Kızlar erkek cocukları olanlar dil gelişiminiz ne durumda merak edıyorum . Biliyorsunuz çift dil devam edıyoruz biz bakıcı full ingilizce ben full türkçe şeklinde , Ali ilbey türkçe ;baba, anne ,dede ,hala ,dayı, rabia (teyzesının adı),araba (en sık kullandıhı kelime) kelimelerini , ingilizce;
bear ,nose ,eyes,ears,what,duck,dog,hug,kiss,no,ball kelimelerini soyluyor baska kelimesi yok komutları ingilizce türkçe anlıyor gibi oyle alıcı dili ifade edici dile göre daha ilerde sanki ama 2 li cümle hiç kurmuyor soylediğim yeni kelimeleri kitap okurken felan sıkca tekrar etmeme ragmen o an.ç soylemıyor cabalamıyor belki sonra sans eseri daha sonra istediğinde cıkarıyor mesela hala cok dedirtmeye calıstım soylemedi o anda sonra bi anda vakit gectıkten sonra hala dedi gibi sizdede oyle mi ? cümle kurmaya basladılar mı ? Dillerinin gelişmesi için ne yapıyorsunuz(kitap okuma dışında)
Daha önce burada yine çift dil ilerleyen annelerle konusmustuk ne durumdasınız ?çift dil nedeni ile dilde gecikme yasanabıleceğini biliyoruz gecikmeler oldugunj hissediyor musunuz?Biz Ali ilbey 3 yasına kadar buradayız o döneme kadar dil bilen bakıcı desteği almayı düşünüyoruz o zamana kadar ingilizcede akıcılasır mı?