- 9 Şubat 2022
- 892
- 1.516
- 33
- 28
Çok geçmiş olsun hissettikleriniz ne olursa olsun akışına bırakın. Doğal sürecinizi yaşayın kasmayın kendinizi sakın. Rabbim böylesini verdiyse vardır bir sebebi demek lazım sonu kötü olacaksa bile teskin olmaya çalışın, diğer evladınıza Allah sağlık sıhhat versin inşallah. Diğer kontrol ne zaman?Merhaba kızlar haftalardır takip ediyorum sizleri ama sohbete katılmamıştım. Gebelik hikayemi olabildiğince kısa anlatıp düşüncelerinizi almak isterim.40 yaşındayım.10 yıl önce troid kanserine yakalandım, ikinci bebeği düşünürken ( 1 kızım var 12 yaşında, kızımdan önceki gebeliğimde oğlum olmuştu 1 ay yaşadı rahmetli oldu)tabi kansere yakalınca bebek fikri rafa kalktı tedavi oldum zorlu bir süreçti benim için , sonrasında 4-5 sene beklemen lazım dediler bebek için, beklerken yaş 35 oldu. 6 ay 1 sene bebek için uğraştık sonra olmayınca doktora gittik tahliller yapıldı, çok kötü değil ama vakit kaybetmeyelim tüp bebek yapalım dediler kabul etmedik kaderimize razı olduk. 1 tane kızımız var Rabbim hiç olmayana nasip etsin dedik o defteri kapattık. Hikayenin sonunda bu yıl 15 temmuzda hamile olduğumu öğrendim( menapoza girdim diye düşünüp doktora gittim) 10 gün sonra kontrole çağırdılar, tekrar 3 Ağustos'da gittim 7+2 günlük dediler sata göre. yolk sac var bebek ve kalp atışı yok sağlıksız gebelik olabilir 10 gün sonra tekrar gel dediler. Bugün sabah süre doldu kontrole gittim ben şok ikiz gebelik dediler tek kese içinde.Birinin kalp atışı var ama yavaş atıyormuş diğerinin henüz kalp atışı bile yok. Sata göre bugün 9+0 günlük gebeyim ama bebeklerin biri 5+6 günlük, kalbi hiç atmayan 5+5 günlük dediler.Sata göre neredeyse 3 hafta fark var. Bebeklerin birini hatta ikisinide kaybedebilirisin dediler.Böyle bir durumda ne hissedebilirim ne düşünebilirim bilmiyorum. Rabbim hakkımda hayırlı olanı nasip etsin diyebiliyorum sadece
kalp atısını duyduktan sonra rutin kan ve idrar tahlillerini yaptırmıs mıydınız? benim d3 maksimumda cıkmıstı daha once takviye kullandıgım icin, oyuzden bıraktırdı bana. suan omepa vm kullanıyorum icinde omega3 var. bildigim kadarıyla omega3 zeka gelisimine faydalı, siz yine doktorunuza sorarsınızzeka gelişimi için dahiliye doktoru bana iyot hapı mı öyle bir hap yazmıştı. kadın doğum doktoru gerek görmedi zaten yazıcam zamanı gelince boşver o ilacı dedi. siz kullanıyor musunuz acaba bu tarz bir ilaç? ben sadece d3 vitamini ve folik asit kullanıyorum bu ara
Tam 1 hafta var aramızda benimde pik yapan bulantılarım tam bu zamanda azalmaya başlamıştı. Bende ilk defa kahvaltımı falan yapabilmiştim. Ara ara yine hep yandı bulandı kustum 2 gün oluyot tekrar kesiliyor demekki tamamen kesilmek üzere inşalah. Kilo verdiğim halde göbeğim belli olmaya başladı hatta ne şortlarım oluyor ne kotlarım ve de taytlarım hepsinin bel kısmı sıkıyor artık. 2 tane bol kıyafetim var değiştirerek onları giyorum artık daha iyi olursam kendime gebelik pantolonu falan alacağım. Şu süreçlerimiz sağlıkla geçsin de bi10+5 canm az önce kahvaltı yaptım şimdilik iyiyim 4. Ayadı bile güzel inşallah bulantılarimizin tamamen bittiği bir ay olur
Doktor zaten zamanı gelince anlatıyor canım hatta yaptırıp yatırmayada bilirsin bu sana ve eşine kalmış bir karar ultrasonda bebegin ense kalınlıgı burun kemegi ölçüleri ile ve senin yaşının olasılıkları hesaplanıyor öle sonuç veriyor bu kesin bir sonuç degil sadece olasılıkla ölçülen sonuç tabi yaptırmak lazım bana göreçok teşekkür ederim bilgilendirme için isimlerini duydum ama ne işe yaradıklarını hiç bilmiyordumm
Benimki biraz farklı bir kadın. Milas’ta mis gibi yazlıkta iki köpeğiyle süper bi hayatı var, eşinden boşandı şimdi sevgili yaptı kendine ikinci baharını yaşıyor onunla. Her gün mangal rakı balık eş dost valla güzel hayat. Bu hayatı bırakıp çocuk bakmaya gelmez. O kadar düşkün keyfine. Bizimkiler de 5 vakit namazında emekli iki memurKeske benimki de kedi kopek sahiplenmek gibi guzel seyler yapsa :) anca hir gur cikariyor moral bozuyor.
