• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    234
Multilere devam ediyosan bence 4e yaklaşmıştır kilosu. Fazla kilo da sıkıntı valla ya napıcaz bilmiyorum
En son kiloyu öğrendiğim gün içmiştim sonra kestim içmedim hiç. Beklerse zaten bide bebek hepten zor benim için. Daha da kilo alır. Multivitamini bırakınca nasıl etki yaptı onu görmem lazım sadece bir şey farketmediyse ve bebek de beklerse yapacak bişey yok sezeryan olacask muhtemelen

En son kiloyu öğrendiğim gün içmiştim sonra kestim içmedim hiç. Beklerse zaten bide bebek hepten zor benim için. Daha da kilo alır. Multivitamini bırakınca nasıl etki yaptı onu görmem lazım sadece bir şey farketmediyse ve bebek de beklerse yapacak bişey yok sezeryan olacask muhtemelen
Bebek ve senin için en sağlıklısı hangisi olucaksa o olsun inşallah🤲🏻

Kayısı kompostosu ya da organik kayısı meyve suyu iç bi de yürüyüş yap hareket et bolca. Ben daha önce anestezi olduğumda bu şekilde biraz atlatabilmiştim
Ziyarete gelen herkes komposto getirdi sabaha kadar hallolur umarım 😃 sezeryan olacaklar ameliyattan iğneden sondadan vs hiç korkmayın sonrası kalkmak yürümek gerçekten ağrılı bir süreç ama 24 saat sonra çok daha iyi oluyorsunuz. Her şey olup bitiyor sırada bebişle eve dönmek var dünyanın en güzel duygusu minicik bir bebeğin annesi olmak🥰

Ben de hediyelik yaptırmadım sadece çikolata 2 ay önceden sipariş etmiştim bozulmuyor diye. Bende 1 ay önce doğum yaptım beklenen tarihten. Hediye vs hiç önemli
Değil inanın bebeğimi daha kucağıma bile alamadım küvezde kalıyor.

Benim bebeğimde de enfeksiyon çıktı antibiyotik tedavisi alıyor. Ama bende idtar yolu enf. Vs akıntı hiçbir şey yoktu Kadın doğum doktorum bile şaşırdı neyden enfeksiyon kapabilir diye suyu vs de iyiydi. İnş. Bebeklerimiz biran önce kavuşuruz hiç kendinizi suçlamayın sütünüz de stresten etkilenmesin. Benim hiçbir şey yoktu yine de enfeksiyon var.

Bence öksürük sezeryanlıuken zorlar. Benimde vardı şükür doğum sırasında olmadı. Benim sezeryan 3. Gün hapşırığımı bile tutuyorum. Belki benim yapımdandır ama.

Ben ameliyattan 12 saat sonra çıkarabildim. Sıvı aşımı açık olduğu için bol bol su içtim.yürümeye başlayınca 45 dakkada bir 5 dk da olsa yürüdüm meyve suyu içtim komposto vaktim olmadı.

Ben spinal oldum hiç baş ağrısı vs olmadı

Benim bebekten de oksijeni almışlar bugün kendi kendine nefes alıyor ama mide sondası ile besliyorlar şuan emziremiyorum ben

Bana ultrasonda 2400 dedi sonra 2100 ölçtü bir haftada sezeryana gireceğim gün ama 2300 den aşağı doğmayacak dedi 2500 doğdu. Yanılma payı oluyor ultrasonda -,+ 300

Bende spinal oldum gaz çıkarmadan katıya da geçirmiyorlar. Ben bol bol su içtim. 45 dakka da bir 5 dk da olsa yürüdüm. Birde klozette lavaboya gidince 5 dakika daha fazla durdum hep ayakta vs çıkaramadım orda klozette çıkardım 3. Günüm hala öyle rahat çıkarabiliyorum. Komposto yoktu meyve suyu içtim. Büyük tuvalet hala çıkmadım
Asama.asama gidiyorlar diye biliyorum once makinenin havasini bogazdan cekip buruna takiyorlar sonra onu cikariyorlar ondan sonra biberonla besliyorlar daha sonrada anneyi emzirmeye çagıriyorlar siz kaç haftalık dogum yapmıstınız ben 37+0dogum haftam dogumuda mayisin 12 ile 15 arasi yapacaktim 13 gün önce dogmus oldu bizim küveze girmemize neden olan enfeksiyon kilosu normaldi

