- 1 Kasım 2018
- 3.328
- 12.342
- 208
- Konu Sahibi NurseCelline
-
- #15.721
Çok geçmiş olsun canım. Bu süreçte yalnız kalmamaya çalış. Mutlaka yanında birileri olsun. Böyle birşey yaşamadığım için nasıl tavsiye vereceğimi bilmiyorum ama gece uyurken memeyi verebilirsin gibime geliyor. Ve en azından 3 gün biberon vermeden çok reddederse parmağınla birlikte şırıngayla vermeyi deneyebilirsin ara ara. Nasıl biberona alıştıysa memeyede tekrar döner pes etmaKızlar ben hiç iyi değilim. Sürekli ağlıyorum, kızım meme reddi yapiyor. Sütüm geç geldi ve biberona alisti o sure icinde. Simdi sütüm çok ama emmiyor. Ne yaptiysam döndüremedim memeye. Attık göğüslerim çatliyo. Sağım yapsam da cok ağrı yapmaya başladi. Onu bir şekilde halletsem de kendimi cok yetersiz hissediyorum çok korkuyorum sürekli ağlama halindeyim. Bugün doğum yapali 1 hafta oldu toplam 15 saat uyumamisimdir. Geceleri gozumu kirpmadan kizimi izliyorum, nefes aliyor mu iyi mi bezi temiz mi. Galiba lohusa depresyonuna girdim. Bu korkularimi ne yapacagim bilmiyorum.
Cihazlarda -/+ yanilma payi oluyormus. Kafaya takmayin hic. Belki 3600 diye dusundugumuz bebek 3400 dogacak. Sadece dogum baslasin diye artik tum tuslara basmaya baslayalim bence ikimiz de. Merdiven hurma caylar vs vs ne varsa. İnsallah gelecekler canim. Zaten benim bir haftam kaldi kendi gelmezse suniyle getirecek drBizim sizinle aynı gidiyor. salı günü benim de 3400dü . 4ü geçerse nasıl olacak kafama takılıyor.... bugün nst girdim düzensiz sancılar var onlar da bebek harekti kaynaklı... cumartesi 40+0 oluyorum. nasıl olacak ya
Siz bişey yazınca da ben okuyunca aynı ben birebir diyordumEvet bizim her seyimiz enteresan sekilde ayni ilerliyordu. Sen bir sey yazmis oluyordun bunu yasayan var mi diye aynisi bende de olmus oluyordu ya da ben yaziyordum sen diyordun ayni diye cok sasiriyordum o siralar. İnsallah mide yanmalarin da gecer bir an once. Simdi dekarasigi ile ayni gidiyoruz bircok seyde bakalim Sarisin bebekler sacsiz oluyormus bana oyle diyorlar sarisin olabilir diye. Siviyla birlikte tuketmeye calis hurmayi bir de tek sayili olmasina ozen gostermeye calissan o kadar agir gelmez
Canim bana da biraz asparagos bir bilgi gibi geliyordu ama gecen esimle konustuk. Sacta var olan hucre yapisi farkliymis. Nasil ki bebek ilk rahme tutundugunda vucut onu yabanci bir madde olarak algilayip mide bulantisi yanma yapıyorsa sonradan saclanan bebek de o etkiyi gosteriyormus vucudumuzda. O yanma bundan kaynaklaniyormus yani. Tabi ne kadar dogrudur bilmiyorum ama bu daha mantikli geldi bana. O yuzden inanmaya basladim benMide yanması saçtan olmaz ki zaten bebekler başaşağı rivayete göre bebeğin saçı mideyi itiyor Ma baş aşağı duran bebeğin ne saçı iyecek bilimsel hiç bir yanı yok yer dar bebek henüz kanala inmamışse yanma oluyor yanma bittiyse bilinçli benek kanala giriyor ben valla ejderha gibi oldum bekliyorum insin diye yeri dar poposunu itiyor mideme
