Napiliyor ki ayva çekirdeğiyle?Ayva mevsimi yaklaştıayva çekirdeklerini saklayın sevgili anneler. İlk yenidogan zamanında çok lazım olacak bize şimdiden aklıma gelmişken hatırlatayım
ay daha fazla anlatmayın nolurTropikal sepetinde kalmamış ama eşim baktı şimdi hepsiburada da varmış 1 kg 145 TL canım 4 tane geldi kıyamıyorum şimdi yemeye neyse 1 kg dah sipariş veririm öyle güzel gidiyor ki dünden beri bulantım olmadı hala da canım nasıl çekiyor hemen al sende canım tadı güzel sulu geldi ben korktum kupkuru sünger gibi gelecek diye ama çyle gelmedi güzel geldi
Aramiza hos geldinizİyi geceler heyecanlı Mart anneleri :)
Nisan ayında kimyasal gebelik yaşadım ve şu anda 6+5 hamile görünüyorum fakat daha kalp atışını duyamadığımız için korkuyorum. En son 5+3 ken keseyi gördük fakat bu sefer de ya kalp atışını duyamazsam ya boş gebelikse diye korkuyorum. Perşembe günü doktor randevum var. Sizce bu değerlerle boş gebelik olabilir mi? Aklınıza ne gelirse gelsin herşeye karşı koku hassasiyetim var.
17-18 Haziran SAT
17-18 Temmuz BAT
14 Temmuz 14
17 Temmuz 87,26
19 Temmuz 201
21 Temmuz 630
23 Temmuz 1325
Herkes ayva siparişi veriyormuşay daha fazla anlatmayın nolur
İlk zamanlarda bebek emerken meme hassasiyeti cok fazla oluyor. Gogus ucu yarasi, catlak vs. Ilerlerse emzirmek işkenceye dönüyor resmen. Ayva çekirdeğini akşamdan az bi suya koyuyorsun o sabaha jellesiyor. Onu her emzirmeden sonra göğüse sürüyorsun iyileşmesini vs sağlıyor.Napiliyor ki ayva çekirdeğiyle?
aynen ağzı olan konuşuyor dediğim gibi doktoruma sordum sıkıntı yok dedi diye susturdum konuşan herkesi de maşallah bi değişik insanlar teşekkür ederim rahatladım :)Canım insanların ne dediğine bakarsak hiç sonu gelmez valla. Cahillik bizim toplumun temel problemi. Hayır insan cahil de olabilir anlarım da bunlar bu kadar konuşma haddini nereden buluyor gerçekten okurken sinirim bozuldu. Sadece hamilelikte değil her konuda bu tipler insanlar herşeyi biliyor maşallahyüzmek hamilelikte yapılacak en güzel egzersiz. Çok iyi yapmışsın . Asıl bu tiplere kulak asmazsan bunlar sinir bozarak bebeğe zarar verir
Hiç bilmiyordum oysaki kuzumda meme ucum parça Pinçik olmuştu damaklarıyla ezmişti hep doktor emzirme kan geliyor çocuğa demişti ben de bıraktım makina aldım sağıyordum sonra kesildi 5 ay emzirebildim.İlk zamanlarda bebek emerken meme hassasiyeti cok fazla oluyor. Gogus ucu yarasi, catlak vs. Ilerlerse emzirmek işkenceye dönüyor resmen. Ayva çekirdeğini akşamdan az bi suya koyuyorsun o sabaha jellesiyor. Onu her emzirmeden sonra göğüse sürüyorsun iyileşmesini vs sağlıyor.
Komili var hala canım geçen gördüm. Şişme ve sızdırma sorunu diğer bezlerde olduğunu biliyorum evet. Ablam yeğenlerimde her markayı denedi alerji pişik de olmadı ama çocuklar çok küçük aylarında bile kıpır kıpırlardı. O yüzden sızdırma yapıyordu bezler. Bir de bunlardan iki tane değiştireceğime 1 tane prima değiştiririm aynı yere gelir diyordu. Yeğenlerimi büyütürken ablam yatıp kalkıp macera arama prima kullan hep derdi. Ben daha evli bile değilim o zamanlarben primacıyım....onun harici komili kullanmıştım, oldukça iyiydi ama sanırım şimdi yok...prima tabiki de pahalı geliyor ama diğer bezden 3 tane kullanana kadar primayı 1 kere değiştiriyorsun, hele 1 yaşından sonra falan kaka yapması da azaldı mı bana daha mantıklı geliyor, diğerlerinde direk ıslaklık popoda hissediliyor...belki minik minik alıp denemek gerek ama dediğim gibi prima emiciliği çok iyi olduğu için kaka yapmadığı sürece sürekli bez değiştirme derdinden de kurtarıyor, diğerleri ile sürekli ıslaklık olduğundan değiştirmek gerekiyor.
ilk oğlum bir de alerjikti, bunda da öyle birşey hissedersem başta prima kullanırım zamanla diğerlerini duruma göre denerim diye düşünüyorum.
