• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Ayy çok mutlu oldum ne güzel 🥰 maşallah sağlıkla gelsin 🙏🏼 Haftya gittiğimde benimde 6+3 olucak inşallah 😊 Vajinal bakıcak sanırım. Çok heyecanlı🥹
:KK68: :KK68: Sizinki de inşallah.. Hepimizin bebişi sağlıkla gelsiinn :nazar::emir_bebek:
Bana kese için de karından bakmıştı. Sanırım karından bakar ya.. Duymazsa belki vajinal da bakar bu sefer. İnşallah hemen duyulur gümgüm :KK68:

Ayran da aynı yogurt gibi midemi bulandırıor kuzum ya :KK43: vişne suyu, limonata filan icebiliyorum ancak.
KK da arattım boyle bir baslık yok valla, hamileyken bulantıya iyi gelenler diye biz mi konu acsak :KK70:
hepimize iyi gelen şeyler de farklı ama olsun fikir verelim birbirimize
in.t te arastıyorum hep aynı şeyler, sabahları kalkınca tuzlu kraker yiyin, aç kalmayın gibi standart seyler
Ben hemen minicik bir parça limon yiyorum iyi geliyor isterseniz bi deneyin

K

Evet aldılar esimden evliyiz biz 😁. Doktorla işiniz yok direkt hemşireye söylüyorsunuz sağlık odağındaki hemşire tanıdı beni zaten sen hamilesin normalde 3 ayda çıkar ama hamilelerin 2 haftada çıkıyor dedi.
Eslerden alınıyor. Eger esim pozitif cikarsa benden alacaklarmış.
Randevu olmadan direk gidebiliyoruz dimi

Günaydın kızlar sağlık ocağına gittim test verip gebelik kaydımı oluşturmak için doktor testleri istedi fakat ebe kayıt açmayalım şuan 7+6 sın 10 haftalıkken açıyorum çünkü düşük olma ihtimali olabiliyor bu aralıkta kaydı yaz ve sil yapmamak için bekliyoruz dedi ve gönderdi🤔 on haftalık olunca yapılmış olan tüm testlerini al gel kaydını oluşturalım dedi. Bu arada şunuda söyledi normalde kan tahlilleri doktorun istemesi ve hastanede yaptırman lazım burası sadece şeker tsh hemogram ve idrar bakıyor bunlar yeterli olmaz dedi benim doktorumsa git sağlık ocağında testlerini yaptır getir dedi Arafta kaldım üç hafta sonra ya çağırdı doktor ne olcak bilmiyorum
Valla şaşırdım yani değişik geldi ordaki sistem 🤔 bizim burda herşeyi yapıyorlar canım 🤦‍♀️

Dün akşam 1 tabak yedim kıymalı makarna oğlum seviyor diye yaptım kokusu güzel gelince yedim baktım bulantım kesildi tesadüf oldu 😍 sabahta tost yaptı eşim o da iyi geldi 😋 bulantıya iyi gelen şeyleri herkes paylassa da bilsek ❤️ ayran yap iç belki iyi gelir
Ay evet onu demeyi unuttum ayran da iyi geliyor tuzlu tuzlu süzme yoğurttan yapılsa daha güzel olur ekşi şöyle of canım çekti şimdi

günaydın arkadaşlar herkese güzel bir hafta olsun 🌸 bugün kontrolüm vardı kalp atışı için çok şükür ikisini de duyduk ❤️❤️
Rheaa Rheaa yaş 30, sat 14 haziran ama bebekler 6+3 ve 6+1 , kilo 67, şehir muğla, ilk çocuk

ben bugün güzel haber aldım , darısı bekleyenlerin başına 🍀
Yaaaaa çok sevindim güzel haberlerle gelmene 🌺 sağlıkla büyüsün minnoslar 🌺 ekledim listeye canım

Kızlar merhaba size bir akıl danışmak istiyorum son adet başlangıç tarihim 25 Haziran, yumurtlama dönemim 8 temmuzdu değerlendirdik, 3-4 gün önce kahverengi bir leke geldi 2 gün sürdü geçti ben normalde 35 günde bir olan kadınım bu durumu çok garipsedim, sizce bu bir hamilelik belirtisi olabilir mi? Ya da gebelik testini ne zaman yapmalıyım ilk çocuğum olacak o yüzden tecrübesizim bu kadar hamişi bir arada görünce sormak istedim siz en azından daha tecrübelisiniz :)
Regl tarihini 4 gun gecince kaset test yapabilirsin canim ...

