kesinlikle katılıyorum Allah can verdiyse biz ne yaparsak yapalım düşmez, düşenler icin de birşeyler vesile oluyor tabi. benim annem de beni istememiş, hatta düşük olsun diye iğne yaptırmış ama düşmemişim :) çok şükür herhangi bir sakatlıgım olmadı, engelli de dogabilirdim.Ayva çekirdeği ile göğüs ucu yaralarına iyi gelen bir merhem hazırlanıyordu nasıldı hatırlamıyorum ama bakarsınız internette benim doğumda yoktu herkes bana kızmıştı neden biriktirmedin diye ben nereden bileyim
Bebeğin düşmesi ile ilgili olarak da kesinlikle isteseniz düşüremiyorsunuz kendinizi üzmeyin bu konudaannem beni istememiş hemen hamile kaldığı için hali silkeleyip koltukları çekiyormuş habire bir sey olmamış anneannem de annemi istememiş 4 cocuk üst üste olunca zorlanmış gitmiş ineğin arkasında durmuş huysuz bir inekmis anneannemi tepmiş ama annem de sağ bebek düşecekse yapacak bir şey olmuyor ama sağlam bebeği biz istesek bile düşüremeyiz yani öyle duruyor
Teşekkür ederim canım evet doktoruma sormadan bişey yapmam zaten 3 yıl uğraştım riske atamam o yüzme risk var deseydi yüzmeyecektim ama sorduğuma bile şaşırdı doktorum ooo serap hanım yapacağınız en iyi şey yüzmek yüzün tabi kaslarınızı rahatlatır dedi. inanın o kadar üstüme geldiler ki 3 gündür hepsine cevabımı verdimde vicdanen acabamı diye rahatsız oldumCanim takilma lutfen yuzmek en iyi sporlardan..dr inan.bebek sagliksizsa zaten gider .ben 14.haftamda kanama yasadim dedim gidiyor dr gittim dedim gitti herhalde..bebegin saglikli 7 katta korunuyor birsey olmaz oyle hemen dedi.ve yuruyus bile yasakti .yuzebilirsen yuz hergun demisti..havuz u onermiyorlar cunku pis bakteri üretiyor diye ama deniz hem saglikli hemde iyi gelir hem sana hem bebegine
Zor canim cok zor evim dubleks kedilere özel teraslı oda yaptik korunakli 2 si tamamen kör biri tek gözlü digeri bacagi sakat 2 tanesi de saglikli hepsi ayni anda evde gezmiyorlar korleri takip etmek gerekli camdan dustu biri cok sukur bisey olmadi kontrollu olarak saliyorum onlari ama 3 tanesi istediği zaman çıkıyor o yüzden cok sorun yasamiyorum tuy derdi biraz sorun oda çözülüyor bir şekilde işteYa eviniz müstakil mi bana iki kedi bile zor geliyor bazen 3+1de. İki kat kaka iki kat tüyaşırı seviyorum ama bebek de gelince ekstra temizlik gerektirecek şimdiden gözüm korkuyor. Siz bir de sokaktan sahiplenmişsiniz gerçekten helal olsun
Evet ya tanesi 3e geliyor şu an. Bir de 8 ay sonraki fiyatları düşünürsek çok daha fazla olacak. İnsanın gerçekten kafası karışıyorvalla hepsiburada, trendyol kampanyalarını takip edecegiz süreklibazen e-bebekte de kampanya oluyor bezde. ben 3 yıl once primada tanesini 1 tl ye getirebilirsem süper diyordum, şimdi sanırım tanesi 3 tl ye filan gelecek. kesinlikle sızdırma ile ugrasamıyor insan cunku bu sefer zıbın ve kıyafetlere geciyor, çamaşır yıkama da bir maliyet. ilk zamanlar çamaşır makinesi vızır vızır dönüyor zaten