İzmir’in sıcağından kıskançlık dolu selamlarAyy Cidden sabahin erken saatlerinde musterilere gunaydin diyorum ev kapkaranlikcok guzel yağiyor
Benim tirodim var canım ve ben 9 seneden beri kullanıyorum vee çookk önemli tsh 3 üstündeyse kullanman lazım ve bebegin zeka gelişimi için çok önemli ilk defa bir doktorun boşver dedigini duydumzeka gelişimi için dahiliye doktoru bana iyot hapı mı öyle bir hap yazmıştı. kadın doğum doktoru gerek görmedi zaten yazıcam zamanı gelince boşver o ilacı dedi. siz kullanıyor musunuz acaba bu tarz bir ilaç? ben sadece d3 vitamini ve folik asit kullanıyorum bu ara
Benmde tam tersi beni sıkan kıyafetlerim oluyor eltimin kız kardeşi hamile 8 aylık çok tatlı hamile kıyafetleri giyiyor bayılıyorum diyorum biran önce karnım ciksinda hamile kıyafetleri alimTam 1 hafta var aramızda benimde pik yapan bulantılarım tam bu zamanda azalmaya başlamıştı. Bende ilk defa kahvaltımı falan yapabilmiştim. Ara ara yine hep yandı bulandı kustum 2 gün oluyot tekrar kesiliyor demekki tamamen kesilmek üzere inşalah. Kilo verdiğim halde göbeğim belli olmaya başladı hatta ne şortlarım oluyor ne kotlarım ve de taytlarım hepsinin bel kısmı sıkıyor artık. 2 tane bol kıyafetim var değiştirerek onları giyorum artık daha iyi olursam kendime gebelik pantolonu falan alacağım. Şu süreçlerimiz sağlıkla geçsin de bi
Başın sağolsun kuzucum. Neyse ki anneciğin yanında. İyi ki yakınında gerçekten büyük şans. Allah annelerimizi başımızdan eksik etmesin. Sinirin bozuldukça git annenle dedikodu yap ben çok rahatlıyorumDugun ev esyasi taki konusu benim de farkli degil. Onemsemedim bunlari. Cocugum icin de kendisinden maddi manevi bir sey beklemiyorum. Sonucta ona guvenerek evlenmedik, cocuk yapmadik. Sadece torun istiyorum torun istiyorum diye kendi tepiniyordu her gorustugumuzde her konustugumuzda. Gittik torun geliyor dedik küstü ya inanilmaz bir durum anlayamiyorum gercekten. Benimki iki sokak ustte oturuyor ama 1,5 yillik evliyim 20 kere gidip gelmemisiizdir evlerimize. Zaten evlendigimizde de kûsmüstu 3-4 ay hic gorusmemistik dugunden sonra :) ay yazik bana. Neyse ki annemi iyi ki tasimisiz gecen ay hem de karsi binaya. Annem 9-10 saatlik mesafede oturuyordu da bana. Babam vefat etti, tek basina kaldi annem de saglik sorunlari var diye tasidik onu da yakinimiza vallahi esim sagolsun. Iyi ki tasimisiz. Ondan baska kimse yardim etmez bize.
