• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Kızlar folik asit midesini bulandıran var mı? Hali hazırda zaten bulanıyor da folik asit içince daha kötü oluyorum. Bide alakasız bişey daha sorucam burada hafta ileri sanki 8+1 im 9 hafta diyor
Benimde ilk hamileliğimde öyle olmuştu değiştirmiştimm ☺️ Şuanda o değiştirdiğimi kullanıyorum bir yan etkisi falan olmadı adı folidoce ☺️

Bulantı ceken arkadaşlar prilam kullanıyor musunuz? Ben beslenemiyorum bulantıdan resmen öğürüyorum devamlı. Doktor bunu yazmıştı ancak internette çok da kullanılmaması gerektiğiyle ilgili bir yazı okudum🥴 ama durumum da kötü gerçekten

Baston ne kullanıyorsunuz? Bu chicco lite way dogumdan itibaren 22 kiloya kadar kullanılabilir diyor ama bilemedim🫠
biz sadece iş görsün maksatlı e bebekten almıstık markasını hatırlamıyorum cok ozellikli bişey degildi, sonra pandemi de geldi cok kullanamadık :) 22 kilo bayag bir yas eder, bilmiyorum 4 yasa kadar kullanırmısınız, genelde 2-2.5 yastan sonra pek oturmak istemiyorlar ama cocuktan cocuga farkeder tabi. dogumdan itibaren kullanılabilmesi cok iyiymiş

Tecrübe süper bişey aradığım cevap çok teşekkür ederim bakalım diğer annelerimiz de bişeyler desinler burada size çok şey danışacağız 🥰 Yaa burada neler neler konuşacağız daha. 4-5 ay sonraki mevzular daha keyifli olacak sanırım. Şu an genel konular bulantı kese gözüktü mü kalp atışı duyuldu mu falan🙂 O kadar dua ediyorum ki hepimiz sağlıkla şu aşamaları geçirip burada alışveriş falan konuşsak. Hiç üzüntü yaşamayalım 🙏🏻
ben primacıyım....onun harici komili kullanmıştım, oldukça iyiydi ama sanırım şimdi yok...prima tabiki de pahalı geliyor ama diğer bezden 3 tane kullanana kadar primayı 1 kere değiştiriyorsun, hele 1 yaşından sonra falan kaka yapması da azaldı mı bana daha mantıklı geliyor, diğerlerinde direk ıslaklık popoda hissediliyor...belki minik minik alıp denemek gerek ama dediğim gibi prima emiciliği çok iyi olduğu için kaka yapmadığı sürece sürekli bez değiştirme derdinden de kurtarıyor, diğerleri ile sürekli ıslaklık olduğundan değiştirmek gerekiyor.

ilk oğlum bir de alerjikti, bunda da öyle birşey hissedersem başta prima kullanırım zamanla diğerlerini duruma göre denerim diye düşünüyorum.

Baston ne kullanıyorsunuz? Bu chicco lite way dogumdan itibaren 22 kiloya kadar kullanılabilir diyor ama bilemedim🫠
baston çok doğru seçim, biz o zaman macleren almıştık oğlum 4.5 yaşına kadar bildiğin bindi artık eşek kadar olduğunda bile biniyordu....hafif taşıması kolay katlaması kolay bagaja sığıyor....diğerleri gerçekten çok ağır hiçbir yere sığmıyor anneye eziyet oluyor...zaten 22 kga gelene kadar çocuk artık binmek istemiyor, benim oğlum 19 kg iken falan binmeyi bıraktı, artık oturmak istemiyordu.

