2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Canım naçizane tavsiyem ben geceden 1 bardak sıcak suya, 2 adet gün kurusu kahverengi olanlar var ya ondan atıyorum, sabah aç karnına önce suyunu içip kayisilarini yiyorum. Bir dene istersen cok iyi geliyor

Tebrik ederim, benim sat ta 8 Haziran yakın sayılırız 🤗🐣

Canım naçizane tavsiyem ben geceden 1 bardak sıcak suya, 2 adet gün kurusu kahverengi olanlar var ya ondan atıyorum, sabah aç karnına önce suyunu içip kayisilarini yiyorum. Bir dene istersen cok iyi geliyor
Kuru kayısı ıslatıp yedim fayda etmedi taze kayısı yiyorum o da fayda etmedi bulantılarım başladı sonrasında hiç birisini yiyemedim sonra daha beter oldum. Neyse düzeliriz inşallah tez zamanda canım

Kızlar bir de kaç gündür yazacağım unutuyorum göğsüme bişi oluyor, sanki hani uçurumdan bir boşluğa düşermiş gibi. Kalbim bir tuhaf oluyor anlamıyorum günde 2/3 kez yaşıyorum normal mi sizce? Sizde oluyor mu hiç? Kızımdayken çok fazla kalp çarpıntım oluyordu pıt pıt pıt sürekli ben hissediyordum atarken çook hızlanıyordu ritmi ama Bunda dediğim gibi öyle değilde bir boşluğa düşersin ya da adrenalin yaşarken olurya sankipk korkmuş gibi oluyorum bende anlamadım 🥹
Çarpıntı bende de var canım eğer kastettiğin oysa ,kalbim boğazımda atıyormuş gibi oluyor sanki bir kaç saniye sürüyor,sanırım ben bununla ilgili bir yazı okumuştum vücut iki katı neredeyse kan pompalamaya başladığı için gebelerde bu duruma daha sık rastlanıyormuş.
Kabızlık için de incir de iyi geliyor bana şimdi de tam mevsimi deneyebilirsin canım eğer için alıyorsa .

Kızlar 2 gündür bulantılarım çok hafifledi çok şükür sadece iştahsızlık mide yanması ve öide ekşimesi var sanırım bu iştahsızlık yapıyor bende. Başım çok ağrıyor ama bugün biraz düzelir diye beklerken daha çok ağrımaya başladı. Halsizlik çok var uyku hali ama ellerin ayaklarım terliyor uyuyamıyorum gün içerisinde ayaklarım çok yorgun yürümeye dermanım yok sanki. Mutfağa gidip yemeğimi zar zor yiyorum. Su içmeye başladım 2 gündür ama 1 bardak belki 1,5 bardak o da ilaçlarımı içerken sudan hala tiksiniyorum geçmedi daha. Karpuz ayran meyvesuyu içiyorum susuzluğumu gidermek için. Sizin böyle belirtilerim oldu mu el ayak yanması terlemesi hararet basması halsizlik uyku sersrmliği ama uyuyamama. 😏😏
aman canım bir an önce gitsin lütfen bir daha da geri gelmesin bana ilaç bayağı fayda etti akşama doğru tekrar başlıyor idare edilebilir birde yemeklerden hemen sonra felaket şişkinlik ve doluluk hissi oluyor çok rahatsız ediyor ne yersem yiyeyim aynı malesef acı tat ağzımda hep var bence biz bulantı çeken arkadaşlar az yiyip sık yiyeceğiz birde bana grissini iyi geliyor midemi bastırıyor canım deneyebilirsin. ayaklarda yanma oluyor bende de sebebi sabahtan akşama kadar ayakkabıda olunca . uyku meselesi çok fena hep uykum var ama bazen uyuyamıyorum her gün de 7 de kalkınca o akşam erkenden sızıyorum resmen terlemeyen ben sürekli terliyorum ama geçecek bu günlerde hepsi minik kalpler için dayanacağız sağlıkla gelsinlerde :emir_bebek: :anneadayı::KK200:
Tecrübeli annelere bir sorum var. Hamak kullanan var mı aranızda. Çok pratik ve rahat görünüyor. Bir de hamakların daha pufuduk olanları var adını bilmiyorum😂
canım ben kızımda kullandım gündüz ben neredeysem oraya götürüyordum uyurken de çok iyi oluyordu ama çok uzun süre kullanamıyorsun bebek hareketlenince düşer diye korkudan 4-5 ay kadar kullandım ama:emir_bebek:
Kızlar ya bende kabızlık başladı ki en korktuğum şey yıllardır çektiğim bir durum. Gerçekten de güzel sağlıklı sebze ağırlıklı besleniyorum kayısı filan asla fayda etmiyordu bana. Şimdi ne yapicam🙄
malesef yıllardır bende de var ve canım istemeye istemeye kayısı yiyorum her sabah en az 3-4 tane aç karnına üstüne ılık su içiyorum. karnım bir 4-5 aylık hamile gibi şişiyor bir dümdüz anlamadım gitti şişkinlik çok rahatsız ediyor beni de:110:

Günaydın kızlar, güzel bir gün olsun inşallah :KK28:

Benim gibi yumurta yiyemeyen, yemek istemeyen var mı sabahları asla yemek istemiyorum kendimi de zorlamak istemiyorum yemiyorum o yüzden :KK17:
canım hiç birşey için kendini zorlama bebek senin depolarından besleniyor şu anda zorlarsan daha çok tiksinirsin ben haşlama normalde severim şimdi hiç yiyemiyorum onun yerine menemen, patatesli yumurta falan yapıyorum tadını çok alamayacağım şekilde birde çalıştığım için sadece hafta sonu yiyorum bunları hafta içi hiç tüketmiyorum tavuk falan çok severim hiç içim almıyor mesela et tavuk serin ve soğuk tatlar hoşuma gidiyor ama geçici şeyler stres yapma kendine :halay:

Kızlar 2 gündür bulantılarım çok hafifledi çok şükür sadece iştahsızlık mide yanması ve öide ekşimesi var sanırım bu iştahsızlık yapıyor bende. Başım çok ağrıyor ama bugün biraz düzelir diye beklerken daha çok ağrımaya başladı. Halsizlik çok var uyku hali ama ellerin ayaklarım terliyor uyuyamıyorum gün içerisinde ayaklarım çok yorgun yürümeye dermanım yok sanki. Mutfağa gidip yemeğimi zar zor yiyorum. Su içmeye başladım 2 gündür ama 1 bardak belki 1,5 bardak o da ilaçlarımı içerken sudan hala tiksiniyorum geçmedi daha. Karpuz ayran meyvesuyu içiyorum susuzluğumu gidermek için. Sizin böyle belirtilerim oldu mu el ayak yanması terlemesi hararet basması halsizlik uyku sersrmliği ama uyuyamama. 😏😏
Gunaydin Canim mide bulantilarinin azalmasina cok sevindim bitmis olsun insallah 🤍bnde dün oyleydim oyle bi bas ağrısı vardı ki 🥴 yorgunluk bacaklarimda halsizlik iş bitse de uzansam modundaydim. Mide yanmasi ne yesem midem yaniyodu sanki sindiremiyormuş gibi. Bnde dun sadece sivi seyler ve meyve yiyebildim yemek pek yiyemedim. Bugun iyi uyandim cok şükür. O yuzden pek bakamadim da buraya. Belirli sureclerden geciyoruz değişiyoruz du bakalim daha neler göreceğiz.

Benim gibi yumurta yiyemeyen, yemek istemeyen var mı sabahları asla yemek istemiyorum kendimi de zorlamak istemiyorum yemiyorum o yüzden :KK17:
ben normalde çok severm yumurta ama şu an yaz ve asla canım istemiyor düşününce bile rahatsız okuyorum. mevsim dönünce tekrar yeme isteğim gelecektir diye bekliyorum 😄 şimdiye kadar yediğimden gelen yetiyordur herhalde şimdilik ufaklıklara 😅

Kendini zorlamana gerek yok kuzum, aynı vitaminleri başka besinlerle tamamlarsın. Ben de beyazını asla yiyemem, sadece sarısını yiyorum ☺️

canım hiç birşey için kendini zorlama bebek senin depolarından besleniyor şu anda zorlarsan daha çok tiksinirsin ben haşlama normalde severim şimdi hiç yiyemiyorum onun yerine menemen, patatesli yumurta falan yapıyorum tadını çok alamayacağım şekilde birde çalıştığım için sadece hafta sonu yiyorum bunları hafta içi hiç tüketmiyorum tavuk falan çok severim hiç içim almıyor mesela et tavuk serin ve soğuk tatlar hoşuma gidiyor ama geçici şeyler stres yapma kendine :halay:
ben normalde çok severm yumurta ama şu an yaz ve asla canım istemiyor düşününce bile rahatsız okuyorum. mevsim dönünce tekrar yeme isteğim gelecektir diye bekliyorum 😄 şimdiye kadar yediğimden gelen yetiyordur herhalde şimdilik ufaklıklara 😅
Kendini zorlamana gerek yok kuzum, aynı vitaminleri başka besinlerle tamamlarsın. Ben de beyazını asla yiyemem, sadece sarısını yiyorum ☺️
benim de midem almıyor aslında bulantı yok ama yersem kusarım hissi ağır geliyor sanırım anlamadım bi kaç kez zorladım kendimi sonra bıraktım :110: et kokusuna da tahammül edemiyorum aşırı ağır geliyo direk iştahım gidiyor, salata, çorba, yoğurt, cacık böyle ferah şeyler yemek istiyorum ben de