teşekkür ederim o kadar rahattımki pazar günü çokta eğlendim.. ama 3 gündür zehir oldu yani çok ciddiye almıyorum ama Allah göstermesin yarın öbürgün sağlıksız olsa ve kaybetsem bebeğimi bak biz sana demiştik senin yüzünden düştü diyecek kafadaymış bu insanlar onu farkettim.Ayva çekirdeği ile göğüs ucu yaralarına iyi gelen bir merhem hazırlanıyordu nasıldı hatırlamıyorum ama bakarsınız internette benim doğumda yoktu herkes bana kızmıştı neden biriktirmedin diye ben nereden bileyim
Bebeğin düşmesi ile ilgili olarak da kesinlikle isteseniz düşüremiyorsunuz kendinizi üzmeyin bu konudaannem beni istememiş hemen hamile kaldığı için hali silkeleyip koltukları çekiyormuş habire bir sey olmamış anneannem de annemi istememiş 4 cocuk üst üste olunca zorlanmış gitmiş ineğin arkasında durmuş huysuz bir inekmis anneannemi tepmiş ama annem de sağ bebek düşecekse yapacak bir şey olmuyor ama sağlam bebeği biz istesek bile düşüremeyiz yani öyle duruyor
canım merhaba ,Evet canım benim 6 düşüğüm oldu hepsinde ay ı tedaviyi kullandım Progestan oksapar corasprin yine de hep düşükle sonuçlandı ilk defa adendo kullanmaya başladım bu zamana kadar geldim ama ben gebe kalmadan önce kullanmaya başladım canım haberin olsun 15/20 gün öncesinden falan. ilaç değil zaten vitamin o yğzeen tavsiye ederim diyorum mutlaka sana da. Bugün 8+3 teyim. Yine de çok şükür ters giden bişey olmadı şu ana kadar. Doğma kadar kullanacağım Allah izin verirse. Sen de gebelik var öı peki şuan canım? Varsa geç kalmadan hemen başla derim ben geç kalmamak için erken başladım
Ya ben napcam bilmiyorumİlk zamanlarda bebek emerken meme hassasiyeti cok fazla oluyor. Gogus ucu yarasi, catlak vs. Ilerlerse emzirmek işkenceye dönüyor resmen. Ayva çekirdeğini akşamdan az bi suya koyuyorsun o sabaha jellesiyor. Onu her emzirmeden sonra göğüse sürüyorsun iyileşmesini vs sağlıyor.
teşekkür ederim ben tatil dönüşü öğrendim hamile olduğumu bol yüzmeli raftingli zipline lı bir tatilden geldim hatta çok yoruldum erken adet olacam heralde diye düşünürken geldiğimin 2. günü hamile olduğumu öğrendim düşecek olsa o zaman düşerdi yani bol atlamalı zıplamalı alkollü bir tatildi. Sağlıksız ise zaten düşmesede gelişimi duruyor kalbi duruyor bir şekilde yolu tamamlayamadan gidiyor bebeklerimiz sağlıklı isede devam ediyorlar bizimle. dilerim hepimiz sağlıklı bir şekilde alırız bebeklerimizi kucağımızakesinlikle katılıyorum Allah can verdiyse biz ne yaparsak yapalım düşmez, düşenler icin de birşeyler vesile oluyor tabi. benim annem de beni istememiş, hatta düşük olsun diye iğne yaptırmış ama düşmemişim :) çok şükür herhangi bir sakatlıgım olmadı, engelli de dogabilirdim.
benim doktorum havuza bile girebilirsin dedi temizliğinden eminsen eğer diye ve bir kez girdim, hatta hamile oldugumu henüz öğrenmemişken de bir kere girmiştim. önemli olan sonrasında hemen duş almak ve havuzdan sonra ıslak kalmamak. benim oglan havuza bensiz girmek istemediği icin mecburen kısa süreli girdim, yoksa havuza girmemek daha iyi tabi. denize girmenin ise hiçbir riski yok, iciniz rahat olsunCRASRP herkes konuşur ama anneler içgüdüsel olarak bebegi icin en iyisini düşünür.
