How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

2023 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    234
Kızlar aşırı bir mide yanması yaşıyorum. Agzıma sular doluyor . Hiç bişey yiyip içemiyorum da yarım operasyon var diye napcam bilmiyorum saatleede geçmiyor çok canım yanıyor kalktım yürüdün olmadı oturdum olmadı
Birkaç yudum soğuk süt içebilirsiniz sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallah

Herkese merhaba☺️ bende bugün anne oldum 37+0 yüksek tansiyon sebebiyle alındım sezaryene. Bebişim de bende iyiyiz 🧿 47 cm 3030 gram doğdu😌
Ayni haftada ayni kilolarda bebisler dogurmusuz hayırli olsun rabbim hayirki evlat etsin gozünuz aydın

Kızlar ağrılarım artınca acile geldik nst de ağrım çıktı
Açıklığa baktı ama olup olmadığını söylemedi
Dua edin
İlk doğum sezeryandı
İnşallah sabahı bekler kendi doktorum doğum yaptırır
Sevmediğim bir doktor nöbetçiymiş bu gece 🤦🏻‍♀️

Kızlar
16 mayısta doğum yapacağım nasipse
İlk kızımda epidural olmuştum çok rahattı

Şimdi devlette doğum yapacağım epidural olmuyormuş
Spinal olacağım

Daha önce spinal olan var mı aranızda? Baş ağrısı vs oldu mu
Pazartesi günü sezeryanla doğum yaptım. Spinal oldu baş ağrısı yaşamadım. Açıkçası olumsuz şeyler yazmak istemiyorum o yüzden benim ağrı eşiğimle de ilgilidir illa ki fazlasıyla zordu doğum sonrası ağrı süreci. Bugün 4.güne girdim travma oluşturdu bende. Anestezi kısmına gelirsek spinal gayet iyiydi o kısımla ilgili doğru karar vermişim.genel olmak istemezdim çünkü ağrının kademeli olarak gelmesi bile benim açımdan çok zordu. Bir de uyandığım an ağrı ile uyanmayı hayal edemiyorum. Epidural konusunda bir tecrübem yok ama spinal bence işin en iyi kısmıydı

