• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Merhaba. Şimdi dr dan geldim. 7+0 da hala bebeği göremedik. Kese yolc var ama bebek yok. 35 günde bir adet oluyorum ben. Hatta 40 lara çıkıyor bazen. Muhtemelen o sebeple geç oluşuyor dedi dr. 28 günde bir adet görsen ve bugün bebeği görmesek kürtaj derdim ama 1 hafta daha brkleyeceğiz dedi. Moralim çok bozuldu 🥺🥺🥺 var mı bu şekilde periotları uzun süren?
Sakin ol öncelikle:) benim 6 da gözükmedi sadece kese gözüktü vajinal hatta haftasına göre geride gel döllenme de olabilir sağlıksız sa olabilir bilmiyorum dedi doktor. Baya panik oldum şuanki doktoruma gittim 5 gün sonra ne gerisi hatta ultrasona göre bir gün ileride dedi kalp aTışını da duydum çok şükür. Aletleri iyi olan bir hastaneye ya da muayenehaneye git bence .

Bana da peynirli makarna cok iyi geliyor. Bu ara hep peynirli simit peynirli makarna, böyle de sisiyorum valla ama yapacak bisey yok. Yoğurt da inanılmaz midemi bulandırıyor normalde çok severim 😒
Dün akşam 1 tabak yedim kıymalı makarna oğlum seviyor diye yaptım kokusu güzel gelince yedim baktım bulantım kesildi tesadüf oldu 😍 sabahta tost yaptı eşim o da iyi geldi 😋 bulantıya iyi gelen şeyleri herkes paylassa da bilsek ❤️ ayran yap iç belki iyi gelir

İlk hamileliğimde 37.nin sonuna kadar calısmıstım ben canım, yine eger hersey yolunda giderse inşallah aynı sekilde dusunuyorum, sen daha erken mi düşünüyorsun
Benim ilk hamilelik, haşimato hastasıyım, çok fazla bi belirtim yok ama midem şu sıralar rahatsız ediyor 6-7 aya kadar çalışıp SGK tarafından olan ödeme için sabretmeye çalışacağım.. Çok fazla izin alamıyorum, doktor kontrolleri ne sıklıkta olacak bu konularda bilgim yok o yüzden ayrılmak daha mı iyi bilemiyorum danışayım dedim.. Siz sorun yaşadınız mı?

Dün akşam 1 tabak yedim kıymalı makarna oğlum seviyor diye yaptım kokusu güzel gelince yedim baktım bulantım kesildi tesadüf oldu 😍 sabahta tost yaptı eşim o da iyi geldi 😋 bulantıya iyi gelen şeyleri herkes paylassa da bilsek ❤️ ayran yap iç belki iyi gelir
Bana ekşi erik iyi gelmişti annem tesadüfen almış 2 hafta önce şimdi yok :( Makarna benimde favorim :)

Arkadaşlar sabahları öylesine aç uyanıyorum ki yataktan kalkamıyorum.
Ben hala 2 öğün 2 de ara öğün yapmaya devam ediyorum ama akşamlari erken bitince yeme Faslı sabaha kurt gibi acikiyorum.normalde ara ogunsuz sabahta 12de yerdim ama düzenim tamamen değişti.
Kuru üzüm kadar minnak neler yapıyor yAaa 😍😍
Bu hafta sadece 500gr vermişim 3 akşam yürüyüş yapabildim sadcee yemeğim azdi ama 🙃

Benim ilk hamilelik, haşimato hastasıyım, çok fazla bi belirtim yok ama midem şu sıralar rahatsız ediyor 6-7 aya kadar çalışıp SGK tarafından olan ödeme için sabretmeye çalışacağım.. Çok fazla izin alamıyorum, doktor kontrolleri ne sıklıkta olacak bu konularda bilgim yok o yüzden ayrılmak daha mı iyi bilemiyorum danışayım dedim.. Siz sorun yaşadınız mı?
Benim de çalıştığım yerde sigortam devam ediyor ama proje yaparsam danışmanlık ücreti aliyrm. O 7 ay olayını bilmiyordum 🤭 ne kadar alacgz peki değecek mi

Ayy :KK68: Aynen evet yaa.. Oğlum da çok istiyordu. Şimdi gerçek olunca da umarım hala ister.. Doktor 3 ay geçsin, riskler azalsın öyle söyleyin bence diyor. Ama sanırım kalp atışı duyulduktan sonra, inşallah, söyleyeceğiz, dayanamayacağım.. Hatta ailelerimize de söylemedik. İstiyorum ki o heyecanıyla oğlum söylesin :KK200::KK68: İnşallah o güzel günleri görelim..