Hakiki zeytin yağı ve kantaron yağıAyy çok sevindim iyi geleceğini biliyorduminşallah şifa olsun sana
Arkadaşlar bez işi birazcık şans primanin alerji yaptığı durumlar bile oluyor ilk etapta hicbir markaya yogunlasmamak mantıklı olabilir kuzenim hep e bebegin beziyle büyüttü çocuklarını hiç pişik olmadılaryani ne olacağı belirsiz eşimin bir iddiası var hakiki zeytinyağı sürersek pişik olmazmış kimden duyuyorsa ben üçüz bebeklere prima alamam sanirim ekonomim buna el vermez diğerlerinden biri pişik yapmadan uyar inşallah
kafası kocamansa kafa çapı büyük olunca erkek oluyor :)Kızlardaki bu arada 9+7 den günaydın. Dün akşam yine serum takılırken eşim tutturdu doktora gidelim diye neyse tanıdık bir doktor vardı çok tatlı kadın. Baktı herşeyi oluşmuş koca kafalı bebişim vsr bir de hareketli yerinde durmuyor doktor dedi maşallah şuna bak nasılda hareketli dedi. Size fotoğrafını yolluyorum bi bakın. Nasıl net belli oluyor kızlar demekki 10.haftada hepiniz böyle göreceksiniz artık. Doktor her şeyini gösterdi annem diyor erkek bu diye ama gönlüm kızdan yana ne yalan söyliyim sağlıklı olsun da yeter bana. Şuan duygularımı en iyi siz anlarsınız kızlar 6 düşükten sonea ilk defa sağlıklı bşr gebeliğim oldu şimdi de öyle hareketli gördüm ya onu Allah’ım inşallah kucağıma almayı nasip eder
ben de pek sevmem bir de mevsimi degilken şimdi okadar para vermek istemedim. bulantım gün boyu var ama cıkarmıyorum cok şükür, oyuzden ilaçsız idare etmeye calısıyorum. sizin yazdıklarınızı gördüm çok üzülmüştüm şimdi biraz rahatlamıssınız sevindim :) sizin ihtiyacınız var bol bol yiyin :)Herkes ayva siparişi veriyormuşvalla bulantısı olanlara tavsiye ederim yoksa bende ayva seven birisi değilim
Tam tersi canım emzirmek gerekiyor. Benim o kadar kötü oldu ki şakır şakır kanıyor, canım deli gibi aciyor emzirme anlarım resmen işkence yastık tutup iki gözüm iki çeşme ağlarken yine hep emzirdim. Şimdi iki yaşında hala emiyorHiç bilmiyordum oysaki kuzumda meme ucum parça Pinçik olmuştu damaklarıyla ezmişti hep doktor emzirme kan geliyor çocuğa demişti ben de bıraktım makina aldım sağıyordum sonra kesildi 5 ay emzirebildim.
Aramiza hos geldinizNasipse evet 31 mart sat24
Ama çoğul gebelikler erken doğuyormuş bilmiyorum valla korkuyorum
çok iyi yapmışsınız :) dediğim gibi bende okumuştum bir makalede düşen bebek sağlıksız bebektir zaten sağlıklı bir bebeğin düşme ihtimali %10 bile değil .. ama insanların can sıkmakta üstüne yok ben çalışan bir insanım zaten sürekli yatamam kimse çalışma evde otur demiyor da :) gezmeye gitme diyorlar değişik .. hamile bir kadınla nasıl konuşmaları gerektiği öğretilmeli bence insanlara.. kimse bebeğimizi bizden daha çok düşünemezkimsenin ne dediğini sallama...ben anlayamıyorum gerçekten, kaç yıl tıp okumuş doktor bilmiyor da çaycı mı biliyormuş ? bana da ilk çocuğumda neler dediler, amerikaya uçtum 3 aylıkken avrupa tatiline çıktım, doktorumun izin verdiği herşeyi yaptım...malesef biz biraz bu hamileliği abartıyoruz, hamilelik bir hastalık değil...bdoktorum bana ilk 12 hafta hiçbir şeyini değiştirme dedi, çay kahveye nediyorsunuz dedim ona bile hurafe bunlar dedi....
bebeğiniz doğunca da akıl veren çok olacak, ben 7 günlük bebekle plaja gittim, taktıkana kucağına götürdük, her gün nefes alsın çocuk rahat uyusun diye bebek arabası ile gezdirdik ilk 3 günden sonra, doktorumuz hem bana hem çocuğa iyi geleceğini söyledi...iyi ki de öyle yaspmışım.