Tamam kızlar dikkatimi çekti konuşmalarda akıntı renkleriyle ilgili sarı akıntı hakkında tehlikeli olabilir diye dikkate alıyor herkes bir şekilde onu anladım ama yeşilimsi yada yaşil yada yeşil pütürlü bunların ciddi tehlikesinin olduğunu acilen Dr görmesi gerektiğini biliyormuyuz tehlikesiz mi önemsiz mi ona Dr karar vermeli basit bir enfeksiyon mu diye çünkü yeşil akıntı bebeğin kaka yapmasını bile gösteren etkenlerden..bu durumda olan barsa lütfen acilen doktoru ile görüşsün.yeni öğrendik bu konuları bilmemizi isterim
Yarın doktor kontrolüm var sorucam tekrardan bu enfeksiyon olayını. Akıntım da tam sarı değil sümük gibi kıvamı bugün kahve kanama gibi çok az lekeyle karışık geldi ara ara da açık sarı kıvamı yine mukus gibiydi. Burda bir arkadaş doğum belirtisi olduğunu yazmıştı onda da öyle olmuş sonra doğurmuş silinme akıntısı diyorlarmış ama bulamadım kimin yazdığını.
Doğum yapanlara geçmiş olsun diliyorum beni doğum çok zordu sonrasında 2 gün sütüm gelmedi geceleri mahvolmuştum doktor 200 gram azalma olmuş iyi beslenememiş mama ver dedi 1 gün verdim emerken şırıngayla ağzının kenarından sıktım mamayı bugün sütüm geldi göğüslerim sert olmaya başladı biraz sağdım ama sağdığımı vermedim bebek gündüz çok uyuyor zor uyandırıp memeyi veriyorum emince memem yumuşuyor bakalım bu gece nasıl olacak bebek emip yatırınca neden bir daha ağlar uykum da geliyor gece ne yapmalıyım annelik duygusu değil de daha ben kendimi küçük çocuk gibi görüyorum yetemiyorum geliyor beslenemezse hasta olsa diye.. emzirme bebek bakımında bilinmesi gereken önemli yapmam gerekenleri paylaşır mısınız cahillik üstümden akıyor ağlama geliyor sürekli
Öncelikle hayırlı olsun gözünüz aydın Dünyaya minicik bir mucize getirdiniz siz artık hayatınızda hiç bilmediğiniz bir döneme giriyorsunuz. Emin olun hiçbirimiz ilk bebeğimizde hiçbişeyi mükemmel yapmadık ve bilgi sahibi de değildik. Zamanla içgüdüsel olarak yol aldık, öğrendik. başlarda tecrübesiz ve acemi olmanız çok normal kendinizi asla yetersiz ve değersiz hissetmeyin. Şanslıyız ki internette artık herşeyle ilgili bilgi mevcut yeter ki sağlık olsun. Benim size naçizane söyleyeceklerim 40 dk da bir emzirin ve her seferinde tek göğüs emzirin ki bebek doyurucu kısmını da alabilsin sütün. Çok hızlı emiyorsa gaz yutuyorsa arada gazını çıkarıp devam ettirin emzirmeye. Kusma ve reflü sorununu da engellersiniz gazını çıkarınca. Kirli bez sayısı önemli günde 8-10 kez olmalı. Yatırırken dönüşümlü yan yatırın kusma boğulma riskine karşı. Havaya göre kendinizden 1 kat fazla giydirin çok sıcak olursa da uyuyamaz. Ama herşey yolunda olmasına rağmen yine de belli saatlerde ağlayabilir. İlk 3 ay kolik bebek durumu da olabiliyor her gün aynı saatlerde ağlama sendromu vs. Merak etmeyin elbet büyüyecek yardım istemekten çekinmeyin uykusuz ve susuz kalmayın en önemli besin anne için bunlar.

Kızlar

Spinal olacağım

Salı günü spinal anestezi ile oldum kolay diyemem ama iki doğumum da spinal oldu.Baş ağrısı hiç yaşamadim yanınıza sade nescafelerden alın

Ayy 11 den beri bölük pörçük uyuyorum midem beni mahvetti soğanlı tantuni yemiştim akşam o yaptı sanırım 3 kere gaviscon içtim bana mısın demiyor az önce uykudan kusuyor gibi uyandım 😔 süt yazan arkadaşlar olmuş 3/4 yudum süt içtim bakalım umarım iyi gelir başka önerisi olan var mı ya doğuma 5 gün kaldı 😔 Doğumdan sonra bıçak gibi kesiliyor bu reflü ama o zamana kadar zor bakalım

Yarın doktor kontrolüm var sorucam tekrardan bu enfeksiyon olayını. Akıntım da tam sarı değil sümük gibi kıvamı bugün kahve kanama gibi çok az lekeyle karışık geldi ara ara da açık sarı kıvamı yine mukus gibiydi. Burda bir arkadaş doğum belirtisi olduğunu yazmıştı onda da öyle olmuş sonra doğurmuş silinme akıntısı diyorlarmış ama bulamadım kimin yazdığını.

