- 19 Mayıs 2022
- 3.175
- 5.037
- 88
- 37
Doktor peki 7+6 olayına ne dedi kuzum bende geçen hafta ultrasona göre 6+4 çıktım bakim bu hafta kaç çıkıcam yarın kontrolum varKizçeler dün gittim doktora geçen hafta salı bebegim 7+1 gozukuyordu tam 8. Gun yani dun kontrole gittim bebek 7+6 gozuktu bu beni biraz urkuttu. Kalp atımı 168 çıktı şükür. Geçen hafta 132 çıkmıştı. Ama neden buyume az oldu onu anlayamadim. Gebelik şekerim varmiş simdilik ilac kullanma ama 3 hafta sonra bi daha bakalim duruma gore igne baslayacagiz dedi. Sizde ne var ne yok ?
Canım şu an biraz kanamam arttı doktorum geçmezse arabada uzanarak gelin dedi biz beklemedik direk yola çıktık artıkTahmin etmiştim canım doktorun önemsiz diyeceğinipazartesi gidersin o zaman hiç kafana takma
Sordum dedim bir onceki bebegimde de boyle olmustu sonra kuculmeye basladi emin misiniz her sey yolunda mi dedim normalde 2 hafta sonra cagircaktim ama haftaya persembe gel bi daha bakalim dedi cunku kalp hizi da normal neden boyle bilemedim dediDoktor peki 7+6 olayına ne dedi kuzum bende geçen hafta ultrasona göre 6+4 çıktım bakim bu hafta kaç çıkıcam yarın kontrolum var
Evet malesef hic tatli yeme yada tadimlik ye dedi ve benim canim cok fazla tatli istiyordu insallah asarim bunu daYeme düzenini şimdiden değiştir canım, ilaçtan once yediğine dikkat edecksn.
Canım eğer sigortayı hamile kaldıktan sonra yaptırdıysan gebelik takibi yapılmıyor. Bekleme süreleri oluyor 1 ay-3 ay-12 ay olarak. Benimki 1 aydı yani sigortayı yaptırdıktan 1 ay sonra hamile kaldımCanım benim de 10 muayne ayakta. Yatakta sınırsınız. Genelde herşeyi kapaıyor ama gebelik takibi yok içinde. Doktor gebelik girmezse karşılar. Böyle birşey yapıyor mu acaba doktorlar onu merak ettim
Etrafımda doktorların böyle olumsuz şeyler söyleyip sağlıklı çocuk doğuran bi sürü tanıdığım var. Sende de bir sorun olmayacak gibi hissediyorum o yüzden nedense. Son yazdığın aklıma gelmişti aslında büyüdükçe yukarı çıkabilir diye. Doktor da demiş zaten. Doktorların abarta abarta söylediği şeylerden bazen hiç bişey çıkmıyor. Onlar önlem olsun diye de demiş olabiliyorCanım farklı doktorlara göründüm. Birisi servikal gebelik bu dedi. Başka doktora gittim yeri kötü rahim ağzının tam üzerinde sıkıntılı dedi. Diğeri Bebek büyüdükçe yukarı çıkabilir zaman gösterir dedi.
Ah kuzucum dikkatli gidin hayırlı haberlerle dönün inşallah. Kötü birşey değildir kese altı kanama alanı falan diyecek eminim. Düşük ilacı verip gönderir. Hiç canını sıkma güzel haberlerini bekliyoruzCanım şu an biraz kanamam arttı doktorum geçmezse arabada uzanarak gelin dedi biz beklemedik direk yola çıktık artık
Bu konuyla ilgili benimde hiç bilgim yokSordum dedim bir onceki bebegimde de boyle olmustu sonra kuculmeye basladi emin misiniz her sey yolunda mi dedim normalde 2 hafta sonra cagircaktim ama haftaya persembe gel bi daha bakalim dedi cunku kalp hizi da normal neden boyle bilemedim dedi
Canım bilmesen bile pozitifliğinle bana destek olmaya çalıştığın için çok teşekkür ederim. Umarım hislerin doğrudur Rabbim hepimize sağlıklı şekilde hayırlıca kucağımıza almayı nasip ederEtrafımda doktorların böyle olumsuz şeyler söyleyip sağlıklı çocuk doğuran bi sürü tanıdığım var. Sende de bir sorun olmayacak gibi hissediyorum o yüzden nedense. Son yazdığın aklıma gelmişti aslında büyüdükçe yukarı çıkabilir diye. Doktor da demiş zaten. Doktorların abarta abarta söylediği şeylerden bazen hiç bişey çıkmıyor. Onlar önlem olsun diye de demiş olabiliyor
