2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Merhaba teşekkür ederim her bebeğin yapısı farklı ilk 6 ay ben de çok mahvoldum ama sonra düzene girdik, öncelikle emziriyor musunuz? Benim bebeğim mama ile besleniyor sütüm çok erken bitmişti, emen bebekler genelde sık sık uyanıp emme isteğinde oluyor o durumda ne yapılması gerektiğini bilmiyorum belki bir uzmanla çalışılabilir. Onun dışında ben gündüz uykularını çok düzenli yaptırıyorum sabah uyandı 2.5saat sonra ilk uyku 1.5saat uyuyor uyanmazsa uyandırıyorum, 3 saat sonra ikinci uyku yine 1.5 saat uyuyor uyandıktan 3.5-4saat sonra da gece uykusu yapıyor eğer gündüz programımız sapmazsa gece iyi uyuyor ama gündüz iyi uyumazsa yandık gece de sürekli uyanıyor,gündüz 40dknın altında uyursa geri uykuya döndürüyorum odada gerekirse rutinlerimizi tekrarlıyorum toplam 3 saatten fazla uyutmuyorum. Aslında bilinen şeyleri yapıyorum. Gerçekten her bebeğin yapısı farklı sihirli bir formül yok yani umarım yardımcı olur bunlar.
Sen bunu hak ettin canım... Çok çektin. İnşallah hiç bızulmaz düzenin 🌸 gece uykuya geçerken kucakta sallamayı bıraktın mı?

Teyzeleri Alya bugün 1 yaşına girdi.
Zaman çok çabuk geçiyor.
Koskoca 1 seneyi hep böyle geçirdik. Göz takibi, baş tutması, emzirmesi, mama içmesi, dönmesi, oturması, sürünmesi, emeklemesi, babıldaması, katıya geçmesi, adımlaması derken 1 seneyi devirmişiz.
Anne olmak çok zor ama dünyanın en güzel, en yürekten, en sevgiyle, aşkla dolu yapılan işi.
Rabbim hepsine sağlık, sıhhat uzun ömür nasip etsin inşallah… 💙🌸🧿

Kızlar sizin çocuklar da otururken W şeklinde mi oturuyor?
Öyle nasıl oturuyorlar daha çok ufaklar öne doğru düşmüyorlar mı 😳 Alya ayakları önde oturuyor hep hiç öyle oturmadı herhalde oturursa öne doğru düşer gibime geliyor bilemedim. Var mı öyle oturan. Bir de sanki öyle oturmak zararlı diye duydum.yanlış hatırlamıyorsam fizik tedavi katınfa çalıştığım zaman bir çocuk geliyordu sürekli o pozisyonda oturduğu için. Ama o sürekli oturuyormuş. Bir de büyüktü yani 3 yaşlarında falandı sanırım. Kısa kısa oturmalarında bir sakınca yok gibi biliyorum

Kalp atışını duydum kızlar yeni civcivin, biraz böyle hissiz gibiydim üzülüyordum ama o kalbi duyunca ki mutluluk hep aynıymış😊 özeldeki doktor 6 ay emzirebilirsin demişti ama bu doktor çok övülen bi doktordu devlette gerçekten çok beğendim ve 12 haftadan sonra emzirmek kasılmalara neden olabiliyor tavsiye etmiyorum dedi😑
Canım çok çok sevindim sağlıkla gelsin. Emzirmede sıkıntı olduğunu sanmıyorum bir da birisi daha emziriyordu hamileyken öyle hatırlıyorum ama kimdi bilmiyorum bir süre emzirmişti sonra kesti galiba.

Kesinlikle bence de kolaylaştı cnm ayağa çok rahat kalkıp tutunuyor kucak derdim bitti o beni mahvediyordu belim sakatlanmıştı artık ben de oturduğum yerden konuşuyorum bu büyük lüks gibi geliyor 😂
Maşallah darısı benim başıma inşallah 🙏 😂

Canım çok çok sevindim sağlıkla gelsin. Emzirmede sıkıntı olduğunu sanmıyorum bir da birisi daha emziriyordu hamileyken öyle hatırlıyorum ama kimdi bilmiyorum bir süre emzirmişti sonra kesti galiba.
Doktor öyle deyince tedirgin oldum ya oğlan da hemen hemen 1 yaşına geliyor ama tandem emziren bile vardı burda kim bende hatırlamıyorum sanırım yazmıyor artık

Zaman çok çabuk geçiyor.
Koskoca 1 seneyi hep böyle geçirdik. Göz takibi, baş tutması, emzirmesi, mama içmesi, dönmesi, oturması, sürünmesi, emeklemesi, babıldaması, katıya geçmesi, adımlaması derken 1 seneyi devirmişiz.
Anne olmak çok zor ama dünyanın en güzel, en yürekten, en sevgiyle, aşkla dolu yapılan işi.
Mutlu yaşları olsun prensesin, zaman hızlı ve çok acımasız 🥹🪄