Kızlar folik asit midesini bulandıran var mı? Hali hazırda zaten bulanıyor da folik asit içince daha kötü oluyorum. Bide alakasız bişey daha sorucam burada hafta ileri sanki 8+1 im 9 hafta diyor
bazılarında bulantı yapıyormuş, bir arkadaşımda oldu, doktora söylersen ilacı değiştirir...bana folicode verdi doktor, sanırım yan etkisi az diye ama pahalı, gerçekten gerek var mıydı bilemiyorum hala

Merhabalar arkadaşlar size bir sorum olacak 6+5 haftalık hamileyim geçtiğimiz pazar günü deniz planımız vardı doktoruma sordum yüzebilirmiyim diye tabiki yüzebilirsin dedi ama havuz tercih etme denizde yüz dedi.pazar günü denize gittik 6-7 saat kadar kaldık ama toplasanız 3 saat falan yüzdüm. pazartesi gününden beri beni azarlamayan kalmadı :( nasıl yüzmeye gidermişim cahil yapmazmış yaptığımı 1 buçuk aylık hamile yüzermiymiş. ofisteki yemek yapan abla bile baya bir kızdı bana o kadar uğraştın kaybedersen görürsün dedi köylerinde bir kadın yüzdükten sonra çocuğunu kaybetmiş falan filan . valla canım çok sıkıldı doktora sordum diyorum doktor risk olsaydı yüzme derdi zaten dedim sen doktora ne bakıyorsun diyorlar :) bir doktorun makalesinde okumuştum bebek sağlıklı ise düşme ihtimali %10 bile değil sağlıksız ise vücut onu atmaya çalıştığı için düşük oluyor. çok söylenenleri ciddiye almıyorum ama o kadar çok konuşuldu ki acaba mı dedim :( düşük olsaydı hemen olurdu değil mi şimdiye kadar? yani yüzmemin üstünden 3 gün geçti düşecek olsaydı düşerdi demi? Allah korusun dua edelim birbirimize inşallah hepimiz bu süreci sağ salim atlatır bebeklerimizi kucağımıza alırız :dua:

Leedong Leedong Ayvayı hangi siteden sipariş etmiştin canım benim de canım ayva istiyor kaç gündür kızlarıma hamileyken de ayva aşermiştim🫣hamileyken ayva yeyince bebek gamzeli olurmuş benim iki kızım da gamzeli ☺️
Tropikal sepetinde kalmamış ama eşim baktı şimdi hepsiburada da varmış 1 kg 145 TL canım 4 tane geldi kıyamıyorum şimdi yemeye neyse 1 kg dah sipariş veririm öyle güzel gidiyor ki dünden beri bulantım olmadı hala da canım nasıl çekiyor hemen al sende canım tadı güzel sulu geldi ben korktum kupkuru sünger gibi gelecek diye ama çyle gelmedi güzel geldi

Canım sen o parayı direk bez parası diye ayır bence 🤭🤭🤭 çünkü çok güzel 💩 yapıyorlar o çöpe gidiyor onca para... 🤣🤣😂 İlk aylarda o kadar çok eksik vs çıkıyor ki zor gunlere ayırın ben mesela hiç kenara koyamamastim hep eksik vs aldım.
Evet ilk zamanlar bolca gazlı oluyorlar 🤭🤭 ben biraz da kumaş bez alsam diyorum bakalım ugrasablr mym 😂 2. Olacak nasipse sanki her şeyi var gibi geliyor abisinden 🙃

Ayyy bende cuma gidicem kalp atışı in 🙈 İnşallah sağlıkla doğar 💛 Yaa benimde alasım geliyor ama hep ilk 3 ay bekleyin dedikleri in almıyorum 😆😆 Yoksa markette bile emzikleri biberonları eve doldurasım geliyor 😂
Ben aldım biberon hastane haricinde kullanmadık bence en minik olandan 1 tane alın duruma göre sonra alirsnz biberon