Ben haftada bir çıkıyordum ama doktor duphalac şurup kullanabilirsin dedi bana siz de doktorunuza danışın isterseniz kızlar geçen gün resmen ağladım çünkü öyle kötü olmuştum anlatamam size 1 saat çıkamadım WC den hem terliyorum hem ağlıyorum ıkınmaktan korkuyorum tehlikeli dediler doktorumda duphalac kullan yumuşatır dedi günde 2 ölçek al zararı yok onun dedi.
Duphalac şekerli olduğu için gebelik şekeri olanı çok yükseltiyor. O yüzden herkese uygun değil cnim.

Kızlar bir de kaç gündür yazacağım unutuyorum göğsüme bişi oluyor, sanki hani uçurumdan bir boşluğa düşermiş gibi. Kalbim bir tuhaf oluyor anlamıyorum günde 2/3 kez yaşıyorum normal mi sizce? Sizde oluyor mu hiç? Kızımdayken çok fazla kalp çarpıntım oluyordu pıt pıt pıt sürekli ben hissediyordum atarken çook hızlanıyordu ritmi ama Bunda dediğim gibi öyle değilde bir boşluğa düşersin ya da adrenalin yaşarken olurya sankipk korkmuş gibi oluyorum bende anlamadım 🥹
Normal cnm, bebeğe anneden kan gittiği için ve anne vücudunda kan fazla arttığı için bu çarpıntılar oluyor ve olacak vücut alışana kadar. Kalbimiz hem bize hemde bebeğe kan gönderiyor. Ama sizi çok rahatsız edecek duzeydeyse bir kalp doktoruna görünmekte fayda var tabi..

Ben İzmir deyim Doktorumun bizi yönlendirdiği laboratuvarda yaptırıcaz kısmet olursa 325 dolar + KDV denildi eğer nakit verirsek KDV almayız dediler .
Bana özelden ya da sakıncası yoksa burdan yazarsanız sevinirim detayları, hangi lab acaba
Kendi bünyelerinde mi çalışıyorlar? Yoksa başka merkez lab a mı gönderiyorlar doktorunuz kimdi? Ben İzmir’e sık geliyorum düşünebilirim

Bana özelden ya da sakıncası yoksa burdan yazarsanız sevinirim detayları, hangi lab acaba
Kendi bünyelerinde mi çalışıyorlar? Yoksa başka merkez lab a mı gönderiyorlar doktorunuz kimdi? Ben İzmir’e sık geliyorum düşünebilirim
ben nifty yaptırmayacağım ama doktorum amerika'ya gönderilen testin daha güvenilir olduğunu söyledi, sanırım genoks firması ankarada bakılıyor onu çok önermemişti bilginiz olsun

ben bunu 6. haftamda içmiştim 1 ölçek şekerden ölüyorum sandım boğazım cayır cayır yandı :skandal:
Evet aynen önde. Bende ilk haftalarda vermişti doktorum sonra gebelik şekeri cikinca daha yükseltir diye değiştirdi. Mesela ben kızıma ara ara dulcosoft veriyorum mayhoş tatsız. Üzerinde bebek emziren hamilelere uygun yaziyor. Tabi doktora sormaktan fayda var her zaman

ben nifty yaptırmayacağım ama doktorum amerika'ya gönderilen testin daha güvenilir olduğunu söyledi, sanırım genoks firması ankarada bakılıyor onu çok önermemişti bilginiz olsun
Sizin yaptıracağınız testin detayları nedir?
Ankara’ya gitmem çok zor, izmir İstanbul biraz daha yakın bana

Hangi test o , hangi firma aracı?
Sizin yaptıracağınız testin detayları nedir?
Ankara’ya gitmem çok zor, izmir İstanbul biraz daha yakın bana
canım ben yaptırmayacağım nifty, ikili ve detaylı yaptıracağım ben. dr ile görüştüğümde bana 2 seçenek sundu nifty testi için biri türkiyede yapılan diğeri amerikaya gönderilen ama amerika daha iyi dedi. nifty biliyorsun zaten bi tanı testi değil tarama testi belli başlı genetik hastalıkları inceliyorlar. Rheaa Rheaa Laboratuvarın adını asistanından öğrenip yazarım ama baya pahalıydı 2-3 hafta önce 6500 tl ye geliyordu türk lirası ile şuan 8 i geçmiştir diye tahmin ediyorum.

X