Doğum yapanlara geçmiş olsun diliyorum beni doğum çok zordu sonrasında 2 gün sütüm gelmedi geceleri mahvolmuştum doktor 200 gram azalma olmuş iyi beslenememiş mama ver dedi 1 gün verdim emerken şırıngayla ağzının kenarından sıktım mamayı bugün sütüm geldi göğüslerim sert olmaya başladı biraz sağdım ama sağdığımı vermedim bebek gündüz çok uyuyor zor uyandırıp memeyi veriyorum emince memem yumuşuyor bakalım bu gece nasıl olacak bebek emip yatırınca neden bir daha ağlar uykum da geliyor gece ne yapmalıyım annelik duygusu değil de daha ben kendimi küçük çocuk gibi görüyorum yetemiyorum geliyor beslenemezse hasta olsa diye.. emzirme bebek bakımında bilinmesi gereken önemli yapmam gerekenleri paylaşır mısınız cahillik üstümden akıyor ağlama geliyor sürekli

Kızlar
16 mayısta doğum yapacağım nasipse
İlk kızımda epidural olmuştum çok rahattı

Şimdi devlette doğum yapacağım epidural olmuyormuş
Spinal olacağım

Daha önce spinal olan var mı aranızda? Baş ağrısı vs oldu mu
Ben spinal oldum 13 gün önce hiç baş ağrısı yaşamadım ama bol bol nescafe ve bitter çikolata tüketin ve bol su

Doğum yapanlara geçmiş olsun diliyorum beni doğum çok zordu sonrasında 2 gün sütüm gelmedi geceleri mahvolmuştum doktor 200 gram azalma olmuş iyi beslenememiş mama ver dedi 1 gün verdim emerken şırıngayla ağzının kenarından sıktım mamayı bugün sütüm geldi göğüslerim sert olmaya başladı biraz sağdım ama sağdığımı vermedim bebek gündüz çok uyuyor zor uyandırıp memeyi veriyorum emince memem yumuşuyor bakalım bu gece nasıl olacak bebek emip yatırınca neden bir daha ağlar uykum da geliyor gece ne yapmalıyım annelik duygusu değil de daha ben kendimi küçük çocuk gibi görüyorum yetemiyorum geliyor beslenemezse hasta olsa diye.. emzirme bebek bakımında bilinmesi gereken önemli yapmam gerekenleri paylaşır mısınız cahillik üstümden akıyor ağlama geliyor sürekli
Bende de emiyordu uyuyordu ben doydu sandım. Aslında yorulup uyuyormuş. Bebek emerken biz de göğsü tutup aşağı doğru sıkarak sut gelmesine yardımcı olacakmisiz.

Geçen hafta salı 3400dük 🙄 bu hafta da cuma nst de sancı çıkmazsa doktor bakmaz ultrasona ... haftaya bakar. O zamana kadar 4 kilo olur muyuz bilemiyorum.

