2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Çarpıntı bende de var canım eğer kastettiğin oysa ,kalbim boğazımda atıyormuş gibi oluyor sanki bir kaç saniye sürüyor,sanırım ben bununla ilgili bir yazı okumuştum vücut iki katı neredeyse kan pompalamaya başladığı için gebelerde bu duruma daha sık rastlanıyormuş.
Kabızlık için de incir de iyi geliyor bana şimdi de tam mevsimi deneyebilirsin canım eğer için alıyorsa .
Öyle iştahsızlık var ki hiç bişi yemek istemiyorum ben belki iştahım açılsa kabızlığımı giderecek şeyler yerim. Tatlı hiç yiyemitorum kayısı da Dahil en çok ayran iyi geliyor bana canım. Yeni yeni bulantılarım azalmaya başladı o yüzden şimdi zorlamak istemiyorum yine aynı şeyleri yaşarım diye seyirine bıraktım artık 😏

aman canım bir an önce gitsin lütfen bir daha da geri gelmesin bana ilaç bayağı fayda etti akşama doğru tekrar başlıyor idare edilebilir birde yemeklerden hemen sonra felaket şişkinlik ve doluluk hissi oluyor çok rahatsız ediyor ne yersem yiyeyim aynı malesef acı tat ağzımda hep var bence biz bulantı çeken arkadaşlar az yiyip sık yiyeceğiz birde bana grissini iyi geliyor midemi bastırıyor canım deneyebilirsin. ayaklarda yanma oluyor bende de sebebi sabahtan akşama kadar ayakkabıda olunca . uyku meselesi çok fena hep uykum var ama bazen uyuyamıyorum her gün de 7 de kalkınca o akşam erkenden sızıyorum resmen terlemeyen ben sürekli terliyorum ama geçecek bu günlerde hepsi minik kalpler için dayanacağız sağlıkla gelsinlerde :emir_bebek: :anneadayı::KK200:

canım ben kızımda kullandım gündüz ben neredeysem oraya götürüyordum uyurken de çok iyi oluyordu ama çok uzun süre kullanamıyorsun bebek hareketlenince düşer diye korkudan 4-5 ay kadar kullandım ama:emir_bebek:

malesef yıllardır bende de var ve canım istemeye istemeye kayısı yiyorum her sabah en az 3-4 tane aç karnına üstüne ılık su içiyorum. karnım bir 4-5 aylık hamile gibi şişiyor bir dümdüz anlamadım gitti şişkinlik çok rahatsız ediyor beni de:110:
Canım İnan bana ayaklarıyla alakası yok ben evdeyim hep ayaklarım cayır cayır yanıyor bugünde bulantım çok az ama iştahsızlık çok fazla hiç bişey istemiyor canım ama midem de sürekli kazınıyor gibi ne yesem 2 lokma sonra şişkinlik yaşıyorum. Bakalım 12 hafta dan sonra umarım hepimiz iyi olacağız kızlar inşallah 🙏

Öyle iştahsızlık var ki hiç bişi yemek istemiyorum ben belki iştahım açılsa kabızlığımı giderecek şeyler yerim. Tatlı hiç yiyemitorum kayısı da Dahil en çok ayran iyi geliyor bana canım. Yeni yeni bulantılarım azalmaya başladı o yüzden şimdi zorlamak istemiyorum yine aynı şeyleri yaşarım diye seyirine bıraktım artık 😏
Tabi canım sakın zorlama kendini ne yiyebiliyosan o artık .

Benim baş ağrısı yine başladı ya böyle kazan gibi ağır oynadıkça beynim sarsiliyo. Hamilelik kaynakli sanirsam kahvalti sonrasi oldu yedigim bisey mi etki ediyor artik aslinda hep ayni seyleri de yiyorum ama. Aralik ayinda histereskopi olmuştum belden aşağısını uyusturdular ve 1 haftayi gecen bi bas agrim olmustu anesteziden dolayi. Bilen bilir o bas ağrısını dun aksam ona benzer biseydi. Hic de bas ağrısı yasamam normalde boyle olan var mi acaba ya neyden kaynaklidir ki. Parol falan da icmek istemiyorum.