Bir şekilde idare ediyorsun işte.Senin daha acayipmişhayır kaynanaya laf sokarsın bişi yaparsın erkekle o kadar içli dışlı da olamıyorsun daha zor
Ben de 11 +0 ım bugün itibari ile haftaya pazartesi doktor kontrolüm ve fetal DNA için kan vericem kısmetse 12+0 da tam herhalde benim için geç olmaz değil mi ?Çünkü fetal DNA için de kan da yeterli miktarda DNA örneği olması gerekiyormuş ,erken haftalarda yetersiz olarak saptayabiliyormuş .HEYECANLIYIM kızlar 2 li tarama testiyle eğer konu o test 11 haftada olmalı. 12.hafta geç olabiliyormuş tabi sizlerde bir araştırma yapın mutlaka. Kemik gelişimine baktığı için 11 hafta içinde olmalı.
benim tüm değerler normal çıktı zaten test yaptı gerekli görürsem yazıcam demişti. hatta dahiliye doktoru da başta ilacı yazdı sonra sildi, test sonuçlarını gördükten sonra tekrar yazarım gerekli görürsem dedi. kadın doğum doktoru da sana sonraki randevumuzda multivitamin vericem içerisinde zaten iyot olucak dedi. yani test sonuçlarım da normal çıktı. olmadı yarın yine dahiliye doktoruna gider sorarım kafam karıştıBenim tirodim var canım ve ben 9 seneden beri kullanıyorum vee çookk önemli tsh 3 üstündeyse kullanman lazım ve bebegin zeka gelişimi için çok önemli ilk defa bir doktorun boşver dedigini duydumbaşka bir doktora gözük bence bilemiyorum dogrusu tshın kaç?
bende çalışıyorum canım meşguliyet bence de iyi ama bu halsiz ve zor günlerde birde çocuk varsa çok da yorucu oluyor :) eve gidince gözüm sürekli yatak da oluyor bir an önce yatmak istiyorumCevap verenlere cok tesekkur ederim. Cogunluk calismiyor anladigim. Mesguliyet gebeligi kolaylastiriyor diye dusunuyorum :)
evet 2 tane test yapıldı, diğeri 15 gün sonra çıkacak dendi daha 4 gün var. birisi t3 t4 ikisi de normal çıktıkalp atısını duyduktan sonra rutin kan ve idrar tahlillerini yaptırmıs mıydınız? benim d3 maksimumda cıkmıstı daha once takviye kullandıgım icin, oyuzden bıraktırdı bana. suan omepa vm kullanıyorum icinde omega3 var. bildigim kadarıyla omega3 zeka gelisimine faydalı, siz yine doktorunuza sorarsınız
Kesinlikle katılıyorum. Ben mesleğim gereği tatildeyim şu an. Yani çok az işim oluyor arada gidiyorum. Bi yandan şanslıyım ilk 2 ayımda dinlenme şansım oldu yorulmadan riskli günleri geçiriyorum. Bi yandan da eylülü iple çekiyorum sırf kafam meşgul olsun. Evhamlarım da biter o zamanCevap verenlere cok tesekkur ederim. Cogunluk calismiyor anladigim. Mesguliyet gebeligi kolaylastiriyor diye dusunuyorum :)
Canım şimdi tekrar internetten baktım 11-14 hafta arası diyor. Ama ben hatırlıyorum ilk gebeligimde tam 11 hafta olacak demişti. Şimdiki doktorum da takvimden randevu haftası seçerken 11.haftayi olması gerekiyor diye inatla söylemişti. Internette öyle yazınca bende emin olamadım canım, mesela benim randevum 19 unda o gün tam 10+5 oluyorum o gün bir kontrol yapacakmış sonraki hafta içinde de tekrar detaylıca bakicakmiş . Benim tecrubem bu şekilde. Size ne zamana randevu verdiBenimde kafam karıştı şimdi ya geçen gittiğimde doktor 11. Hafta ve 14. Hafta arası gel ikili testi yapalım dedi ben 2 gün sonra 11 olcam randevu yok napcam şimdi
Bilemiyorum canım degerin iyiyse birşey diyemem ama tiroit önemli gebelikte tshın 1-1.5 seviyelerinde olması lazım ben hem ilacını hem folik asit te iyot takviyeli kullanıyorum benim hamile kalmadan önce tsh 2 ydi onu bile hamile kalınca düşürdüler.bakarsın dinlersin bir doktorunu canım sonuçta onlar daha iyi bilir tabiibenim tüm değerler normal çıktı zaten test yaptı gerekli görürsem yazıcam demişti. hatta dahiliye doktoru da başta ilacı yazdı sonra sildi, test sonuçlarını gördükten sonra tekrar yazarım gerekli görürsem dedi. kadın doğum doktoru da sana sonraki randevumuzda multivitamin vericem içerisinde zaten iyot olucak dedi. yani test sonuçlarım da normal çıktı. olmadı yarın yine dahiliye doktoruna gider sorarım kafam karıştı
