2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
doktor kontrolleri standart ta ayda 1 oluyor canım, benim ilkinde düşük tehlikesi cıkmıstı oyuzden ayda 2 kez gidiyordum. bildigim kadarıyla 32 de ayrılabiliyorsun ama şöyle bir sey var, dogum izni 16 hafta ya, 32.haftada ayrılırsan 8 haftasını dogumdan once harcamıs oluyorsun dogum sonrasında 8 hafta kalıyor. oyuzden ben 37 haftaya kadar dayanmak istiyorum ki dogum sonrası 13 hafta iznim kalsın. inşallah sen de saglıkla hamilelik sonuna kadar calısabilirsin

Yaptılar testi bebeğim sadece düşük olma olabilir diyerek kayıt yapmayı 10 haftalıkta tercih edeceğini söyledi şaşkınım bende 20 haftalık olunca da gel tetanoz aşısı yapalım dedi
Hımm orayı yanlış anlamışım demek ki iyi bari boşuna özelde para verme testlere. Zamanı gelince aramaları lazım ama valla bi garipmiş orası kuzum ya sen zaten her şeye hakim olursun o zaman bi gelsin de.. kimsenin bişey hatırlatmasına gerek kalmaz.

Bence geç döllenme dir korkma yolk ve bebek var zaten kuzum sıkma canını dua et içini ferah tut haftaya inşallah duyacaksın miniğinin kalp sesini

Ay o bende de oluyor evlendiğimde 47 kiloydum hamile olmadan önce 52 idim şu bir iki ayda oldum 56 Saklayamıuorım göbeğim sanki 4 aylık
Bende aynı durumdayım kuzum olsun sağlıklı olalım bebişlerimizde sağlıklı olsun inşallah veriririz sonra bu kiloları bulunduğun anın tadını çıkar

Aynen öyle bitanem not aldım ben takip etcem şansıma bunlarda iş yok

benim oglum da 4.5 yasında. gecen sene 3 yas dogumgününden sonra kardeşin olsun bebek gelsin mi dedik, evet dedi cok şaşırdım hatta kız olsun dedi. biz de bir kızımız daha olsun istiyoruz (bir de eşimin ilk evliliğinden kızı var), oglan da bebek gelsin diyince düşünmeye basladık tabi ancak hamile kaldım. şimdi soruyorum ogluma kardes istemiyorum diyor

Hanımlar bugün sağlık ocağına gittik eşimle. Sma taraması için kan verdi. Normalde 3 ay sürüyor ama hamile olduğunuzu söyleyince 2 haftada çıkıyormuş soranlar vardı burda bilginiz olsun
Evli olanlardan da alıyorlarmı bak bunu bilmiyor dum

Hanımlar bugün sağlık ocağına gittik eşimle. Sma taraması için kan verdi. Normalde 3 ay sürüyor ama hamile olduğunuzu söyleyince 2 haftada çıkıyormuş soranlar vardı burda bilginiz olsun
Sma taraması için kan bizden değil eşimizden mi alınıyor

yumurtlama doneminiz 8 temmuzsa suan test yaptıgınızda cıkması lazım. isterseniz kesin sonuc ıcın adet gününü bekleyin oyle yaparsınız

Yağmur koyacakmış :)) Biz de ısınırsak koyarız belki :)
Evet her çocuk istemiyor gerçekten.. Allah mutlu mesut beraberce dostça cancana büyümelerini nasip etsin inşallah
Bu arada 12. haftaya kadar muhtemelen dayanamayacağım yaa.. Bir de beklersem annemler en çok da ablam topa tutabilir söylemedim diye Bakalım yaa.. Heyecanlı valla.. Şimdi cumayı bekliyoruz heyecanla.. Kalp atışı için randevumuz var.

Benim oğlum çok istiyordu anne ne olursun bize bebek al kargoya mi veriliyor nasıl gelecek gelsin diye diye bir yıl her gün yalvardi tutmadı ı en son küçük köpek sahiplendik sahipledindigimuz gün anne artık bebek almana gerek yok buda bizim kardeşimiz dedi ve öğün hamile olduğumu öğrendim

Teşekkür ederiz. Önemli olan sağlık. Ben anneliğin zorluğundan ziyade sorumluluk bilincinin zor olduğunu düşünüyorum. Ki bu sorumluluk hamileliği öğrendiğimiz ilk anda başlıyor. Benim hamilelik surecim çok rahat geçiyor ama bazı arkadaşlarım malesef bu kadar rahat değil. Hayat kalitesi ciddi anlamda düşen arkadaşlarımız oldu. O yüzden önceliğim her zamana keyfini çıkartmak değil, sağlıklı olmak diye dusunuyorum. İyi dilekleriniz için teşekkürler

yumurtlama doneminiz 8 temmuzsa suan test yaptıgınızda cıkması lazım. isterseniz kesin sonuc ıcın adet gününü bekleyin oyle yaparsınız
Adet günüm bugündü aslında, henüz olmadım olacak gibi de değilim açıkçası. Bugün test yapsam çıkar sanırım dediğinize göre, çok teşekkür ederim :)

Yaaa Allah bağışlasın inşallah... Daha zormuş sizin için. Sağlıkla gelsin kardeşler Mutluluk getirsinler.. Hayırlı evlat hayırlı kardeş olsunlar inşallah yaa

K
Sma taraması için kan bizden değil eşimizden mi alınıyor

Evet aldılar esimden evliyiz biz . Doktorla işiniz yok direkt hemşireye söylüyorsunuz sağlık odağındaki hemşire tanıdı beni zaten sen hamilesin normalde 3 ayda çıkar ama hamilelerin 2 haftada çıkıyor dedi.
Eslerden alınıyor. Eger esim pozitif cikarsa benden alacaklarmış.

Bizim doktor evlenmeden önce ya da bebek doğduktan sonra bebekten alınıyor dedi

Demir benim de çok düşük çıktı ama ilac vermedi 3. Ay vereceğim onu dedi. Her gün pekmez yiyorum o da midemi mahvetti
Canım sadece pekmezden ziyade zengin günlük besinlerle olabilir. Kuru yemişler, düzenli et balık tüketimi, haftalık düzenli bakliyat tüketimi vs ile demir yavaş yavaş toparlıyor. Hemen takviye taraftarı olmuyorlar haklısınız, 3-5 ay aralığında doktorlar takviyesi başlayıp doğum sonrasına kadar devam ediyorlar takviyeye. O sürece kadar demir açısından zengin yiyecekleri bol bol tüketmemiz gerekiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…