Canim bir de sey sorucam seni etiketledim ama fikri olan da cevaplarsa cok sevinirim. Bebek buyudugunden midir yoksa dogum mu yakin kanala mi indi bilmiyorum bebegi inanilmaz derecede vajina bolgesinde hissediyorum. Ani sancilar vuruyor vajinaya bazen aniden cis yapacak hissi geliyor arkasindan gidiyor. Diyorum acava acilma mi artiyor. Neden olabilir sizceMide yanması saçtan olmaz ki zaten bebekler başaşağı rivayete göre bebeğin saçı mideyi itiyor Ma baş aşağı duran bebeğin ne saçı iyecek bilimsel hiç bir yanı yok yer dar bebek henüz kanala inmamışse yanma oluyor yanma bittiyse bilinçli benek kanala giriyor ben valla ejderha gibi oldum bekliyorum insin diye yeri dar poposunu itiyor mideme
Zaten bunlar eskilerin çıkardığı anlamlar dediğim gibi öyle olsa benim Hintli gibi çıkmam Lazım annem mideden nefes alamıyorum yaniyormusMide yanması saçtan olmaz ki zaten bebekler başaşağı rivayete göre bebeğin saçı mideyi itiyor Ma baş aşağı duran bebeğin ne saçı iyecek bilimsel hiç bir yanı yok yer dar bebek henüz kanala inmamışse yanma oluyor yanma bittiyse bilinçli benek kanala giriyor ben valla ejderha gibi oldum bekliyorum insin diye yeri dar poposunu itiyor mideme
İşte o ıslaklıktan şüphelenip baktırdığımda açıklığı öğrendim ben. Suyumla alakalı bişey yok 2 cm açıklık var dediler. Ultrasonda da su iyiydi alttan muayenede de....şimdi bebek de ittiriyor gibi onun aşağı hareketlerinde idrar kaçırıyorum durduk yere olmuyor. O da 1 parmak ucu kadar.Sancı 1 dk sürüyordu her 3-4 dk da bir geliyordu doktora ıslaklık var dediğimde aradı beni ıkın dedi ıkınınca su geliyor mu dedi geliyorsa suyun gelmiştir dedi bende ıkındım gelmedi bişey ama yinede ağrı ve kasılma olunca gel hasteneye dedi ama benim açılmam hiç yoktu sadece düzenli sancı vardı sizin açılma da varmış bence ıslaklık hissedince ciddiye alın ne olur ne olmaz
Siz bişey yazınca da ben okuyunca aynı ben birebir diyordumkarasigi ile benim son adet tarihim aynı aslında benimde doğum tarihim sat a göre 13 Mayıs ama geç döllenme muhabbeti olunca 10gun fark oldu ben kel doğmuşum uzun sürede saçım cikmamis sarışınım annem mide yanmasından ölmüş resmen tüm hamileliklerinde o yüzden saç mevzusu tutmayabilir diye düşünüyorum ama bakalım doğunca gorcez çok az kaldi
Benim midem yatmadan 1-2 saat önce baharatlı tatlı çikolatalı yersem yanıyor. Bulantım fazla olmadı en fazla 3 4 hafta çekmişimdir. tatlı ilk 4 ay meyve dışında bişey ağzıma sürmedim. Bende de sarı saçlılık vardı 5 6 yaşına kadar. Şuan koyu kumralım ve saçlarım incedir. Mide yanması da yediklerimden oluyor diye tahmin ediyorum arada vuruyor beni gece uykudan uyandırıpEvet bizim her seyimiz enteresan sekilde ayni ilerliyordu. Sen