bu hamileliğimden önce 4 ay önce düşük yaptım, doktora ilk gittiğimde sorduğum haftada 2 antreman yapıyordum ve çok yoğun çalışıyordum bunlardan kaynaklı olabilir mi sorusu oldu...insan ister istemez kendini suçluyor...sizi anlıyorum...doktorum da eğer bu çocuğun düşeceği varsa, seni buraya oturtsak sonda taksak apızdan beslesek hiç kıpırdatmasak bile düşer, düşmeyecek sağlıklı bir bebekse al kendini 2 kattan aşağı at kolun bacağın kırılır yine de düşmez dedi...o dediği sayesinde rahatladım...
sana verdikleri örnekte bu bağlamda saçma, bahsettikleri kişinin denize girdi diye çocuğu düşmedi zaten düşecekti, sadece birileri kafasında onu sebep olarak belirledi
Ya eviniz müstakil mi bana iki kedi bile zor geliyor bazen 3+1de. İki kat kaka iki kat tüyBende katılayim.size 6 kedim varbirde kizim simdi 2. Gelecek kismetse rabbim.naaip ederse
valla hepsiburada, trendyol kampanyalarını takip edecegiz sürekliKomili var hala canım geçen gördüm. Şişme ve sızdırma sorunu diğer bezlerde olduğunu biliyorum evet. Ablam yeğenlerimde her markayı denedi alerji pişik de olmadı ama çocuklar çok küçük aylarında bile kıpır kıpırlardı. O yüzden sızdırma yapıyordu bezler. Bir de bunlardan iki tane değiştireceğime 1 tane prima değiştiririm aynı yere gelir diyordu. Yeğenlerimi büyütürken ablam yatıp kalkıp macera arama prima kullan hep derdi. Ben daha evli bile değilim o zamanlardün fiyatları gösterdim de alerji sorunu olmazsa diğer markaları kullan prima alınacak gibi değil diyor herşeye rağmen benim içimden prima geçiyor ama bakalım ne karar alacağız
Canim takilma lutfen yuzmek en iyi sporlardan..dr inan.bebek sagliksizsa zaten gider .ben 14.haftamda kanama yasadim dedim gidiyor dr gittim dedim gitti herhalde..bebegin saglikli 7 katta korunuyor birsey olmaz oyle hemen dedi.ve yuruyus bile yasakti .yuzebilirsen yuz hergun demisti..havuz u onermiyorlar cunku pis bakteri üretiyor diye ama deniz hem saglikli hemde iyi gelir hem sana hem bebegineMerhabalar arkadaşlar size bir sorum olacak 6+5 haftalık hamileyim geçtiğimiz pazar günü deniz planımız vardı doktoruma sordum yüzebilirmiyim diye tabiki yüzebilirsin dedi ama havuz tercih etme denizde yüz dedi.pazar günü denize gittik 6-7 saat kadar kaldık ama toplasanız 3 saat falan yüzdüm. pazartesi gününden beri beni azarlamayan kalmadınasıl yüzmeye gidermişim cahil yapmazmış yaptığımı 1 buçuk aylık hamile yüzermiymiş. ofisteki yemek yapan abla bile baya bir kızdı bana o kadar uğraştın kaybedersen görürsün dedi köylerinde bir kadın yüzdükten sonra çocuğunu kaybetmiş falan filan . valla canım çok sıkıldı doktora sordum diyorum doktor risk olsaydı yüzme derdi zaten dedim sen doktora ne bakıyorsun diyorlar :) bir doktorun makalesinde okumuştum bebek sağlıklı ise düşme ihtimali %10 bile değil sağlıksız ise vücut onu atmaya çalıştığı için düşük oluyor. çok söylenenleri ciddiye almıyorum ama o kadar çok konuşuldu ki acaba mı dedim düşük olsaydı hemen olurdu değil mi şimdiye kadar? yani yüzmemin üstünden 3 gün geçti düşecek olsaydı düşerdi demi? Allah korusun dua edelim birbirimize inşallah hepimiz bu süreci sağ salim atlatır bebeklerimizi kucağımıza alırız
Hakiki zeytin yağı ve kantaron yağıama ben kantaroncuyum. Kızımda hiç pişik kremi kullanmadım kendi yaptığım kantaron yağını kullandım , diş dönemindeki o ağır pisikleri kantaronla geçirdim hep. Hiç pişik kremsiz geldik bu günlere. Ki eger kız bebekte pişik kremi vajinal yapisiklik yapabiliyor diye doktorum da pişik kremi kullanmayacaksin kantaron kullan dedi. Aklınızda bulunsun. Her bez değişiminde kantaron yağı.
Aslında evdeki sadece bir kişi günde bir paket içse 900 yapıyor aylık. Çok ciddi bi meblağ. Prima alınabilir bu şekilde düşününce. Yine de her çöpe gidişte insanın içi baya bi cız eder. Bi de tam altını aldıktan sonra temiz beze anında yapılan oAslında doğru bir bakıma aynı ev içinde iki kişinin sigara parası çocuğun aylik bez parasına tekabül ediyor mantık doğru ama işte insan daçöpe gitcek beze o kadar para vermek istemiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?