2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
ay daha fazla anlatmayın nolur

Aramiza hos geldiniz

Napiliyor ki ayva çekirdeğiyle?
İlk zamanlarda bebek emerken meme hassasiyeti cok fazla oluyor. Gogus ucu yarasi, catlak vs. Ilerlerse emzirmek işkenceye dönüyor resmen. Ayva çekirdeğini akşamdan az bi suya koyuyorsun o sabaha jellesiyor. Onu her emzirmeden sonra göğüse sürüyorsun iyileşmesini vs sağlıyor.

aynen ağzı olan konuşuyor dediğim gibi doktoruma sordum sıkıntı yok dedi diye susturdum konuşan herkesi de maşallah bi değişik insanlar teşekkür ederim rahatladım :)

Hiç bilmiyordum oysaki kuzumda meme ucum parça Pinçik olmuştu damaklarıyla ezmişti hep doktor emzirme kan geliyor çocuğa demişti ben de bıraktım makina aldım sağıyordum sonra kesildi 5 ay emzirebildim.

Komili var hala canım geçen gördüm. Şişme ve sızdırma sorunu diğer bezlerde olduğunu biliyorum evet. Ablam yeğenlerimde her markayı denedi alerji pişik de olmadı ama çocuklar çok küçük aylarında bile kıpır kıpırlardı. O yüzden sızdırma yapıyordu bezler. Bir de bunlardan iki tane değiştireceğime 1 tane prima değiştiririm aynı yere gelir diyordu. Yeğenlerimi büyütürken ablam yatıp kalkıp macera arama prima kullan hep derdi. Ben daha evli bile değilim o zamanlar dün fiyatları gösterdim de alerji sorunu olmazsa diğer markaları kullan prima alınacak gibi değil diyor herşeye rağmen benim içimden prima geçiyor ama bakalım ne karar alacağız

Hakiki zeytin yağı ve kantaron yağı ama ben kantaroncuyum. Kızımda hiç pişik kremi kullanmadım kendi yaptığım kantaron yağını kullandım , diş dönemindeki o ağır pisikleri kantaronla geçirdim hep. Hiç pişik kremsiz geldik bu günlere. Ki eger kız bebekte pişik kremi vajinal yapisiklik yapabiliyor diye doktorum da pişik kremi kullanmayacaksin kantaron kullan dedi. Aklınızda bulunsun. Her bez değişiminde kantaron yağı.

kafası kocamansa kafa çapı büyük olunca erkek oluyor :)

Herkes ayva siparişi veriyormuş valla bulantısı olanlara tavsiye ederim yoksa bende ayva seven birisi değilim
ben de pek sevmem bir de mevsimi degilken şimdi okadar para vermek istemedim. bulantım gün boyu var ama cıkarmıyorum cok şükür, oyuzden ilaçsız idare etmeye calısıyorum. sizin yazdıklarınızı gördüm çok üzülmüştüm şimdi biraz rahatlamıssınız sevindim :) sizin ihtiyacınız var bol bol yiyin :)

Hiç bilmiyordum oysaki kuzumda meme ucum parça Pinçik olmuştu damaklarıyla ezmişti hep doktor emzirme kan geliyor çocuğa demişti ben de bıraktım makina aldım sağıyordum sonra kesildi 5 ay emzirebildim.
Tam tersi canım emzirmek gerekiyor. Benim o kadar kötü oldu ki şakır şakır kanıyor, canım deli gibi aciyor emzirme anlarım resmen işkence yastık tutup iki gözüm iki çeşme ağlarken yine hep emzirdim. Şimdi iki yaşında hala emiyor yine göğüs hassasiyetim çok yüksek emerken canımdan can kopuyor resmen.

