Mesaj attım kendisine yarın Yok yerinde dönüş yapmasını bekliyorumBana çok iyi geldi ama doktorun yarın mı değerlendirecek sonucu ne dedi ?
Tutmadi bende, ilk gebeligimde de hiç bulanti yoktu kızBulantı olursa kız olmazsa erkek derler biz de. Oglum da hiç bulantı yoktu, bu bebişte de yok bakalım tutacak mi. Tabi en önemli sağlıklı olsun
Yok canm ben yaptırmadım, burda bir arkadaş gebelik ilk 3 ayında sağlık merkezinde yapılabilir diye bei bilgi paylaştı, sağlık ocağının aradım pazartesi salı dönüş yapacaklar, merkezde sma tesirini yapan personel izindeymiş ulasamamışlarSelam kızlar
Sma testi yaptırdınız mi acaba merak ettim de biz bugün verdik. Aslında ailede filan hiç yok ama işte insan öyle çocukları görünce bı kötü oluyor.
Midye önerilmiyor, birde dip balıkları çok tüketilmesin diye tavsiye veriyorlar.İlk üç ay balık önerilmiyor sanki ağır metal içerdiğinden dolayı bugün yine doktoruma sorarım.
Yaa ben dün balık yedim
Anladım canım. Doktorun gelince bi tekrar git bakalım en geç bir haftaya kadar kalp sesini duyarsın benceMesaj attım kendisine yarın Yok yerinde dönüş yapmasını bekliyorum
kaç haftalıkBeta sonucum kizlar 22 bin çıktı yani 11 gun once 600 lerdeydi artış nasıl acaba
bu testi ben de yaptırmak istiyorum, doktor isteyecek mi bilmiyorum daha yeni olunca o aşamaya gelemedik, ama yaş 38 olunca sanki ister gibi düşünüyorum.Fetal DNA testinde çıkıyor mu bu test sanki çıkıyor diye duymuştum. 11.haftada yaptıracağım ben fetal DNA testini doktorum öyle söyledi
benim de 7. haftada düşük olmuştu, korkmakta haklısın, ama bence sık bakmakla düşükte engellenecek bir şey değil....düşük yaptığımda hiç dinlenemediğim çok yoğun bir dönemimde idim, doktoruma benden kaynaklı mı diye sorduğumda eğer bir çocuk düşecekse seni yerinden kıpırdatmayıp serumla bile beslesek düşer, sağlıklı ise düşmez, o zaman da kendini 2. kattan aşağı atsan kolun bacağın kırılır yine de düşmez demişti...o sebeple bence stres yapma, inşallah bu sefer sağ salim olacak iyi düşünelim iyi olsun.Kızlar, bir sorum var... Benim yaşadığım ülkede çok nadiren ultrasonla bakılıyor. 9. haftadayım, şu ana kadar bir kere bakıldı. Ve anladığım kadarıyla 2-3 hafta daha geçmeden bakmayacaklar bir daha. Sizce onlar ne derse ona mı uysam yoksa farklı bir klinikten direkt ultrason randevusu alıp baktırsam mı?
(İlk hamileliğim 7. haftada düşükle sonuçlanmıştı da, içeride sağlıklı mı diye merak ediyorum)
6+2kaç haftalık
İnşallah duyarımAnladım canım. Doktorun gelince bi tekrar git bakalım en geç bir haftaya kadar kalp sesini duyarsın bence
Canım hangi ülkedesin. Almanya’da arkadaşım hamileliği boyunca 2 kez ultrasona girmişti. Trde herşeyi olduğu gibi bunu da abartıyoruz biz galibaKızlar, bir sorum var... Benim yaşadığım ülkede çok nadiren ultrasonla bakılıyor. 9. haftadayım, şu ana kadar bir kere bakıldı. Ve anladığım kadarıyla 2-3 hafta daha geçmeden bakmayacaklar bir daha. Sizce onlar ne derse ona mı uysam yoksa farklı bir klinikten direkt ultrason randevusu alıp baktırsam mı?
(İlk hamileliğim 7. haftada düşükle sonuçlanmıştı da, içeride sağlıklı mı diye merak ediyorum)
artış olarak bilmiyorum ama 7. hafta içindesin benim test sonucuma göre 7. haftada 3697 alt sınır seninki de bundan yüksek, bence bir sıkıntı yok.