Öncelikle hayırlı olsun gözünüz aydın Dünyaya minicik bir mucize getirdiniz siz artık hayatınızda hiç bilmediğiniz bir döneme giriyorsunuz. Emin olun hiçbirimiz ilk bebeğimizde hiçbişeyi mükemmel yapmadık ve bilgi sahibi de değildik. Zamanla içgüdüsel olarak yol aldık, öğrendik. başlarda tecrübesiz ve acemi olmanız çok normal kendinizi asla yetersiz ve değersiz hissetmeyin. Şanslıyız ki internette artık herşeyle ilgili bilgi mevcut yeter ki sağlık olsun. Benim size naçizane söyleyeceklerim 40 dk da bir emzirin ve her seferinde tek göğüs emzirin ki bebek doyurucu kısmını da alabilsin sütün. Çok hızlı emiyorsa gaz yutuyorsa arada gazını çıkarıp devam ettirin emzirmeye. Kusma ve reflü sorununu da engellersiniz gazını çıkarınca. Kirli bez sayısı önemli günde 8-10 kez olmalı. Yatırırken dönüşümlü yan yatırın kusma boğulma riskine karşı. Havaya göre kendinizden 1 kat fazla giydirin çok sıcak olursa da uyuyamaz. Ama herşey yolunda olmasına rağmen yine de belli saatlerde ağlayabilir. İlk 3 ay kolik bebek durumu da olabiliyor her gün aynı saatlerde ağlama sendromu vs. Merak etmeyin elbet büyüyecek yardım istemekten çekinmeyin uykusuz ve susuz kalmayın en önemli besin anne için bunlar.
Sizin dogumunuz başlamış olabilir. Bende de sümüksü kanlı lekeden hemen sonra sancilar gelmeye basladi. Aciklik artinca geliyor o akinti.

Ziyarete gelen herkes komposto getirdi sabaha kadar hallolur umarım 😃 sezeryan olacaklar ameliyattan iğneden sondadan vs hiç korkmayın sonrası kalkmak yürümek gerçekten ağrılı bir süreç ama 24 saat sonra çok daha iyi oluyorsunuz. Her şey olup bitiyor sırada bebişle eve dönmek var dünyanın en güzel duygusu minicik bir bebeğin annesi olmak🥰
Ayni haftada ayni kilolarda bebisler dogurmusuz hayırli olsun rabbim hayirki evlat etsin gozünuz aydın
Amiin teşekkür ederim sizinde bebişinize Allah sağlıklı mutlu bir ömür nasip etsin 😍çok güzel bir his kuş gibi rahatladım gerçekten

Kızlar ben spinal anestezi ile sezaryen oldum. Çok şükür baş ağrısı gaz ağrısı çekmedim. Süt gelmiyor bulanık yapışkan bir sıvı geliyor göğüslerimden bebiş maaşallah emmeyi seviyor. Ama tabi yetmediği için ağlıyor. Biberon vermeyecektim ama hemşire beni de emdiği için meme reddi olmaz dedi. 3 kere 40 cc mama yedi iştahlı bir boğa burcu maaşallah🥰 sezaryen ile ilgili sormak istedikleriniz varsa cevaplayabilirim. Asla korkulacak bir şey değil. Benim acil oldu biraz ama çatı muayenesi de yaptı çatın basık dedi ve çok acıdı. Normal yapma şansım yoktu gün içinde. Şuan çok mutluyum ağrım sızım yok umarım da olmaz ☺️

Kızlar

Spinal olacağım

Spinal oldum bende dün. İyiydi uyuşma durumu . Bebek çıkarıldıktan sonra baya rahatlıyorsun
Ben dün spinal anestezi ile sezeryan oldum. Taburcu olmak icin gaz çıkarmamızı istiyorlar ama dünden beri yapamadım. Siz ne zaman büyük tuvalete çıktınız gaz çıkardınız neler yaptınız yardım eder misiniz bu konuda
Ben gazımı karnımı oyalayarak çıkardım tuvalete oturdum uzun,süre o pozisyon da,iyi geldi tabi sürekli yürğdğm tüm gece uyumadim. Daha büyük tuvalete çıkmadım katı bişey yemedim
Bende bugün kontrole gittim 37+1 deyiz 3.326 50 cm çıktı bebeğim bi sıkıntı yok kan verdik anestezi onayı aldık öksürük sorun olmaz dediler inşallah dikişliyken öksürük tutmaz 16 mayıs sabah 9 da alacaklar haftaya kadar 3.500 yap bebeği dedi doktor 😃 ultrasonda yanılma payı da oluyor tabi kızımda da aynı doktorum 3400 demişti 3700 doğdu kızım bunda da belki 4 doğar 😂 yada daha az bilmiyorum ☺️ ay çok heyecanlıyım inşallah sağlıkla gelir 🙏🏻 6 gün kaldı nasıl 9 ay geçti bilmiyorum ilk hamile olduğumu öğrendiğimde şok olmuştum kızım daha 2,5 aylıktı ne yapıcam nasıl geçecek bu hamilelik diye 1 ay ağladım çok şükür sona geldik sağlıkla ☺️
Csnım benim dediğim gibi olmadı ya öksürüğüm geldi bogazım tıkandı öksürürken dikişim gerildi baya zOrlandım. Şimdi öksürügüm azaldı gıcık gibi boğazımı temizlemeye çalışıyorum daha Iyıyım ama.zorlandıö biraz inşallah sen zorlanmaz sn 🙏