Gunaydin Canim mide bulantilarinin azalmasina cok sevindim bitmis olsun insallah 🤍bnde dün oyleydim oyle bi bas ağrısı vardı ki 🥴 yorgunluk bacaklarimda halsizlik iş bitse de uzansam modundaydim. Mide yanmasi ne yesem midem yaniyodu sanki sindiremiyormuş gibi. Bnde dun sadece sivi seyler ve meyve yiyebildim yemek pek yiyemedim. Bugun iyi uyandim cok şükür. O yuzden pek bakamadim da buraya. Belirli sureclerden geciyoruz değişiyoruz du bakalim daha neler göreceğiz.
Sağlıkla ilerlesinde söylenip dursakta şikayetçi olsakta halimizden mecbur katlanıyoruz bir şekilde sonu güzel olsun sağlıkla kucağımıza alalım inşallah 4. Ayda hepimiz rahat edeceğiz kızlar havalarda serinleyecek dişimizi sıkıyoruz işte napalım. Şuan bulantılarım çok hafifledi için çok mutluyum 😬 en azından rahat nefes alabiliyorum 3 haftadır serumla beslendiğim için bunun mıhteşemliğini tarif edemem size sızlar başımı havaya kaldırsam biraz otursam bile 5 dk sonra midem bulanıyordu kusuyordum. Hani diyorlar ya hasta değiliz hamileyiz valla ben hastaylen böyle olmuyordum kimse de kusura bakmasın yaşamayan bilemez. Benim 3 senedir boğazım bile ağrımadı çok şükür bağışıklığım kuvvetli ve olduysa gebe kaldıktan sonra oldu vallaha. Rabbim kimseye vermesin çok zor kızlar zor ama güzel sonuçlar alacağız inşalalh

Duphalac şekerli olduğu için gebelik şekeri olanı çok yükseltiyor. O yüzden herkese uygun değil cnim.
Olabilir canım doktor kontrolünde alınması lazım zaten takip eden doktora danışsınlar benim doktorum bana zararı olmadığını söyledi o yüzden çok zorlanan arkadaşlar olursa danışsın derim.

Benim baş ağrısı yine başladı ya böyle kazan gibi ağır oynadıkça beynim sarsiliyo. Hamilelik kaynakli sanirsam kahvalti sonrasi oldu yedigim bisey mi etki ediyor artik aslinda hep ayni seyleri de yiyorum ama. Aralik ayinda histereskopi olmuştum belden aşağısını uyusturdular ve 1 haftayi gecen bi bas agrim olmustu anesteziden dolayi. Bilen bilir o bas ağrısını dun aksam ona benzer biseydi. Hic de bas ağrısı yasamam normalde boyle olan var mi acaba ya neyden kaynaklidir ki. Parol falan da icmek istemiyorum.
tansiyonunu kontrol et canım mutlaka

Normal cnm, bebeğe anneden kan gittiği için ve anne vücudunda kan fazla arttığı için bu çarpıntılar oluyor ve olacak vücut alışana kadar. Kalbimiz hem bize hemde bebeğe kan gönderiyor. Ama sizi çok rahatsız edecek duzeydeyse bir kalp doktoruna görünmekte fayda var tabi..
Yok çok kısa sürüyor bazen günde 2/3 defa oluyor bende okudum dün akşm baya normalmiş olması. Belirli bir zaman sonra düzeliyormuş. Cuma günü kontrolüm var gitmişken de sorarım yine de kendi doktoruma da canım.

Sağlıkla ilerlesinde söylenip dursakta şikayetçi olsakta halimizden mecbur katlanıyoruz bir şekilde sonu güzel olsun sağlıkla kucağımıza alalım inşallah 4. Ayda hepimiz rahat edeceğiz kızlar havalarda serinleyecek dişimizi sıkıyoruz işte napalım. Şuan bulantılarım çok hafifledi için çok mutluyum 😬 en azından rahat nefes alabiliyorum 3 haftadır serumla beslendiğim için bunun mıhteşemliğini tarif edemem size sızlar başımı havaya kaldırsam biraz otursam bile 5 dk sonra midem bulanıyordu kusuyordum. Hani diyorlar ya hasta değiliz hamileyiz valla ben hastaylen böyle olmuyordum kimse de kusura bakmasın yaşamayan bilemez. Benim 3 senedir boğazım bile ağrımadı çok şükür bağışıklığım kuvvetli ve olduysa gebe kaldıktan sonra oldu vallaha. Rabbim kimseye vermesin çok zor kızlar zor ama güzel sonuçlar alacağız inşalalh
Aynen oyle canim bu sicaklar da cok etkili iyi ki son dönemlerimiz yaza denk gelmiyor daha fena olurduk. Cidden cekmeyen bilmez bn az bi bulanti yasadigimda aglamam geliyodu sni dusunemiyorum bile. Allah yardimcimiz olsun hepimizin saglikla gelsin minik kalplerimiz 🥰

Ben Covit olduğumda baş ağrısını ilk defa böyle yaşamıştım serum takıldı sürekli parol verildi serumla. Kesmedi bile annem temiz bi tülbentle sardı patates koydu alnıma o kdar rahat ettım ki sıkı sıkı sarınca biraz azaldı baş ağrım hatta rahat uyumuştum kafamı duvara vurasım geliyordu çok kötü bir ağrıydı canım çoo şükür geçti şimdi arada oluyor o zamanki gibi çok kötü olmasa da yine de baş ağrılarım oluyor geçiyor kendiliğinden.