Terasınızın olması avantaj olmuş gerçekten. Çok uğraştırıcı bişey tebrik ediyorum sizi ne iyi yapmışsınız. Bizimkilerin de biri tek gözlü. Tüyleri falan kötüydü eskiden. İlk bulunduğunda heryeri iltihapmış mucize eseri yaşamış. Evde şimdi pamuk gibi oldu tombullaştı. Barınaktan almıştık biz de o zaman evli değildik daha. Kişilik olarak iki kedimiz de çok pasif yapıda kediler. Diğer kediler çok eziyormuş barınakta. Öncelikle bunları sahiplendirmek istiyorlar tabi. Biz de engelli de olur fark etmez tipi yaşı falan dedik. Barınaktaki kadın çok mutlu olmuştu. Herkes sağlıklı ve yavru istiyor maalesef. Ama evde her kedi güzelleşiyor gerçektenZor canim cok zor evim dubleks kedilere özel teraslı oda yaptik korunakli 2 si tamamen kör biri tek gözlü digeri bacagi sakat 2 tanesi de saglikli hepsi ayni anda evde gezmiyorlar korleri takip etmek gerekli camdan dustu biri cok sukur bisey olmadi kontrollu olarak saliyorum onlari ama 3 tanesi istediği zaman çıkıyor o yüzden cok sorun yasamiyorum tuy derdi biraz sorun oda çözülüyor bir şekilde işte
Hiç dert etmeyin söylenenleri ben hamile olduğumu adete 5 gün kala öğrendim ve tatile gittim 10 gün dikkat ettim tabi ama denize de girdim yani çok şükür 10. Haftaya yaklaştık bir sorun denizden dolayı yaşamadım doktor bundan sonra girme dikkat et demişti 7. Haftada dediğiniz gibi olacağı varsa olur sebebi asla denize girmeniz olmazMerhabalar arkadaşlar size bir sorum olacak 6+5 haftalık hamileyim geçtiğimiz pazar günü deniz planımız vardı doktoruma sordum yüzebilirmiyim diye tabiki yüzebilirsin dedi ama havuz tercih etme denizde yüz dedi.pazar günü denize gittik 6-7 saat kadar kaldık ama toplasanız 3 saat falan yüzdüm. pazartesi gününden beri beni azarlamayan kalmadınasıl yüzmeye gidermişim cahil yapmazmış yaptığımı 1 buçuk aylık hamile yüzermiymiş. ofisteki yemek yapan abla bile baya bir kızdı bana o kadar uğraştın kaybedersen görürsün dedi köylerinde bir kadın yüzdükten sonra çocuğunu kaybetmiş falan filan . valla canım çok sıkıldı doktora sordum diyorum doktor risk olsaydı yüzme derdi zaten dedim sen doktora ne bakıyorsun diyorlar :) bir doktorun makalesinde okumuştum bebek sağlıklı ise düşme ihtimali %10 bile değil sağlıksız ise vücut onu atmaya çalıştığı için düşük oluyor. çok söylenenleri ciddiye almıyorum ama o kadar çok konuşuldu ki acaba mı dedim düşük olsaydı hemen olurdu değil mi şimdiye kadar? yani yüzmemin üstünden 3 gün geçti düşecek olsaydı düşerdi demi? Allah korusun dua edelim birbirimize inşallah hepimiz bu süreci sağ salim atlatır bebeklerimizi kucağımıza alırız
Valla ben kocaman bir kafa görüyorum çyle gözükmüyor mu :)))) annemde erkek dedi hemen :)kafası kocamansa kafa çapı büyük olunca erkek oluyor :)
Benim de ilk çocuğum olacak ama yeğenlerime yıllarca baktım tecrübem var ama burada garip şeyler öğreniyorum ayva çekirdeğini kantaron yağını falan duymamıştım ben de hiç. Zaten herşeyi nereden bilelim. Şimdi şansımıza elimizde telefon denen bişey var. Buraya yazarız problemi bi sürü çözüm yolu gösteriyorlar sağolsunlarYa ben napcam bilmiyorum
Çocuk büyültmekle ilgili hiçbir fikrim yok. Yeğenim var sadece o da ben il dışında olduğum için iki ayda bie görüyordum ve ağlayınca abla çocuğuna bak diyip veriyordum.
