor

Sütüm var ama bebegım aktif emme yapmıyor. Bir yapıyor bi yapmıyor. Memeden ayırdığımda da aranıyor napıcağımı şaşırdım. Emerken elimle sağıp ona yardım etmeye çalışıyorum ama yine aynı. Sorun ne olabilir? Memede uyuduğu için yatırıyorum yatırdığım an uyanık
Bana hemsireler eliyle oynamami soyledi. Avcunun ici power tusu gibi dusun orayla oyna emmeye devam ederler dedi. Ben de oyle yapiyorum. Ya da kulaginin arkasi ya da ayaklari ile. 15-20 dk emiyorlar beni

Hip ın emziren anne çayı ve promalt alkolsüz malt içeçek e bebekte. İyi çoğaltıyor sütü.
7 günlük bebek için 80 cc çok değil mi?

Benimkide ilk 5 dakika aktif emiyo sonra pasiflesiyo ama ben memede uyusada censinin altini gidiklayip emzire bildigim kadar emziriyorum taki memeyi kendi birakincaya kadar sizde oyle yapin memenizde hemen uyumasina engel olun daha cene kaslari tam olarak gelismedi birde.meme ucunu degil kahverengi yeride vermeye calisin agzina
Hepsini ağzına alıyo zaten de bazen keyfi istiyor memeyi.

Bana hemsireler eliyle oynamami soyledi. Avcunun ici power tusu gibi dusun orayla oyna emmeye devam ederler dedi. Ben de oyle yapiyorum. Ya da kulaginin arkasi ya da ayaklari ile. 15-20 dk emiyorlar beni
Eliyle oynamayı denemedim de ayakla kulağı denedim. Kulak biraz işe yarıyor

Rahmin toplarlanması için takılması öneriliyor aslında. Ben kontrole gittiğimde rahmin toparlanmış çok güzel dedi mesela
Benimde toparlandı ben kullanmadım. Sezeryanda 4 hafta sonra kullanımı öneriliyor. Normalden 1 hafta sonra. Korseyi 6 haftadan fazla kullanmakta karın kaslarının güçsüleşmesinş sağlıyor. Yatarken kullanmamak gerekiyor kan dolaşımını bozuyor. Kullananlar kesinlikle doktoruna sormalı önerirse kullanmalı bana doktorum gerek yok dedi

Bebeginizin az emmesi konusund aendise eden arkadaslar benim oglusum ilk 5 dakika aktif emiyo sonrakilerde pasif olarak 2 cekip bir yutkunuyo biraz once doktor. Kontrolümuz vardi kilo alimi gayet iyi sutunüz iyi geliyor demekki doyuyor dedi hatta geceleri artik kaldirma kendi agladiginda emzir dedi bir iki gun saatligr devam et istersen sonra birak dedi

Bana da sprey sıktılar üstünü açtılar duşa girebilirsin yeterli iyice kurula dediler ama ben duşa girmeye korkuyorum ;( zaten hala ağrıyor içten acıtıyor bende karnımın içi agriyor
Duş hiç almadiysan mutlaka al iltihap kapar orası terletme sürekli gazlı bezle nemini aldır canim

Kızlar bebegini mama ile besleyenler, ben iki saatte bir 60 cc veriyorum geceleride 3 saatte bir veriyorum 60 cc yi. 23 günlük. Sizce cc olarak az mı? Sütüm cok az oldugu icin gunde 3 kez emziriyorum sabah ögle aksam 20 dakika ancak doluyo çunku. Sanki mamanin cc si az gibi geldi versem daha cok yer gibi.

Cok iste ama benim tosunum o kadar tuketiyor teyzesi. Dediklerini alayim bugün o zaman cok tesekkurler🙏🏻
Haftada 200 gram almaları yeterliymiş gelişimi için. Kendiniz tartılın sonra kucağınıza bebeğinizi alıp tartıya çıkın. Bebeğinizin gelişimini doktora gitmeden de takip edersiniz böylece.
Bebeğiniz kaç kilo 😄 biz 3800 olduk

Back