bir sey yazmis oluyordun bunu yasayan var mi diye aynisi bende de olmus oluyordu ya da ben yaziyordum sen diyordun ayni diye cok sasiriyordum o siralar. İnsallah mide yanmalarin da gecer bir an once. Simdi dekarasigi ile ayni gidiyoruz bircok seyde bakalim Sarisin bebekler sacsiz oluyormus bana oyle diyorlar sarisin olabilir diye. Siviyla birlikte tuketmeye calis hurmayi bir de tek sayili olmasina ozen gostermeye calissan o kadar agir gelmez
Bu mantıklı bir yaklaşım ama bebek rahme düştüğünde bütününde yabancı bir madde ve tüm hücreleriyle onu beden zamanla algılıyor saç için aynı durummu bilmiyorumCanim bana da biraz asparagos bir bilgi gibi geliyordu ama gecen esimle konustuk. Sacta var olan hucre yapisi farkliymis. Nasil ki bebek ilk rahme tutundugunda vucut onu yabanci bir madde olarak algilayip mide bulantisi yanma yapıyorsa sonradan saclanan bebek de o etkiyi gosteriyormus vucudumuzda. O yanma bundan kaynaklaniyormus yani. Tabi ne kadar dogrudur bilmiyorum ama bu daha mantikli geldi bana. O yuzden inanmaya basladim ben
Doktor muayenen ne zaman canım senin.. kanala içince baskı acı hepsi olur dedi bize ebe eğitimde açılma artması hissediliyor mu onu bilmiyorumCanim bir de sey sorucam seni etiketledim ama fikri olan da cevaplarsa cok sevinirim. Bebek buyudugunden midir yoksa dogum mu yakin kanala mi indi bilmiyorum bebegi inanilmaz derecede vajina bolgesinde hissediyorum. Ani sancilar vuruyor vajinaya bazen aniden cis yapacak hissi geliyor arkasindan gidiyor. Diyorum acava acilma mi artiyor. Neden olabilir sizce
Bencede saçma çünkü benim annesinde midesi yanmış çayır çayır ben doğmuşum kel bebekZaten bunlar eskilerin çıkardığı anlamlar dediğim gibi öyle olsa benim Hintli gibi çıkmam Lazım annem mideden nefes alamıyorum yaniyormusya biran evvel iner inşallah da midem de rahat eder ne yesem yangın yeri
Ben bebişin en azından bi hafta daha durmasını istiyorum ama özellikle bugün her hareketinde vajinam acıyor sanki orayı zorluyormuş gibi, bakalım doktor ne diycek. Ve evet bence de Türkiye'deki çoğu doktor normal doğum konusunda gözümüzü korkutuyor yapamıycakmışız hissini aşılıyor, halbuki doğuma ebe giriyor altı üstü en son aşamada dr dahil olucak keşke biraz motive edicek şekilde konuşsalarÇatı muayenesi açıklık yapmaz kemiğe bakılıyor ayrı bir yer gibi düşün.açıklık varsa zaten görür söyle ama hemen hop diye olmuyor hele ilk doğum için çok hızlı gelişmeyebiliyormuş ebe dedi bugğn benimde kontrol vardı.birde bebeğin kanala girmesi mesela hemen doğum olacak demek değilmiş bana bebek kanala girmeye çalışıyor yardımcı ol dedi 35+3 teyiz girince daha zaman oluyor şansımız varsa kanala girmesi bile doğum olması günleri kısa sürer bekletmez
Bu aynı şey değil ya bu şekilde bilinçaltına korkular gidiyor ve Türkiye’de çok Dr bunu yapıyor.