O zaman boşuna bir kişi takip ediyor hastayı. Aksilikler olunca her yerde o ihtimal var ama orda genel kural öyleyse sıkıntı.
Bende 14 kilo aldım 7. Aya kadar 10 12 kiloyla geldim 8de almadım 9.aya girdik hemen bi bebek aldı kiloyu.
Seninkide baya güzelmiş ideal çok almamışsın sende

Canım çok uyur zaten yeni doğan bebekler zorla uyandırırsın benim kızım da öyleydi emzirip yatırınca ağlıyorsa gazı vardır mutlaka gazı çıkarmadan yatırmayın uyuyorsa uyansın hiç sıkıntı değil her emzirmeden sonra mutlaka gazını çıkarın sürekli çiş yapar altı hep temiz olsun o da rahatsız edebilir sütünü sağ sürekli sen buzluğa koy sonra o sütlere çok ihtiyacın olacak bebek azıcık emiyor zaten sütün ziyan olmasın yetemiyorum diye düşünme şuan ona en büyük şeyi yapan sensin emziriyosun mis gibi bakıyorsun bu arada tüm ihtiyaçları tam olsa bile bebeklerde ağlama bi deşarj mekanizmasıdır yine de anlayabilir bol bol kucağına al yattığı yerde ağlamasına izin verme ağlayacaksa da kucağınızda ağlasın bu bebekteki güven duygusunu da geliştirir bi kitap var bilinçli bebek diye onu da al müsait olunca oku tüm bu sıkıntılarını anlatıyor ve çok normal bunlar hiç üzülme

Bu arada bebek biraz 5 dk emdi uyudu diyelim izin verme bebekler emerken yorulup uyur yada şekeri düşer uyur her iki göğsünü de en az 10 ar dk emmesini sağla benim bebeğim de uyuyordu öyle 5 dk emip emzirme hemşiresi ve çocuk doktoru dedi ki burnunu sık 😂 ağzına dokun kafasını okşa vs rahatsız et onu uyanıp emsin biz hep kızımın burnunu hafif sıkıyorduk uyursa emerken yada böyle parmak ucuyla dokunup gıdıklıyorsuk uyanıyordu kızım böyle böyle ilk ay 1500 gram almıştı doktor bile şaşırmıştı ne kadar çok emmiş diye sen onu zorlayacaksın emmesi için

Yan yatınca vajinaya doğru bacakta bebeğin kımıl kımıl hareketlerini hisseden var mı? 😄 elleriyle bişeyler yapıyor sanırım kafa olamaz sert değil hareketler böyle kımıl kımıl... kanala girmiş olabilir mi?

Yan yatınca vajinaya doğru bacakta bebeğin kımıl kımıl hareketlerini hisseden var mı? 😄 elleriyle bişeyler yapıyor sanırım kafa olamaz sert değil hareketler böyle kımıl kımıl... kanala girmiş olabilir mi?
Bana 10 gündür oluyor doktor kanala yerleşmeye çalışıyor demişti ☺️

Bebeğin şekeri düşerse ememez sürekli uyku hali olur. Ağlarken de ellerinde titreme gözlemlenir. Eğer yeterince emmiyor diyorsan sağıp ver. Emdiği yetmiyor olabilir ya da gazı çıkmamışsa yatınca ağlar. Gazı varsa da ememez arada gazını çıkar emzirmeye devam et. Uykusu çok fazlaysa bebeğin kıyafetlerini incelt ayaklarını aç uyanır. Bebek bezini takip et bezi kuru kalıyorsa yeterli beslenemiyordur. O zaman da bebekte sodyum yükselir bu iyi bir şey değil. Evde başka biri varsa bebekle ilgilenen sen ara ara uyu gerekiyorsa sağdığın sütü gece onlar versin gazını onlar çıkarsın. Bebeğin güçlendikçe kendisi emecek yetecek kadar. Ağlamasını bekleme sık sık emzir. Ayağıyla oyna uyanır. Uykusuz kalmamaya çalış.