Çocuk nasıl tutulur nasıl beslenir ne giyer ne alınır hepsi kocaman soru işareti. bi de gittik çocuk yaptık iyi mi allah yardımcımız olsunteşekkür ediyorum bilgi için.
Guzel memelerime catlamadan patlamadan doya doya bakayim
İlk defa bugün bulantıyla uyanmadım vardır Allah’ın bir hikmeti. Çok şükür dedim ilk defa kahvaltı yaptım haşlanmış yumurta ve zeytin yedim birde ıcetea içtim çay içemiyorum su da içemiyorum belki dün akşamki serumun etkisidir inşallah böyle devam eder inşallah başlamaz o kadar mutlu uyandımki bugün benim mide bulantısıyla kalmıyordu hep kusuyordum bazen günde 2 bazen 3 defa. İnşallah sağlıkla atlatırız bu süreçleri beraberce canımben de pek sevmem bir de mevsimi degilken şimdi okadar para vermek istemedim. bulantım gün boyu var ama cıkarmıyorum cok şükür, oyuzden ilaçsız idare etmeye calısıyorum. sizin yazdıklarınızı gördüm çok üzülmüştüm şimdi biraz rahatlamıssınız sevindim :) sizin ihtiyacınız var bol bol yiyin :)
Bende ağlıyordum emzirirken ayaklarımı yere vura vura emziriyordun meme ucu kopacak gibiydi neredeyse her emzirmede çocuk kan kusuyordu midesi bulanıyordu resmen çocuğa göz göre göre işkence yapamazdım doktor zaten emzirmemi istemedi sağ dedi. Yoksa çocuk her emzirmeden sonra şakır şakır kusuyordu. Yapacak bişi yok tek emzirmeyen ben değilim ya dünya da olmayacağı varmış çok uğraştım otomatik sağma makinası aldım ben sağdıkça bi baktım sütüm nar suyu gibi geliyordu. Dedim bu çocuğa ben bunu nasıl yapmışım yazık iyi ki de bırakmış haklı çocuğun midesi bulanmakta inşalalh bunda bu sefer yaşamam böyle bişeyi canımTam tersi canım emzirmek gerekiyor. Benim o kadar kötü oldu ki şakır şakır kanıyor, canım deli gibi aciyor emzirme anlarım resmen işkence yastık tutup iki gözüm iki çeşme ağlarken yine hep emzirdim. Şimdi iki yaşında hala emiyoryine göğüs hassasiyetim çok yüksek emerken canımdan can kopuyor resmen.
Ya benim anneannem de annem için böyle şeyler yapmış düşsün diye. 40 yaşında hamile olunca çok utanmış o zaman köy mantığı işte. Bi de torunu doğduktan sonra hamile kalmış. O kadar istememiş ki annemi. Türlü çeşit numaralar evin içinde hoplayıp zıplamalar ağır çekmiş karnını yumruklamış sürekli falan. Kesinlikle düşmüyor sağlıklı bebek. Doğunca da küçük diye anneannem de dedem de en çok onu sevmiş tabi. Anneannem çok ağlamış pişman olmuş bebek doğunca kıyamıyor tabi anne kalbiAyva çekirdeği ile göğüs ucu yaralarına iyi gelen bir merhem hazırlanıyordu nasıldı hatırlamıyorum ama bakarsınız internette benim doğumda yoktu herkes bana kızmıştı neden biriktirmedin diye ben nereden bileyim
Aç tok farketmiyor ilk 6 hafta sabah akşam içtim ama bulantılarım çok fazla artmaya başlayınca 7.haftadan sonra günde 1 tane içmeye başladım şuan da da günde 1 tane alıyorum canım birde fodega kullanıyorumcanım merhaba ,
gunde kac kere ıctın adendo? tok ac fark edıyor mu?