tahmin ettim canım herşeye hakim olup listeye de ekleyim deyinceKızlar bu arada ben Gkceelibu kız da nerden çıktı nasıl bu kadar canımlı cicimli konuşup hopppala muhabbete ortadan selamsız sabahsız daldı demeyin
çok geçmiş olsun canım Rabbim en kısa sürede sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin inşallah dualarım seninleKizlar beni listeden siler misiniz. Bebegin kalbi durmus malesef
çok zor süreçler geçirmişsin canım Rabbim bir daha yaşatmasın inşallahMerhaba kızlar haftalardır takip ediyorum sizleri ama sohbete katılmamıştım. Gebelik hikayemi olabildiğince kısa anlatıp düşüncelerinizi almak isterim.40 yaşındayım.10 yıl önce troid kanserine yakalandım, ikinci bebeği düşünürken ( 1 kızım var 12 yaşında, kızımdan önceki gebeliğimde oğlum olmuştu 1 ay yaşadı rahmetli oldu)tabi kansere yakalınca bebek fikri rafa kalktı tedavi oldum zorlu bir süreçti benim için , sonrasında 4-5 sene beklemen lazım dediler bebek için, beklerken yaş 35 oldu. 6 ay 1 sene bebek için uğraştık sonra olmayınca doktora gittik tahliller yapıldı, çok kötü değil ama vakit kaybetmeyelim tüp bebek yapalım dediler kabul etmedik kaderimize razı olduk. 1 tane kızımız var Rabbim hiç olmayana nasip etsin dedik o defteri kapattık. Hikayenin sonunda bu yıl 15 temmuzda hamile olduğumu öğrendim( menapoza girdim diye düşünüp doktora gittim) 10 gün sonra kontrole çağırdılar, tekrar 3 Ağustos'da gittim 7+2 günlük dediler sata göre. yolk sac var bebek ve kalp atışı yok sağlıksız gebelik olabilir 10 gün sonra tekrar gel dediler. Bugün sabah süre doldu kontrole gittim ben şok ikiz gebelik dediler tek kese içinde.Birinin kalp atışı var ama yavaş atıyormuş diğerinin henüz kalp atışı bile yok. Sata göre bugün 9+0 günlük gebeyim ama bebeklerin biri 5+6 günlük, kalbi hiç atmayan 5+5 günlük dediler.Sata göre neredeyse 3 hafta fark var. Bebeklerin birini hatta ikisinide kaybedebilirisin dediler.Böyle bir durumda ne hissedebilirim ne düşünebilirim bilmiyorum. Rabbim hakkımda hayırlı olanı nasip etsin diyebiliyorum sadece
canım benim doktorum iyot önemli demişti benim kullandığım folik asitte iyotta var ama çok detaylı da bilmiyorum yanlış yönlendirmek istememzeka gelişimi için dahiliye doktoru bana iyot hapı mı öyle bir hap yazmıştı. kadın doğum doktoru gerek görmedi zaten yazıcam zamanı gelince boşver o ilacı dedi. siz kullanıyor musunuz acaba bu tarz bir ilaç? ben sadece d3 vitamini ve folik asit kullanıyorum bu ara
Canım ben diğer tahlilleri de yaptırmak için geçen hafta araştırma hastanesine gitmiştim o zaman doktor perinatoloji ye açtım dedi randevu alıp 11 ve 14. Hafta arası gelirsin demişti sen 11 deyince öyle olsa haftaya gel derdi bana napsakkiCanım şimdi tekrar internetten baktım 11-14 hafta arası diyor. Ama ben hatırlıyorum ilk gebeligimde tam 11 hafta olacak demişti. Şimdiki doktorum da takvimden randevu haftası seçerken 11.haftayi olması gerekiyor diye inatla söylemişti. Internette öyle yazınca bende emin olamadım canım, mesela benim randevum 19 unda o gün tam 10+5 oluyorum o gün bir kontrol yapacakmış sonraki hafta içinde de tekrar detaylıca bakicakmiş . Benim tecrubem bu şekilde. Size ne zamana randevu verdi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?