• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Bir hafta sonra kontrole çağırdı ama kalp atışı demedi. Duyulur mu haftaya bilmiyorum canım. Bence sen yarın git doktorun ne zaman gel derse o zaman gidersin tekrar
Tamam canım yarın bende gidicem randevuma bakalım ne dicek🥰 tüp bebek doktoruma sordum o da keseyi görmek için git dedi 🌸

Kızlar daha önce doğum yapmış olan ya da çevresinden duyanlar şahit olanlar var mı? Mesela belirti çok yaşıyorsan kızın olacak, ekşi yersen kızın olur, cildin kötüleşirse kızın olur, tatlı yersen erkek olur gibiii. :)
Onlar boş canım:) yapıya bağlı tamamen aynı belirtilerle farklı cinsiyet çocukları olan var farklı belirtiler farklı olan

Kızlar daha önce doğum yapmış olan ya da çevresinden duyanlar şahit olanlar var mı? Mesela belirti çok yaşıyorsan kızın olacak, ekşi yersen kızın olur, cildin kötüleşirse kızın olur, tatlı yersen erkek olur gibiii. :)
Ekşiye kız derler hep, ben deli gibi ekşi aşerdim hamileliğim boyunca ve oğlum oldu. Bebek saçlı olursa mide yanar derler. Son güne kadar midem ağzımda yaşadım ve oğlum kel doğdu ☺️

Genel hatlarıyla bahsetmek gerekirse, kahvaltı en önemli öğün, atlamamak gerekir, iyi pişmemiş ve çiğ ürünlerden uzak durmak gerekiyor, sakatat, midye zararlı demisti doktorum. Salam sosis gibi işlenmiş ürünleri onermemisti. Yeşillikler her öğün tüket fakat iyi yıka sirkeli suda beklet demisti. Her gün yarım porsiyon dönüşümlü olarak kırmızı et, beyaz et ve Balık olmalı demisti. Günlük peynir yoğurt tüketimini arttır (kalsiyum) her gün düzenli tüket ve haftalik 1 veya 2 gün bakliyat mutlaka tüket demisti, ara öğünlerde 1 porsiyon meyve + yoğurt / günlük 1 avuç çiğ kuruyemis (badem_ceviz) tüketilmeli demisti.
Bende daha tam düzen oluşturamadım malesef 😶
Dünden beri hiç iştahım yok kızlar ya. Belirtim yok derken nazar değdirdim kendime. Kuruyemiş falan yiyordum hep. Dünden beri canım sadece peynir yumurta gibi kahvaltılık şeyler istiyor başka hiç birşeyi içim almıyor. Mide bulantım yok ama yemeklerden tiksinir gibiyim. Tavsiyesi olan var mı???

Tekrardan merhabalar, bir sorum olacak doktor dün folik asit olarak folidoce önerdi sizce kullanmalı mıyım? Neden bunu önerdi devlet ödemesi olmayan ? Farkı nedir diğerlerinden..
Birde sonuçlarımda "Anti CMV IgG (Mikropartikül immün assay-MEIA veya benzeri)" pozitif çıkmış bu konuda bilgisi olan var mı :)
bende aynısını kullanıyorum . Anti CMV içinde bendede pozitif çıkmıştı korkmuş doktoruma sormuştum . daha önce geçirilmiş bir enfeksiyondan dolayı vucüdumun o enfeksiyona karşı bağışıklığı olduğunu gösteriyor o değer dedi yani pozitif çıkması iyi dedi

İçinde şüphe çevrende ailende de bir şeyler varsa baştan sağlıklı beslenmeyi uygulayblrsn
Oyle bir suphem yok sagol canım, zaten hamile olduğumdan beri ağzıma tatli namına bisey koyamadım. Elimden geldiğince sağlıklı beslenmeye çalışıyorum.

Bende öyle oldum serumdan sonra geldim eve hemen geri çıkarttım en azından sıvı ihtiyacımı karşılıyor su dahi içemiyorum ben. Ne zaman kesilecek bulantılar bilmiyorum herkes farklı yazmış kimisi 3 ay kişisi 5 ay kimisi doğuma kadar allahım çıldırıcam gerçekten de şunu yazarken bile midem bulanıyor anlatamam
Gözün korkmasın canım herkesin farklı olur tabi ama benim ilk hamileliğimde doğuma kadar devam etti doğuma gittim hala kusuyordum ama 2.de sadece sabah bulantım devam etti ama 5aydan sonra rahatlamıştım.Bu kez ne kadar sürecek bakalım.ben de bunları yazarken bile bulanıyorum 😔inş senin de en kısa sürede geçer canım çok zor gerçekten

Dünden beri hiç iştahım yok kızlar ya. Belirtim yok derken nazar değdirdim kendime. Kuruyemiş falan yiyordum hep. Dünden beri canım sadece peynir yumurta gibi kahvaltılık şeyler istiyor başka hiç birşeyi içim almıyor. Mide bulantım yok ama yemeklerden tiksinir gibiyim. Tavsiyesi olan var mı???
Hafif şeyler ye canım. Yoğurt, meyve gibi.. bi de limonlu soda içersen hem mideni rahatlatır hem de çok faydalı

Arkadaşlar kalp atışını duyan varmı kaçıncı haftada duydunuz tecrübelerinizi paylaşabilir misiniz? yarın doktor randevum var 6+0 yarın kalp atışlarını duyma şansım var mı?

Hafif şeyler ye canım. Yoğurt, meyve gibi.. bi de limonlu soda içersen hem mideni rahatlatır hem de çok faydalı
Evet zaten hafif şeyleri yiyebiliyorum sadece. Et yemiyorum diye vicdan azabı duyuyorum bi yandan ama elimde de değil. Hiç canım istemiyor. İyi olana kadar hafif şeyler yiyeceğim sadece dediğin gibi ☺️

Canim ben ilk hamileligimde erik koruk tursu yedim kizim oldu

Back