Bulantı ceken arkadaşlar prilam kullanıyor musunuz? Ben beslenemiyorum bulantıdan resmen öğürüyorum devamlı. Doktor bunu yazmıştı ancak internette çok da kullanılmaması gerektiğiyle ilgili bir yazı okudum🥴 ama durumum da kötü gerçekten
Kullanıyorum canım ama zaten faydasını görmedim günlük serum verdi doktor bana su içemiyorum su içsem geri çıkıyor. Gerçekten 3 haftada 2 kg verdim doktorum 2 hafta sonea düzeleceksin merak etme biraz dayan dedi hafta zofere başlattı beni en güçlü bulantı ilacıymış ama omda fayda etmedi hap olarak serum olanını verdi damardan öyle biraz iyi geldi bana ama hapların hiç birisisi fayda etmedi kaç tane doktora sordum zararı yol dedi prilamın hatta günde 3 tane de alabilirsin dediler

Merhabalar arkadaşlar size bir sorum olacak 6+5 haftalık hamileyim geçtiğimiz pazar günü deniz planımız vardı doktoruma sordum yüzebilirmiyim diye tabiki yüzebilirsin dedi ama havuz tercih etme denizde yüz dedi.pazar günü denize gittik 6-7 saat kadar kaldık ama toplasanız 3 saat falan yüzdüm. pazartesi gününden beri beni azarlamayan kalmadı :KK43: nasıl yüzmeye gidermişim cahil yapmazmış yaptığımı 1 buçuk aylık hamile yüzermiymiş. ofisteki yemek yapan abla bile baya bir kızdı bana o kadar uğraştın kaybedersen görürsün dedi köylerinde bir kadın yüzdükten sonra çocuğunu kaybetmiş falan filan . valla canım çok sıkıldı doktora sordum diyorum doktor risk olsaydı yüzme derdi zaten dedim sen doktora ne bakıyorsun diyorlar :) bir doktorun makalesinde okumuştum bebek sağlıklı ise düşme ihtimali %10 bile değil sağlıksız ise vücut onu atmaya çalıştığı için düşük oluyor. çok söylenenleri ciddiye almıyorum ama o kadar çok konuşuldu ki acaba mı dedim :KK43: düşük olsaydı hemen olurdu değil mi şimdiye kadar? yani yüzmemin üstünden 3 gün geçti düşecek olsaydı düşerdi demi? Allah korusun dua edelim birbirimize inşallah hepimiz bu süreci sağ salim atlatır bebeklerimizi kucağımıza alırız :dua:
kimsenin ne dediğini sallama...ben anlayamıyorum gerçekten, kaç yıl tıp okumuş doktor bilmiyor da çaycı mı biliyormuş ? bana da ilk çocuğumda neler dediler, amerikaya uçtum 3 aylıkken avrupa tatiline çıktım, doktorumun izin verdiği herşeyi yaptım...malesef biz biraz bu hamileliği abartıyoruz, hamilelik bir hastalık değil...bdoktorum bana ilk 12 hafta hiçbir şeyini değiştirme dedi, çay kahveye nediyorsunuz dedim ona bile hurafe bunlar dedi....

bebeğiniz doğunca da akıl veren çok olacak, ben 7 günlük bebekle plaja gittim, taktıkana kucağına götürdük, her gün nefes alsın çocuk rahat uyusun diye bebek arabası ile gezdirdik ilk 3 günden sonra, doktorumuz hem bana hem çocuğa iyi geleceğini söyledi...iyi ki de öyle yaspmışım.

bu hamileliğimden önce 4 ay önce düşük yaptım, doktora ilk gittiğimde sorduğum haftada 2 antreman yapıyordum ve çok yoğun çalışıyordum bunlardan kaynaklı olabilir mi sorusu oldu...insan ister istemez kendini suçluyor...sizi anlıyorum...doktorum da eğer bu çocuğun düşeceği varsa, seni buraya oturtsak sonda taksak apızdan beslesek hiç kıpırdatmasak bile düşer, düşmeyecek sağlıklı bir bebekse al kendini 2 kattan aşağı at kolun bacağın kırılır yine de düşmez dedi...o dediği sayesinde rahatladım...