Öyle nasıl oturuyorlar daha çok ufaklar öne doğru düşmüyorlar mı 😳 Alya ayakları önde oturuyor hep hiç öyle oturmadı herhalde oturursa öne doğru düşer gibime geliyor bilemedim. Var mı öyle oturan. Bir de sanki öyle oturmak zararlı diye duydum.yanlış hatırlamıyorsam fizik tedavi katınfa çalıştığım zaman bir çocuk geliyordu sürekli o pozisyonda oturduğu için. Ama o sürekli oturuyormuş. Bir de büyüktü yani 3 yaşlarında falandı sanırım. Kısa kısa oturmalarında bir sakınca yok gibi biliyorum

Evet canım zararlıymış, emekleyip sonra bu şekilde oturuyor sonra devam ediyor. Kısa süreli tabi, ama dikkat edeceğim ben de inşallah.

Bu oturuş bir şey mi, daha neler yapıyor.. canımı çıkarıyor vallahi akşama kadar ☺️🥴

Merhaba teşekkür ederim her bebeğin yapısı farklı ilk 6 ay ben de çok mahvoldum ama sonra düzene girdik, öncelikle emziriyor musunuz? Benim bebeğim mama ile besleniyor sütüm çok erken bitmişti, emen bebekler genelde sık sık uyanıp emme isteğinde oluyor o durumda ne yapılması gerektiğini bilmiyorum belki bir uzmanla çalışılabilir. Onun dışında ben gündüz uykularını çok düzenli yaptırıyorum sabah uyandı 2.5saat sonra ilk uyku 1.5saat uyuyor uyanmazsa uyandırıyorum, 3 saat sonra ikinci uyku yine 1.5 saat uyuyor uyandıktan 3.5-4saat sonra da gece uykusu yapıyor eğer gündüz programımız sapmazsa gece iyi uyuyor ama gündüz iyi uyumazsa yandık gece de sürekli uyanıyor,gündüz 40dknın altında uyursa geri uykuya döndürüyorum odada gerekirse rutinlerimizi tekrarlıyorum toplam 3 saatten fazla uyutmuyorum. Aslında bilinen şeyleri yapıyorum. Gerçekten her bebeğin yapısı farklı sihirli bir formül yok yani umarım yardımcı olur bunlar.

Maşallah canım harikasınız 🤩 Bir düzen insani olarak en sevdiğim vaktinde yat vaktinde kalk.

Buarada bence her şey zorlaştı sanki, bizimki de gündüzleri 1,5 saatten 2 uyku yapıyor ama inanilmaz hareketlendi. Çekmece içleri boşaltmakta üstüne yok, geçen tornavidaları zor aldım elinden. En olmadık yerlere giriyor. Kendi kendine dolaşıyor artık, ben ona tabi oldum resmen. Kitaplarım yerlerde.. Yemek yerken mıncıklaması, dökmesi.. günde 2-3 garanti kıyafet değişiyoruz. Benim gibi bir başak için zor şeyler bunlar 😅 son dönemde bi de daaa diye bağırması var, dudaklardan ses çıkarma.. eskiden öyle miydi ya.. neyseki bunlar normal gelişim aşamaları olduğu için çok şükrediyorum her zaman 🙏

Zaman çok çabuk geçiyor.
Nice güzel yaşlara🎉🎀

Evet canım zararlıymış, emekleyip sonra bu şekilde oturuyor sonra devam ediyor. Kısa süreli tabi, ama dikkat edeceğim ben de inşallah.

Bu oturuş bir şey mi, daha neler yapıyor.. canımı çıkarıyor vallahi akşama kadar ☺️🥴
Ayaklanınca durmuyorlar tabi yerinde maşallah 🧿 😍

Zaman çok çabuk geçiyor.
Aminn canım nice yaşlarını göresin, ağız tadıyla 🥹💜

Zaman çok çabuk geçiyor.
Nice yaşları olsun alya’nın ne ara bu zamanlara geldik inanamiyorum 🥹🥹🥹🐣

Zaman çok çabuk geçiyor.
Guzel yasları olsun canım. 1 yaş agırlıgı coktu mu uzerıne yoksa her sey aynı mı😁

Deneyeceğim canım mantıklıymış😀

evet büyüdüler kıpır kıpırlar bende ondan korkuyorum düşer diye😥 Bende ilerisini düşünüyorum ama yapacak bir şey yok şu an o yüzden de size danışayım bir dedim durumlar hep aynı anlaşılan🤭🫠

Çok sık mı uyanıyor hala?

Teşekkürler kızlar🌷🙏
Maalesef sık uyanıyor

Zaman çok çabuk geçiyor.
İyi ki doğdu prenses 🌹 Bahtı, ömrü güzel ve uzun olsun. Rabbim sevdikleri ile nice nice doğum günleri nasip etsin

X