Ben kuru meyveler aliyrm az az yemek icin. Kuru üzüm, gün kurusu kayısı, kuru dut, çiğ badem bunlar hem atıştırmalık hem de çok yemedikten sonra tatlı isteğini bir nebze keser. Yoğurt yada meyve üzerine tarçın ekle mesela. Benim şuan canım tatlı çekmedi ama stogumu hemen yaptım.Evet malesef hic tatli yeme yada tadimlik ye dedi ve benim canim cok fazla tatli istiyordu insallah asarim bunu da
Kırmızı yoğun değilse içerideki bekleme odağıdır dedi takip edin geçmezse yada artarsa gelin dedi biz direk yola çıktık artık.Ah kuzucum dikkatli gidin hayırlı haberlerle dönün inşallah. Kötü birşey değildir kese altı kanama alanı falan diyecek eminim. Düşük ilacı verip gönderir. Hiç canını sıkma güzel haberlerini bekliyoruz
Amin canım benimCanım bilmesen bile pozitifliğinle bana destek olmaya çalıştığın için çok teşekkür ederim. Umarım hislerin doğrudur Rabbim hepimize sağlıklı şekilde hayırlıca kucağımıza almayı nasip eder
İyi yapmışsınız risk almamak lazım tabiKırmızı yoğun değilse içerideki bekleme odağıdır dedi takip edin geçmezse yada artarsa gelin dedi biz direk yola çıktık artık.
Ohh çok sevindim canım herşeyn yolunda olmasınaKuzucum benim bebiş 5+5le uyumluymuş. Kalp sesimiz yok henüz pek bi miniciğiz. Karından bakınca kese göründü ama ayrıntılı görmek için vajinal bakıldı. Yolk kesesini gördük çok şükür. Haftasıyla uyumlu güzel gidiyormuş. Kan ve idrar tahlili verdim yarın sonuçları değerlendirmek için gideceğim. Bi sıkıntı yok yani şimdilik civcivim iyi durumda
Anladkm canım senin ki gebelikte kapsıyor o zman benim ki kapsamıyor işteCanım eğer sigortayı hamile kaldıktan sonra yaptırdıysan gebelik takibi yapılmıyor. Bekleme süreleri oluyor 1 ay-3 ay-12 ay olarak. Benimki 1 aydı yani sigortayı yaptırdıktan 1 ay sonra hamile kaldım
İnşaAllah biz varana kadar geçer kanamaİyi yapmışsınız risk almamak lazım tabi
Bir hafta sonra kontrole çağırdı ama kalp atışı demedi. Duyulur mu haftaya bilmiyorum canım. Bence sen yarın git doktorun ne zaman gel derse o zaman gidersin tekrarOhh çok sevindim canım herşeyn yolunda olmasınaKalp atışı için tekrar ne zaman çağırdı?
Bende yrın kontorle gitmek istiyorum ama bir hafta daha mı beklesem dedim kalp atışı için
ultrason ölçümlerine çok takılmayın, milimetrik ölçtükleri icin hata olabilir gün farkı cıkabilir, birkaç gün fark varsa doktorlar önemsemiyor. gebelik şekerine 24.haftada bakmıyorlar mıydı oyle hatırlıyorumKizçeler dün gittim doktora geçen hafta salı bebegim 7+1 gozukuyordu tam 8. Gun yani dun kontrole gittim bebek 7+6 gozuktu bu beni biraz urkuttu. Kalp atımı 168 çıktı şükür. Geçen hafta 132 çıkmıştı. Ama neden buyume az oldu onu anlayamadim. Gebelik şekerim varmiş simdilik ilac kullanma ama 3 hafta sonra bi daha bakalim duruma gore igne baslayacagiz dedi. Sizde ne var ne yok ?
İnşallah geçer canım endişe etme hiçİnşaAllah biz varana kadar geçer kanama
MerhabaKızlar selam
ben de 5 haftalık hamileyim, vajinal ultrasonda kese göründü, 39 yaşındayım 2. gebeliğim, bu gebeliğimden önce 6. haftada düşük oldu o sebeple bunda da çok korkuyorum, ilk hamileliğimde yaşamadığım belirtiler yaşıyorum, 2-3 gündür acayip mide yanmam var, 5. haftadan itibaren mide yanması yaşayan var mı ? ve araba kullanırken bile uyuyakalacağım diye korkuyorum aşırı bir ağırlık var üstümde...
hepinize sağlıklı günler diliyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?