sana verdikleri örnekte bu bağlamda saçma, bahsettikleri kişinin denize girdi diye çocuğu düşmedi zaten düşecekti, sadece birileri kafasında onu sebep olarak belirledi

Merhabalar arkadaşlar size bir sorum olacak 6+5 haftalık hamileyim geçtiğimiz pazar günü deniz planımız vardı doktoruma sordum yüzebilirmiyim diye tabiki yüzebilirsin dedi ama havuz tercih etme denizde yüz dedi.pazar günü denize gittik 6-7 saat kadar kaldık ama toplasanız 3 saat falan yüzdüm. pazartesi gününden beri beni azarlamayan kalmadı :( nasıl yüzmeye gidermişim cahil yapmazmış yaptığımı 1 buçuk aylık hamile yüzermiymiş. ofisteki yemek yapan abla bile baya bir kızdı bana o kadar uğraştın kaybedersen görürsün dedi köylerinde bir kadın yüzdükten sonra çocuğunu kaybetmiş falan filan . valla canım çok sıkıldı doktora sordum diyorum doktor risk olsaydı yüzme derdi zaten dedim sen doktora ne bakıyorsun diyorlar :) bir doktorun makalesinde okumuştum bebek sağlıklı ise düşme ihtimali %10 bile değil sağlıksız ise vücut onu atmaya çalıştığı için düşük oluyor. çok söylenenleri ciddiye almıyorum ama o kadar çok konuşuldu ki acaba mı dedim :( düşük olsaydı hemen olurdu değil mi şimdiye kadar? yani yüzmemin üstünden 3 gün geçti düşecek olsaydı düşerdi demi? Allah korusun dua edelim birbirimize inşallah hepimiz bu süreci sağ salim atlatır bebeklerimizi kucağımıza alırız :dua:
En güzeli cahille sohbeti kesmek. Havuzu enfeksiyon acısından önermiyorlar ama denize düşük tehlikeniz yoksa lekelenme vs girebilirsiniz benim doktorum ve bir cok akli basinda doktor öneriyor. kendinizi yormadan 😊 tetanoz asiniz varsa daha iyi olur tabi ama olmasa da sorun yok canınızı sıkmayın. Bebek suyun içinde karnimizda zaten biliyorsunuz biz sudayken kendini daha iyi hissediyor
Bikininizi ıslak birakmamaniz yeterli. Ben dün gittim denize bugün yorgunum diye gitmedim ama yarın yine gideceğim 😁

Kızlardaki bu arada 9+7 den günaydın. Dün akşam yine serum takılırken eşim tutturdu doktora gidelim diye neyse tanıdık bir doktor vardı çok tatlı kadın. Baktı herşeyi oluşmuş koca kafalı bebişim vsr bir de hareketli yerinde durmuyor doktor dedi maşallah şuna bak nasılda hareketli dedi. Size fotoğrafını yolluyorum bi bakın. Nasıl net belli oluyor kızlar demekki 10.haftada hepiniz böyle göreceksiniz artık. Doktor her şeyini gösterdi annem diyor erkek bu diye ama gönlüm kızdan yana ne yalan söyliyim sağlıklı olsun da yeter bana. Şuan duygularımı en iyi siz anlarsınız kızlar 6 düşükten sonea ilk defa sağlıklı bşr gebeliğim oldu şimdi de öyle hareketli gördüm ya onu Allah’ım inşallah kucağıma almayı nasip eder

Eklentiler

• image.jpg
    image.jpg
    77,9 KB · Görüntüleme: 55
  • image.jpg
    image.jpg
    67,2 KB · Görüntüleme: 48
Canım çok mantıklı düsünmüssün bebis de büyüyünce dolaptan falan satarsın bunu artık baston pusette joie markasını da çok öneriyorlar ayrıntılı araştırmalarım devam edecek bu konuda sizi de bilgilendiririm zaman zaman 😂
Yok canim pek ben çocuğun eşyalarını dolaptan satamam 🤣🤣 hatta ilk cocugun iyiki hicbirseyini satmamisim diyorum 😇 suan pek eksigi olmayacak , kız kardeşim bendeki tüm eşyalara göz koydu 😁 ablacım sakın satma diye sürekli söylüyor kıyafetten oyuncaklara tüm alet edevatlara yani. O almak istemezse hepsini satarım güzel olur o dönemki ihtiyaçlarını alırım.

