• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Arkadaşlar hangi marka bez alacağınıza karar verdiniz mi.
Oğlumda prima premium care kullandım hep ama fiyatlar uçmuş durumda.
Sleepy baktım aklıma en çok uyan o gibi ama ince yapılı ve dışına taşıyor diyen var.
Şuan küçük bebeği olan arkadaşlar hangi bezden memnunsunuz ?
Kızımda bende prima premium care kullandim sonra bez değişikliği yaptığımda aşırı pişik olmustu tekrar prima kullanmaya devam etmiştik sürekli. Şimdide eşim bana macera arama kızda olanlardan deneyim yaşamadın mi prima alacağız net dedi konuyu kapattı.

Ben ilk olarak goon premium soft denicem canım, çok güvendiğim bir kaç kullanıcı var hepsinden iyi yorumlar duydum bu bez hakkında primayı bırakıp buna geçmişler o yüzden ilk buna şans vericem
Sızdırma ile ilgili çok yorumla karşılaştım ben o yüzden emin olamıyorum hala

Benim de okuma ve araştırmalarıma göre, bebeğin çişli bez ile çok durmaması her çişten ya da kakadan sonra altının temiz su ile silinmesi temizlenmesi pişik riskini yüksek oranda azaltıyormuş. ıslak mendile çok güvenmemek gerekli ilk başlarda bence en güzeli ılık suyla temizlemek

sorma ya ki ben kansızlık tedavisi görmüş insanım değerim 12 lerdeydi :KK47: bebeğe bi zararı yoktur inşallah bu kadar yükselmesinin cumartesiye kadar içmeyeceğim ilacı bakalım dr ne diyecek :işsiz:

sızdırma sorunu yaşayanların bezi doğru bağlamadığını okumuştum ben de ya da ebatı yanlış kullandıklarını. deneyip görücez bakalım doğru muymuş değil miymiş :KK64:

Bence pişik konusu kesinlikle bebeğin cildiyle alakalı. Her markanın yorumlarına baktım beğenenler olduğu gibi beğenmeyenler de var. En pahalısından ucuzuna. Mesela bez değiştirme sıklığı, bezi iyi bağlama vs gibi etkenler de çok etkiliyor pişik ve sızdırma konusunda.
Bazı bebeklerin poposu kıymetli canım al benim kızım. Ben doğduğu andan itibaren poposuna ıslak mendil sürmedim. Küçükken hep kaynamış soğutulmuş suya batırılmış pamukla, desteksiz oturmasıyla birlikte de lavabonun kenarına oturtup suyla yıkadım hep. Ona rağmen pişik oldu, tek cis te bile bez değiştirdim altı hep kuru yine oldu. Prima premium kullandık bezi bırakana kadar. Yeni doganda prima yeni doğan yok diye başka marka aldık olan pisiği anlatacak kelimem yok. Pişik ıslak kaldığında da oluyor, yıkadım kuruladim havalandırip sonra kantaron yağı sürup bezliyordum ben. Cildi hassassa her türlü oluyor önemli olan en az seviyede tutmaktı pisiği.

Benim de okuma ve araştırmalarıma göre, bebeğin çişli bez ile çok durmaması her çişten ya da kakadan sonra altının temiz su ile silinmesi temizlenmesi pişik riskini yüksek oranda azaltıyormuş. ıslak mendile çok güvenmemek gerekli ilk başlarda bence en güzeli ılık suyla temizlemek

sorma ya ki ben kansızlık tedavisi görmüş insanım değerim 12 lerdeydi :KK47: bebeğe bi zararı yoktur inşallah bu kadar yükselmesinin cumartesiye kadar içmeyeceğim ilacı bakalım dr ne diyecek :işsiz:

sızdırma sorunu yaşayanların bezi doğru bağlamadığını okumuştum ben de ya da ebatı yanlış kullandıklarını. deneyip görücez bakalım doğru muymuş değil miymiş :KK64:
Bebe alerjikse ne yaparsan yap altın kaplama beze de koysan o pişik oluyor canım 🤧🤧
İçme bence de ilacı doktoruna sor ama çok için içini yerse mesaj atip on bilgi de alabilirsin cnim. İçin rahat eder hem.

Herkese merhabalar. Benim ikili testte ufak da olsa bir risk gorundu. Perinatologa gorun dedi doktor. Eskisehir veya civarinda cumartesi gunu muayene olabilecegim perinatolog bilen var mi acaba? Internetten bulamadim da.

Merhaba canım

Komili hala var mı ben hicbir yerde görmedim ondan emin olamadım 🤦‍♀️ ben kızımda her marka kullandım sanirim