Yatışı kabul etmedim kendi doktorum yaptırsın sezeryanı diye
Evdeyim ara ara ağrım oluyor
Erkenden gideceğim hastaneye bakalm
İnşallah sorunsuz kavuşurum kızıma
Nescafe mama filan almamıştım çok ani oldu ☹️
Değişik duygular içindeyim

Doğum yapanlara geçmiş olsun diliyorum beni doğum çok zordu sonrasında 2 gün sütüm gelmedi geceleri mahvolmuştum doktor 200 gram azalma olmuş iyi beslenememiş mama ver dedi 1 gün verdim emerken şırıngayla ağzının kenarından sıktım mamayı bugün sütüm geldi göğüslerim sert olmaya başladı biraz sağdım ama sağdığımı vermedim bebek gündüz çok uyuyor zor uyandırıp memeyi veriyorum emince memem yumuşuyor bakalım bu gece nasıl olacak bebek emip yatırınca neden bir daha ağlar uykum da geliyor gece ne yapmalıyım annelik duygusu değil de daha ben kendimi küçük çocuk gibi görüyorum yetemiyorum geliyor beslenemezse hasta olsa diye.. emzirme bebek bakımında bilinmesi gereken önemli yapmam gerekenleri paylaşır mısınız cahillik üstümden akıyor ağlama geliyor sürekli
Merhaba. Öncelikle bebeğiniz sağlıkla büyüsün inşallah. İlk bebekte ben de aynı şeyleri hissettim. Sütüm benim de geç gelir ikisinde de 3. Gün geldi. Sık sık besle, süt yetmiyorsa doktor mama işe destekle dedi. En geç 3 saatte bir beslenmiş olsun dedi. Aç kalınca şekeri düşüyor uyuyor, yenidoğan satıldığına dikkat edin. Düzenli beslenince hafifçe atlayıyorlar. Emzirdikten sonra hala açsa benim bebeğim ağlıyor. Emziriyorum biraz mama ile destekliyorum,gazını çıkarıyorum o şekilde uyuyor. Hissettikleriniz normal, hiç kendinizi eksik hissetmeyin. Yaşayarak öğreniliyor annelik.

Nişan gelmesi denir tıkaç gelmiş sizin rahim ağzında olur. Alıntınız yeşilimsi yazdınız diye hatırlıyorum eğer öyleyse bir telefon açıp söyleyin en azından o çok ayrı mukus gibi gelen nişan ayrı bir durum tabi siz bilirsiniz ama mujusun dışındaki bu yeşilimsi akıntı tehlikeli bir şey o nedenle yazdım.umarım herşey yolundadır ve bebek sağlıkla zamanında kollarınıza gelir 🥰