benim oğlan emme refleksini bilmeden doğmuştu, çoğu çocukta oluyormuş emiyor sanıyor ama ememiyordu o yüzden meme ağzında sürekli süt çekmeye çalışarak meme uçlarımı çok kötü yapmıştı...doktor 3. gün çocuk aç mama vermek istemiyoruz, bize hastane makinesi kiralattırdı....o kadar iyi geldi ki, sütü şakır şakır çıkarıyor. sonra da bana program yazdı, 1 biberonla sağdığın sütü vereceksin bir emzirmeyi deneyeceksin ama silikon meme ucu ile dedi...böylece hem o süreçte iyileştim hem bizimki emmeyi öğrendi...sonra yavaş yavaş memelerim iyileştikçe biberonu azaltıp full emzirmeye geçirdi doktor, 1 ay sonunda artık biberon bile almıyordu göğüs uçlarım da iiyleşmiştiHiç bilmiyordum oysaki kuzumda meme ucum parça Pinçik olmuştu damaklarıyla ezmişti hep doktor emzirme kan geliyor çocuğa demişti ben de bıraktım makina aldım sağıyordum sonra kesildi 5 ay emzirebildim.
Evet canım doğru diyorsun ben ilk çocukta yalnızdım babam kanserdi kayınvalidemler şehir dışındaydı annem babama bakıyordu kız kardeşlerim çalışıyordu kimsem yoktu sezeryandan sonra eve geldim bebek tutmayı bile bilmem ama mecbur kalınca öyle güzel bakıyorsun ki annem hala der bi tek senin loğusalıpında yanında olamadım ama en güzelde sen baktın der. Gerçekten Allah dağına göre kar verir o gücü veriyor rabbim çok şükürBenim de ilk çocuğum olacak ama yeğenlerime yıllarca baktım tecrübem var ama burada garip şeyler öğreniyorum ayva çekirdeğini kantaron yağını falan duymamıştım ben de hiç. Zaten herşeyi nereden bilelim. Şimdi şansımıza elimizde telefon denen bişey var. Buraya yazarız problemi bi sürü çözüm yolu gösteriyorlar sağolsunlarburadaki ikinci çocuk bekleyen anneler de ilk çocukta acemiydi merak etme. İkinci çocukta daha rahat ve profesyonel oluyorlar. İlk çocuk öyle deneme yanılma gidiyor bi şekilde
Hahaha hiç alakası yok kızLeedong Ayvayı hangi siteden sipariş etmiştin canım benim de canım ayva istiyor kaç gündür kızlarıma hamileyken de ayva aşermiştim hamileyken ayva yeyince bebek gamzeli olurmuş benim iki kızım da gamzeli
Tuvalet iletişimi yapsak bebelerimize harika olurduuu. Oğluma 12. Ay tamamen içgüdüsel başladım ve böyle bir yöntem oldgnu öğrendim 18. ay bezsiz bebek olduBen sleepyle başladım çünkü kızım çok fazlayapan bi çocuktu. Günde en az 20 bez değişiyordum ilk zamanlar. Sonra sleepy çiş geçirmeye başladı molfixe geçtim bi süre de öyle devam ettik sonra oda geçirmeye başladı primaya geçtim ve öyle de bitirdim. Hatta prima 6 numara 1 koli açılmamış bezim var ben ucuzdan başlayıp pahalıya geçiş yapanlardanım sebebi de şu çocuk büyüdükçe bezin popoda kalma süresi artıyor ve pişik yapma olasılığı artıyor ve tabi çocuğun çiş miktarı da artıyor. Bunda da aynı düzende ilerlemeyi düşünüyorum nasip olursa.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?