Çok duygusal bir çocuk bizimki de. Hemen her şeye gözleri falan dolar... Küçüklükten beri sürekli nerede görse " ay bebekkk :KK68: " diye bize bebekleri gösterip durur. Hep sevmek ister.. Ne zaman olur falan diyordu. Biz de emin olamadığımız için olmayabilir belli değil vs diye geçiştirdik hep. Konusunu dahi açmıyorduk heveslendirmemek için ama şimdiye kadar hiç vazgeçmedi. En son hala mı istiyorsun falan dedim, 3 ay kadar önceydi galiba.. eveett dedi. Kız olursa ismini bile hazırladı okuduğu bir kitaptan. Bilmiyor aslında. Bildiğinden değil. Kaç yıldır ismi hazır :) Daha 4 yaşında falandı. Kardeş kardeş diyorsun erkek olursa ne olacak demiştim. "Bu sefer de kız olsun" demişti. Çok gülmüştüm yaa :KK70: O bu kadar istemese belki de niyetlenmezdik biz de. Tabi ki her şeyin hayırlısı. Kimi kardeşler var, araları bozuk vs.. Hayat ne gösterir bilinmez ama.. Allah'ın izniyle inşallah hepimiz için birbiriyle arkadaş, yoldaş olacak kardeşler olurlar 🙏🙏:KK19:Çok güzel abiler olurlar inşallah :KK68::KK200:
Kız olursa ne isim düşünmüş merak ettim :) aynen ben de daha sölemedim, ailelerimize de söylemedik benim bir öncekinde 7. hafta içinde düşük oldu o nedenle korkuyorum, oğlan da çok istediğinden korkuyorum birşey olursa üzülür diye...ben de dayanabilirsem 12 haftayı atlatınca söylemek istiyorum bakalım dayanamabilecek miyim :)

anlattıklarınızdan aynı gibi oğullarımız, çok sevgi dolular ama her çocukta öyle istekli olmuyor gerçekten, öyle olunca da insan çocuklara haksızlk yapıyor gibi hissediyor...ben de sizin dediğiniz gibi oğlum istemese hiç kalkışmazdım, ortam koşullar büyütmek çok zor, hepimize kolaylıklar mutlu sağlıklı çocuklarımız olsun inşallah💕

Dr kontroller 2.trimesterdan sonra ayda 1 diye biliyorum ama sizin doktorunuza göre de durum değişebilir. Yani gebelik durumunda nasıl izin vermiyorlar böyle işletmelere çok kızıyorum. Kontrol bu yani olması zorunlu bir şey. Sanki lunaparka gidiyoruz. Bence işyerinizde yetkili kimse bu durumu görüşün zorluk çıkarıyorlarsa maddi olarak çok sıkıntıda değilseniz ayrılın derim

Görmemişim kuzum peynirli veya yoğurtlu makarna, elma özellikle ekşi olan, kavun karpuz iyi geliyor i, kendi yaptığım vişne suyu , bol da su içiyorum
Ben vişne sezonunu kaçırdım annemlerin yazligndaydm 😢 ekşi kurtlu elma buldum pazardan bende ekşi erik 🤭 kavun tatlı diye aLmadm ama ona da bakayım çok sağol. Canimm

Canım ben hiç hamile gibi değilim. Yani çoğu zaman unutuyorum zaten. Belirtim yok zaten. Küçük kızın peşinden bir orda bir burdayım. Doktor kucağına alma tasima diyor ama ne mümkün ... yolda giderken bir anda anniii deyip kucağıma hatta sırtıma atlıyor. Yani taşımama durumum hiç yok. Kızım alerjik çocuklu gıdayla birlikte toz akar vs birçok şeye alerjisi var. Beisnleri yedikleri herseyi evde kendim yapmak zorundayim. Emziriyorum diye bende diyetteyim dogal olarak.Her gün evin temizliği olmak zorunda yoksa çocuk tıkanıyor mesela. O rutinin dışına çıkmam pek mümkün olmadı. Arada yazlığa annemin yanına kaçıyorum burda en azından temizlik işine karışmıyorum. Sadece cocukla vakit geçiriyorum. Yani kısaca kalp atışını duymasam hamile olduğuma kendimi bile ikna olmazdım.🤣🙈
Ben sürekli bebek.arabasini alyrm.yanmza kısa mesafe de olsa.