Bebeğinizi emzirmeye başlamanız bile güzel önecelikle buna odaklanıyoruz.yenidoğan bebek zor uyanır siz uyandıracaksınız emzirme eğitiminde sordum 2 saat bekleme bile minnacık midesi var her saat bile emzir dedi boş kaldığımda göğsüne koy orada dinlensin.stres yapma kendine bir çay kaşığı kapasiteli bir mide ile hayata başlıyorlar yavaş yavaş emdikçe büyüyor midesi korkma.emdikten sonra ağlama bir gaz şikayeti ikinci altının temiz olmayışı üçğncü ise yenidoğan ağlaması iyidir çünkğ ağlayarak adapte olurlar hayata bana öğretilen bu emzik gaz alt açmak yapılmışsa be ağlıyorsa göğsüne koy anlamaya çalışıyordur güvenli bağlama yapmaya çalışıyorlar birde düne kadar karnında aynı bedendeydi bunu anlaması çok zor bir den senden ayrıldı bir organın elinden alınsa ne hissedersin.o ait olduğu bir parçada olmadığını düşünüyor o nedenle yakınında tut ilk 3 ay çok önemli 4. Trimester diye geçer ağlamalar bu nedenle oluşur dışarıya alışmasını sağlamak bebeğin

Kızlar 38+3 üm bende bugün.Ama karnımda bebek aşırı sertleşiyor sanki kaskatı kesiliyor karnım taş gibi oluyor bu durum normal mi acaba ya böyle olan var mı
Benim haftalardir hep öyle bir yere toplanın sertleşir kaskatı kesilr ama görüldükten sonra oluyor yuyurus yada ayakta fazla kalınca dinlenince gecmiyorsa nst ye girmeniz gerekebilir
Merhaba kızlar sabah 11.10 da oğlum doğdu. Spinal oldum tabiki korkuyordum ama yolunda gitti bişe hissetmedim bebek cıktıktan dı snra daha sakindim. Uyuşukluk geçince,baya agrım oldu şuan daha iyiym yürüyorum gaz,çıkarmaya ugrasıyorum. Bebek iyi meme tutmaya çalışıyor damla damla geliyo süt bilmiyorum yetiyo mu ama kakasını yaptı. Onun dışında o bana ben ona alısmaya çalışıyoruz tuhaf duygular içindeyim. Aklıma gelen bu kdr sormak istedikleriniz varsa sorun cevapliyim
Canım gözün aydın ömrü uzun hayırlı şanslı bereketli olsun inşallah 🥰 bebek de sende hemen toparlanirsiniz inşallah .kuru incir ve sütü mikserden geçirip smoothe gibi için diyorlar sütü arttiriyormus .

Herkese merhaba☺️ bende bugün anne oldum 37+0 yüksek tansiyon sebebiyle alındım sezaryene. Bebişim de bende iyiyiz 🧿 47 cm 3030 gram doğdu😌
Sizinde gözünüz aydın hayırlı olsun ne güzel haberler geliyor böyle 🥰 bebeginize kavusmussunuz sağlıkla şükür ♥️
Ayy 11 den beri bölük pörçük uyuyorum midem beni mahvetti soğanlı tantuni yemiştim akşam o yaptı sanırım 3 kere gaviscon içtim bana mısın demiyor az önce uykudan kusuyor gibi uyandım 😔 süt yazan arkadaşlar olmuş 3/4 yudum süt içtim bakalım umarım iyi gelir başka önerisi olan var mı ya doğuma 5 gün kaldı 😔 Doğumdan sonra bıçak gibi kesiliyor bu reflü ama o zamana kadar zor bakalım
Ben artık şu içsem bile midem ağzıma geliyor ne yesem reflü ..çok kötüyüm mideden çok çektim artık alkolik gibi gaviscon dayiyorum yanımda şişe şişe ölçü yok valla fenalaşınca dikiyorum kafaya😑 süt işe yarıyor ama belli bı sure bana artık gaviscon ve rennie de fayda etmiyor.
Günaydın kızlar 😍 1 saat önce nişanım geldi. Hafif adet sancısı gibi biraz kasığa biraz bele vuran ağrılarım var sıklaşmasını bekleyip hastaneye gideceğim. Bana dua edin inşallah bebeğim geliyordur 🥰😇
Valla heyecanlandım güzel haberlerini bekliyoruz gözün aydjn 🥰🥰

Back