• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    129
Merhaba herkese. Ben de Haziran'da oğluma kavuşmayı bekliyorum. Bu süreci yalnız yaşamamak, sizlerden destek almak ve elimden geldiğince destek vermek için hesap açıp aranıza katıldım :)
İlk gebeliğim. 24. haftayı tamamladık. Bugün 50 gr. şeker yüklemesi yapıldı ve glükoz değerim 165 çıktı. Doktorum bunun diyabet teşhisi koymak için yeterli olmadığını, birkaç gün sonra dört kere daha test yapılması gerektiğini, sonuca göre tedavi yolu izleneceğini söyledi. Hamile kalmadan önce de insülin direncinden muzdariptim. Matofin kullanıyordum, kesmek durumunda kaldım. Haliyle bunun bir noktada başıma geleceğini bekliyordum ama yine de şimdi sadece kendimi değil çocuğumu da düşünmem gerekiyor. Endişe etmeli miyim? Gerçekten bebeğe zarar verir mi? Bu konuda benzer tecrübeleri olanlar paylaşırsa çok mutlu olurum.

Herkes bebek alışverişinin tamamını yaptımı? Geç başlarsam pişman olurmuyum? Benim tahmini doğum 24 haziran ben bir kaç parça zıbın , tulum dışında bir şey almadım henüz.Alışverişe mayısta başlamak istiyorum benim iki doğumumda 41. ve 40 haftada rahim ağzı yumuşatıcı iğneyle başlatıldı, o yüzden son bir ay çok uzun sıkıcı gelmişdi bana. Alışverişi son zaman yaparsam bana iyi geleceğine inanıyorum. Ama kendi hastane çantam şimdiden hazır

Herkes bebek alışverişinin tamamını yaptımı? Geç başlarsam pişman olurmuyum? Benim tahmini doğum 24 haziran ben bir kaç parça zıbın , tulum dışında bir şey almadım henüz.Alışverişe mayısta başlamak istiyorum benim iki doğumumda 41. ve 40 haftada rahim ağzı yumuşatıcı iğneyle başlatıldı, o yüzden son bir ay çok uzun sıkıcı gelmişdi bana. Alışverişi son zaman yaparsam bana iyi geleceğine inanıyorum. Ama kendi hastane çantam şimdiden hazır
Benim doğumum da 24 Haziran görünüyor şimdilik :) Ben yenidoğan kıyafetlerini büyük ölçüde tamamladım, sadece beşik, araba, ana kucağı gibi büyük parçaları son iki aya bırakıyorum çünkü evimiz 2+1, yer yok :)

Sadece hastane çıkışı aldim. Önümüzdeki ay düşünüyorum kısmetse.

Benim doğumum da 24 Haziran görünüyor şimdilik :) Ben yenidoğan kıyafetlerini büyük ölçüde tamamladım, sadece beşik, araba, ana kucağı gibi büyük parçaları son iki aya bırakıyorum çünkü evimiz 2+1, yer yok :)
Sağlıkla kavuşun bebeğinize.Aslında her şeyi 2 güne internetden alabiliyoruz.İşte bebek alışverişi çok zevkli bir şey insan kendini tutamıyor

Sağlıkla kavuşun bebeğinize.Aslında her şeyi 2 güne internetden alabiliyoruz.İşte bebek alışverişi çok zevkli bir şey insan kendini tutamıyor
Amin, hepimiz sağlıkla kavuşalım inşallah. Zaten her şeyin sebebi internet. Gördükçe alası geliyor insanın :)

Olsun, daha çok var :) Aile büyükleri 7 aydan evvel alışveriş yapmayın, aman kimselere bebek beklediğinizi söylemeyin gibi boş sözler ettikçe ben biraz da tepkisel olarak hazırlıklara başladım diyebilirim.
Bende buna takılıyorum işte büyük alışverişe henüz kalkışmıyorum

Olsun, daha çok var :) Aile büyükleri 7 aydan evvel alışveriş yapmayın, aman kimselere bebek beklediğinizi söylemeyin gibi boş sözler ettikçe ben biraz da tepkisel olarak hazırlıklara başladım diyebilirim.
Bizimkiler zaten ikinci 14 yıl sonra olunca annem ve eşim maşallah duyuruş yaptılar :KK49: ben liste yapıp toplu almak istiyorum oğlum da da öyle yaptım şimdilik araştırma yapıyorum görsel alıyorum filan
annem geçen bari hastane çıkışı alalım koyalım ne olur olmaz dedi :) korku herhalde erken filan olur diye

Geçen youtubede ünlü biri doğumunu paylaşmıştı suda doğum yaptı ama nasıl güzel nasıl rajat bir doğum yaptı. İnsan baya hevesleniyor ama tabi kadının ebesi eve kadar geliyor çorbasını içiriyor saçını yapıyor o sürede evde tüm sancısını çekiyor🫠🫠 hastanede herkes ilgileniyor vs neredeyse bebek kendi kendine doğdu mis gibi
Benim de bir arkadaşım özel ebe tuttu, evde suda doğum yaptı. O da güzel bir deneyim olarak anlatıyor. Hastanede olması da aslında daha risksiz daha güvenli bir deneyim olur. Su insanı rahatlatıyordur mutlaka. Suyun doğumu kolaylaştırabileceğini düşünüyorum. Ama aksi bir düşünce olarak bir doktorun şey dediğini hatırlıyorum, eğer insan doğasına uygun doğal bir doğum yapmak istiyorsanız suda doğum doğal doğum değildir, biz kara canlılarıyız, su canlısı değiliz, bizim doğalımız suda doğurmak değil. Siz hiç bir kara hayvanının keçinin, ineğin suya oturup doğum yaptığını gördünüz mü? Kara canlılarının karada doğum yapması onların normal ve doğal olanıdır. Demişti 😅 bu görüş de mantıklı aslında. Ama doğal olmayan binbir türlü doğum müdahalesi ve yöntemi varken suda doğum kıyaslamak için komik kalır onların içlerinde.

Benim de bir arkadaşım özel ebe tuttu, evde suda doğum yaptı. O da güzel bir deneyim olarak anlatıyor. Hastanede olması da aslında daha risksiz daha güvenli bir deneyim olur. Su insanı rahatlatıyordur mutlaka. Suyun doğumu kolaylaştırabileceğini düşünüyorum. Ama aksi bir düşünce olarak bir doktorun şey dediğini hatırlıyorum, eğer insan doğasına uygun doğal bir doğum yapmak istiyorsanız suda doğum doğal doğum değildir, biz kara canlılarıyız, su canlısı değiliz, bizim doğalımız suda doğurmak değil. Siz hiç bir kara hayvanının keçinin, ineğin suya oturup doğum yaptığını gördünüz mü? Kara canlılarının karada doğum yapması onların normal ve doğal olanıdır. Demişti 😅 bu görüş de mantıklı aslında. Ama doğal olmayan binbir türlü doğum müdahalesi ve yöntemi varken suda doğum kıyaslamak için komik kalır onların içlerinde.
Evde doğum yapmak hem de suda çok riskli bir şey değil mi aslında ya🥲

Back