1.Molfixle başladım memnunum
2.Sleepy mor paketler vardı onlar pişik yaptı ama sanirim artık onlar yok sonrasında natural serisi cıktı onu kullandım memnun kaldım
3.Komili kullandim küçükken taşırdı sonrasında sıvı kaka dönemi bitince iyi geldi bana da memnun kaldım.
4.Goon ilk çıkmıştı hem cirtli hem külot bezini kullandı. Memnun kaldım güzeldi ikisi de ama benim kiz külot bezi giydirmeye izin vermediği için bıraktım külot bez isini 😂
5.Bim A101 ve Şok bezlerini kullandım hepsi pişik yaptı kullanıp memnun olanlar var ama ben kalmadım memnun
6.Baby&me de gayet güzeldi ama küçükken kullanmadım büyüktü sorun yaşamadım
7. Prima da kullandım tabi ki 😂😂😂 prima bana göre en iyi bez değil en iyi bez görüşümü en alta yazcam ama primanin iyi olduğu konular da var mesela pek taşırmıyor hemen doluyor bu ozellikleri guzeldi memnun kalmadim diyemem 😊👍
8.Huggies benim favori bezim ama artık türkiye piyasasında yok ben kızım için diye paketi vardı onu çok kullandım hiç taşırmadı pişik yapmadı günde 3 taneden fazla hiç değiştirmedik yani benim için en iyi bez Huggies kızım için paketidir ama maalesef artık yok kendisi 😑

Şuan ben sleepy ve molfix depoluyorum 3 tane çocuk olunca prematüre 1 ve 2 numara aldım bir de ıslak mendil yakalarsam goon uygun fiyatlı onu da kaçırmam 👍😂
Ay ne güzel üşenmeden hepsini yazmışsın canim cok teşekkürler😊
Ben de prima ile başlayıp sleepye gecmeye çalıştım birkac kez ama her seferinde pişik oldu oyuzden bir daha başka marka denemeye de cesaretim olmadi. Primadan da memnun kaldım açıkçası hiçbir sorun yaşamadım ama kimyasal endişem var. Bu sefer başka markalarla başlayacağım.
Komilinin ve sleepy nin ıslak mendillerini kullandım, memnun kaldım.
Baby me e bebek markası mı?
Bim bezini arkadaşım kullandı memnun kaldı bilemedim ben de güvenemem sanirim.
Huggies ben normal bezlerini bulamamıştım piyasadan çekildiği için ama mayo bezlerini kullandım gerçekten çok iyi marka.
Muhendisinoglu diye bir sayfa var, orada temiz içerikli bez, ıslak mendil, şampuan, deterjan, güneş kremi vs markalarını öneriyor tavsiye ederim

Aynen canım özellikle yenidoğanda temizleme pamuğu ve kaynatılıp soğumuş suyla temizlik yapılmalıymış ben de öyle duydum yenidoğan hemşirelerinden, ebelerden vs.

Bazı bebeklerin poposu kıymetli canım al benim kızım. Ben doğduğu andan itibaren poposuna ıslak mendil sürmedim. Küçükken hep kaynamış soğutulmuş suya batırılmış pamukla, desteksiz oturmasıyla birlikte de lavabonun kenarına oturtup suyla yıkadım hep. Ona rağmen pişik oldu, tek cis te bile bez değiştirdim altı hep kuru yine oldu. Prima premium kullandık bezi bırakana kadar. Yeni doganda prima yeni doğan yok diye başka marka aldık olan pisiği anlatacak kelimem yok. Pişik ıslak kaldığında da oluyor, yıkadım kuruladim havalandırip sonra kantaron yağı sürup bezliyordum ben. Cildi hassassa her türlü oluyor önemli olan en az seviyede tutmaktı pisiği.
Evet canım dediğin gibi bazı bebeklerin cildi ultra hassas oluyor. Sadece beze değil ıslak mendillere karşı da alerjik reaksiyon gösterebiliyorlar. Doğmadan bilemiyoruz tabi bakalım bizi neler bekliyor

Bebe alerjikse ne yaparsan yap altın kaplama beze de koysan o pişik oluyor canım 🤧🤧
İçme bence de ilacı doktoruna sor ama çok için içini yerse mesaj atip on bilgi de alabilirsin cnim. İçin rahat eder hem.
öyle valla canım yaşayıp görücez...

yazdım az önce doktora, eşim de nolucak bebek en fazla temel reis olur diyor :D

Canim ben oğlumda hemen hemen 1 yaşina kadar temizleme pamuğu kullandim. Islak mendil artik buyumustu kullanmaya basladim. Çok sukur pişik yasamadim. Ablamin kizi pisik.olmustu ne kullandilarsa duzelmemisti. Hemsireler pişiği ek guzel geciren şu kucup tuplerde arko krem var onu surun demisti ve hemen gecmisti. O da aklimin bir kosesinde duruyor😊

kızlar bi anda kanamam oldu, kırmızı. hastaneye gidiyorum nolursunuz dua edin .
Korkma canim ben de de oldu.Aşiri kanamam vardi. Artik kaybettim sandim. Ama Hemsire cok gyzel konusmustu sen kaybedecegini mi saniyorsun demisti Senin gibi kimler geldi de burdan çiktilar.

Canim ben oğlumda hemen hemen 1 yaşina kadar temizleme pamuğu kullandim. Islak mendil artik buyumustu kullanmaya basladim. Çok sukur pişik yasamadim. Ablamin kizi pisik.olmustu ne kullandilarsa duzelmemisti. Hemsireler pişiği ek guzel geciren şu kucup tuplerde arko krem var onu surun demisti ve hemen gecmisti. O da aklimin bir kosesinde duruyor😊
ben de ilk başlarda temizleme pamuğu düşünüyorum canım bakalım inşallah pişik olmasın minikler :KK68:

Benim oğlumda çok kötü pişik olmuştu ve İnan ben de o yeşil arko krem tüp ile geçirmiştim 🤭😁
Ben de şimdi alt temizleme pamuğu alayım birde arko krem

Back
X