Son düzenleme:
Bana 10 gündür oluyor doktor kanala yerleşmeye çalışıyor demişti ☺️
Bana da geçen hafta salı öyle demişti geçen hafta bu kadar ağrım da yoktu ve kımıl kımıl hissi 1 2 parmak yukarıdaydı sanki. Şimdi yan yatıp her bacağımı kapattığımda hissediyorum 1 2 kez de olsa yokluyor 🤭 gıdıklama gibi bi his insan da yan yatarken bacakları ayıramıyor ben yastık koysam sabah yastığı yerde buluyorum uğraşamıyorum uyurken onu düzeltmeye 🤣

Kızlar 38+3 üm bende bugün.Ama karnımda bebek aşırı sertleşiyor sanki kaskatı kesiliyor karnım taş gibi oluyor bu durum normal mi acaba ya böyle olan var mı

Operasyonunz saat kactaydi canım herşey yolunda mı 🙏
Merhaba kızlar sabah 11.10 da oğlum doğdu. Spinal oldum tabiki korkuyordum ama yolunda gitti bişe hissetmedim bebek cıktıktan dı snra daha sakindim. Uyuşukluk geçince,baya agrım oldu şuan daha iyiym yürüyorum gaz,çıkarmaya ugrasıyorum. Bebek iyi meme tutmaya çalışıyor damla damla geliyo süt bilmiyorum yetiyo mu ama kakasını yaptı. Onun dışında o bana ben ona alısmaya çalışıyoruz tuhaf duygular içindeyim. Aklıma gelen bu kdr sormak istedikleriniz varsa sorun cevapliyim

Ben de hediyelik yaptırmadım sadece çikolata 2 ay önceden sipariş etmiştim bozulmuyor diye. Bende 1 ay önce doğum yaptım beklenen tarihten. Hediye vs hiç önemli
Değil inanın bebeğimi daha kucağıma bile alamadım küvezde kalıyor.

Benim bebeğimde de enfeksiyon çıktı antibiyotik tedavisi alıyor. Ama bende idtar yolu enf. Vs akıntı hiçbir şey yoktu Kadın doğum doktorum bile şaşırdı neyden enfeksiyon kapabilir diye suyu vs de iyiydi. İnş. Bebeklerimiz biran önce kavuşuruz hiç kendinizi suçlamayın sütünüz de stresten etkilenmesin. Benim hiçbir şey yoktu yine de enfeksiyon var.

Bence öksürük sezeryanlıuken zorlar. Benimde vardı şükür doğum sırasında olmadı. Benim sezeryan 3. Gün hapşırığımı bile tutuyorum. Belki benim yapımdandır ama.

Ben ameliyattan 12 saat sonra çıkarabildim. Sıvı aşımı açık olduğu için bol bol su içtim.yürümeye başlayınca 45 dakkada bir 5 dk da olsa yürüdüm meyve suyu içtim komposto vaktim olmadı.

Ben spinal oldum hiç baş ağrısı vs olmadı

Benim bebekten de oksijeni almışlar bugün kendi kendine nefes alıyor ama mide sondası ile besliyorlar şuan emziremiyorum ben

Bana ultrasonda 2400 dedi sonra 2100 ölçtü bir haftada sezeryana gireceğim gün ama 2300 den aşağı doğmayacak dedi 2500 doğdu. Yanılma payı oluyor ultrasonda -,+ 300

Bende spinal oldum gaz çıkarmadan katıya da geçirmiyorlar. Ben bol bol su içtim. 45 dakka da bir 5 dk da olsa yürüdüm. Birde klozette lavaboya gidince 5 dakika daha fazla durdum hep ayakta vs çıkaramadım orda klozette çıkardım 3. Günüm hala öyle rahat çıkarabiliyorum. Komposto yoktu meyve suyu içtim. Büyük tuvalet hala çıkmadım
Canım sende enfeksiyon yokken bebekte çıkmışsa yorumlarında okudum senin de dikkatimi çekti.doğumdan önce grup b testi yaptırmışmıydın bir enfeksiyon testi bu anneden bebeğe doğum anında geçiyor doğuma yakın yapılması gerekiyor bu testi beneğin küvözde kalması uygun görülüyor bu durumdada aklıma geldi de..ben bugün yaptırmak istedim benim Dr uyuz olduğundan yapmadı bende ya ebemde yada doğum yapacağım hastaneden yapmalarını isteyeceğim çok önemli

Back