Bencede yani ezber edilmiş yapamazsın bende Dr ların kendine güveni yok ben öyle görüyorum Yusuf olgaç var İnstgram da acaip iyi bu konuda adamda sezeryan yok nerdeyse ve 4,5 kilo da falan bile doğum yaptırdı makat geliş yaptırdı kesisiz dikişsiz 4,5 kilo olanda tine kesi falan yok böylesi de var öyleside Dr kim o önemli benceBen bebişin en azından bi hafta daha durmasını istiyorum ama özellikle bugün her hareketinde vajinam acıyor sanki orayı zorluyormuş gibi, bakalım doktor ne diycek. Ve evet bence de Türkiye'deki çoğu doktor normal doğum konusunda gözümüzü korkutuyor yapamıycakmışız hissini aşılıyor, halbuki doğuma ebe giriyor altı üstü en son aşamada dr dahil olucak keşke biraz motive edicek şekilde konuşsalar
Kesinlikle öyle ama işte benim yaşadığım yerde dr seçeneklerim kısıtlı o yüzden elimdekiyle yetiniyorum, inşallah kolay ve sağlıklı doğumlarımız olurBencede yani ezber edilmiş yapamazsın bende Dr ların kendine güveni yok ben öyle görüyorum Yusuf olgaç var İnstgram da acaip iyi bu konuda adamda sezeryan yok nerdeyse ve 4,5 kilo da falan bile doğum yaptırdı makat geliş yaptırdı kesisiz dikişsiz 4,5 kilo olanda tine kesi falan yok böylesi de var öyleside Dr kim o önemli bence
Ayy geliyor gelmekte olanlar resmenAhhaha ay benim oğlum da baklava seviyor şaka gibi baya tercihleri var şimdidenbana da dün hemşire 16 mayısı göremezsin sen daha önce doğar gibi dedi acil sezeryandan korkuyorum bende dün gece baya alıyorlardı nerdeyse
Benim de bugün 36+5 te 2922 çıktı kilosu boyu 49 cm. Doktor iyi dedi ama benim tansiyon yüksek çıktığı için takip ediyor böyle devam ederse alacakmışKızlar bende bugün 36+5 oldum doktor randevum vardi bebek 2.900 35+00 da 2.600 du sizce kilosu nasil 17 mayısa sezeryan günü verdi bebegin bobreginde genisleme olduğunu söyledi korkacak birsey yok doğumda geçer dedi sizdede böyle birsey oldumu biraz tedirgin oldum
Doğrudur canım bakma benimde Dr sınırlı hatta zor şer bulduğum Dr hiç umursamıyor muayeneleri burda ebelerde muayene edip takip ediyor o işte hep onla idare ettim şimdi preeklampsi yakalandık mesela Dr umrunda değil burada hastane seçiyorsun doğum için ogün nöbette hangi ebe varsa doğumu o yapıyor geçiyor olay böyle işliyor ben hastaneye acil rahatsızlanıp gittim son kontroller için onlarda çağırıyor allahtan doğumu orada yapacağımız için oradan bilgi falan alıyorum ha bu durum bende şu mekanizmayı geliştirdi bu doğum olacak kim denk gelirse onla olacak yeterli sağlığımız yerinde olsun oğlumunda benimde bu kadar yaniKesinlikle öyle ama işte benim yaşadığım yerde dr seçeneklerim kısıtlı o yüzden elimdekiyle yetiniyorum, inşallah kolay ve sağlıklı doğumlarımız olur
Bugün 12.30 sezeryan ile oğlum doğdu kızlar. 38 haftalık alındı 3150 kg 50 cm. Spinal yapılacaktı iğneyi vurmayı beceremediler hep kemiğe geldi ve en 10 kez soktularen son genel anestezi ile alındı bebek uyandığımda çok ağrım oldu hatırlamak bile istemiyorum Spinal ile 3 doğum yaptım bu kadar zorlanmadım çok şükür şimdi iyiyim oğlumda iyi yanımda sütte az az geliyor emdikçe 1 kere hemşire mama verdi darısı da bekleyen annelere sezeryan olacaklar Spinal daha rahat
Bende bugün sezeryan oldum iğnenin girmesini hissettim oda çok hafif sonrasında hemen uyuştu hiç acı hissetmedim diyebilirim.Bugün 12.30 sezeryan ile oğlum doğdu kızlar. 38 haftalık alındı 3150 kg 50 cm. Spinal yapılacaktı iğneyi vurmayı beceremediler hep kemiğe geldi ve en 10 kez soktularen son genel anestezi ile alındı bebek uyandığımda çok ağrım oldu hatırlamak bile istemiyorum Spinal ile 3 doğum yaptım bu kadar zorlanmadım çok şükür şimdi iyiyim oğlumda iyi yanımda sütte az az geliyor emdikçe 1 kere hemşire mama verdi darısı da bekleyen annelere sezeryan olacaklar Spinal daha rahat
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?