ben cok az su iciyorum ya kendimi zorluyorum icmek icin ama midemi cok bulandırıyor, günde birkaç bardak zar zor icebiliyorum. inşallah şu bulantılar gecse de daha cok icebilsem :KK43:
İçine sevdiğin meyve at ben o şekilde zorlayıp suyu buzdolabına koyup yudum yudum içmeye calsyrm susuzlktn dudağım kurudu

Ayran da aynı yogurt gibi midemi bulandırıor kuzum ya :( vişne suyu, limonata filan icebiliyorum ancak.
KK da arattım boyle bir baslık yok valla, hamileyken bulantıya iyi gelenler diye biz mi konu acsak :D
hepimize iyi gelen şeyler de farklı ama olsun fikir verelim birbirimize
in.t te arastıyorum hep aynı şeyler, sabahları kalkınca tuzlu kraker yiyin, aç kalmayın gibi standart seyler

Kuzum bence senin sağlık ocağındakiler iş yükünden kaçıyor sinir oldum okurken. Benim değerim daha 524ken ebe açabiliriz kaydı, artışların güzel dedi. Doktor hemen tahlilleri yapalım dedi. Kendi doktorum da sağlık ocağı sonuçlarına bakarak bunlar bizim için yeterli dedi. Tamam gebelik kaydı açmasalardı ama sen testleri isteseydin doktordan. Şaşkınım...
Yaptılar testi bebeğim sadece düşük olma olabilir diyerek kayıt yapmayı 10 haftalıkta tercih edeceğini söyledi şaşkınım bende 20 haftalık olunca da gel tetanoz aşısı yapalım dedi

Kız olursa ne isim düşünmüş merak ettim :) aynen ben de daha sölemedim, ailelerimize de söylemedik benim bir öncekinde 7. hafta içinde düşük oldu o nedenle korkuyorum, oğlan da çok istediğinden korkuyorum birşey olursa üzülür diye...ben de dayanabilirsem 12 haftayı atlatınca söylemek istiyorum bakalım dayanamabilecek miyim :)

anlattıklarınızdan aynı gibi oğullarımız, çok sevgi dolular ama her çocukta öyle istekli olmuyor gerçekten, öyle olunca da insan çocuklara haksızlk yapıyor gibi hissediyor...ben de sizin dediğiniz gibi oğlum istemese hiç kalkışmazdım, ortam koşullar büyütmek çok zor, hepimize kolaylıklar mutlu sağlıklı çocuklarımız olsun inşallah💕
Benim oğluma son 4 5 aydır soruyorum konusu geçince ama kesinlikle istemiyorum diyor 3 yaşında ama sırf tek kalmasın diye Rabbim nasip ederse düşündüm bende. kardeşi olanları görünce onlarla gitmek istiyor 🙃 kız mı erkek mi diye sorunca kız kardeş istiyor ama 🤭🤭 kafası karışık

Kızlar merhaba size bir akıl danışmak istiyorum son adet başlangıç tarihim 25 Haziran, yumurtlama dönemim 8 temmuzdu değerlendirdik, 3-4 gün önce kahverengi bir leke geldi 2 gün sürdü geçti ben normalde 35 günde bir olan kadınım bu durumu çok garipsedim, sizce bu bir hamilelik belirtisi olabilir mi? Ya da gebelik testini ne zaman yapmalıyım ilk çocuğum olacak o yüzden tecrübesizim bu kadar hamişi bir arada görünce sormak istedim siz en azından daha tecrübelisiniz :)

Ayran da aynı yogurt gibi midemi bulandırıor kuzum ya :KK43: vişne suyu, limonata filan icebiliyorum ancak.
KK da arattım boyle bir baslık yok valla, hamileyken bulantıya iyi gelenler diye biz mi konu acsak :KK70:
hepimize iyi gelen şeyler de farklı ama olsun fikir verelim birbirimize
in.t te arastıyorum hep aynı şeyler, sabahları kalkınca tuzlu kraker yiyin, aç kalmayın gibi standart seyler
Harika olur gelir.bende

Back