Benimde ayvalarım geldi gelir gelmez bşr tanesini soyup yedim öyle güzel geldiği anlatamam demekki boşuna çekmemiş canım normalde herşeyi geri çıkartan ben bunu çıkartmadım :)))
Ayva mevsimi yaklaştı 😁ayva çekirdeklerini saklayın sevgili anneler. İlk yenidogan zamanında çok lazım olacak bize 🥰 şimdiden aklıma gelmişken hatırlatayım

Merhabalar arkadaşlar size bir sorum olacak 6+5 haftalık hamileyim geçtiğimiz pazar günü deniz planımız vardı doktoruma sordum yüzebilirmiyim diye tabiki yüzebilirsin dedi ama havuz tercih etme denizde yüz dedi.pazar günü denize gittik 6-7 saat kadar kaldık ama toplasanız 3 saat falan yüzdüm. pazartesi gününden beri beni azarlamayan kalmadı :KK43: nasıl yüzmeye gidermişim cahil yapmazmış yaptığımı 1 buçuk aylık hamile yüzermiymiş. ofisteki yemek yapan abla bile baya bir kızdı bana o kadar uğraştın kaybedersen görürsün dedi köylerinde bir kadın yüzdükten sonra çocuğunu kaybetmiş falan filan . valla canım çok sıkıldı doktora sordum diyorum doktor risk olsaydı yüzme derdi zaten dedim sen doktora ne bakıyorsun diyorlar :) bir doktorun makalesinde okumuştum bebek sağlıklı ise düşme ihtimali %10 bile değil sağlıksız ise vücut onu atmaya çalıştığı için düşük oluyor. çok söylenenleri ciddiye almıyorum ama o kadar çok konuşuldu ki acaba mı dedim :KK43: düşük olsaydı hemen olurdu değil mi şimdiye kadar? yani yüzmemin üstünden 3 gün geçti düşecek olsaydı düşerdi demi? Allah korusun dua edelim birbirimize inşallah hepimiz bu süreci sağ salim atlatır bebeklerimizi kucağımıza alırız :dua:
Canım bende öğrendim ama tatile gittim havuza girmediğin sürece sıkıntı yok denize girdim doktorumda bişi demedi. Çünkü otelde yerimizi ayırtalı 1,5 ay olmuştu herşeyi ödemiştik iptalmedemezdim gittim denize girdim tekne turu yaptım tekneden bile girdim denize. Kimseyi umursama stres yapma rabbim ona sağlık verdiyse be yaparsan yap istesen Fe düşüremezsin bile ben düşük tehlikesi yaşarken yataktan kalkamıyordum ama yine de düştü. Sağlıklı bebek düşmez doktorlar bunu söylüyor hep. Kimseyi de umursama kimse de söyleme ne yapıyorsan milletin ağzı var konuşuyor herkes uzman doktor olmuş 😁😁😁

Canım insanların ne dediğine bakarsak hiç sonu gelmez valla. Cahillik bizim toplumun temel problemi. Hayır insan cahil de olabilir anlarım da bunlar bu kadar konuşma haddini nereden buluyor gerçekten okurken sinirim bozuldu. Sadece hamilelikte değil her konuda bu tipler insanlar herşeyi biliyor maşallah😡 yüzmek hamilelikte yapılacak en güzel egzersiz. Çok iyi yapmışsın😍. Asıl bu tiplere kulak asmazsan bunlar sinir bozarak bebeğe zarar verir 😊

Back