Randevu olmadan direk gidebiliyoruz dimi
Evet direkt doktorun hemşiresine gidip sma icin test vermek istiyoruz diyin. Hamile olduğunuzu belirtin erken çıksın. Almazlarsa bekardan vs alıyoruz derlerse işte abim ablam il dışında aile hekimi verebileceğimi söyledi diyin alırlar 😁

Merhaba. Şimdi dr dan geldim. 7+0 da hala bebeği göremedik. Kese yolc var ama bebek yok. 35 günde bir adet oluyorum ben. Hatta 40 lara çıkıyor bazen. Muhtemelen o sebeple geç oluşuyor dedi dr. 28 günde bir adet görsen ve bugün bebeği görmesek kürtaj derdim ama 1 hafta daha brkleyeceğiz dedi. Moralim çok bozuldu 🥺🥺🥺 var mı bu şekilde periotları uzun süren?
Canım başka bir doktordan ek bir görüş mü alsanız acaba bana ikinci bir görüş daha doğru gibi geldi. Tabikide tercih sizin.

Merhaba. Şimdi dr dan geldim. 7+0 da hala bebeği göremedik. Kese yolc var ama bebek yok. 35 günde bir adet oluyorum ben. Hatta 40 lara çıkıyor bazen. Muhtemelen o sebeple geç oluşuyor dedi dr. 28 günde bir adet görsen ve bugün bebeği görmesek kürtaj derdim ama 1 hafta daha brkleyeceğiz dedi. Moralim çok bozuldu 🥺🥺🥺 var mı bu şekilde periotları uzun süren?
Selam canım benim de döngüm 35te birdir. Geçen hafta 5+5te doktora gittim kesem adetimle uyumluydu yarın da 6+5te gidicem bakalım bebeği görebilecek miyim? Doktor kesen adetinle uyumlu deyince şaşırmıştım ben 28 günde bir olanlarla karşılaştırıp 4+5 çıkar diye düşünmüştüm. Bu şimdiki mesele :) gelelim eskiye ilk gebeliğimde senin gibi olmuştu bi doktor kürtaj dedi ama ben olmadım araştırma hastanesine gittim bebeğin daha çok küçük vajinal muayene de görülür ama gerek yok haftaya gel görürsün demişti ve gerçekten de öyle oldu kaç haftalıktım hatırlamıyorum ama 7+2 yada 7+4 gibi bişeydi bebeği gördüğümüzde

benim oglum da 4.5 yasında. gecen sene 3 yas dogumgününden sonra kardeşin olsun bebek gelsin mi dedik, evet dedi cok şaşırdım hatta kız olsun dedi. biz de bir kızımız daha olsun istiyoruz (bir de eşimin ilk evliliğinden kızı var), oglan da bebek gelsin diyince düşünmeye basladık tabi ancak hamile kaldım. şimdi soruyorum ogluma kardes istemiyorum diyor :KK70:
Yaaa akıllarını severim yaaa 😍😍 sevdirmeyen izinsiz opturmeyen biri oğlum 1 yaşında sonra.öyle bir bebek de sevesim var kiii nasıl basaracgz bakalım bizimkilerle 🤭🤭
Bakalım doğunca nasıl olacak

Özel sektörde çalışan arkadaşlarım, işten ne zaman ayrılmayı düşünüyorsunuz?
Vallahi bn hakkim ne zaman baslarsa o zaman cikmayi düşünüyorum. Çok sıkıntıli bir firmamiz var daha fallzla emegimi boşa harcamalarina izin vermek istemiyorum

Günaydın kızlar sağlık ocağına gittim test verip gebelik kaydımı oluşturmak için doktor testleri istedi fakat ebe kayıt açmayalım şuan 7+6 sın 10 haftalıkken açıyorum çünkü düşük olma ihtimali olabiliyor bu aralıkta kaydı yaz ve sil yapmamak için bekliyoruz dedi ve gönderdi🤔 on haftalık olunca yapılmış olan tüm testlerini al gel kaydını oluşturalım dedi. Bu arada şunuda söyledi normalde kan tahlilleri doktorun istemesi ve hastanede yaptırman lazım burası sadece şeker tsh hemogram ve idrar bakıyor bunlar yeterli olmaz dedi benim doktorumsa git sağlık ocağında testlerini yaptır getir dedi Arafta kaldım üç hafta sonra ya çağırdı doktor ne olcak bilmiyorum
Canım gebelikte kalp atisi duyduğunda sağlık ocağına haber verirsin sisteme dahil eder. Ordaki hanfendi yaz sil yapmayalim derken bana meşguliyet demiş resmen.. olması gereken yapmasi yani onun görevi. İsterseniz il sağlık müdürlüğünden hemşirenizin dediklerinin doğruluğunu teyit ettirin daha sağlıklı bilgiye ulaşmış olursunuz hem.

Özel sektörde çalışan arkadaşlarım, işten ne zaman ayrılmayı düşünüyorsunuz?
Canim ben ilk gebeligimde 38.haftada standart doğum iznine ayrılmıştım. İşlerimle konuşup 1 yıl ücretsiz izin almıştım ama donuste sartlarda anlaşamadık işten çıkartılmıstim. 36.haftada çalışabilir raporu alırsanız 38 e kadar calisabiliyorsunuz yada 36 da çıkabiliyorsunuz o zamanda doğumdan sonra daha erken ise dönmeniz gerekiyor . 16 hafta doğum izni. Ben yasal izinin son gününe kadar çalışmıştım.

Back