Inte baktim da simdi korktum bi sorun olur mu acaba ya tekim evde ve calisiyorum ne yapayim limonlu su iceyim mi tansiyon aletim de yok
yok canım bilmeden içme bence tansiyonun düşüyorsa daha da düşürür limonlu su daha kötü olursun. sen bi an önce bi tansiyon aleti edin gebelikte çok önemli. sağlık ocağına gidip ebene takipte yaptırabilirsin

canım ben yaptırmayacağım nifty, ikili ve detaylı yaptıracağım ben. dr ile görüştüğümde bana 2 seçenek sundu nifty testi için biri türkiyede yapılan diğeri amerikaya gönderilen ama amerika daha iyi dedi. nifty biliyorsun zaten bi tanı testi değil tarama testi belli başlı genetik hastalıkları inceliyorlar. Rheaa Rheaa Laboratuvarın adını asistanından öğrenip yazarım ama baya pahalıydı 2-3 hafta önce 6500 tl ye geliyordu türk lirası ile şuan 8 i geçmiştir diye tahmin ediyorum.
Nifty testi fetal DNA ile aynı testmış canım sordum fiyatını 350$ dediler 6,300 e falan geliyor randevu aldım cuma yapılacak bana. Benim düşük geçmişim var 6 tane o yüzden yaptırmam gerekiyordu tarama testini canım. Hayırlsıyla inşallah temiz çıkarlar hepsi kimseden üzücü haber almam ben burada güzel şeyler okuyunca gerçekten de hep umutlu oluyorum pozitif enerji alıyorum kızlar inşallah en güzel zamanlarımızı konuşuruz aldıklarımızı birbirimize tavsiye ederiz rabbim güzel günleri göstersin bize sağlıkla 🙏

yok canım bilmeden içme bence tansiyonun düşüyorsa daha da düşürür limonlu su daha kötü olursun. sen bi an önce bi tansiyon aleti edin gebelikte çok önemli. sağlık ocağına gidip ebene takipte yaptırabilirsin
Benim tansiyon düşünce basim döner sersem gibi olurum yüksek tansiyondan korktum acikcasi sagol canim bnim gidebilirsem saglik ocagina giderim havada aşırı sicak 😔

Ben de çok sabırsızım taa 20 sinde benim bi de hiç belirtim olmayınca daha da merak ediyorum :KK43:
Pek iyi haberler veremeyeceğim 😔 daha da geriye düşmüş kese boyutu. Bugün 6+4 olması gerekirken 5+5 çıktı. Ve en önemlisi kalp atışı yok 😔 7.haftaya girmişken çok daha iyi gelişmeler beklerdim dedi. Çok olumlu konuşamayacağım, cumartesi tekrar bakalım hala bi gelişme yoksa pazartesi, salı kürtaj yapmamız gerekecek dedi. Eğer bu bebek de sağlıksızsa hiç zaman kaybetmeden tüp bebeğe yönlendiricem sizi çünkü belli ki ya yumurta ya da sperm geninde bozukluk var ve ancak tüple sağlıklı embriyo elde edebiliriz dedi. Sanırım önümüzdeki hafta kürtaj olacağım

Ben de çok sabırsızım taa 20 sinde benim bi de hiç belirtim olmayınca daha da merak ediyorum :KK43:
Bende 19u hadi güzel haberlerle dönelim hepimiz inşallah ama zaman geçmek bilmiyor en azından şu 12 haftamız bi bitseydi 😟 dördüncü ayımıza girseydik içimiz daha da rahat ederdi bide test sonuçları güzel geldimi :confused: :anneadayı: sonra onun muazzam o tekmelerini hissetmek dünyanın hiç bir duygusu bu denli güzel ve özel olamaz görmeden hissediyosun❤️ Rabbim sağ salim kucağımıza almayı nasip etsin inşallah büyük bi arzu ile bekliyorum o günleri ❤️

X