Kesinlikle çok doğru. İlk gebeliğimde çok endişeliydim sürekli bi şeyler araştırıp beynimi bir sürü olumsuzlukla doldurdum. Ama hep yatıyordum bişey olmasın diye hiç iş yapmıyordum tuvalet dışında kalkmıyordum bile. Sonuç düşük oldu. Sonraki gebeliğimde de bu sefer daha rahat olacağım kafama takmayacağım dedim hayatımı normal akışında yaşadım. Sonuç yine düşük oldu. Yani gerçekten bebek sağlıklıysa ve yiyecek ekmeği varsa öyle de böyle de doğuyor. Ne çok rahat ne çok endişeli olmak lazım dengeyi korumak ve stresten uzak durmak şart. İnşallah hepimiz sağlıkla kucağımıza alırızbenim de 7. haftada düşük olmuştu, korkmakta haklısın, ama bence sık bakmakla düşükte engellenecek bir şey değil....düşük yaptığımda hiç dinlenemediğim çok yoğun bir dönemimde idim, doktoruma benden kaynaklı mı diye sorduğumda eğer bir çocuk düşecekse seni yerinden kıpırdatmayıp serumla bile beslesek düşer, sağlıklı ise düşmez, o zaman da kendini 2. kattan aşağı atsan kolun bacağın kırılır yine de düşmez demişti...o sebeple bence stres yapma, inşallah bu sefer sağ salim olacak iyi düşünelim iyi olsun.
Doğru diyorsun. :) Ben biraz sabırsızım, önceki hamileliğimde şok geçirmiştim de, hiç beklemiyordum (çünkü ben zaten bu konularda hiç bilgi sahibi değildim, ben tek beraberlikte hamile kalınır, çift çizgi görüldüyse 9 ay 10 gün sonra bebek doğar diye düşünüyordum, düşüğün bu kadar sık yaşandığından falan haberim yoktu). İlkinde düşeceğini hiç düşünmüyordum şimdi de her an düşecekmiş gibi hissediyorum. Strese girmiyorum ama merak. Almanya.Canım hangi ülkedesin. Almanya’da arkadaşım hamileliği boyunca 2 kez ultrasona girmişti. Trde herşeyi olduğu gibi bunu da abartıyoruz biz galibaTürk anneleri evhamlı olur malum her dk bilmek isteriz çocuğumuzun ne yaptığını. Karnımızdayken de görmek istiyoruz galiba Eğer çok stresli değilsen bekle bence ama çok merak ediyorsan tekrar gitmen iyi olabilir. Düşünürsen biz hiç görmesek de onlar büyüyor doğal sürecinde
Sağol canımmKuzucum gözün aydın. Biz tamamen aynı gidiyoruz seninle neredeysesonraki randevun ne zaman. Bana da doktorum 1 hafta sonra dedi ama ben garanti olsun diye 10 gün sonraya aldım randevumu
İnşallah öyledir.48 saatte 2 kat artmalı 11 gün once 600 lerdeydi degerimartış olarak bilmiyorum ama 7. hafta içindesin benim test sonucuma göre 7. haftada 3697 alt sınır seninki de bundan yüksek, bence bir sıkıntı yok.
Ayybiz de aynı durumdayız canım, hatta benim eşim büyütecek benim 3 aydan fazla izin kullanma şansım maalesef yok ve yakınımızda da kimse yok, böyle bir yol çizdik şimdilik...bir çocuk olunca insan daha farklı bir psikolojiye giriyor, benim oğlum çok insan canlısı her kardeşi olanı duydu mu ağlıyor benim neden yok diye, resmen artık kıyamadım yavrucağa, bu kadar isterken kardeşsiz kalmasını insanın gözü belli bir yerden sonra yemiyor.
Hiç endişe etme canım ilkinde düşük oldu diye bu da öyle olacak diye bişey yok tabiki. O öyle olmuş nasip değilmiş. Şimdi yine hamilesin ne güzel. Karnında güzel güzel yatıyor bebişin hiç merak etmeDoğru diyorsun. :) Ben biraz sabırsızım, önceki hamileliğimde şok geçirmiştim de, hiç beklemiyordum (çünkü ben zaten bu konularda hiç bilgi sahibi değildim, ben tek beraberlikte hamile kalınır, çift çizgi görüldüyse 9 ay 10 gün sonra bebek doğar diye düşünüyordum, düşüğün bu kadar sık yaşandığından falan haberim yoktu). İlkinde düşeceğini hiç düşünmüyordum şimdi de her an düşecekmiş gibi hissediyorum. Strese girmiyorum ama merak. Almanya.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?