Ayva çekirdeği ile göğüs ucu yaralarına iyi gelen bir merhem hazırlanıyordu nasıldı hatırlamıyorum ama bakarsınız internette benim doğumda yoktu herkes bana kızmıştı neden biriktirmedin diye ben nereden bileyim

Bebeğin düşmesi ile ilgili olarak da kesinlikle isteseniz düşüremiyorsunuz kendinizi üzmeyin bu konuda annem beni istememiş hemen hamile kaldığı için hali silkeleyip koltukları çekiyormuş habire bir sey olmamış anneannem de annemi istememiş 4 cocuk üst üste olunca zorlanmış gitmiş ineğin arkasında durmuş huysuz bir inekmis anneannemi tepmiş ama annem de sağ bebek düşecekse yapacak bir şey olmuyor ama sağlam bebeği biz istesek bile düşüremeyiz yani öyle duruyor

çok iyi yapmışsınız :) dediğim gibi bende okumuştum bir makalede düşen bebek sağlıksız bebektir zaten sağlıklı bir bebeğin düşme ihtimali %10 bile değil .. ama insanların can sıkmakta üstüne yok ben çalışan bir insanım zaten sürekli yatamam kimse çalışma evde otur demiyor da :) gezmeye gitme diyorlar değişik .. hamile bir kadınla nasıl konuşmaları gerektiği öğretilmeli bence insanlara.. kimse bebeğimizi bizden daha çok düşünemez

Bende katılayim.size 6 kedim var birde kizim simdi 2. Gelecek kismetse rabbim.naaip ederse
Ya eviniz müstakil mi bana iki kedi bile zor geliyor bazen 3+1de. İki kat kaka iki kat tüy aşırı seviyorum ama bebek de gelince ekstra temizlik gerektirecek şimdiden gözüm korkuyor. Siz bir de sokaktan sahiplenmişsiniz gerçekten helal olsun

valla hepsiburada, trendyol kampanyalarını takip edecegiz sürekli bazen e-bebekte de kampanya oluyor bezde. ben 3 yıl once primada tanesini 1 tl ye getirebilirsem süper diyordum, şimdi sanırım tanesi 3 tl ye filan gelecek. kesinlikle sızdırma ile ugrasamıyor insan cunku bu sefer zıbın ve kıyafetlere geciyor, çamaşır yıkama da bir maliyet. ilk zamanlar çamaşır makinesi vızır vızır dönüyor zaten

Canim takilma lutfen yuzmek en iyi sporlardan..dr inan.bebek sagliksizsa zaten gider .ben 14.haftamda kanama yasadim dedim gidiyor dr gittim dedim gitti herhalde..bebegin saglikli 7 katta korunuyor birsey olmaz oyle hemen dedi.ve yuruyus bile yasakti .yuzebilirsen yuz hergun demisti..havuz u onermiyorlar cunku pis bakteri üretiyor diye ama deniz hem saglikli hemde iyi gelir hem sana hem bebegine

Benim eşim de daha bebek haberini aldık 5 kilo hakiki zeytinyağı sipariş verdi bir arkadaşına biz zeytinyağına batircaz çocukları evde de var 3 kiloya yakin neyse ama ben severim zeytinyagiyla yapilan her seyi salata dahil ondan isime geldi

Benim kızımda hafif bir yapışıklık vardı doktor yana doğru açarak krem sür diyordu bende kantaron yağı kullandım bir dönem ama pişik için değil o yapisikliga da iyi gelir dediler benim kızım dediğim gibi zaten aşırı pişik olmadi prima kullanana kadar çok az başına geldi pişik olayi primadan sonra taktigimda aynı bezler bile pişik yaptı prima çok güzel hakikaten kullanınca hele başka kullanmak istemiyorsun ama benim için durum da belli şuanda çocuklar doğacak menenjit aşısıydı rota aşısıydı herkes yaptıracak atıyorum bin tl bana 3 bin tl bu tarz önemli şeylere harcarım paraları diye düşünüyorum mamaları olacak mecburen derken ekonomimiz biraz sarsılacak ama canları sağolsun tek beklentim sleepy olur molfix olur o tarz bir beze uyum sağlamaları

Aslında doğru bir bakıma aynı ev içinde iki kişinin sigara parası çocuğun aylik bez parasına tekabül ediyor mantık doğru ama işte insan da çöpe gitcek beze o kadar para vermek istemiyor
Aslında evdeki sadece bir kişi günde bir paket içse 900 yapıyor aylık. Çok ciddi bi meblağ. Prima alınabilir bu şekilde düşününce. Yine de her çöpe gidişte insanın içi baya bi cız eder. Bi de tam altını aldıktan sonra temiz beze anında yapılan o Gitti 3 TL saniyeler içinde Bari çişli beze yapsalar da ziyan olmasa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…